100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Groepsreis voor vrouwen - Colombia 15 dagen

Groepsreis voor vrouwen Colombia
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de groepsreis voor vrouwen

De groepsreis voor vrouwen naar Colombia heeft de volgende prijzen*
* bij 14 deelnemers € 2.850,- per persoon.*
* bij 12 deelnemers € 2.950,- per persoon. *
* bij 10 deelnemers € 3.270,- per persoon.

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodaties op basis van 2 personen per kamer
 • Alle binnenlandse vluchten inclusief 1x 23 kilo ruimbagage per persoon
 • Transfers zoals benoemd in het programma (met Spaanssprekende chauffeurs)
 • Een Engelssprekende tourleader die de hele reis jouw aanspreekpunt is
 • Fietstour in Bogotá en bezoek Monserrate
 • Koffietour bij Hacienda Venecia
 • Stadstour in Salamina
 • Wandeling Samaria vallei met de waxpalmbomen
 • Plant je eigen palmboom in de Samaria vallei
 • Hoedenworkshop in Aguadas
 • Salsa les in Medellin
 • Dag tour Guatapé en El Peñol incl. boottour
 • Graffiti tour communa 13
 • Bezoek Mi Barrio Mi Sueño
 • Fietstour Santa Marta
 • Hike Nationaal Park Tayrona
 • Optionele stop bij Totumo Vulkaan
 • Stadstour in Cartagena
 • Afscheidsdiner in Cartagena
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Simkaart per persoon geladen met een internetbundel
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Verplichte Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis gaat door bij een deelname van minimaal 10 personen en maximaal 14 personen. Deze reis kan geboekt worden tot 1 augustus 2024. De vertrekdatum is 26 oktober 2024 en de terugreis datum is 08 november 2024 (landen in Amsterdam op 9 november 2024).

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de groepsreis

Colombia is een bestemming die voor velen nog onontdekt is! En wat is er leuker dan deze bestemming te ontdekken samen met gelijkgestemde vrouwen? Deze reis past goed bij je als je op zoek bent naar avontuur, graag nét even buiten de gebaande paden reist, je graag meer van de wereld ziet, nieuwe activiteiten wilt proberen en het leuk vindt om je reiservaring te delen met anderen. Deze kleinschalige groepsreis heeft plek voor minimaal 10 en maximaal 14 reizigsters. De reisdata liggen vast en deze kleinschalige groepsreis Colombia begint op 26 oktober 2024 in Bogotá en eindigt op 08 november 2024 in Cartagena. Heb je vragen? Lees dan onze blog met de veelgestelde vragen over de groepsreis voor vrouwen.

Fietstour in Bogotá

Een fietstour in Bogota is een leuke manier om een gedeelte van de stad te leren kennen. Bogota ligt op een hoogte van 2.600 meter en dat maakt dat het soms een beetje uitdagend kan zijn. Je maakt onderweg verschillende stops en de Engelssprekende gids vertelt je meer over de stad, de cultuur en de mensen. Het merendeel van de fietstour gaat over fietspaden want die zijn goed aangelegd. Onderweg maak je stops bij onder andere een lokale markt waar je allerlei soorten vers fruit proeft, en bewonder je de graffiti kunstwerken in de stad.

Verken de koffieregio

In deze kleinschalige groepsreis Colombia ga je nét een beetje buiten de gebaande paden. We gaan de koffieregio verkennen bij Salamina en de Samaria vallei, je ziet hier dezelfde hoge waxpalmbomen als bij Valle de Cocora, maar dit stukje Colombia is wat minder toeristisch. Je gaat hier ook je eigen palmboom planten, hoe leuk is dat! En uiteraard leer je alles over het koffieproces van boon tot kopje koffie en ga je de heerlijke Colombiaanse koffie proeven. Het verblijf is in een authentieke haciënda wat helemaal past bij de omgeving.

Bezoek een lokaal project

Naast het populaire Comuna 13 bezoek je in Medellin ook een lokaal project, Mi Barrio Mi Sueño. Andrea Gonzales, de oprichter van Mi Barrio Mi Sueño, is geboren in Bogotá en geadopteerd naar Nederland en is nu de drijvende kracht achter dit initiatief voor women empowerment om vrouwen in moeilijke situaties te ondersteunen. Samen met de vrouwen uit de wijk maak je je eigen armbandje, wat direct een leuk souvenir is om mee naar huis te nemen. Alle opbrengsten van deze ervaring worden gedoneerd aan het project.

Relaxen in Palomino

Na veel activiteiten is het tijd om een dagje te relaxen in het surfersdorpje Palomino. Hier geniet je van zon, zee en strand. Wil je liever toch actief bezig zijn? Dan kun je surflessen nemen, daar is Palomino de perfecte plek voor. Ook kun je genieten van spa-behandelingen bij het boutique hotel waar je verblijft of er gezellig op uit gaan voor een lekker hapje of drankje want er zijn genoeg leuke restaurants in de buurt.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma groepsreis voor vrouwen

Colombia is een bestemming die voor velen nog onontdekt is! En wat is er leuker dan deze bestemming te ontdekken samen met gelijkgestemde vrouwen? Deze reis past goed bij je als je op zoek bent naar avontuur, graag nét even buiten de gebaande paden reist, je graag meer van de wereld ziet, nieuwe activiteiten wilt proberen en het leuk vindt om je reiservaring te delen met anderen. Deze kleinschalige groepsreis heeft plek voor minimaal 10 en maximaal 14 reizigsters. De reisdata liggen vast en deze kleinschalige groepsreis Colombia begint op 26 oktober 2024 in Bogotá en eindigt op 08 november 2024 in Cartagena. Voor veelgestelde vragen check de reisblog.

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Bienvenido in Colombia! Na een vlucht van 11 uur kom je aan op de luchthaven van Bogotá en word je verwelkomd door onze tourleader en per transfer naar je accommodatie gebracht. Je verblijft in een kleinschalige accommodatie in de wijk La Candelaria. In de avond zal er een welkomstbijeenkomst zijn waar je kennismaakt met de andere reizigsters en de tourleader leert kennen.

Dag 2: Bogotá

Na het ontbijt word je opgehaald voor een fietstour door de stad. Met meer dan 500.000 meter aan fietspaden is het erg leuk om de stad Bogotá per fiets te verkennen!  Je leert tijdens deze tour meer over de geschiedenis, cultuur en gastronomie van de stad. Je ontdekt Bogotá op een leuke en dynamische manier. Onderweg zie je graffiti, bezoek je een klein koffiehuis en proef je exotisch fruit op een traditionele markt. Daarna ga je met de kabelbaan omhoog bij Monserrate en geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. De lunch is vandaag ook inbegrepen.

Dag 3: Bogotá - Pereirá - Manizales

Na het ontbijt word je opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur en naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Hiervandaan vlieg je met Avianca naar Pereirá. Bij aankomst word je per transfer naar je accommodatie, Haciënda Venecia, gebracht. De lunch is vandaag inclusief.

Dag 4: Manizales

Vandaag ga je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een 2,5 uur durende koffietour doen. Tijdens de tour leer je over het hele koffieproces, van een zaadje tot een gezette kop koffie. De gids vertelt je over het belang van koffie in de regio en natuurlijk ga je ook de heerlijke Colombiaanse koffie zelf proeven. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat je volop kan genieten van de prachtige omgeving. 

Dag 5: Manizales - Salamina

Je maakt vandaag een prachtige 3 uur durende rit door het berglandschap naar Salamina. Salamina is gesticht in 1852 en is in 1982 uitgeroepen tot rijksmonument en historisch erfgoed van de mensheid. Het kleurrijke dorpje is nog erg authentiek en niet bekend bij de toeristen massa. Met een lokale gids ontdek je de meest karakteristieke plekken van de stad. Tijdens de stadstour bezoek je 2 traditionele huizen waar je een hapje, koffie of een versnapering van de regio kunt proberen. Dit geeft je een kijkje in het echte leven van de Colombianen en de prachtige architectuur van de huizen. De lunch is inclusief vandaag.

Dag 6: Salamina - San Félix en Samaria Vallei

Vandaag bezoek je de Samaria vallei, gelegen bij het dorpje San Félix. Hier vind je dezelfde hoge waxpalmbomen als in de Cocora Vallei. Je gaat met stoere jeeps naar de vallei en maakt hier een mooie wandeling. Je stopt bij de Mirador voor een panoramisch uitzicht en een lunch (inclusief). De Mirador heeft een natuurbeschermingsproject om nieuwe palmbomen te planten. Hier ga je jouw eigen waxpalmboom planten, hoe leuk! Er komt een bordje met je naam bij de palmboom. Voor iedere boom die je plant, plant het project nog een keer 5 palmbomen. Een duurzaam initiatief, wat jouw reis een stukje groener maakt!

Dag 7: Salamina - Medellín

Na het ontbijt vertrek je om 8.00 uur voor een 6-uur durende busrit naar Medellín. Onderweg maak je een stop in het kleine dorpje Aguaduas waar je een rondleiding krijgt, gevolgd door een hoedenworkshop in een klein museum. In de workshop leer je het hele proces om een Aguadeño hoed te maken die gemaakt is van een iracapalm. Na een lokale lunch (inclusief) vervolg je de reis naar Medellín.

Eenmaal aangekomen in Medellín heb je tijd om jezelf even op te frissen en daarna is het tijd om de heupen los te gooien! Je krijgt een dansles Salsa Caleña. Je krijgt een introductie over hoe de salsa in Cali is ontstaan en je leert een aantal basis danspasjes.

Dag 8: Medellín

Guatapé is een van de juwelen van het binnenland van Colombia. Ongeveer 1,5 uur rijden van Medellín tijdens een mooie rit door de oostelijke hooglanden van Antioquia, bezoek je eerst de grote rots in El Peñol. De 200 meter hoge monoliet is te beklimmen met een trap van 740 treden. Geniet van een adembenemend uitzicht over de prachtige omgeving. Na de afdaling maak je een boottocht op het meer, waarbij je over het oorspronkelijke dorpje El Peñol vaart. Na de boottocht ga je naar het dorp Guatapé. Dit dorpje staat bekend om zijn prachtige, kleurrijke schilderijen die de huizen van het dorp versieren. Aan het einde van de middag word je teruggebracht naar Medellín. De lunch is vandaag inclusief.

Dag 9: Medellín

In de stad Medellín zie je volop graffiti. Bij graffiti gaat het niet alleen om de artistieke elementen; het is een manier van politieke expressie. Samen met een lokale gids bezoek je de wijk Comuna 13 en heb je de kans om de mooiste kunstwerken te bewonderen. Na een lunch (inclusief) ga je de heuvels in van Medellín om de stichting Mi Barrio Mi Sueño te bezoeken. Een van de projecten van de stichting is het ondersteunen van de moeders uit de wijk. Je krijgt van deze vrouwen een workshop om je eigen armbandje te maken, een mooi souvenir om mee naar huis te nemen!

vragen kleinschalige groepsreis colombia medellin comuna 13

Dag 10: Medellín - Santa Marta

Aan het einde van de ochtend heb je een transfer naar de luchthaven van Medellín en hiervandaan vlieg je met Avianca naar Santa Marta. Bij aankomst word je per transfer naar je accommodatie gebracht. Aan het einde van de middag ga je Santa Marta per fiets ontdekken. Je maakt een tour door het historisch centrum en over de boulevard, hier geniet je van de zonsondergang. Een leuke kennismaking met deze havenstad en je leert direct de leukste plekjes kennen voor een hapje, drankje en eventueel een dansje!

 

Dag 11: Santa Marta - Tayrona - Palomino

Na een vroeg ontbijt word je per transfer naar de ingang van Parque Tayrona gebracht (ongeveer een half uurtje rijden). Vanaf de entree van het park rijd je nog 5km het park in waar de wandeling begint. Het is ongeveer 2,5 uur wandelen door een gebied van tropisch bos, over rotsen en stranden om uiteindelijk Cabo San Juan te bereiken. Hier kun je heerlijk zwemmen, lunchen (niet inclusief) en genieten van het prachtige strand. In de middag wandel je via hetzelfde pad weer terug. Daarna word je in een klein uurtje naar Palomino gebracht waar je de rest van de avond ter vrije besteding hebt.

Dag 12: Palomino

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Palomino. Je kunt heerlijk relaxen bij het zwembad van het hotel of als je liever actief bezig bent een surflesje boeken. Ben je een hondenliefhebber? Bezoek dan de hondenopvang en ga wandelen bij de rivier met de honden. Bij het hotel kun je ook yoga lessen volgen of een spa-behandeling nemen. In de avond zijn er volop leuke mogelijkheden om uiteten te gaan of een feestje te vieren.

Dag 13: Palomino - Cartagena

Na het ontbijt word je opgehaald voor een 5 uur durende transfer naar Cartagena. Je rijdt over de Pumarejo brug en langs Barranquilla met uitzicht over de zee. Deze transfer is alleen met Spaanssprekende chauffeur. Optioneel kun je onderweg een stop maken bij de Totumo Vulkaan. Dit is de kleinste ‘vulkaan’ ter wereld die je in 50 treden kunt beklimmen. In deze vulkaan kun je jezelf onderdompelen in de vulkanische modder en een echt modderbad nemen. In de middag heb je vrije tijd om Cartagena zelf te ontdekken. 

In de avond hebben we een afscheidsdiner georganiseerd waarbij je geniet van de Colombiaanse keuken en je samen kunt proosten op een onvergetelijke reis vol ‘travel happiness‘!

Dag 14: Cartagena - Amsterdam

In de ochtend verken je samen met een Engelssprekende gids het historisch centrum tijdens een 2-uur durende stadstour. De gids neemt je mee naar de bijzondere plekken en vertelt over het verleden en heden van Cartagena. Je bezoekt monumenten zoals Torre del Reloj en Don Pedro de Heredia, de stichter van de stad. Tijdens de tour zie je de verschillende invloeden – Romaans, Moors, Koloniaal, militairen, Arabieren, Spanjaarden en Noord-Amerikanen – die Cartagena hebben gevormd. Daarna heb je nog wat vrije tijd en aan het einde van de middag word je per transfer naar de luchthaven van Cartagena gebracht. Hiervandaan vlieg je terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag 15: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan de kleinschalige groepsreis Colombia. Een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de groepsreis voor vrouwen

In deze groepsreis voor vrouwen naar Colombia is rekening gehouden met 3- tot 4-sterren accommodaties. Indien een accommodatie niet meer voldoende beschikbaarheid heeft zullen we een vergelijkbaar alternatief regelen. Je deelt tijdens de reis je kamer met 1 andere dame, er zijn op elke kamer 2 aparte bedden. Slaap je liever op een eenpersoonskamer? Dan is dit mogelijk voor een toeslag vanaf € 685,- per reis. Als je dit graag wilt, kun je dit bij het boeken van de reis aangeven.

Accommodatie Koffieregio

Haciënda Venecia is een werkende koffieboerderij in de buurt van Manizales. De haciënda heeft al ruim 100 jaar uitgebreide ervaring in de teelt, verwerking, export, branding en marketing van Colombiaanse koffie. Je wordt hier omringd door uitgestrekte koffievelden en een weelderige omgeving met inheemse bomen en waterbronnen. Je verblijft in authentieke traditionele huizen voor een unieke ervaring, om echt ondergedompeld te worden in het landschap en de cultuur van Colombiaanse koffie. Haciënda Venecia heeft een zwembad en een heerlijke tuin met gezellige zitjes om te loungen.

Accommodatie Salamina

Casa Lola is een kleinschalig boutique hotel gelegen in het hart van Salamina. Dit koloniale huis biedt een authentiek verblijf waarbij iedere kamer weer een andere stijl heeft. Vanuit het hotel loop je zo naar het centrale plein in Salamina. De perfecte locatie voor je bezoek aan de Samaria Vallei!

Accommodatie Palomino

Hotel Casa Pavo Real is een kleinschalig boutique hotel in Palomino, gelegen op 5 minuten loopafstand van het strand. Er is een zwembad waar je een verfrissende duik kunt nemen en er zijn gezellige lounge hoekjes gecreëerd. In het restaurant worden heerlijke vegetarische maaltijden geserveerd. Wil je liever ergens een hapje eten? Je wandelt zo het dorpje van Palomino in met allerlei leuke restaurants en café’s. Hotel Casa Pavo Real heeft ook een spa waar je geniet van massages. De omgeving is omringd door palmbomen en een tropische tuin waar je ook kolibries en andere tropische vogels kunt spotten!

Foto's en Video's

Foto's van de groepsreis voor vrouwen naar Colombia

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens deze groepsreis naar Colombia. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik vertel je graag meer over deze mooie en avontuurlijke reis.

15 dagen vanaf € 2.850,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Reviews

"Top reis"

Samen met een vriendin een reis laten samenstellen door Nicole. Ze heeft dit heel goed en leuk gedaan en geluisterd naar onze wensen. Tijdens de reis verliep alles erg soepel en hadden we fijne accomodaties. Het contact met Nicole verliep daarnaast erg prettig. We kijken terug op een hele mooie reis zonder zorgen.

Lees meer
Linda & Ramona (vriendinnen, februari 2024) Rondreis Argentinië en Brazilië

Reviews

"Alles was super goed geregeld met 100% maatwerk"

We vonden Travel Happiness Company online toen we op zoek waren naar een reis naar de Galapagos.We waren vrij kort voor de vertrekdatum toen we de reisplannen aan het maken waren. Nicole presenteert zicht met 100% maatwerk. Die belofte hebben we wel eerder gehoord bij een reisorganisatie, maar toch vaak lijken de programma’s bij elkaar geknipt en geplakt, maar niet bij Nicole.

Lees meer
Jack & Cindy (koppel, januari 2024) Galapagos eilandhoppen

Reviews

"Travel Happiness is HET reisbureau voor een mooie en fijne vakantie"

De verschillende accomodaties waren elke keer weer erg verrassend, mooie kamers erg vriendelijk personeel en heerlijk eten. Niets was te veel en er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. Nicole heeft ons erg geholpen om er een mooi reis van te maken, ze kwam met mooie voorstellen, ideeën, en aanvullingen. Ze is goed bereikbaar en erg vriendelijk.

Lees meer
Familie Kleiboer (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp