100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Cultuurreis Colombia 21 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de Cultuurreis Colombia

De Cultuurreis Colombia heeft een indicatieprijs vanaf € 4.095,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodaties
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Privé stadstour Bogota inclusief bezoek aan het goudmuseum incl. entreegelden
 • Privé transfer naar Villa de Leyva incl. een stop bij de zoutkathedraal van Zipaquirá
 • Privé tour Villa de Leyva en omgeving
 • Tour sterren observatie (gedeeld)
 • Privé tour Tatacoa woestijn (rode woestijn en grijze woestijn)
 • Privé tour archeologisch park San Agustin
 • Privé tour archeologisch park Alto de los Idolos
 • Privé tour Nationaal Park Puracé
 • Privé tour bezoek lokale markt Silvia
 • Privé stadstour Popayán
 • Privé tour archeologisch park Tierradentro
 • Privé tour Salento, Valle de Cocora en Filandia
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de Cultuurreis Colombia

De Cultuurreis Colombia begint met een overnachting in de hoofdstad Bogota. Hier ontdek je de stad samen met een Engelssprekende gids en bezoek je het beroemde goudmuseum. Daarna reis je naar het pittoreske Villa de Leyva waar je het dorp en de omgeving verkent. Vervolgens ga je naar het zuiden om de Tatacoa woestijn te bezoeken, een compleet ander natuurgebied. Je reist door naar San Agustin waar je de archeologische parken bezoekt om de pre-Columbiaanse standbeelden en sculpturen te bewonderen. Hierna ga je naar Popayán waar je de stad leert kennen door middel van een gastronomische tour. In de omgeving bezoek je de lokale markt Silvia, hier ervaar je de lokale tradities. Ook breng je een bezoek aan het archeologisch park Tierradentro. De reis sluit je af in de koffieregio waar je kennis maakt met de koffiecultuur van Colombia.

Bezoek het goudmuseum in Bogota

Samen met een Engelssprekende privé gids maak je een tour door Bogota. Je bezoekt diverse hoogtepunten waaronder het goudmuseum. ‘Museo del Oro’ is een van de meest opmerkelijke musea in Latijns-Amerika en is gewijd aan de rijke geschiedenis van de pre-Spaanse inheemse culturen van Colombia, vooral wat betreft hun gebruik van goud. Het Goudmuseum herbergt een uitgebreide collectie gouden voorwerpen en artefacten die teruggaan tot de pre-Columbiaanse periode. Het Goudmuseum in Bogotá is niet alleen een plek waar je de pracht van gouden kunstwerken kan bewonderen, maar het biedt ook een diepgaand begrip van de rijke inheemse culturen die deel uitmaakten van het pre-Spaanse Colombia. Het is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, kunst en cultuur.

Ontdek de Tatacoa woestijn

In Colombia vind je een grote diversiteit aan landschappen; het Andesgebergte, de paradijselijke kust, de jungle én in het zuiden de Tatacoa woestijn. Wist je dat de benaming van woestijn eigenlijk niet correct is? Het is namelijk een droog tropisch bos. Er zijn in de buurt verschillende observatoriums waar je de kans hebt om meer te leren over de sterren en planeten en ze door de telescopen kunt bewonderen. Doordat er in de woestijn bijna geen lichtvervuiling is, is dit een van de betere plekken waar je deze activiteit kunt doen. De Tatacoa woestijn bestaat uit een rood en grijs gedeelte, bij delen zul je tijdens deze reis gaan bewonderen.

Verken de archeologische parken

In deze cultuurreis Colombia mogen de archeologische parken niet ontbreken! Je bezoekt het archeologisch park in San Agustin. Het park bevat honderden pre-Columbiaanse standbeelden en sculpturen die dateren uit de 1e tot de 8e eeuw na Christus. De sculpturen liggen verspreid over verschillende delen in het park en laten de artistieke en religieuze tradities van de oude inheemse culturen in dit gebied zien. De volgende dag bezoek je Alto de los Idolos in het stadje Isnos. De sculpturen die je hier ziet zijn vergelijkbaar met die in San Agustín, alleen zijn deze sculpturen beter bewaard gebleven waardoor je beter de details ziet. Ook verken de graftombes van Tierradentro.

Ervaar de koffiecultuur in Colombia

De koffieregio, ook wel de ‘Eje Cafetera’ genoemd, is een regio in het midden van Colombia die bekend staat om de hoogwaardige productie van koffie. In 2011 werd het Cultureel Landschap van de koffieregio toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Je vindt hier naast koffieplantages en een prachtig berglandschap, ook lieflijke koloniale dorpjes die samen een uniek landschap vormen. Je verblijft in Salento en maakt een wandeling in Valle de Cocora en bezoekt authentiek Filandia.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de cultuurreis Colombia

Dit is een inspiratiereis, de cultuurreis Colombia wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Bogota

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar Bogota. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige chauffeur naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Bogota

Samen met een Engelssprekende privé gids maak je een stadstour door Bogota. Je bezoekt diverse hoogtepunten waaronder het goudmuseum. ‘Museo del Oro’ is een van de meest opmerkelijke musea in Latijns-Amerika en is gewijd aan de rijke geschiedenis van de pre-Spaanse inheemse culturen van Colombia, vooral wat betreft hun gebruik van goud. Het Goudmuseum herbergt een uitgebreide collectie gouden voorwerpen en artefacten die teruggaan tot de pre-Columbiaanse periode. Het Goudmuseum in Bogotá is niet alleen een plek waar je de pracht van gouden kunstwerken kan bewonderen, maar het biedt ook een diepgaand begrip van de rijke inheemse culturen die deel uitmaakten van het pre-Spaanse Colombia. Het is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, kunst en cultuur.

Dag 3: Bogota - Villa de Leyva

Na het ontbijt word je per privé transfer in 1,5 uur naar de zoutkathedraal in Zipaquirá gebracht. De zoutkathedraal van Zipaquirá, ook wel bekend als de “Catedral de Sal,” is een ondergrondse kathedraal die is gebouwd in een zoutmijn. De oorspronkelijke zoutkathedraal werd gebouwd door de mijnwerkers zelf in de jaren 1930 als een plaats voor gebed. De huidige zoutkathedraal is gebouwd tussen 1991 en 1995. Het ontwerp combineert religieuze symboliek met de natuurlijke kenmerken van de zoutmijn. De kathedraal is volledig uit zout gehouwen en uitgehouwen en biedt een indrukwekkend staaltje van ondergrondse architectuur. De Engelssprekende gids neemt je mee voor een rondleiding. Daarna rijd je in ongeveer 2,5 tot 3 uur door naar het pittoreske dorpje Villa de Leyva.

Dag 4: Villa de Leyva

In de ochtend maak je een 2-uur durende wandeling door Villa de Leyva onder begeleiding van een Engelssprekende privé gids. Je wandelt vanaf het hotel naar Plaza Mayor, dit is één van de grootste pleinen in Zuid-Amerika. Het plein is omgeven door witte gebouwen met houten balkons en bogen, waardoor het een sfeervolle plek is om lekker rond te struinen en te genieten van de sfeer. Onderweg vertelt de gids over de historie en cultuur in Villa de Leyva. Je maakt een aantal stops zoals bij Casa Museo Antonio Norino, het klooster en de kerk. Daarna breng je een bezoek aan Casa Terracotta, een bouwproject dat de vier elementen – aarde, lucht, water en vuur – combineert en gebakken klei omzet in architectuur. Als laatste stop tijdens deze tour breng je een bezoek aan Pozos Azules. Dit zijn kleine kunstmatige watermeren op 3 km van het centrum van Villa de Leyva. De turquoise blauwe kleur van het water contrasteert met het groene berglandschap en is een fotogeniek plaatje.

Dag 5: Villa de Leyva - Bogota

Vandaag rijd je in 4 uur privé transfer terug naar Bogota. Hier overnacht je voordat je de volgende dag doorreist naar het zuiden.

Dag 6: Bogota - Neiva - Villavieja

Na het ontbijt heb je een privé transfer naar de luchthaven van Bogota. Hiervandaan vlieg je naar Neiva, daar aangekomen word je verwelkomd door je Engelssprekende gids en naar het plaatsje Villavieja gebracht. Dit is de uitvalsbasis om de Tatacoa woestijn te verkennen. In de avond maak je een tour naar een observatorium om de sterren en planten te bewonderen. Er zijn in de buurt verschillende observatoriums waar je de kans hebt om meer te leren over de sterren en planeten en ze door de telescopen kunt bewonderen. Doordat er in de woestijn bijna geen lichtvervuiling is, is dit een van de betere plekken waar je deze activiteit kunt doen. Na deze activiteit word je teruggebracht naar je accommodatie.

Dag 7: Viellavieja

Vroeg in de ochtend ga je met je Engelssprekende gids op pad voor een tour naar de Tatacoa woestijn. De eerste stop die je maakt is in het rode gedeelte van de woestijn. Je hebt onderweg al een paar mooie uitzichtpunten waar je kunt stoppen om foto’s te maken. Je maakt een wandeling van ongeveer een uur door dit gedeelte en onderweg vertelt de gids over de bijzondere formaties die je ziet. Het landschap is spectaculair en je ziet diverse cactussen en tropische vogels. Daarna rijd je door naar het grijze gedeelte van de woestijn. Ook hier maak je een wandeling van ongeveer een uur. Door de grijze kleur van het landschap lijkt het net een maanlandschap waar je loopt. Het is aan te raden om deze tour vroeg te beginnen want door de felle zon kan het behoorlijk heet zijn en dan is een wandeling in dit natuurgebied best pittig.

Dag 8: Viellavieja - San Agustin

Vandaag reis je per privé transfer in ongeveer 5,5 uur verder naar San Agustin. San Agustín is een kleine stadje in het zuiden in de provincie Huila. San Agustín staat bekend om de archeologische parken die zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 9: San Agustin

Vandaag breng je een bezoek aan archeologisch park in San Agustín. Naast de entree voor dit park, krijg je ook direct toegang tot de archeologische parken Alto de las Piedras en Alto de los Idolos, daar ga je de volgende dag naartoe. Het archeologisch park in San Agustin bevat honderden pre-Columbiaanse standbeelden en sculpturen die dateren uit de 1e tot de 8e eeuw na Christus. De sculpturen liggen verspreid over verschillende delen in het park en laten de artistieke en religieuze tradities van de oude inheemse culturen in dit gebied zien. Er is vrij weinig over bekend over deze inheemse culturen en er wordt nog steeds volop onderzoek gedaan. De wandeling leidt door een park met palmbomen en bamboeplanten en eindigt op de berg met een mooi uitzicht op de omgeving.

Dag 10: San Agustin

Na het ontbijt reis je naar het dorpje Isnos waar je de andere archeologische parken bezoekt. De sculpturen die je in Alto de las Piedras en Alto de los Idolos  ziet zijn vergelijkbaar met die in San Agustín, alleen zijn deze sculpturen beter bewaard gebleven waardoor je beter de details ziet. De parken zijn kleiner dan in San Agustín, maar absoluut het bezoeken waard.

Dag 11: San Agustin - Popayán

Na het ontbijt reis je met een Engelssprekende privé gids en chauffeur naar Popayán. Onderweg maak je een stop in het Nationaal Park Puracé, door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Puracé ligt in een vulkanisch gebied van de Coconucos en daarom vind je hier verschillende bronnen van zwavel en thermaal water. Het woord Puracé betekent in de Quechua-taal “berg van vuur”. Dit beschermde natuurgebied is zeer belangrijk omdat het de bron is van de belangrijkste rivieren van Colombia zoals de Magdalena, Cauca, Patía en Caquetá. De waterrijkdom is zo indrukwekkend dat hier meer dan 30 lagunes met kristalhelder water te vinden zijn. De Serranía de los Coconucos heeft 11 vulkanen. Van deze vulkanen is er momenteel slechts één actief, de Puracé. Je vindt hier ook andere vulkanen zoals Pan de Azúcar en Coconuco. Puracé is vooral populair vanwege de condor die je hier kunt zien. Tijdens deze tour bezoek je ook de San Juan Hot Springs, de San Rafael Wetlands en de Bedón-watervallen.

Dag 12: Popayán

Vandaag bezoek je de stad Silvia, 1,5 uur ten noorden van Popayán. Hier komen de inheemse Guambiano-Misak-gemeenschappen, die in de omliggende dorpen wonen, elke dinsdag samen om hun producten te verkopen op de lokale markt. Ze zijn afstammelingen van de inheemse gemeenschappen die deze regio oorspronkelijk bewoonden en behouden nog steeds een deel van hun voorouderlijk erfgoed. Op het centrale plein van de stad ontmoet je de lokale gids die je over de markt zal leiden en je alles zal vertellen over de gebruiken en geschiedenis van de lokale gemeenschap.

Dag 13: Popayán

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag ga je met je Engelssprekende gids op pad voor een gastronomische tour in Popayán. Je wandelt via Parque Caldas door het historisch centrum en onderweg maak je diverse stops om lokale snacks en gerechtjes te proberen. De gids vertelt over Popayán, de cultuur en historie, en wat je er allemaal kunt eten. Zo proef je onder andere chontaduro con sal y miel, cocada, gelatina de pata en maduro asado. Je eindigt de gastronomsiche tour bij Morra Castilla, een lokaal restaurantje waar je empanaditas de pipían, salpicón payanes en carantanta proeft. De Colombiaanse keuken is erg rijk aan verschillende smaken en gerechten!

Dag 14: Popayán - Tierradentro

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar het Archeologisch Park van Tierradentro, bestaande uit een etnografisch museum over de inheemse cultuur van de NASA en een archeologisch museum. Het park herbergt ook verschillende hypogeums versierd met antropomorfe, zoömorfe en geometrische schilderijen, verspreid over de heuvels van Alto de Segovia en Alto del Duende. Het park is aangewezen als UNESCO-werelderfgoed en beschikt over 162 hypogeums, die samen met San Agustín een van ’s werelds grootste necropolen vormen en de grootste in Zuid-Amerika.

Dag 15: Tierradentro - Popayán

Vandaag word je per privé transfer terug naar Popayán gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 16: Popayán - Salento

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Popayán gebracht en hiervandaan vlieg je via Bogota naar Pereira. Bij aankomst word je verwelkomd en per privé transfer naar je accommodatie in Salento gebracht.

Dag 17: Salento

Vandaag ga je er op uit om de koffieregio te verkennen. Je brengt eerst een bezoek aan Valle de Cocora, hier maak je een wandeling en kun je de palmen bewonderen die wel 60 tot 70 meter hoog worden. De wandeling in de vallei duurt ongeveer 2 uur. Daarna bezoek je het kleurrijke dorpje Salento. Dit is de oudste gemeente in het departement Quindío en hier zie je de traditionele architectuur terug met de vrolijk geschilderde koloniale huizen en balkons vol bloemen. Hier kun je lunchen, probeer dan vooral het lokale gerecht ’trucha’ (forel) waar Salento bekend om staat. Daarna reis je door richting het dorpje Filandia, Het is heerlijk slenteren in de kleurrijke straatjes en je vindt er vele leuke winkeltjes en mooi versierde huizen. Na deze dag word je teruggebracht naar je accommodatie in Salento.

Dag 18: Salento

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Salento. Je kunt een koffietour maken in deze regio waarbij je alles leert over het koffieproces, van boon tot aan het kopje koffie. En je gaat natuurlijk ook een lekker kopje koffie proeven! Bij Haciënda Combia organiseren ze leuke interactieve koffietours.

Dag 19: Salento - Bogota

Vandaag word je per privé transfer naar de luchthaven van Pereira gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Bogota, waar je nog een nachtje verblijft voordat je de volgende dag terug naar huis vliegt.

Dag 20: Bogota - Amsterdam

Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van Bogota gebracht. Hiervandaan vlieg je rechtstreeks terug naar Amsterdam, aankomst is de volgende dag.

Dag 21: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een culturreis door Colombia is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de cultuurreis Colombia

In deze cultuurreis Colombia is rekening gehouden met 3- tot 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Bogota

Hotel de la Opera ligt in de wijk La Candelaria in Bogota. Op loopafstand van Plaza Bolivar, diverse musea en restaurants. De royale binnenruimtes zijn prachtig gerenoveerd en bieden een fijne plek om in de ochtend te genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Op de bovenste verdieping is een restaurant waar Colombiaanse en internationale gerechten worden geserveerd met uitzicht op de stad. Er zijn in totaal 43 koloniale kamers, ingedeeld verschillende kamertypen: standaard kamers, junior suites en een suite. De meeste kamers liggen rondom de patio en kijken uit op de binnenplaats. De kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien. Het hotel heeft ook een spa met een klein zwembad, hier kun je na een intensieve dag in de stad heerlijk tot rust komen.

Accommodatie San Agustin

Een mooie plek om te overnachten in San Agustín is Haciënda Anacaona, op 5 minuten rijden van het centrum. Het wordt gerund door een Colombiaanse familie en voelt daardoor echt als thuiskomen. Je bent hier volledig omringd door de natuur en ’s ochtends word je wakker van de fluitende vogeltjes. De kamers zijn eenvoudig ingericht, met gezellige zitjes op de veranda. Er wordt gekookt met verse ingrediënten en ze maken hun eigen chocolade. Je kunt ook makkelijk naar het centrum wandelen in ongeveer 20 minuten. Een fijne plek om vanuit hier leuke dingen te doen in San Agustín!

Accommodatie Popayán

Hotel Dann Monasterio is oorspronkelijk een oud klooster en omgetoverd tot een prachtig koloniaal hotel. De kamers liggen rondom de patio met grote binnentuin waar je gezellig kunt zitten. De 47 kamers zijn in koloniale stijl ingericht met authentieke details en elementen. Het lijkt wel een museum als je er doorheen loopt! Qua faciliteiten is er een zwembad, fitnessruimte, restaurant met bar en een spa met verschillende massagebehandelingen. Hotel Dann Monasterio ligt midden in het historisch centrum van Popayán op slechts 5 minuten lopen van Parque Caldas. In de buurt vind je allerlei winkels en restaurants, een perfecte uitvalbasis om Popayán te leren kennen!

Foto's en Video's

Foto's van de cultuurreis Colombia

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de cultuurreis Colombia. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

21 dagen vanaf € 4.095,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Prachtige onvergetelijke reis door o.a. Argentinië"

Nicole heeft onze reis in Argentinië/Chile/Rio top georganiseerd. Fantastische reis waarbij Nicole tijdens onze reis nog wat extra’s geregeld had. Nicole let ook op de kleine details en vertelt wat je kan doen en wat niet, dit aan de hand van je wensen, dit doet ze heel goed. Ze weet zelf echt veel van dit prachtige continent, je voelt haar betrokkenheid.

Lees meer
Desiree (met partner & vrienden, november 2023) Rondreis Argentinië en Brazilië
Reviews

"Een rondreis door Brazilië om van te dromen zo mooi"

Travel Happiness Company heeft voor mij een absolute droomreis door Brazilië samengesteld. Alles klopte tot in de puntjes; vervoer, accommodaties en bezochte plaatsen. Ik reisde als vrouw alleen, heb mij overal veilig en beschermd gevoeld.

Lees meer
Monique (solo reiziger, november 2023) Solo rondreis in Brazilië
Reviews

"Travel Happiness is HET reisbureau voor een mooie en fijne vakantie"

De verschillende accomodaties waren elke keer weer erg verrassend, mooie kamers erg vriendelijk personeel en heerlijk eten. Niets was te veel en er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. Nicole heeft ons erg geholpen om er een mooi reis van te maken, ze kwam met mooie voorstellen, ideeën, en aanvullingen. Ze is goed bereikbaar en erg vriendelijk.

Lees meer
Familie Kleiboer (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.