100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Tatacoa woestijn in Colombia

Colombia Tatacoa Woestijn Rood
Colombia Tatacoa Woestijn Grijs
Colombia Tatacoa Woestijn Grijs met cactus
Colombia Tatacoa Cactus Woestijn

Tatacoa woestijn in Colombia

In Colombia vind je een grote diversiteit aan landschappen; het Andesgebergte, de paradijselijke kust, de jungle én in het zuiden de Tatacoa woestijn. Wist je dat de benaming van woestijn eigenlijk niet correct is? Het is namelijk een droog tropisch bos. In deze reisblog lees je alles over wat je moet weten voor je bezoek aan de Tatacoa woestijn.

Bewonder sterren en planeten

Bij aankomst in het plaatsje Villavieja word ik eerst naar mijn hotel gebracht en in de avond staat mijn eerste activiteit op het programma, namelijk sterren en planeten kijken! Er zijn in de buurt verschillende observatoriums waar je de kans hebt om meer te leren over de sterren en planeten en ze door de telescopen kunt bewonderen. Doordat er in de woestijn bijna geen lichtvervuiling is, is dit een van de betere plekken waar je deze activiteit kunt doen. Een kleine kanttekening; je moet wel geluk hebben met het weer, ik had helaas veel bewolking waardoor ik alleen Jupiter en de Maan goed heb kunnen zien en geen duizelingwekkende sterrenhemel. Maar evengoed was het een bijzondere activiteit, de gepassioneerde gids vertelde allerlei interessante weetjes over de sterren en planeten!

Colombia Tatacoa Nicole in de woestijn
Colombia Tatacoa Salamander
Colombia Tatacoa Kegels

De rode woestijn

De volgende dag vertrek ik vanuit Villavieja samen met mijn Engelssprekende gids in de tuk tuk naar de Tatacoa woestijn. De eerste stop die we maken is in het rode gedeelte van de woestijn. Je hebt onderweg al een paar mooie uitzichtpunten waar je kunt stoppen om foto’s te maken. We maken een wandeling van ongeveer een uur door dit gedeelte en onderweg vertelt ze over de bijzondere formaties die je ziet. Het landschap is spectaculair en je ziet onderweg diverse cactussen en tropische vogels.

De grijze woestijn

Na een verkoelend drankje rijden we in ongeveer een half uurtje door naar het grijze gedeelte van de woestijn. Ook hier maken we een wandeling van ongeveer een uur. Door de grijze kleur van het landschap lijkt het net een maanlandschap waar we lopen. Het is aan te raden om deze tour vroeg te beginnen want door de felle zon kan het behoorlijk heet zijn en dan is een wandeling in dit natuurgebied best pittig.

Colombia Tatacoa Grijs Nicole
Colombia Tatacoa Uitzicht Grijs Gedeelte
Colombia Tatacoa Nicole Uitzicht Grijs

Overnachten in Villavieja

Tijdens mijn bezoek aan Villavieja verbleef ik in Hotel Villa Paraiso. Een eenvoudig hotel op een paar minuten lopen vanaf de plaza. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van airconditioning. Er is een zwembad bij het hotel dus dit is een aangename afkoeling op de warme dagen.

Colombia Villavieja Hotel Paraiso Graffiti
Colombia Villavieja Hotel Paraiso Buitenruimte
Colombia Villavieja Hotel Paraiso Kamer

Wil je meer weten over de Tatacoa woestijn in Colombia? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op