100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Natuurreis Colombia 17 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de Natuurreis Colombia

De Natuurreis Colombia heeft een indicatieprijs vanaf € 3.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodaties
 • Alle binnenlandse vluchten inclusief 1x 23 kilo ruimbagage per persoon
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé met Spaanssprekende chauffeurs)
 • Bij aankomst op een nieuwe locatie is de transfer van het vliegveld naar hotel met een Engelssprekende gids
 • Activiteiten op privé basis zoals benoemd in het programma met Engelssprekende gidsen
 • Privé fietstour in Bogotá
 • Privé stadstour in Medellin incl. bezoek aan communa 13
 • Privé tour Guatapé en El Peñol
 • Privé wandeltour in Jardin
 • Privé tour Salento, Valle de Cocora en Filandia
 • Privé tour archeologisch park San Agustin
 • Privé tour Nationaal Park Tayrona
 • Privé birdwatching tour in Minca
 • Privé streetfood tour in Cartagena
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Simkaart per persoon geladen met een internetbundel
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de Natuurreis Colombia

De Natuurreis Colombia begint in de metropool Bogotá. Je maakt een fietstour waardoor je de stad op een leuke manier leert kennen en direct diverse fruitsoorten proeft op de lokale markt. Daarna vlieg je naar de moderne stad Medellin. Je leert over de geschiedenis van de stad en welke transformatie de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Je verkent het prachtige gebied van Guatape en El Peñol. Daarna reis je naar het mooie groene berggebied van Jardin. Hier maak je een wandeling naar Cueva del Esplendor en kun je ook op eigen gelegenheid mooie wandelingen maken. Vervolgens reis je naar de koffieregio, hier verblijf je in een authentieke haciënda en verken je de kleurrijke dorpjes en Valle de Cocora met de hoge palmen. Daarna vlieg je naar Santa Marta en verblijf je in het natuurrijke gebied van Minca. Hiervandaan breng je een bezoek aan Parque Tayrona en maak je een vogeltour. Wist je dat Colombia het nummer 1 land is waar je de meest verschillende vogelsoorten kunt zien? Ten slotte word je naar de historische stad Cartagena gebracht en maak je hier een foodtour.

Guatape en El Peñol

Guatapé, ook wel “Pueblo de Zócalos” genoemd, is een van de juwelen van het binnenland van Colombia. Ongeveer 1,5 uur rijden van Medellín tijdens een mooie rit door de oostelijke hooglanden van Antioquia, bezoek je de grote rots in El Peñol, een van de meest spectaculaire bestemmingen in de omgeving van Medellín. De 200 meter hoge monoliet is te beklimmen met een trap van 740 treden. Geniet van een adembenemend uitzicht over de prachtige omgeving vol groene bergen en blauwe meren. Daarna maak je een privé boottocht op het meer en ga je verder naar het hart van het dorp Guatapé. Dit dorpje staat bekend om zijn kerk en zijn prachtige, kleurrijke schilderijen die de huizen van het dorp versieren.

Wandel door de bergen in Jardin

Wandel door de prachtige omgeving van Jardin met uitzicht op de bergen, koffie- en bananenplantages. Je maakt met een Engelssprekende gids een wandeling naar Cueva de Esplendor. Het is een grot die wordt doorkruist door een rivier en een natuurlijk spektakel vormt. Het bevindt zich in een beschermd natuurgebied op een hoogte van 2200 meter boven de zeespiegel. Je kunt hier een verfrissende duik nemen in het water en genieten van de prachtige natuur.

Verken de koffieregio

De koffieregio, ook wel de ‘Eje Cafetera’ genoemd, is een regio in het midden van Colombia die bekend staat om de hoogwaardige productie van koffie. In 2011 werd het Cultureel Landschap van de koffieregio toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Je vindt hier naast koffieplantages en een prachtig berglandschap, ook lieflijke koloniale dorpjes die samen een uniek landschap vormen. Je verblijft midden in de natuur en maakt een wandeling in Valle de Cocora.

Ontdek natuurrijk Minca

Het Tierra Adentro-reservaat is een onweerstaanbare plek voor elke vogelliefhebber. Hier krijg je de gelegenheid om meer dan 160 verschillende vogelsoorten te observeren. Wist je dat Colombia nummer 1 is in het aantal verschillende vogelsoorten? Je gaat met een professionele vogelgids op pad om zo de meest bijzondere tropische vogels te spotten.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de Natuurreis Colombia

Dit is een inspiratiereis, de Natuurreis Colombia wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Bogota

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar Bogota. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige chauffeur naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Bogota

Na het ontbijt word je door een Engelssprekende gids opgehaald voor een fietstour door de stad. Met meer dan 500.000 meter aan fietspaden is het erg leuk om de stad Bogotá per fiets te verkennen!  Je leert tijdens deze tour meer over de geschiedenis, cultuur en gastronomie van de stad. Je ontdekt Bogotá op een leuke en dynamische manier. Onderweg zie je streetart, bezoek je een klein koffiehuis en proef je exotisch fruit op een traditionele markt.

Dag 3: Bogota - Medellín

Na het ontbijt word je opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur en naar de luchthaven van Bogota gebracht. Hiervandaan vlieg je met Clic naar Medellín. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 4: Medellín

Samen met een Engelssprekende gids maak je vandaag een stadstour in Medellín. Je leert alles over de beruchte geschiedenis en hoe deze de afgelopen decennia is veranderd. Bezoek Plaza Botero met de wulpse sculpturen van de beroemde kunstenaar Fernando Botero, Parque Berrio en Santo Domingo. In de middag bezoek je Comuna 13. De lokale gids zal de transformatie uitleggen die deze buurt heeft doorgemaakt; hoe het van één van de gevaarlijkste buurten in de wereld veranderd is naar een kleurrijke en bruisende wijk. Zie Medellín vanaf bovenaf tijdens een kabelbaan rit.

Dag 5: Medellín

Guatapé, ook wel “Pueblo de Zócalos” genoemd, is een van de juwelen van het binnenland van Colombia. Ongeveer 1,5 uur rijden van Medellín tijdens een mooie rit door de oostelijke hooglanden van Antioquia, bezoek je eerst de grote rots in El Peñol, een van de meest spectaculaire bestemmingen in de omgeving van Medellín. De 200 meter hoge monoliet is te beklimmen met een trap van 740 treden. Geniet van een adembenemend uitzicht over de prachtige omgeving vol groene bergen en blauwe meren. Na de afdaling geniet je van een privé boottocht op het meer, waarbij je over het oorspronkelijke dorpje El Peñol vaart die tijdens de aanleg van het meer is verzonken. Rond het meer hebben de rijken en beroemdheden hun vakantievilla’s gebouwd en zie je de huizen van voetballers James Rodriguez, David Ospina, reggaeton-artiesten J Balvin en Maluma. Na de boottocht ga je verder naar het hart van het dorp Guatapé. Dit dorpje staat bekend om zijn kerk en zijn prachtige, kleurrijke schilderijen die de huizen van het dorp versieren. Aan het eind van de middag word je teruggebracht naar Medellin.

Dag 6: Medellín - Jardin

Vandaag word je per privé transfer met een Spaanssprekende chauffeur in 3,5 uur van Medellin naar Jardin gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 7: Jardin

Vandaag maak je een tour naar Cueva de Esplendor, dit is een natuurlijk en cultureel erfgoed van de gemeente. Het is een grot die wordt doorkruist door een rivier en een natuurlijk spektakel vormt. Het bevindt zich in een beschermd natuurgebied op een hoogte van 2200 meter boven de zeespiegel. Je vertrekt vanuit Jardin met lokaal vervoer (een jeep) langs een landelijke weg (8 km). Je wandelt 2,5 km en komt aan bij Finca Quitasol waar je een typische lokale snack kunt proberen. Over een ongerept bospad daal je 500 meter af naar beneden, midden in een inheems bos. Eenmaal aangekomen bij de Grot kun je maximaal 40 minuten blijven, je kunt hier een verfrissende duik nemen in het water en genieten van de prachtige natuur. Daarna ga je weer terug naar boven en krijg je bij de finca een lokale lunch geserveerd.

Dag 8: Jardin

Je hebt een dag ter vrije besteding in Jardin. Je kunt op eigen gelegenheid 2 routes wandelen in de bergen rondom het dorp waarbij je geniet van prachtige uitzichten. Ook is er de mogelijkheid om een bijentour te doen waarbij je alles leert over het proces van de imker en hoe belangrijk bijen zijn voor ons ecosysteem.

Dag 9: Jardin - Calarca

Vandaag word je per privé transfer met Spaanssprekende gids naar de koffieregio gebracht. Dit is een autorit van ruim 6 uur waarbij je door het prachtige berggebied reist. Houd er wel rekening mee dat dit betekent dat je door de bergen slingert en op sommige plekken zijn de wegen nog niet van de goede kwaliteit die wij in Nederland gewend zijn.

Dag 10: Calarca

Samen met een Engelssprekende gids ga je vandaag de Valle de Cocora bezoeken. Deze vallei staat bekend om de hoogste palmbomen ter wereld, ze kunnen wel 60 tot 70 meter hoog worden. Je maakt hier een 2-uur durende wandeling door het landschap waarbij je geniet van de prachtige uitzichten. Na de wandeling ga je naar het karakteristieke stadje Salento. Hier is het heerlijk slenteren door de kleurrijke straatjes! Daarna ga je naar het nabijgelegen dorpje Filandia, hier zie je goed de authentieke architectuur van deze regio. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar de haciënda.

Dag 11: Calarca - Santa Marta - Minca

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven van Armenia. Hiervandaan vlieg je met Avianca via Bogota naar Santa Marta. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie in het natuurrijke Minca gebracht.

Dag 12: Minca

Vandaag bezoek je samen met een Engelssprekende gids het Nationaal Park Tayrona. Vanaf de entree van het park rijd je nog 5km het park in waar de wandeling begint. Het is ongeveer 2,5 uur wandelen door een gebied van tropisch bos, over rotsen en over stranden, om uiteindelijk Cabo San Juan te bereiken. Hier heb je vrije tijd om te lunchen en te genieten van het prachtige strand en de zee. In de middag wandel je via hetzelfde pad weer terug. We raden aan om tijdens deze wandeling goede wandelschoenen aan te trekken, sommige stukken gaan over rotsen en als het heeft geregend zijn de paden modderig (geen slippers!). Zorg ook voor voldoende water want het is een tropisch gebied dus goed drinken is belangrijk.

Dag 13: Minca

Het Tierra Adentro-reservaat is een onweerstaanbare plek voor elke vogelliefhebber. Hier krijg je de gelegenheid om meer dan 160 verschillende vogelsoorten te observeren. Wist je dat Colombia nummer 1 is in het aantal verschillende vogelsoorten? Deze ochtend ga je om 05.00 uur met een professionele vogelgids op pad. Enkele favoriete vogels die je in deze omgeving kunt spotten zijn: Zwart-witte Zaadeter, Kousebandtrogon, Venezolaanse Vliegenvanger, Steely-vented Hummingbird, White-necked Jacobin, Golden-winged Sparrow, Black-chested Jay, Collared Aracari, Keel-billed Toucan, One-colored Becard, Paarse honingkruiper, gestreepte vliegenvanger, oranjekinparkieten, rufusstaartkolibrie en nog veel meer. De tour duurt ongeveer 2 uur en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 14: Minca - Cartagena

Per privé transfer word je vandaag in ongeveer 5 uur naar Cartagena gebracht. Het historische centrum van Cartagena, bekend als “La Heroica”, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke koloniale gebouwen en historische pleinen, waardoor het een charmante en pittoreske sfeer heeft. Een leuke wijk in Cartagena is Getsemaní. Deze wijk staat bekend om zijn streetart, boetiekjes, en levendige sfeer. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren.

Dag 15: Cartagena

Een goede manier om de lokale cultuur te leren kennen is door het eten. Vandaag neemt een Engelssprekende gids je mee en laat je het echte Cartagena zien door te eten zoals de locals dat doen. Bij verschillende stands door de stad proef je onder andere exotisch fruit, de typische gefrituurde arepa uit Cartagena, kokosnoot water, verfrissend ijs en lokale zoetwaren. Deze foodtour duurt ongeveer 2 uur.

Dag 16: Cartagena - Amsterdam

Je geniet in de ochtend nog van het zonnige Cartagena en in de middag word je per privé transfer naar de luchthaven van Cartagena gebracht. Hiervandaan vlieg je rechtstreeks naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Dag 17: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een natuurreis door Colombia is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de Natuurreis Colombia

In deze Natuurreis Colombia is rekening gehouden met 3- tot 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Bogota

Hotel de la Opera ligt in de wijk La Candelaria in Bogota. Op loopafstand van Plaza Bolivar, diverse musea en restaurants. De royale binnenruimtes zijn prachtig gerenoveerd en bieden een fijne plek om in de ochtend te genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Op de bovenste verdieping is een restaurant waar Colombiaanse en internationale gerechten worden geserveerd met uitzicht op de stad. Er zijn in totaal 43 koloniale kamers, ingedeeld verschillende kamertypen: standaard kamers, junior suites en een suite. De meeste kamers liggen rondom de patio en kijken uit op de binnenplaats. De kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien. Het hotel heeft ook een spa met een klein zwembad, hier kun je na een intensieve dag in de stad heerlijk tot rust komen.

Accommodatie Jardin

Hotel Casa Passiflora is een kleinschalig hotel midden in het dorp en heeft slechts 9 kamers. Het hotel heeft de authentieke uitstraling met de kleurrijke gevels. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht. De tuin met jacuzzi en terras is voor exclusief gebruik van de gasten. In het restaurant wordt een ontbijt buffet geserveerd en daarnaast is dit ook open voor lunch en diner.

Accommodatie Koffieregio

Haciënda Combia is een traditionele haciënda in de koffieregio met een prachtige koffieplantage en uitzicht over de regio. Een koffietour over de plantage mag absoluut niet ontbreken tijdens je verblijf. In het zwembad is het heerlijk bijkomen van alle indrukken van de dag. De 33 kamers zijn verdeeld over een koloniaal gedeelte en modern gebouw. Alle kamers hebben een eigen badkamer, ventilator en kluisje. De typische kleuren van de regio zie je terug in het koloniale pand uit 1887.

Foto's en Video's

Foto's van de Natuurreis Colombia

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de Natuurreis Colombia. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

17 dagen vanaf € 3.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Reviews

"Heel veel persoonlijke aandacht"

Wat een fantastisch land. Eigenlijk twee vakanties in 1. Het vasteland van Ecuador met het Andes gebergte en de afwisseling in het Amazonegebied. De Galapagos eilanden die je een overweldigende indruk bieden. Heel veel persoonlijke aandacht, zowel van Nicole als de lokale partner. Uitermate kundige gidsen waardoor je ook veel leert over de achtergrond van dit mooie diverse land. Overnachten bij de lokale bevolking geeft je veel inzicht in hun manier van leven. Als je houdt van een actieve en afwisselende vakantie zou ik deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje zetten.

Lees meer
Ed & Marjolein (stel, juli 2022) Natuurreis Ecuador & Galapagos
Reviews

“Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld”

Dankzij het enthousiaste verhaal van Nicole over Ecuador hebben we besloten daar onze reis naartoe te laten gaan. Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld i.s.m. lokale partners. Voor tijdens en na de reis was er ook de nodige persoonlijke aandacht. Dat is door ons als heel prettig ervaren. De reis bracht ons op prachtige en bijzondere plekken. In zowel het Andesgebergte, de Amazone als op de Galapagos eilanden. De gidsen waren uiterst prettig en hebben de ervaring nog mooier gemaakt. Alles was uitstekend geregeld.
We gaan zeker kijken naar de bestemmingen die Travel Happiness Company nog meer aanbiedt!

Lees meer
Dick en Sylvia (stel, april 2022) Natuurrondreis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.