100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Fietstour in Bogota

Fietstour in Bogota

Een fietstour in Bogota is een leuke manier om een gedeelte van de stad te leren kennen. Bogota ligt op een hoogte van 2.600 meter en dat maakt dat het soms een beetje uitdagend kan zijn, maar de gidsen houden hier goed rekening mee. Je maakt onderweg verschillende stops en de Engelssprekende gids vertelt je meer over de stad, de cultuur en de mensen. Je leest in deze reisblog over mijn persoonlijke ervaring.

Fietsen in Bogota

Mijn eerste activiteit in Colombia is een 4-uur durende fietstour in Bogota. Dit vind ik persoonlijk altijd een leuke manier om een stad te leren kennen. De tour wordt uitgevoerd door Bogota Bike Tours, een lokaal reisagentschap in de wijk La Candelaria. We verzamelen met een grote groep van ongeveer 20 mensen en worden daarna opgesplitst in 2 groepen, met een Engelssprekende en Spaanssprekende gids. Ook gaat er met elke groep een fietsenmaker mee, dat blijkt nog goed van pas te komen onderweg! We starten de fietstour naar Plaza de Bolivar, hier vertelt onze gids meer over de historie van Colombia. Vervolgens fietsen we via downtown door naar een lokale markt waar we allerlei soorten fruit gaan proeven. Alles groeit hier lokaal dus het fruit is erg smaakvol en vers. We fietsen via kleurrijke wijken en parken door het centrum, van oude wijken naar de meer modernere wijken. Onderweg zien we ook verschillende graffiti kunstwerken. Ook fijn; het merendeel van de fietstour gaat over fietspaden want die zijn goed aangelegd. Al zou het Latijns-Amerika niet zijn, als we toch een klein stukje over de grote weg meepakken, maar veiligheid boven alles, we worden goed begeleid. Onze laatste stop is bij een lokaal koffietentje waar we uitleg krijgen over het koffieproces, zien hoe de koffie wordt gemaakt en we kunnen uiteraard ook proeven. Als afsluiter spelen we bij Bogota Bike Tours nog het traditionele spelletje Tejo. Bij Tejo probeer je om een metalen schijf, ‘tejo’, op een zakje dat gevuld is met buskruit te gooien. Als je raak gooit hoor je een kleine knal. In Colombia spelen ze dit spel vaak samen met vrienden en familie, er zijn zelfs barretjes waar je het kunt spelen.

Wil je meer weten over fietsen in Bogota? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op