100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Roadtrip Colombia 14 dagen

roadtrip Colombia lago Tota uitzicht
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de roadtrip Colombia

De roadtrip Colombia heeft een indicatieprijs vanaf € 2.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3 sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Alle binnenlandse vluchten inclusief 1x 23 kilo ruimbagage per persoon
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé met Spaanssprekende chauffeurs)
 • Privé fietstour in Bogotá
 • Bezoek zoutkathedraal in Zipaquira (audioguide) en stop bij Puente de Boyaca
 • Privé tour Villa de Leyva
 • Bezoek aan Tunja en Pueblito Boyacense
 • Bezoek aan Pueblito Antiguo, Playa Blanca, Aquitania, Cuitiva en Iza
 • Privé tour Paramo Parque
 • Bezoek aan Nobsa
 • Privé tour Barichara inclusief Taller de Papel & Taller de la Tierra
 • Bezoek aan Parque Nacional Chicamocha
 • Entreegelden tijdens alle excursies
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • Simkaart per persoon geladen met internetbundel
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de roadtrip Colombia

De roadtrip Colombia begint met een fietstour in de metropool Bogotá. Daarna reis je via Puente de Boyacá naar de zoutkathedraal in Zipaquira om vervolgens door te reizen naar Villa de Leyva. Hier ontdek je het dorpje en de omgeving met een Engelssprekende gids. Daarna reis je door richting het derde hoogstgelegen meer in Zuid-Amerika; Lago Tota. Je verblijft hier bij een glamping met een spectaculair uitzicht op het meer. Tijdens de roadtrip Colombia reis je langs allerlei authentieke Colombiaanse dorpjes. Vanuit Mongui maak je een hike door de prachtige páramo. Daarna reis je naar het mooiste dorp in Colombia; Barichara. Ten slotte geniet je van de uitgestrekte landschappen in de Chicamocha Canyon. De reis eindigt in het dorpje Girón.

Ervaar authentiek Colombia

De roadtrip Colombia neemt je mee naar de meest authentiek regio in Colombia; Boyacá en Santander. Hier reis je langs authentieke Colombiaanse dorpjes, zie je het leven op het platteland en reis je door prachtige natuurgebieden. Proef de lekkerste gerechten in Boyacá (vooral veel kaas!) en dompel je onder in de lokale cultuur. Dit is een reis die je buiten de gebaande paden brengt, waardoor je een compleet ander Colombia leert kennen.

Lago Tota: het hoogst gelegen meer

Lago Tota is het derde hoogstgelegen meer in Zuid-Amerika en ligt op 3.000 meter hoogte in een prachtig natuurgebied. Rondom het meer kun je een mooie roadtrip maken waarbij je verschillende authentieke Colombiaanse dorpjes bezoekt. Breng een bezoek aan Pueblito Antiguo, Playa Blanca, Aquitania, Cuitiva en Iza. Je reist hier écht even terug in de tijd, terwijl je geniet van de mooiste uitzichten!

roadtrip Colombia lago Tota uitzicht
Bezoek het mooiste dorp: Barichara

Barichara staat bekend als het mooiste dorp van Colombia vanwege de prachtige koloniale architectuur, de geplaveide straatjes, adobe huizen en ambachtelijke werkplaatsen en winkeltjes. Samen met een Engelssprekende gids verken je het dorp en bezoek je ook 2 werkplaatsen; Taller de Papel en Taller de la Tierra. Tijdens deze interactieve rondleidingen leer je alles over het papier maken van de fique plant (en maak je je eigen papier) en kun je met kleurrijk zand uit de omgeving je eigen schilderij of magneet maken.

Zweven door de Chicamocha Canyon

De Chicamocha Canyon is een van de grootste canyons in Zuid-Amerika, en het wordt beschouwd als de op één na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De canyon strekt zich uit over ongeveer 227 kilometer en heeft dieptes tot wel 2.000 meter. Je bezoekt het nationale park en zweeft met een kabelbaan door de canyon terwijl je geniet van de prachtige uitzichten!

Colombia Nicole uitzicht Chicamocha Canyon
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de roadtrip Colombia

Dit is een inspiratiereis, de roadtrip Colombia wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar Bogotá. In de middag kom je aan op de internationale luchthaven van Bogotá en word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company. Per privé transfer word je door de Engelstalige gids naar je hotel gebracht.

Dag 2: Bogotá

Na het ontbijt word je door een Engelssprekende gids opgehaald voor een fietstour door de stad. Met meer dan 500.000 meter aan fietspaden is het erg leuk om de stad Bogotá per fiets te verkennen!  Je leert tijdens deze tour meer over de geschiedenis, cultuur en gastronomie van de stad. Je ontdekt Bogotá op een leuke en dynamische manier. Onderweg zie je streetart, bezoek je een klein koffiehuis en proef je exotisch fruit op een traditionele markt.

Dag 3: Bogotá - Zipaquira - Villa de Leyva

Na het ontbijt word je per privé transfer in 1,5 uur naar de zoutkathedraal in Zipaquirá gebracht. Je maakt onderweg een stop bij Puente de Boyaca, het monument dat symbool staat voor de slag om de onafhankelijkheid van Colombia. De zoutkathedraal van Zipaquirá is een ondergrondse kathedraal die is gebouwd in een zoutmijn. De oorspronkelijke zoutkathedraal werd gebouwd door de mijnwerkers zelf in de jaren 1930 als een plaats voor gebed. De huidige zoutkathedraal is gebouwd tussen 1991 en 1995. De kathedraal is volledig uit zout gehouwen en uitgehouwen en biedt een indrukwekkend staaltje van ondergrondse architectuur. Via een audioguide wandel je zelf rond in de zoutkathedraal. Daarna rijd je naar het pittoreske dorpje Villa de Leyva.

Dag 4: Villa de Leyva

Villa de Leyva is uitgeroepen tot architectonisch erfgoed en is een van de mooiste en best bewaarde plekken in Colombia. Geplaveide straten, koloniale huizen, ambachtelijke winkels en verschillende musea maken dit tot een leuke bestemming om te ontdekken. Je vindt er ook gezellige cafés, bars en restaurants waar je geniet van de lokale sfeer. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids maak je vandaag een tour door het stadje. Je ontdekt de dinosaurus fossielen, leert over de inheemse tradities in het Moniquirá Archeologisch Park, gaat terug naar het koloniale tijdperk in het Ecce Homo-klooster en je dompelt jezelf onder in de moderne kunst van Casa Terracota.

Dag 5: Villa de Leyva - Lago Tota

Vandaag reis je per privé transfer naar Lago Tota, met 3.000 meter het derde hoogstgelegen meer in Zuid-Amerika. Onderweg maak je een stop in Tunja, een van de oudste steden in Colombia. Tunja staat bekend om zijn koloniale architectuur, met veel goed bewaard gebleven gebouwen uit de koloniale tijd. Daarna reis je door naar Pueblito Boyacense, een replica van een typisch Colombiaans dorp, dat de architectonische stijlen en culturele tradities van verschillende regio’s van Boyacá vertegenwoordigt. Je ziet hier ook de lokale ambachten en traditionele producten in de winkels die typisch voor de regio Boyacá zijn. Een mooie start van deze roadtrip Colombia om meer te weten te komen over de geschiedenis, cultuur en tradities van Boyacá.

Dag 6: Lago Tota - Mongui

Na het ontbijt ga je op pad voor een roadtrip rond het Lago Tota waarbij je langs authentieke Colombiaanse dorpjes rijdt. De eerste stop is Pueblito Antiguo. Dit openluchtmuseum is ook een natuurreservaat en laat je een reis maken door een typisch dorp in Boyacá uit de jaren ’70. Daarna ga je naar Playa Blanca, hier kun je een boottochtje maken of een verfrissende duik nemen. Je vervolgt de route naar kleine dorpjes zoals Aquitania, Cuitiva en Iza. Elk dorpje heeft zijn eigen specialiteit, zo staat Iza bekend om de heerlijke toetjes. Onderweg is het genieten van de uitzichten en het boerenleven in Boyacá. De dag eindig je in het dorpje Mongui, ook wel het ballendorp van Colombia genoemd.

Dag 7: Mongui

Vandaag ga je samen met een Engelssprekende gids een dag wandelen in een natuurgebied bij Mongui, Páramo de Oceta. Dit natuurgebied staat bekend als een van de mooiste ter wereld met duizenden frailejones die je hier kunt bewonderen. Houdt er rekening mee dat je flinke stukken omhoog moet klimmen en gaat afdalen, de hoogte ligt hier tussen de 2.900 en 3.900 meter. Je wandelt een route van ongeveer 5 tot 6 uur en de lunch is inbegrepen.

Dag 8: Mongui - Barichara

Na het ontbijt reis je via het dorpje Nobsa naar Barichara. Nobsa wordt ook wel het ‘poncho-dorp’ genoemd, hier kun je dus prima een mooie poncho shoppen! Daarna reis je door naar Barichara, bekend als het mooiste dorp van Colombia vanwege de prachtige koloniale architectuur, de geplaveide straatjes, adobe huizen en ambachtelijke werkplaatsen en winkeltjes.

Dag 9: Barichara

Vandaag krijg je een rondleiding van een Engelssprekende gids door Barichara en je bezoekt 2 werkplaatsen. Taller de Papel, een ambachtelijke werkplaats waar men papier maakt van de Fique plant. Je kunt hier zelf papier maken en meenemen als souvenirtje. Daarna bezoek je Taller de la Tierra, een werkplaats waar wordt geschilderd met kleurrijk zand uit de omgeving, hier kun je je eigen schilderij of magneet maken. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 10: Barichara

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Wandel via de Camino Real naar het dorpje Guane. Camino Real was onderdeel van een pad van de inheemse bevolking van wel 23.000 km lang. Door de Duitse immigrant Geo van Lengerke is dit gedeelte van het pad 150 jaar geleden gerenoveerd. Je wandelt in ongeveer 5 kilometer naar Guane, eenmaal daar aangekomen kun je met de taxi of de lokale bus weer terug naar Barichara.

Dag 11: Barichara - Chicamocha Canyon - Girón

Vandaag reis je naar het dorpje Girón en onderweg maak je een stop in de Chicamocha Canyon. Je bezoekt het nationale park en zweeft met de kabelbaan door de canyon. Eenmaal aan de overkant heb je tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht. Er zijn ook voldoende restaurants om een hapje te eten of een drankje te doen. Daarna zweef je weer terug met de kabelbaan door de canyon en vervolg je de reis naar Girón. Het historische centrum van Girón heeft smalle geplaveide straatjes, koloniale gebouwen, pleinen en kerken uit de koloniale tijd. Het is een van de best bewaarde koloniale steden in Colombia.

Dag 12: Girón - Bucaramanga - Bogotá

Na een vrije ochtend in Girón word je per privé transfer naar de luchthaven van Bucaramanga gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Bogotá. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie in La Candelaria gebracht.

Dag 13: Bogotá - Amsterdam

Aan het einde van de ochtend word je per privé transfer naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Hiervandaan vlieg je via Cartagena naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Dag 14: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een bijzondere roadtrip in Colombia en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de roadtrip Colombia

In deze roadtrip Colombia is rekening gehouden met 3 sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Bogotá

Hotel Casa Deco is een kleinschalige hotel in de wijk La Candelaria. Op loopafstand van Plaza Bolivar, diverse musea en restaurants. De inrichting is in art-decostijl en dat zie je terug in alle 22 kamers. De kamers zijn ruim en beschikken over alle benodigde faciliteiten. In de ochtend wordt in het restaurant een à la carte ontbijt geserveerd.

Accommodatie Lago Tota

La Quinta Glamping is gelegen aan de oevers van het prachtige Lago Tota. Je verblijft hier in een luxere glamping tent of in een boomhut, deze zijn voorzien van comfortabele bedden en een privé badkamer. De boomhut heeft ook een gezellige plek om te zitten met een haardvuurtje. Er zijn mogelijkheden om een vuurtje te maken en te bbq-en. In de ochtend wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd in de hoofdaccommodatie en heb je een mooi uitzicht over Lago Tota. Tijdens je verblijf is een wandeling rondom het meer met lokale gids inbegrepen.

Accommodatie Mongui

Hotel Monguí Plaza is een charmant hotel gelegen in het pittoreske stadje Monguí. Het hotel weerspiegelt de traditionele koloniale architectuur van Monguí, met zijn witgekalkte muren, rode dakpannen en houten balkons. Het biedt een authentieke en sfeervolle ervaring die past bij de historische ambiance van de stad. Er is een restaurant op de patio waar traditionele gerechten worden geserveerd

Foto's en Video's

Foto's van de roadtrip Colombia

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de roadtrip Colombia. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

14 dagen vanaf € 2.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Reviews

"Een prima georganiseerde vakantie door Nicole"

Wij reizen, als vrienden, veel en zijn daarom best wel kritisch maar Nicole heeft voor ons een zeer fraaie reis in elkaar gezet met mooie, sfeervolle lodges en fraaie overtochten met de ferry. Samenvattend een prima georganiseerde vakantie door Nicole voor de avontuurlijke reiziger. Aanrader!

Lees meer
Michael, Dion en Danny (vrienden, maart 2023) Autorondreis Chili

Reviews

"Top reis"

Samen met een vriendin een reis laten samenstellen door Nicole. Ze heeft dit heel goed en leuk gedaan en geluisterd naar onze wensen. Tijdens de reis verliep alles erg soepel en hadden we fijne accomodaties. Het contact met Nicole verliep daarnaast erg prettig. We kijken terug op een hele mooie reis zonder zorgen.

Lees meer
Linda & Ramona (vriendinnen, februari 2024) Rondreis Argentinië en Brazilië

Reviews

"Alles was super goed geregeld met 100% maatwerk"

We vonden Travel Happiness Company online toen we op zoek waren naar een reis naar de Galapagos.We waren vrij kort voor de vertrekdatum toen we de reisplannen aan het maken waren. Nicole presenteert zicht met 100% maatwerk. Die belofte hebben we wel eerder gehoord bij een reisorganisatie, maar toch vaak lijken de programma’s bij elkaar geknipt en geplakt, maar niet bij Nicole.

Lees meer
Jack & Cindy (koppel, januari 2024) Galapagos eilandhoppen

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp