100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

5x doen in Villa de Leyva

5x doen in Villa de Leyva

Vanuit Bogota reis ik door naar het noorden, naar het koloniale dorpje Villa de Leyva, gelegen op 2.100 meter hoogte. Deze plek staat bekend om zijn goed bewaard gebleven architectuur, de geplaveide straatjes en witgekalkte gebouwen. Het straalt een en al charme uit. In deze reisblog lees je mijn persoonlijke ervaring en wat je kunt doen in Villa de Leyva.

1. Bezoek de zoutkathedraal in Zipaquirá

Op de route van Bogota naar Villa de Leyva kun je een stop maken bij de zoutkathedraal in Zipaquirá. In ongeveer 1,5 uur rijd je hier met een privé transfer naartoe. Je kunt de kathedraal met een gids bezoeken of je neemt een audio guide. De zoutkathedraal van Zipaquirá, ook wel bekend als de “Catedral de Sal,” is een ondergrondse kathedraal die is gebouwd in een zoutmijn. De oorspronkelijke zoutkathedraal werd gebouwd door de mijnwerkers zelf in de jaren 1930 als een plaats voor gebed. De huidige zoutkathedraal is gebouwd tussen 1991 en 1995. Het ontwerp combineert religieuze symboliek met de natuurlijke kenmerken van de zoutmijn. De kathedraal is volledig uit zout gehouwen en uitgehouwen en biedt een indrukwekkend staaltje van ondergrondse architectuur.

2. Maak een stadswandeling met een gids

Samen met mijn gids Manuel maak ik een 2-uur durende wandeling door Villa de Leyva. We wandelen vanaf het hotel naar Plaza Mayor, dit is één van de grootste pleinen in Zuid-Amerika. Het plein is omgeven door witte gebouwen met houten balkons en bogen, waardoor het een sfeervolle plek is om lekker rond te struinen en te genieten van de sfeer. Onderweg vertelt Manuel van alles over de historie en cultuur in Villa de Leyva. We maken een aantal stops zoals bij Casa Museo Antonio Norino, het chocolademuseum, het klooster en de kerk. Een leuke eerste kennismaking met Villa de Leyva en zo heb ik voldoende informatie om zelf op pad te gaan.

3. Restauranttips in Villa de Leyva

Villa de Leyva heeft vele leuke cafés en restaurantjes. De lekkerste cappuccino drink je bij Don Diego, een sfeervol tentje waar ze ook kleine souvenirs en sieraden verkopen. Een typische zoete lekkernij in Villa de Leyva is de “Milhoja”, gemaakt van bladerdeeg, gevuld met room en daaroverheen dulce de leche. De lekkerste Milhoja eet je bij La Galleta. Voor een stevige lunch kan ik je Happy Monkey aanraden, hier serveren ze allerlei lekkere gerechten met banaan. En wil je ’s avonds gezellig een drankje doen op Plaza Mayor? Dan kun je terecht bij Beso de Colibrie, hiervandaan heb je een perfect uitzicht over het plein.

4. Hike naar het Christusbeeld

Villa de Leyva wordt omringd door een prachtig bergachtig gebied. Vanaf Plaza Mayor zie je de bergen liggen en heb je ook zicht op de berg waar het Christusbeeld staat. Hier kun je een mooie (en steile) wandeling naartoe maken. Ik ga ervoor en klim in ongeveer een uurtje naar boven. Het uitzicht is absoluut geweldig! De wandeling is op sommige plekken wel pittig, dus trek vooral je goede wandelschoenen aan.

5. Overnachten in Villa de Leyva

In Villa de Leyva zijn er verschillende leuke hotelletjes om te overnachten. Zelf verbleef ik in Hotel Campanario, een middenklasse hotel aan de rand van het dorp. Je loopt in 5 minuten naar Plaza Mayor dus qua locatie is het overal lekker dichtbij. De kamers zijn ruim en hebben een koloniale sfeer. Qua faciliteiten is er een binnenzwembad, sauna, patio en restaurant. Een prima uitvalbasis om Villa de Leyva te verkennen.

Wil je meer weten over wat je kunt doen in Villa de Leyva? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op