100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

El Nido del Condor

El Nido del Condor – Glamping in Colombia

Eén van de meest bijzondere plekjes waar ik ben geweest tijdens mijn rondreis door Colombia is El Nido del Condor, gelegen in Caldas vlakbij Villamaria. Het is een luxe glamping die wordt gerund door een Colombiaanse familie. Er zijn slechts 5 glamping tenten waardoor je gegarandeerd een unieke en persoonlijke beleving hebt. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel.

De reis naar El Nido del Condor

Samen met mijn chauffeur Jorge reis ik vanuit Medellin naar El Nido del Condor. Vooraf krijgen we uitgebreide instructies doorgestuurd met linkjes die we via Waze kunnen gebruiken, foto’s en video’s. De reis duurt ongeveer 5,5 uur en vanaf Villamaria rijden we omhoog de bergen in, de laatste 1,5 uur gaat over een onverharde hobbelige weg, maar het uitzicht is werkelijk fantastisch! We komen aan bij het punt waar ik uitstap en de reis vervolg via een kabelbaan. El Nido del Condor ligt namelijk letterlijk tussen de bergen en om naar de overkant te komen kun je óf in 12 minuten met de kabelbaan naar de overkant, óf een wandeling maken van een uur door de bergen. De zoon van de familie, Rafael, verwelkomt me vriendelijk en we beginnen aan de rit met de kabelbaan. Ik ben nú al fan, wat een droomplek!

Unieke glamping in Colombia

Rafael vertelt onderweg over het project dat zijn ouders in 2019 zijn gestart. El Nido del Condor ligt op 12 hectare grond en naast de 5 glamping tenten wordt er momenteel ook gewerkt aan een grote luxe familie glamping tent, een spa en yoga ruimte en een educatief centrum. De familie zelf woont in het hoofdgebouw boven het restaurant. Overal om je heen zie je gekleurde bloemen, kolibries, bananenplanten een er staan ruim 1800 avocado bomen. Je kunt op je gemak rondwandelen om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen, of pak de e-bike! Er is een uitkijktoren gebouwd op het einde van het perceel en daarvandaan heb je een geweldig uitzicht op de omliggende bergen.

Het nest van de Condor

De naam van de glamping betekent ‘Het nest van de Condor’ en dat is niet zonder reden. In de berg waarop El Nido del Condor is gebouwd, leeft een Condor paar, een mannetje en een vrouwtje. De Condor is een van de grootste vogels ter wereld, en staat ook wel bekend als dé vogel van de Andes. Als je in El Nido del Condor verblijft is de kans groot dat je ze ziet vliegen, heel bijzonder! Er leven in deze omgeving slechts 7 Condors, dus het is uiterst zeldzaam om ze te kunnen zien.

De glamping tenten

De glamping tenten van El Nido del Condor zijn van alle gemakken voorzien en hebben een luxueuze uitstraling. Dat Jaime, de eigenaar, architect is, dat zie je duidelijk terug in het design want aan alle details is gedacht. Zelfs in de vorm van de badkamer komt het nest van de Condor terug. De tenten zijn zeer ruim en aan de voorkant heb je een gezellig zitje. Eenmaal binnen in de tent staat er een grote loungebank, een kingsize tweepersoonsbed met uitzicht op de canyon en een heerlijk kacheltje dat je ’s avonds warm houdt. Ook is er gedacht aan 2 kruikjes die je met warm water kunt vullen en lekker in je bed kunt leggen. Je hebt een veranda met een zitje en hangmat waar je ultiem geniet van de prachtige uitzichten om je heen!

Culinaire hoogstandjes

Bij aankomst word ik al verwend met heerlijke Colombiaanse koffie en wat lekkere snacks. In de avond wordt er een 3-gangen menu geserveerd en de chefs weten hier werkelijk een culinair hoogstandje van te maken. Het restaurant is deels overdekt en je kunt ook plaats nemen bij de vijver, vooral in de ochtend zit je hier heerlijk in het zonnetje en is het genieten van de tropische vogels die hier hun zangkunsten ten gehore brengen. Ook de lunch wordt verzorgd met een 3-gangen menu, het ontbreekt je hier werkelijk aan niets.

Activiteiten bij El Nido del Condor

Mijn gids Sebastian vertelt mij over de verschillende activiteiten die je kunt doen. Naast dat je er zelf op uit kunt gaan, kun je tegen een bijbetaling samen met een lokale gids op pad. Ik kies ervoor om samen met Sebastian een wandeling in de omgeving te maken. We wandelen eerst naar de boerderij van Don Pedro, een uiterst vriendelijke man met een gezellige Colombiaanse familie. Het voelt hier echt als een familiebezoekje. We drinken verse koffie en eten wat fruit voordat we verder wandelen. Op de valreep spotten we ook nog de Condors, Don Pedro zet zich al jaren in voor de bescherming van deze bijzondere dieren en kan hier mooi over vertellen. Daarna wandelen we verder en klimmen we de berg op, onderweg vertelt Sebastian over de flora en fauna en genieten we van het uitzicht. We maken een wandeling van ongeveer 2 uur naar een waterval. Je kunt er helaas niet zwemmen, maar wel volop mooie foto’s maken. Daarna maken we een stop bij een nabijgelegen finca waar we wat drinken voordat we via de bergweggetjes weer terugwandelen naar El Nido del Condor.

Vogels spotten bij El Nido del Condor

De volgende dag sta ik vroeg op want ik ga samen met Sebastian vogels spotten. We maken een wandeling van ongeveer 2 uur over het terrein van El Nido del Condor en spotten in totaal meer dan 25 verschillende vogelsoorten deze ochtend.

Een bijzonder verblijf

Na 3 dagen en 2 nachten in El Nido del Condor neem ik afscheid van de lieve mensen en reis ik door naar mijn volgende bestemming. Wil je meer weten over El Nido del Condor, de glamping in Colombia? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op