100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Luxe rondreis Colombia 18 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de luxe rondreis Colombia

De luxe rondreis Colombia heeft een indicatieprijs vanaf € 8.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 5-sterren accommodaties
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Privé stadstour Bogota inclusief bezoek aan het goudmuseum incl. entreegelden
 • Privé stadstour Medellin incl. entreegelden
 • Privé tour naar Guatapé incl. entreegelden
 • 4 dagen en 3 nachten El Nido del Condor inclusief maaltijden
 • Privé tour Salento, Valle de Cocora en Filandia
 • Privé tour Cartagena incl. entreegelden
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de luxe rondreis Colombia

De luxe rondreis Colombia begint met een overnachting in de hoofdstad Bogota. Hier ontdek je de stad samen met een Engelssprekende gids en bezoek je het beroemde goudmuseum. Daarna reis je naar de moderne stad Medellin, waarvandaan je ook een uitstapje maakt naar Guatapé. Je dompelt je volledig onder in de natuur bij een 4-daags verblijf op de luxe glamping van El Nido del Condor. Vervolgens verken je de koffieregio en hier verblijf je in een authentieke hacienda. Je reist door naar de koloniale stad Cartagena en de reis sluit je in stijl af op het eiland Baru waar je verblijft in Hotel Las Islas.

Bezoek het goudmuseum in Bogota

Samen met een Engelssprekende privé gids maak je een tour door Bogota. Je bezoekt diverse hoogtepunten waaronder het goudmuseum. ‘Museo del Oro’ is een van de meest opmerkelijke musea in Latijns-Amerika en is gewijd aan de rijke geschiedenis van de pre-Spaanse inheemse culturen van Colombia, vooral wat betreft hun gebruik van goud. Het Goudmuseum herbergt een uitgebreide collectie gouden voorwerpen en artefacten die teruggaan tot de pre-Columbiaanse periode. Het Goudmuseum in Bogotá is niet alleen een plek waar je de pracht van gouden kunstwerken kan bewonderen, maar het biedt ook een diepgaand begrip van de rijke inheemse culturen die deel uitmaakten van het pre-Spaanse Colombia. Het is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, kunst en cultuur.

Glamping in het Andesgebergte

Eén van de meest bijzondere plekjes in Colombia is El Nido del Condor, gelegen in Caldas vlakbij Villamaria. Het is een luxe glamping die wordt gerund door een Colombiaanse familie. Er zijn slechts 5 glamping tenten waardoor je gegarandeerd een unieke en persoonlijke beleving hebt. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. De naam van de glamping betekent ‘Het nest van de Condor’ en dat is niet zonder reden. In de berg waarop El Nido del Condor is gebouwd, leeft een Condor paar, een mannetje en een vrouwtje. Als je in El Nido del Condor verblijft is de kans groot dat je ze ziet vliegen, heel bijzonder! Er leven in deze omgeving slechts 7 Condors, dus het is uiterst zeldzaam om ze te kunnen zien.

Ervaar het beste van de koffieregio

De koffieregio, ook wel de ‘Eje Cafetera’ genoemd, is een regio in het midden van Colombia die bekend staat om de hoogwaardige productie van koffie. In 2011 werd het Cultureel Landschap van de koffieregio toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Je vindt hier naast koffieplantages en een prachtig berglandschap, ook lieflijke koloniale dorpjes die samen een uniek natuurgebied vormen. Je verblijft in het luxueuze haciënda Bambusa en hiervandaan verken je Salento, Valle de Cocora en Filandia.

Exclusief verblijf op het eiland Baru

Deze luxe rondreis Colombia sluit je af in het prachtige hotel Las Islas op het eiland Baru, gelegen midden in de mangroven aan een azuurblauwe zee met parelwit privé strand. Je kunt kiezen uit een bungalow met een privé zwembad en zeezicht of een bungalow in de boomtoppen met jacuzzi! Elke bungalow beschikt over 2 fietsen zodat je jezelf makkelijk kunt verplaatsen op het eiland. Ook rijden er golfkarretjes die je van A naar B brengen. Op het privé strand vind je een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen. In het clubhuis bevindt zich het restaurant voor het diner, een zwembad en een dakterras met een prachtig uitzicht over de bomen en het eiland. Hier is het ultiem genieten van de zonsondergang!

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de luxe rondreis Colombia

Dit is een inspiratiereis, de luxe rondreis Colombia wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Bogota

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar Bogota. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige chauffeur naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Bogota

Samen met een Engelssprekende privé gids maak je een stadstour door Bogota. Je bezoekt diverse hoogtepunten waaronder het goudmuseum. ‘Museo del Oro’ is een van de meest opmerkelijke musea in Latijns-Amerika en is gewijd aan de rijke geschiedenis van de pre-Spaanse inheemse culturen van Colombia, vooral wat betreft hun gebruik van goud. Het Goudmuseum herbergt een uitgebreide collectie gouden voorwerpen en artefacten die teruggaan tot de pre-Columbiaanse periode. Het Goudmuseum in Bogotá is niet alleen een plek waar je de pracht van gouden kunstwerken kan bewonderen, maar het biedt ook een diepgaand begrip van de rijke inheemse culturen die deel uitmaakten van het pre-Spaanse Colombia. Het is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, kunst en cultuur.

Dag 3: Bogota - Medellín

Vandaag heb je een privé transfer naar de luchthaven van Bogota en hiervandaan vlieg je naar Medellín. Bij aankomst word je verwelkomd en per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 4: Medellín

Na het ontbijt word je opgehaald voor een stadstour door Medellín. Twintig jaar geleden was Medellín een van de gevaarlijkste steden ter wereld, maar sinds 2002 begon Medellín te veranderen. Lokale politici zijn gaan investeren in infrastructuur en openbaar onderwijs. Tegenwoordig is de “Stad van de Eeuwige Lente” een van de meest innovatieve metropolen ter wereld. Samen met je Engelssprekende gids doorloop je de geschiedenis en het heden van Medellín en leer je meer over de transformatie van deze fascinerende metropool.

Dag 5: Medellín

Vandaag maak je een privé tour naar Guatapé, het dorpje dat bekend staat om zijn kerk en prachtige, kleurrijke huizen die het dorp versieren. Tijdens deze dagtocht maak je een mooie rit door de oostelijke hooglanden van Antioquia. Je kunt de Peñol beklimmen, genieten van een heerlijke typisch Colombiaanse lunch aan de waterkant van het Guatapé-meer, het meer verkennen tijdens een boottocht en de tijd nemen om te wandelen en te ontspannen. De Peñol is een van de meest spectaculaire bestemmingen in de omgeving van Medellín. De 200 meter hoge monoliet is te beklimmen met een trap van 740 treden. Geniet van een adembenemend uitzicht over de prachtige omgeving vol groene bergen en blauwe meren.

Dag 6: Medellín - Villamaria

Na het ontbijt heb je een privé transfer naar de prachtige bestemming van El Nido del Condor. De reis duurt ongeveer 5,5 uur en vanaf Villamaria rijd je omhoog de bergen in, de laatste 1,5 uur gaat over een onverharde hobbelige weg, maar het uitzicht is werkelijk fantastisch! Je komt aan bij het punt waar je uitstapt en de reis vervolgt via een kabelbaan. El Nido del Condor ligt namelijk letterlijk tussen de bergen en om naar de overkant te komen kun je óf in 12 minuten met de kabelbaan naar de overkant, óf een wandeling maken van een uur door de bergen. De keuze is aan jou! De komende dagen verblijf je hier en kun je je volledig onderdompelen in de natuur.

Dag 7 & 8: Villamaria

Deze dagen kun je allerlei activiteiten ondernemen bij El Nido del Condor. Naast dat je er zelf op uit kunt gaan door te gaan wandelen of met de e-bike te gaan fietsen, kun je tegen een bijbetaling samen met een lokale gids op pad. Maak bijvoorbeeld de wandeling naar het Condor’s nest en de waterval. Je wandelt dan eerst naar de boerderij van Don Pedro. Dit voelt echt als een familiebezoekje, je drinkt verse koffie en eet vers fruit. Hiervandaan heb je ook de kans om de Condors te zien. Don Pedro zet zich al jaren in voor de bescherming van deze bijzondere dieren en kan hier mooi over vertellen. Daarna wandel je verder en klim je de berg op, onderweg vertelt de gids over de flora en fauna en geniet je van het uitzicht. De wandeling naar de waterval is ongeveer 2 uur en het is een spectaculair gezicht. Daarna maak je een stop bij een nabijgelegen finca waar je wat kunt eten en drinken, voordat je via de bergweggetjes weer terug wandelt naar El Nido del Condor. Een andere activiteit die je kunt ondernemen is het spotten van vogels, in één ochtend heb ik het geluk gehad om maar liefst 25 verschillende vogel soorten te zien.

Dag 9: Villamaria - Armenia

Vandaag reis je per privé transfer verder naar de koffieregio. De koffieregio, ook wel de ‘Eje Cafetera’ genoemd, is een regio in het midden van Colombia die bekend staat om de hoogwaardige productie van koffie. In 2011 werd het Cultureel Landschap van de koffieregio toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Je vindt hier naast koffieplantages en een prachtig berglandschap, ook lieflijke koloniale dorpjes die samen een uniek landschap vormen. De komende dagen verblijf je hier in de luxe en authentieke Haciënda Bambusa.

Dag 10: Armenia

Vandaag ga je er op uit om de koffieregio te verkennen. Je brengt eerst een bezoek aan Valle de Cocora, hier maak je een wandeling en kun je de palmen bewonderen die wel 60 tot 70 meter hoog worden. De wandeling in de vallei duurt ongeveer 2 uur. Daarna bezoek je het kleurrijke dorpje Salento. Dit is de oudste gemeente in het departement Quindío en hier zie je de traditionele architectuur terug met de vrolijk geschilderde koloniale huizen en balkons vol bloemen. Hier kun je lunchen, probeer dan vooral het lokale gerecht ’trucha’ (forel) waar Salento bekend om staat. Daarna reis je door richting het dorpje Filandia, Het is heerlijk slenteren in de kleurrijke straatjes en je vindt er vele leuke winkeltjes en mooi versierde huizen. Na deze dag word je teruggebracht naar de Haciënda.

Dag 11: Armenia - Cartagena

Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van Armenia gebracht en hiervandaan vlieg je naar Cartagena. Bij aankomst word je verwelkomd en per privé transfer naar je accommodatie gebracht. Cartagena, ook wel bekend als Cartagena de Indias, is een prachtige havenstad gelegen aan de Caribische kust van Colombia. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, goed bewaard gebleven koloniale architectuur, en bruisende sfeer.

Dag 12: Cartagena

In de ochtend ga je samen met een Engelssprekende gids een wandeling maken door het historisch centrum van Cartagena. Het hart van Cartagena is omgeven door imposante stadsmuren. Binnen deze muren vind je geplaveide straten, kleurrijke koloniale gebouwen, pleinen en historische kerken. De gids vertelt je over het verleden en heden van Cartagena en je bezoekt monumenten zoals de klokkentoren en het standbeeld van Don Pedro de Heredia, de stichter van de stad. Tijdens de wandeling zul je de vele invloeden opmerken die Cartagena vorm hebben gegeven, zoals Romaans, Moors, koloniaal, Arabisch, Spaans en Noord-Amerikaans. Je brengt ook een bezoek aan de wijk Getsemani, door Forbes Magazine uitgeroepen tot één van de hipste buurten ter wereld, die mag je tijdens deze stadstour niet missen! De middag is ter vrije besteding.

Dag 13: Cartagena - Isla Baru

Aan het einde van de ochtend word je opgehaald voor een privé transfer naar de haven van Cartagena. Hier ga je aan boord van het motorjacht van Hotel las Islas, in ongeveer een uur vaar je naar het eiland Baru. Bij aankomst word je verwelkomd met een drankje en per golfkarretje naar je bungalow gebracht. De komende dagen kun je hier genieten van zon, zee en een privé strand!

Dag 14 & 15: Isla Baru

De komende dagen kun je hier relaxen en activiteiten ondernemen zoals snorkelen, duiken, kajakken, suppen, en zwemmen met plankton. Er is ook een fitnessruimte en yogalessen. Deze plek bied je het ultieme comfort aan de Caribische kust in Colombia.

Dag 16: Isla Baru - Cartagena

De ochtend geniet je nog van Hotel las Islas en in de middag word je per boottransfer teruggebracht naar Cartagena. Bij aankomst in de haven word je per  privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 17: Cartagena - Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald voor een  privé transfer naar de luchthaven van Cartagena. Hiervandaan vlieg je rechtstreeks naar Amsterdam, aankomst is de volgende dag.

Dag 18: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een luxe rondreis door Colombia is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de luxe rondreis Colombia

In deze luxe rondreis Colombia is rekening gehouden met 5-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Villamaria

El Nido del Condor ligt op 12 hectare grond en naast de 5 glamping tenten wordt er momenteel ook gewerkt aan een grote luxe familie glamping tent, een spa en yoga ruimte en een educatief centrum. Overal om je heen zie je gekleurde bloemen, kolibries, bananenplanten een er staan ruim 1800 avocado bomen. Je kunt op je gemak rondwandelen om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen, of pak de e-bike! Er is een uitkijktoren gebouwd op het einde van het perceel en daarvandaan heb je een geweldig uitzicht op de omliggende bergen. De glamping tenten van El Nido del Condor zijn van alle gemakken voorzien en hebben een luxueuze uitstraling. Dat Jaime, de eigenaar, architect is, dat zie je duidelijk terug in het design want aan alle details is gedacht. Zelfs in de vorm van de badkamer komt het nest van de Condor terug. De tenten zijn zeer ruim en aan de voorkant heb je een gezellig zitje. Eenmaal binnen in de tent staat er een grote loungebank, een kingsize tweepersoonsbed met uitzicht op de canyon en een heerlijk kacheltje dat je ’s avonds warm houdt. Ook is er gedacht aan 2 kruikjes die je met warm water kunt vullen en lekker in je bed kunt leggen. Je hebt een veranda met een zitje en hangmat waar je ultiem geniet van de prachtige uitzichten om je heen!

Accommodatie Armenia

Haciënda Bambusa ligt in het zuidelijke deel van de koffieregio in Armenia. De locatie is een pareltje, je wordt hier volledig omringd door koffie-, cacao-, bananen-, en sinaasappelplantages. De landschappen zijn adembenemend en de diversiteit van flora en fauna maken dit tot een klein paradijs. De haciënda is gebouwd met behoud van de traditionele stijl van de Colombiaanse koffieregio. Er zijn in totaal 7 kamers verdeeld in 2 junior suites, 2 superior kamers en 3 standaard kamers. Op je veranda kun je heerlijk relaxen in de hangmat en hier word je omringd door de kolibries. In het restaurant geniet je van een uitstekende gastronomische ervaring, de chef-kok bereid de lekkerste maaltijden met lokale ingrediënten. Haciënda Bambusa heeft ook een buitenzwembad, lounge ruimte en een spa met massagebehandelingen. In de omgeving kun je allerlei activiteiten ondernemen zoals een fietstocht op de mountainbike langs de plantages, vogels spotten, paardrijden, een luchtballonvaart, koffietour en een bezoek brengen aan het nabijgelegen Salento, Filandia en Valle de Cocora.

Accommodatie Isla Baru

Als je op zoek bent naar een bijzondere accommodatie aan het strand, dan pas het luxe hotel Las Islas in Baru helemaal in het plaatje. Midden in de mangroven aan een azuurblauwe zee met parelwit privé strand vind je de bungalows van Las Islas. Je kunt kiezen uit een bungalow met een privé zwembad en zeezicht of een bungalow in de boomtoppen met jacuzzi! Elke bungalow beschikt over 2 fietsen zodat je jezelf makkelijk kunt verplaatsen op het eiland. Ook rijden er golfkarretjes die je van A naar B brengen. Op het privé strand vind je een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen. In het clubhuis bevindt zich het restaurant voor het diner, een zwembad en een dakterras met een prachtig uitzicht over de bomen en het eiland. Hier is het ultiem genieten van de zonsondergang! Er is een spa waar je van de heerlijkste massages en beauty behandelingen geniet. Qua activiteiten kun je gaan snorkelen, duiken, kajakken, suppen en er is ook een fitnessruimte en yogalessen. Hotel Las Islas is te bereiken per boot vanaf Cartagena (ongeveer een uurtje varen) of met de auto (ongeveer 2 uur rijden). Deze plek bied je het ultieme comfort aan de Caribische kust.

Foto's en Video's

Foto's van de luxe rondreis Colombia

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de luxe rondreis Colombia. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

18 dagen vanaf € 8.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Alles sloot perfect aan bij onze wensen"

De door Nicole gekozen lodges in de Amazone en het nevelwoud en de cruise op de Galapagos Eilanden sloten perfect aan bij onze wensen. Ook ter plaatse was een uitstekende begeleiding en de gidsen waren top! Alles was goed geregeld en klopte helemaal. Ook als we last-minute nog een vraag hadden of iets wilden aanpassen was dit geen enkel probleem. Bedankt voor de goede hulp Nicole!

Lees meer
Familie Becker (familie, maart 2022) Luxe familiereis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.