100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Los Llanos Colombia

los llanos Colombia zonsondergang met paard

Los Llanos Colombia

Los llanos wordt ook wel de cowboy regio van Colombia genoemd. Met een warme temperatuur, grote grasvlakten, de kans om dieren te spotten, musica llanera en de lekkerste vleesgerechten, is dit een stukje onontdekt Colombia. In maart verbleef ik 3 dagen in de Savanna Orinoquia Lodge, in los llanos Colombia, je leest hier mijn persoonlijke ervaring.

De reis naar los llanos Colombia

Vanaf Bogotá is het 1 uur vliegen naar Yopal. Bij aankomst staat mijn chauffeur Carlos op mij te wachten en rijden we in 2,5 uur naar de Savanna Orinoquia Lodge. Het eerste uur gaat over een geasfalteerde weg en de laatste 1,5 uur over een onverharde weg. Onderweg is het genieten van het uitzicht over de vlaktes en spotten we diverse vogels waaronder de rode ibis. Je kunt ook met een klein vliegtuigje naar de lodge gaan, want ze hebben hun eigen airstrip. Dan ben je er binnen 30 minuten. In de wintertijd kun je niet met de auto tot aan de lodge komen, dan stap je over op de kano en vaar je over de rivier naar de lodge.

Savanna Orinoquia Lodge

Savanna is een luxe lodge aan de oevers van de rivier de Cravo Sur, omringd door wilde dieren en de prachtige natuur. Bij aankomst word ik verwelkomd door het team dat op elk moment van de dag voor je klaarstaat. Er zijn in totaal 7 bungalows die met veel oog voor detail zijn ingericht. Ik overnacht in de bungalow met uitzicht op de rivier. Er is een kingsize bed, een loungehoek met 2 grote banken, een hangmat en een buitendouche. Elke bungalow heeft een privé zwembadje met een loungeset en ligstoelen. De bungalows staan ver genoeg van elkaar vandaan zodat je voldoende privacy ervaart.

Gastronomie in los llanos

Tijdens je verblijf in de Savanna Orinoquia Lodge zijn alle maaltijden inclusief. Ik arriveer rond 09:00 uur in de ochtend en met veel plezier wordt er nog een ontbijt voor mij klaargemaakt. In de middag verzorgen ze een uitgebreide lunch en in de avond, na je laatste activiteit, een diner. Het menu bestaat uit traditionele gerechten zoals verse vis (deze wordt in de rivier bij de lodge gevangen, je kunt zelfs je eigen lunch of diner vangen tijdens een van de activiteiten), vleesgerechten maar ook voor vegetarische opties wordt op verzoek gezorgd.

Seizoenen in los llanos Colombia

Los llanos heeft 2 seizoenen; het zomerseizoen van november tot en met maart en het winterseizoen van april tot oktober. In het zomerseizoen is de temperatuur vaak warm, tot wel 34 graden, is er vaak sterke wind en een lage luchtvochtigheid. Het is een droogseizoen dus het regent vrijwel niet. In het winterseizoen ligt de temperatuur tussen de 24 en 30 graden en is er meer kans op regen. Ik reisde zelf in maart, het zomerseizoen, en het was erg warm met temperaturen rond de 35 graden. Het heeft 1 avond een klein beetje geregend, maar dat was eigenlijk niet noemenswaardig.

Paardrijden in los llanos Colombia

Afhankelijk van het seizoen kun je bij Savanna uit verschillende activiteiten kiezen, deze zijn inbegrepen tijdens je verblijf. Vaak onderneem je de activiteiten vroeg in de ochtend of laat in de middag, dit in verband met de temperatuur en de beste kans om dieren te spotten. Op mijn eerste dag ga ik aan het einde van de middag voor de ultieme cowboy-ervaring, namelijk paardrijden! We maken een prachtige 1,5 uur durende tocht door de savanne en de rivier (houd wel rekening met de muggen). We eindigen met een sundowner op de airstrip met een mooi uitzicht op de natuur.

Overige activiteiten bij Savanna

De volgende dag sta ik vroeg op en ga ik samen met mijn lokale gids een ochtendwandeling maken over een van de trails rondom de lodge. We hebben helaas geen geluk om veel dieren te zien, maar dat hoort erbij, het is en blijft natuur. Aan het einde van de middag maken we een boottocht over de rivier en is er ook de mogelijkheid om te vissen. Het is heerlijk rustig op het water en we spotten onderweg verschillende vogelsoorten. Na afloop van de boottocht hebben we zelfs het geluk om een reuzenmiereneter te zien!

Dieren rondom de Savanna lodge

Los llanos is een regio waar je volop dieren kunt spotten. Zo liepen er in de avond capibara’s rond de lodge, heb ik rondslingerende aapjes in de bomen gezien, hertjes die tussen de paarden en koeien lopen, kaaimannen en schildpadden in de rivier gespot en allerlei bijzondere vogelsoorten. Voor de natuurliefhebber is dit de ultieme plek in Colombia en deze mag je eigenlijk niet missen tijdens je reis!

Wil je meer weten over los llanos Colombia? Laat het mij weten, stuur gerust een berichtje en dan help ik je met veel plezier verder. Of kies voor een reisvoorstel aanvragen en ga zelf dit prachtige natuurgebied ontdekken!

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op