100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Skyline Eco Living

Colombia Santa Elena Skyline Eco Living
Colombia Santa Elena Skyline Gekleurde Paraplus
Colombia Santa Elena Skyline Eco Living Cabana
Colombia Santa Elena Skyline Uitzicht op Medellin

Skyline Eco Living

Wil je graag bijzonder overnachten? Dan mag je Skyline Eco Living niet missen! De prachtige houten cabañas liggen op 40 minuten rijden vanaf de stad Medellín, omringd door bossen. Daardoor dus ideaal voor als je het leuk vindt om deze bruisende stad te verkennen, maar je daarna lekker terug wilt trekken in de prachtige natuur van Santa Elena mét een waanzinnig uitzicht op de stad.

De reis naar Skyline Eco Living

Bij aankomst op het vliegveld van Medellín word ik verwelkomd door Carlos, hij brengt mij in ongeveer 40 minuten naar de lodge. We slingeren omhoog de bergen in en hebben onderweg al een prachtig uitzicht op de stad. Voor het laatste gedeelte moet je toegang krijgen met een pasje, het park waar Skyline Eco Living zich bevindt is goed beveiligd zodat niet iedereen hier zomaar kan komen. Ben je met een eigen auto? Dan is er voldoende parkeergelegenheid.

Colombia Santa Elena Skyline Eco Living
Colombia Santa Elena Skyline Eco Living Cabana
Colombia Santa Elena Skyline Zonsondergang

Bijzonder project in Santa Elena

“Skyline Eco Living is een bijzonder project”, vertelt Maye aan mij, bij aankomst op het terrein. Ze geeft mij een rondleiding over het terrein waar de cabañas staan en het uitzicht is werkelijk fenomenaal! Er zijn in totaal 7 cabañas die allemaal een veranda hebben met uitzicht op de bergen en de stad Medellin. Daarnaast is er een gezellige zithoek met restaurant waar je in de avond verse maaltijden kunt eten, alles wordt zoveel mogelijk met lokale ingrediënten gemaakt. Als extra service kun je genieten van massages en ook yogalessen volgen op het yoga deck. Wat Skyline Eco Living zo bijzonder maakt is het duurzame karakter en de lieve mensen die er werken, zij zetten zich vol passie in om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

De cabañas

Alle cabañas zijn compleet ingericht; ze hebben een volledig uitgeruste keuken met een koelkast, eigen badkamer met een douche, een gezellige zithoek met kachel en eethoek. Voor het ontbijt liggen er in elke cabaña verse ingrediënten zodat je op je gemak je eigen ontbijtje in de ochtend kunt maken. Er zijn 4 cabañas met een jacuzzi op de veranda, de perfecte plek om in de avond te genieten van het spectaculaire uitzicht op de stad! Het water van de jacuzzi’s wordt opgewarmd via zonne-energie en er is een reinigingssysteem waarmee het water wordt gerecycled, allemaal in het kader van duurzaamheid.

Colombia Santa Elena Skyline Woonkamer
Colombia Santa Elena Skyline Kamer
Colombia Santa Elena Skyline Schommel

Activiteiten bij Skyline Eco Living

Tijdens mijn verblijf bij Skyline Eco Living ga ik samen met 2 meiden van het Skyline team op pad om de omgeving van Santa Elena te verkennen. Ik kies er bewust voor om deze omgeving te verkennen om op deze manier bij te dragen aan het lokale toerisme en lokale ondernemers te steunen, weg van de massa. We starten de dag bij Casa de los Colibries, een mooie natuurplek waar je 11 verschillende soorten kolibries kunt bewonderen. We maken een wandeling door de bloemrijke tuin naar de rivier beneden. Daarna mogen we de kolibries voeren, een hele bijzondere ervaring! De volgende stop is bij Finca Silleteras, ook wel de bloemenboeren van Medellin genoemd. Elk jaar in augustus wordt er een bloemenparade in Santa Elena georganiseerd. Het is een eeuwen oude traditie waarbij de bloemenboeren een houten constructie (in de vorm van een stoel) op hun rug dragen met daarin de bloemen die ze in hun tuinen kweken. De traditie dateert uit de koloniale tijd en bij een bezoek aan de Finca Silletera kom je hier alles over te weten. Na deze natuur- en cultuurbeleving, is het tijd om de culinaire zintuigen te prikkelen; we gaan chocolade maken! Bij de Xocolatero ervaren we het complete proces, van het roosteren van de cacaobonen tot aan het proeven van de pure chocolade.

Colombia Santa Elena Kolibrie
Colombia Santa Elena Nicole Finca Silletera
Colombia Santa Elena Chocolade proces

Eco Living Foundation

Naast de lodge is er in samenwerking met de lokale bevolking ook een stichting opgezet, genaamd Skyline Eco Living Foundation. Met deze stichting creëren ze onderwijs- en opleidingsprojecten voor kinderen en jongvolwassenen zodat zij hun persoonlijke-, sociale-, en professionele vaardigheden kunnen verbeteren. Dit draagt uiteindelijk ook weer bij aan de sociale transformatie binnen de leefgemeenschap. Zo worden er bijvoorbeeld muziekles, Engelse les, dansles, yogales en gezondheidsdagen georganiseerd.

Colombia Eco Living Foundation Muziekles
Colombia Santa Elena Skyline Living Foundation Vrienden
Colombia Santa Elena Eco Living Foundation Engelse Les

Na 3 dagen en 2 nachten bij Skyline Eco Living neem ik afscheid van de lieve mensen en reis ik door naar mijn volgende bestemming. Wil je meer weten over Skyline Eco Living? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op