skip to Main Content

Mountain Lodge trekking

Als u de Inca stad Machu Picchu wilt bezoeken kunt u kiezen voor een comfortabele trein- en busreis. Maar u kunt er ook voor kiezen om buiten de gebaande paden te gaan en een trekking te maken door het landschap wat ooit tot het Inca Rijk behoorde. Mountain Lodges of Peru biedt u een unieke kijk op avontuurlijk reizen naar Machu Picchu. U dompelt zich onder in de culturele aspecten van de reis terwijl u ook sportief bezig bent. De organisatie van deze trekking is in handen van Peruanen die gepassioneerd zijn over de bergen en de mensen die daar wonen. Om de trekking aantrekkelijk te maken overnacht u niet op een matje in een tentje maar in een comfortabele mountain lodge, die speciaal zijn ontworpen om u een geweldige ervaring te geven. De inheemse bevolking maakt deel uit van het team, zij leren hoe ze als een professional werken en u de beste service kunnen bieden. Het is een rijke mix van tradities en culturen die voor u onvergetelijk zal zijn.  

Er zijn verschillende routes mogelijk om te bewandelen met of zonder een bezoek aan Machu Picchu. Een voorbeeld is de Salkantay trekking. De eerste dag brengt u een bezoek aan de oude ruïne van Killarumiyoq, gevolgd door een tussenstop bij de Inca-ruïnes van Tarawasi.  

Vervolgens arriveert u in het bergdorp Mollepata, waar u gaat lunchen in El Pedregal, een traditionele boerderij waar u meer te weten komt over de lokale landbouw en veeteelt. Daarna wandelt u naar Soraypampa langs een pittoresk pad genaamd “Camino Real” (koninklijk pad), waar in de laatste bocht de Salkantay Lodge in zicht komt. 

De volgende dag begint u aan een beklimming van de hellingen die grenzen aan het plateau achter de Salkantay Lodge. Anderhalf uur later word u getrakteerd op het uitzicht van het turquoise water van het Humantay meer. Op deze magische plek kunt u ontspannen, terwijl u deelneemt aan een traditioneel offer aan “Pachamama” (Moeder Aarde). Na de afdaling vanaf het meer wacht een heerlijke warme lunch op u in de lodge. Geniet van de faciliteiten van de lodge zoals de jacuzzi of een massage.  

Na een vroege start wandelt u door de Rio Blanco-vallei, die rond Humantay Peak cirkelt. Het laatste en meest uitdagende deel van uw beklimming is het overwinnen van de bergwissels die u naar de Salkantay-pas brengen, het hoogste punt van de trek (4.636 m). Wat volgt is een indrukwekkende afdaling terug naar de Salkantay Lodge en dan een mooie rit naar de stad Cuzco, waar u aankomt in de vroege avond. 

Ontdek meer activiteiten

Riviercruise in de Amazone van Peru

In het noorden van Peru kunt u in de Amazone een riviercruise maken. U vliegt…

Lees verder

Avontuurlijk overnachten in de Heilige Vallei

U heeft geen last van hoogtevrees en houdt wel van een avontuur? Dan is deze…

Lees verder

Raften tussen de rieteilanden

Het raften tussen de rieteilanden is wellicht niet zo spectaculair als u zou verwachten, maar…

Lees verder

Mountain Lodge trekking

Als u de Inca stad Machu Picchu wilt bezoeken kunt u kiezen voor een comfortabele…

Lees verder
Back To Top