100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Familiereis Peru 16 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de familiereis Peru

De familiereis Peru heeft een indicatieprijs vanaf € 3.295,- per persoon.*
*rekening houdend met 4 personen waarvan 2 volwassenen en 2 kinderen

Inclusief

 • 3-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour door Lima
 • Privé stadstour Arequipa inclusief bezoek aan Santa Catalina klooster
 • 3-daagse tour Colca Canyon (groepstour)
 • Uros & Taquile eiland op het Titicacameer (groepstour)
 • Bustour van Puno naar Cusco inclusief stops en lunch
 • Privé stadstour Cusco en omliggende Inca ruïnes
 • Dagtour Rainbow Mountain (groepstour)
 • Privé tour Machu Picchu incl. bustickets en entreegelden
 • 2e keer entree Machu Picchu en Huayna Picchu (zonder gids)
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de familiereis Peru

In de familiereis Peru ontdek je de hoogtepunten van dit prachtige land van de Inca’s. Je reis start in de hoofdstad Lima, die je verkent met een fietstour. Daarna vlieg je naar de witte stad van Peru, Arequipa, hier maak je een wandeling door de stad en verken je onder meer het indrukwekkende Santa Catalina klooster. In Arequipa vind je heerlijke restaurantjes om je culinaire zintuigen te prikkelen! Hiervandaan reis je naar de immense Colca Canyon waarbij je langs indrukwekkende landschappen rijdt en kans hebt om de condor te zien. De reis eindigt in het dorpje Puno, gelegen bij het Titicacameer. Dit is het grootste meer van Zuid-Amerika en je maakt een boottour naar de Uros en Taquile eilanden. Daarna reis je per bus naar Cusco en maak je onderweg diverse stops waarbij je een kijkje in de culturele keuken van Peru krijgt. In Cusco leer je meer over de Inca cultuur door het bezoek van de omliggende Inca ruïnes, met als kers op de taart de beroemde Machu Picchu. Ook een tour naar de befaamde Rainbow Mountain mag tijdens deze reis niet ontbreken!

Fietsen door Lima

Een leuke manier om de hoofdstad van Peru te verkennen is per fiets! Je maakt een 4 uur durende fietstour door de bruisende metropool en bezoekt de Boheemse wijken van de stad. Onderweg maak je verschillende stops zoals bij de wijk Barranco, waar je volop leuke cafés, restaurantjes en boutique winkeltjes spot. Proef hier ook het lokale gerecht ceviche en drankje pisco sour!

Condors spotten in de Colca Canyon

Het avontuur naar de Colca Canyon brengt je langs indrukwekkende landschappen en adembenemende uitzichten. Je ziet onder andere het Pampa Cañahuas-reservaat, waar veel Andesdieren leven zoals de vicuña, alpaca, lama, flamingo, ibis en de Andes-arend. Ook rijd je langs grote meren en vulkanen zoals Ampato, Sabancaya, Huallca en Misti. Het hoogste punt dat je tijdens deze reis bereikt is 4.800 meter hoogte. Je bezoekt kleine dorpjes waar je kennismaakt met de lokale cultuur en ontmoetingen hebt met de vriendelijke bevolking. Een bijzondere ervaring is het uitkijkpunt ‘Mirador Cruz del Condor’ vanwaar je de diepte van de kloof goed kunt zien en je een grote kans hebt om de condors te zien vliegen!

Ontdek het grootste meer

De reis van Arequipa door de Colca Canyon eindigt bij het dorpje Puno, gelegen aan het grootste meer in Zuid-Amerika; het Titicacameer. Je maakt een boottour over dit meer naar de drijvende eilanden genaamd Uros.  De oorspronkelijke bewoners van deze drijvende eilanden stammen af van een van de oudste volkeren van Amerika, en tot op de dag van vandaag beoefenen zij nog hun oude tradities. Daarna breng je een bezoek aan het eiland Taquile, waar de tijd lijkt te zijn gestopt. De mediterrane sfeer van deze plek is opvallend, met zijn stenen treden en de huizen op het plein. De inheemse gemeenschap die hier leeft heeft ongeveer 350 families die afstammelingen zijn van de Inca’s en bekend staan ​​om hun textielactiviteiten, zoals hun prachtig geweven chumpis (riemen), chullos (caps) en ojotas (en sandalen).

Bezoek verschillende Inca ruïnes

Dit hoogtepunt mag niet ontbreken tijdens je familiereis naar Peru; dé Machu Picchu! Met de trein reis je naar Aguas Calientes en hiervandaan krijg je een rondleiding door de beroemde citadel. Naast Machu Picchu bewonder je ook de omliggende Inca ruïnes bij Cusco én bezoek je de beroemde Rainbow Mountain.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de familiereis Peru

Dit is een inspiratiereis, de familiereis Peru wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Lima

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Lima. Bij aankomst word je verwelkomd  door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Lima

Vandaag maak je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een 4 uur durende privé fietstour door de bruisende metropool Lima. De tour biedt volop geweldige uitzichten en onderweg stop je regelmatig zodat de gids je meer kan vertellen over de bijzondere plekken in de stad. Je bezoekt onder andere de wijk Barranco, een voormalig strandresort en nu een van de hipste wijken van de stad met volop culturele shows, restaurants en cafés. Proef hier ook het lokale gerecht ceviche of het drankje pisco sour!

Dag 3: Lima - Arequipa

Na het ontbijt heb je een privé transfer naar de luchthaven van Lima. Hiervandaan vlieg je naar Arequipa. Per privé transfer wordt je naar de accommodatie gebracht. In de middag ga je de ‘witte stad’ Arequipa verkennen tijdens een privé tour. De tour begint met een bezoek aan het koloniale district van Yanahuara, beroemd om zijn kerken gebouwd in een Andalusische stijl. Geniet van een uitzicht over het prachtige landschap vanaf het uitkijkpunt van Carmen Alto. Vervolgens ga je naar de buurt van San Lazaro, waar Arequipa werd gesticht. Bewonder de kerk van San Francisco met zijn prachtige plein dat dateert uit de 18e eeuw. Ook bezoek je de kathedraal en de kerk van de compagnie van Jezus, gesticht in de 17e eeuw door jezuïeten en bekend door de kloosters. Tenslotte bezoek je één van de hoogtepunten van de stad; het Santa Catalina klooster. Dit is het belangrijkste en indrukwekkendste religieuze monument in Peru, gesticht in 1579.

Dag 4: Arequipa

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Arequipa. Struin door de leuke straatjes en ontdek de culinaire hoogstandjes van deze stad. Tip: bezoek het restaurant Wayrana, gelegen tegenover het Santa Catalina klooster. Hier proef je heerlijke lokale Peruaanse gerechten.

Dag 5: Arequipa - Colca Canyon

Vandaag start je avontuur richting de Colca Canyon! Je wordt opgehaald bij je accommodatie en vertrekt met een internationaal gezelschap richting Chivay. Houd je camera bij de hand voor het maken van prachtige foto’s bij de adembenemende uitzichten. Je rijdt langs het Pampa Cañahuas-reservaat, waar veel Andesdieren leven zoals de vicuña, alpaca, lama, flamingo, ibis en de Andes-arend. Ook zie je verschillende vulkanen in de omgeving zoals Ampato, Sabancaya, Huallca en Misti. Je bereikt het hoogste punt vandaag van 4.800 meter hoogte. Daarna daal je af naar het dorpje Chivay. In de middag is er de keuze uit verschillende activiteiten. Geniet van de warme thermale baden, maak een korte hike of ontspan in het hotel terwijl je geniet van het panoramische uitzicht op het begin van de kloof en de terrassen.

Dag 6: Colca Canyon

Na het ontbijt word je opgehaald en begint de tour door de Colca Canyon. Je komt op de mooiste plekken in de Colca Canyon en maakt diverse stops bij kleine dorpen in dit Andesgebergte. Je reist langs de kloof totdat je bij ‘Mirador Cruz del Condor’ komt, het beste uitkijkpunt waar je de diepte van de Colca Canyon goed ziet. Het uitzichtpunt is tot 1.200 meter diep. Op deze plek is de kans groot dat je condors ziet vliegen met het adembenemende landschap op de achtergrond. Hier maak je een korte wandeling en vervolgens keer je terug naar Chivay. Onderweg brengen je nog een bezoek aan de kleine dorpen van Pinchollo, Maca, Achoma en Yanque.

Dag 7: Colca Canyon - Puno

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je per gedeelde transfer naar Puno gebracht. Deze reis duurt gemiddeld 6 uur en gaat door het prachtige Andesgebergte. Je wordt naar het hotel in Puno gebracht waar je de komende 2 nachten verblijft.

Dag 8: Puno (Titicacameer)

Na het ontbijt is het tijd voor een boottour op het Titicacameer. De eerste stop zijn de drijvende eilanden van Uros. Gelegen op 4 kilometer van Puno, stammen de oorspronkelijke bewoners van deze drijvende eilanden af van een van de oudste volkeren van Amerika, en tot op de dag van vandaag beoefenen ze hun oude tradities. Daarna ga je naar het unieke eiland Taquile, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. De inheemse gemeenschap die hier leeft heeft ongeveer 350 families die afstammelingen zijn van de Inca’s en bekend staan ​​om hun textielactiviteiten, zoals hun prachtig geweven chumpis (riemen), chullos (caps) en ojotas (en sandalen).

Dag 9: Puno - Cusco

Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg. Je wordt vroeg in de ochtend naar het lokale busstation gebracht om de bus naar de stad Cusco te nemen. Dit is een reis in de vorm van een dagexcursie en begint om 06:50 uur. Je steken de grote Altiplano over met de altijd besneeuwde Andestoppen. Onderweg passeren je de dorpen Pucara, Racchi en Andahuaylillas. Maak kennis met de lokale bevolking en kijk je ogen uit als je door het Peruaanse landschap reist. Aan het einde van de middag arriveer je in Cusco en word je naar je hotel gebracht.

Dag 10: Cusco

Vandaag maak je een 4-uur durende privé stadstour door Cusco. De tour begint met een bezoek aan de historische Inca-sites van Cusco en de Spaanse koloniale monumenten zoals het centrale plein. Je bezoekt de kathedraal, het klooster Santo Domingo en de Inca-tempel van Koricancha of de Tempel van de Zon. Daarna bezoek je de omliggende ruïnes van de stad Cusco zoals Sacsayhuaman en Tambomachay.

Dag 11: Cusco (Rainbow Mountain)

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor een tour met een internationaal gezelschap naar de Rainbow Mountain. Je reist in 1,5 uur naar Qollasuyo, het zuidelijke deel van het oude land van de Quechua-bevolking. Je passeert het district Cusipata, waar je een stop maakt om te ontbijten. Vanaf daar reis je nog een uur verder voordat je Fulawasipata bereikt. Hier is een korte pauze en wordt besproken hoe de reis er verder uit gaat zien. De wandeling begint aan de voet van de Ausangate-bergketen. Je wandelt op grote hoogte (rond de 4.300 meter) en stijgt in 1,5 uur tijd naar ruim 5.000 meter, dit is het hoogste punt van de Rainbow Mountain. Bij het bereiken van de rode heuvel is er alle tijd om te genieten en foto’s te maken van het prachtige landschap. De afdaling gaat een stukje sneller, dat is ongeveer een uur wandelen.

Dag 12: Cusco - Machu Picchu

Je wordt naar het treinstation gebracht en gaat met de Vistadome trein naar Aguas Calientes, gelegen aan de voet van Machu Picchu. Geniet van de spectaculaire treinreis door valleien en bergen. Een magische reis om nooit te vergeten. Eenmaal aangekomen in Aguas Calientes ga je met de bus bergopwaarts naar Machu Picchu (ongeveer 20 minuten). Bij aankomst in Machu Picchu begint de rondleiding door de Citadel, waar je de geschiedenis van deze indrukwekkende plek ontdekt. Deze citadel, gelegen op 112 km van Cusco, werd ontdekt door Hiram Bingham in 1911. De citadel werd gebouwd op een zeer speciale plek bedekt met vegetatie tussen twee bergen: de Machu Picchu (oude berg) en Huayna Picchu (jonge berg), op de voet slingert de Urubamba rivier. Na de tour word je teruggebracht naar je accommodatie in Aguas Calientes.

Dag 13: Machu Picchu - Cusco

Vandaag heb je een tweede gelegenheid om de ruïnes van Machu Picchu te bezoeken. Dit keer zonder gids, dus zorg dat je op tijd met de bus naar boven gaat. Beklim vandaag ook de Huayna Picchu om hiervandaan te genieten van een fantastisch uitzicht op de Machu Picchu. Aan het einde van de middag neem je de bus terug naar het Machu Picchu dorp en vervolgens de trein naar Poroy. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 14: Cusco

Vandaag heb je nog een dag ter vrije besteding in Cusco. Struin heerlijk rond door de straten van deze bijzondere stad en ga sfeer proeven op de lokale markten!

Dag 15: Cusco - Lima - Amsterdam

In de ochtend word je per privé transfer naar de luchthaven van Cusco gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Lima. Bij aankomst stap je over op de intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 16: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een familiereis naar Peru en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de familiereis Peru

In deze familiereis Peru is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Colca Canyon

De Colca Lodge heeft 45 kamers in rustieke stijl die allemaal uitzicht bieden op de vallei en de tuinen en patio’s van het hotel. De lodge heeft een eenvoudige decoratie die is geïnspireerd op de oude pre-Inca constructies met rieten daken en muren van adobe. Er zijn 19 tweepersoonskamers en 17 drie- of vierpersoonskamers, 1 familiesuite, 1 huwelijkssuite en 1 panoramische suite. Alle kamers beschikken over wifi. Een verblijf in de Colca Lodge is bijzonder door de 4 thermale baden die de lodge heeft. Deze zijn gelegen aan de oevers van de rivier. Tijdens het regenseizoen (januari en februari) zijn ze soms gesloten als de rivier buiten z’n oevers treedt. De thermale baden worden gevoed door natuurlijke bronnen die water produceren bij temperaturen tot 80 ° C. De baden zijn rijk aan mineralen zoals lithium die goed zijn voor de gezondheid. Daarnaast geniet je van spa-behandelingen zoals massage, coatings en gezichtsbehandelingen in de Spa Eco Thermal.

Accommodatie Cusco

El Retablo is een boutique hotel in Cusco en de uitstraling is volledig in de stijl van de Peruaanse volkskunst uit de Andes, de Retablos. Het historisch pand is gerestaureerd met behulp van de kunstenaars van de Fine Arts School of Cusco. Dit hotel is uniek: alles wat je ziet is met de hand geschilderd, het hotel is een kunstwerk! El Retablo heeft 17 kleurrijke kamers die zijn onderverdeeld in 10 superior kamers en 7 superior deluxe kamers. De kamers hebben een privé badkamer, föhn, verwarming,  kluisje, telefoon, smart TV en gratis wifi. Er is een dagelijkse schoonmaak inbegrepen.  De superior deluxe kamers zijn iets groter en enkele kamers hebben uitzicht op de stad Cusco.

Accommodatie Machu Picchu

El Mapi by Inkaterra is een 4-sterrenhotel midden in het pittoreske Machu Picchu Pueblo. De hoge plafonds, panoramische ramen en een open café creëren een ruimtelijke sfeer. Het hotel is gunstig gelegen in het dorp Machu Picchu (voorheen Aguas Calientes), op een steenworp afstand van het stadscentrum en het museum. Het hotel heeft 8 suites en 122 superior kamers. De kamers hebben panoramische ramen, kingsize bedden, haardrogers, televie, wifi, minibar en een kluisje. El Mapi heeft een restaurant, bar en biedt ook spa behandelingen.

Foto's en Video's

Foto's van familiereis Peru

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de familiereis Peru. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

16 dagen vanaf € 3.295,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Alles was tot in de puntjes geregeld"

Wij hebben via Travel Happiness Company een rondreis door Peru gedaan. We kunnen niet anders zeggen dan dat alles tot op de puntjes geregeld was. Heerlijke hotels met super behulpzaam personeel, enthousiaste gidsen en wanneer we iets in ons schema anders wilden was dat totaal geen probleem! We hebben intens genoten en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe mooi Peru is. Al met al zeker een aanrader. Nicole hartstikke bedankt voor je inzet! Niet alleen voor deze vakantie maar ook je beschikbaarheid en verdere adviezen gedurende onze reis door Zuid Amerika.

Lees meer
Familie Paul (familie, december 2019) Familiereis Peru
Reviews

"Alles sloot perfect aan bij onze wensen"

De door Nicole gekozen lodges in de Amazone en het nevelwoud en de cruise op de Galapagos Eilanden sloten perfect aan bij onze wensen. Ook ter plaatse was een uitstekende begeleiding en de gidsen waren top! Alles was goed geregeld en klopte helemaal. Ook als we last-minute nog een vraag hadden of iets wilden aanpassen was dit geen enkel probleem. Bedankt voor de goede hulp Nicole!

Lees meer
Familie Becker (familie, maart 2022) Luxe familiereis Ecuador en Galapagos
Reviews

"We zijn zeer dankbaar voor het goede reisadvies"

Wij hebben ons enorm vermaakt in Argentinië. We hebben prachtige routes gereden en plaatsen bezocht waar anderen niet snel komen. We hebben weer prachtige ervaringen, foto’s, film en verhalen om te delen! Patagonië was voor ons de kers op de taart! Wij zijn je zeer dankbaar voor je goede advies vooraf en je hulp tijdens de reis!

Lees meer
Dhr. en Mevr. Bouw (stel, december 2018) Rondreis Argentinië

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.