100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Kookworkshop in Lima

Kookworkshop in Lima

Op zoek naar een culturele ervaring waarbij je in contact komt met de lokale bevolking? Volg een kookworkshop in Lima. Koken is dé perfecte manier om letterlijk en figuurlijk te proeven van een andere cultuur. In deze reisblog lees je meer over deze culinaire activiteit.

Vaak is het niet de Peruaanse keuken waar je als eerste aan denkt bij het land van de Inca’s. Toch hebben Peruanen een geweldig gevoel voor smaaksensaties. Samen met een lokale gids en chef ga je naar een lokale markt waar de geuren van de verse producten je tegemoet komen. Er liggen tientallen soorten groenten, fruit, vis en vlees. Herkenbare producten maar ook nieuwe soorten die je nog niet eerder hebt gezien en geproefd. Prikkel je zintuigen met dit bezoek en probeer zoveel mogelijk uit! Samen met de lokale gids en chef koop je de benodigde ingrediënten in voor het bereiden van de lokale gerechten.

Peru staat bekend om de ceviche en rocotorellenoOnder begeleiding van de lokale chef ga je tijdens de kookworkshop in Lima deze gerechten zelf maken én proeven. Ook de drankjes Pisco Sour en Chicha Morada zijn het proeven waard. De gerechten worden bereidt in traditionele keukengerei zoals de inheemse inwoners dit vroeger ook deden. Hierdoor blijven de smaken en geuren van de ingrediënten goed bewaard. De chef-kok begeleidt je door het hele proces en vertelt ook over de herkomst van de ingrediënten en wat de speciale Peruaanse kooktradities zijn. Dit is een activiteit waarbij je Peru en Lima op een compleet andere manier ervaart én proeft!

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op