100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Cultuurreis Peru 18 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de cultuurreis Peru

De cultuurreis Peru heeft een indicatieprijs vanaf € 3.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé stadstour in Lima incl. entreegelden en bezoek Larco museum
 • Privé dagtour naar de maantempel, chan chan en Huanchaco incl. entreegelden en lunch
 • Privé tour naar El Brujo complex incl. entreegelden
 • Privé tour naar Sipan, Tucume en Museum Tumbas Reales incl. entreegelden royal tombs
 • Privé stadstour Cajamarca, Cumbemayo en de Inca baden incl. entreegelden
 • Privé dagtour naar Kuelap en Gocta waterval incl. entreegelden en lunch
 • Privé dagtour naar Cordillera Reservaat en Pucayaquillo incl. lunch
 • Privé dagtour naar de Chazuta Community incl. lunch
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de cultuurreis Peru

In de cultuurreis Peru reis je buiten de gebaande paden, je verkent het noorden van het land met de indrukwekkende cultuur en historie. Vanuit Lima reis je naar Trujillo en volgt je het pad van de Inca’s. Het brengt je naar belangrijke plaatsen zoals Chiclayo, Cajamarca en Chachapoyas. Je bezoekt de archeologische complexen Huaca el Brujo en Cumbemayo en de ooit machtige hoofdstad Chan Chan en citadel van Kuelap, één van de beroemdste archeologische vindplaatsen. Je reist door Tucume dat ook wel bekend staat als de Vallei van de Piramides. Het is een gebied dat gehuld is in mysterie met onverklaarbare bouwwerken uit de oudheid. Daarna reis je door het indrukwekkende Andesgebergte naar Chachapoyas, waar je de Gocta waterval bewondert. Ten slotte maak je in Tarapoto kennis met de lokale community en krijg je hierdoor een uniek kijkje in de cultuur.

Ontdek de bijzondere archeologie

In het noorden van Peru vind je ontelbaar veel indrukwekkende cultuur en historie. Je reist onder andere naar Chiclayo, een belangrijk handelscentrum en een geweldige plek om meer te weten te komen over de Moche-cultuur en de archeologie van Noord-Peru. Cajamarca staat bekend om zijn thermale baden en historische pleinen. Het was ook de plaats van de beroemde ontmoeting tussen de Inca Atahualpa en de Spaanse veroveraar Francisco Pizarro. Ook ga je naar de ooit machtige hoofdstad Chan Chan en citadel van Kuelap. Chan Chan is de grootste pre-Columbiaanse stad van Zuid-Amerika en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kuelap is een fort van de Chachapoya-cultuur en wordt vaak vergeleken met Machu Picchu vanwege zijn majestueuze ligging.

Groene valleien en watervallen

Het noorden van Peru biedt een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen, van de droge woestijnachtige kustlijn tot de groene valleien en regenwouden in het binnenland. Het noorden heeft ook enkele van de meest spectaculaire watervallen van Peru, zoals de Gocta waterval. De Gocta-waterval heeft een totale hoogte van ongeveer 771 meter, waardoor het één van de hoogste watervallen ter wereld is. Het heeft twee hoofdtrappen, met het hoogste deel met een vrije val van ongeveer 540 meter. De waterval ligt diep in de weelderige en afgelegen jungle van de Amazone, omringd door dichte vegetatie en prachtige natuur.

Bezoek een lokale community

In Tarapoto kun je in contact komen met lokale inheemse gemeenschappen en hun tradities en ambachten ontdekken. Tijdens deze cultuurreis Peru bezoek je de Chazuta community, dit biedt je de kans om de rijke inheemse cultuur van de Amazone te ervaren. De Chazuta-gemeenschap behoort tot de Shipibo-Conibo etnische groep, één van de inheemse bevolkingsgroepen in Peru. De leden van deze gemeenschap hebben hun eigen cultuur, tradities en levenswijze die nauw verbonden zijn met de omringende natuur. De Chazuta-gemeenschap staat bekend om zijn vakmanschap, met name de productie van met de hand geschilderd aardewerk en textiel. Ze gebruiken vaak natuurlijke materialen en pigmenten uit de jungle om kleurrijke en unieke kunstwerken te creëren.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de cultuurreis Peru

Dit is een inspiratiereis, de cultuurreis Peru wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Lima

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Lima. Bij aankomst word je verwelkomd  door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en naar je accommodatie in de wijk Miraflores gebracht.

Dag 2: Lima

Vandaag maak je samen met een Engelssprekende gids een stadstour door het oude centrum van Lima. Je ziet de prachtig versierde pleinen omringd door architectuur uit de koloniale tijd. Je bezoekt onder andere de San Francisco kerk en de kathedraal van Lima. Peru heeft één van de oudste beschavingen ter wereld en een bezoek aan het Larco museum met de Andes- en precolumbiaanse kunst mag dan ook niet ontbreken. Het Larco Museum is één van de weinige musea ter wereld waar bezoekers ook toegang hebben tot het depot, met ruim 45.000 goed geclassificeerde archeologische voorwerpen. Zijn meesterwerken worden in de hele wereld van de precolumbiaanse kunst beschouwd als iconen en zijn tentoongesteld in de belangrijkste musea ter wereld.

Dag 3: Lima - Trujillo

Na het ontbijt reis je per privé transfer naar de luchthaven van Lima en hiervandaan vlieg je naar Trujillo. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Trujillo ligt in het noordwesten van Peru en is de hoofdstad van de regio La Libertad. Trujillo heeft een koloniaal centrum en is met 820.000 inwoners de derde grootste stad van Peru. De stad staat bekend om zijn levendige kunstscene en is het belangrijkste economische centrum van het noorden van het land. De stad van Trujillo is rijk aan cultuur, belangrijke Peruaanse schrijvers en denkers zoals Víctor Raúl Haya de la Torre en César Vallejo zijn geboren in Trujillo. De stad is trots op de culturele tradities zoals de “marinera” dans. Het internationale Marinera Festival in de laatste week van januari trekt jaarlijks meer dan duizend toeristen. Eén van de hoofdattracties in dit gebied is Chan Chan, de eeuwenoude hoofdstad van het Chimu rijk.

Dag 4: Trujillo

Vandaag breng je een bezoek aan één van de belangrijkste centra van de oude Moche-cultuur. Deze pre-Inca-beschaving, een krijgerscultuur, domineerde ooit de valleien van de noordkust van Peru. Ervaar de verbazingwekkende adobe-techniek van de Tempel van de Zon, de hoogste piramide van Amerika op een hoogte van 48 meter, waarbij naar schatting meer dan 200.000 werknemers bij de bouw betrokken zijn geweest en meer dan 140 miljoen adobe-stenen. Op een steenworp afstand ligt de tempel van de Maan, het politieke centrum van Moche.

Daarna reis je door naar Chan Chan, de voormalige hoofdstad van het Chimu-rijk.Chan Chan is een van de meest opmerkelijke archeologische vindplaatsen in Peru en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt beschouwd als de grootste pre-Columbiaanse stad van Zuid-Amerika. Chan Chan staat bekend om zijn indrukwekkende adobe-architectuur. De stad bestaat uit een complex van negen paleizen, elk met zijn eigen koninklijke residentie, muren, binnenplaatsen en ceremoniële kamers. De muren zijn vaak versierd met uitgebreide reliëfs van vogels, vissen en andere motieven. Na een bezoek aan Chan Chan ga je naar Huanchaco, een badplaats, gelegen op ongeveer 12 km ten noordwesten van de stad. Het is de enige vissersbaai in het hele Peruaanse noorden waar je de totora vlotten kunt zien.

Dag 5: Trujillo - Chiclayo

Na het ontbijt reis je in 4 uur met een privé transfer naar Chiclayo. Onderweg bezoekt je het historische het complex El Brujo en het museum van Señora de Cao. El Brujo was ooit een belangrijk religieus en politiek centrum dat werd bewoond door de Moche-beschaving, die bloeide tussen de 1e en 8e eeuw na Christus. De site heeft een lange geschiedenis van bewoning, van de Moche tot latere culturen zoals de Chimu en de Inca’s. El Brujo is vooral bekend vanwege de ontdekking van het graf van de “Dame van Cao” (Señora de Cao in het Spaans), een belangrijke Moche-vrouwelijke leider of priesteres. Haar graf werd ontdekt in 2006 en bevat een schat aan archeologische vondsten, inclusief haar mummie en kostbare voorwerpen.

Het complex omvat diverse gebouwen en piramides, zoals de piramide van Cao Viejo en de piramide van Huaca El Brujo. Deze structuren zijn rijkelijk versierd met Moche-reliefs en muurschilderingen die afbeeldingen bevatten van krijgers, dieren en mythologische wezens.

Dag 6: Chiclayo

Samen met je Engelssprekende privé gids ga je vandaag op pad. In de ochtend bezoek je de adobe piramides, ruïnes en ceremoniële plateaus van Tucume. Ook ga je naar het bekende Bruning Museum. Dit museum bevat een complete collectie over de geschiedenis van de omgeving van Lambayeque. Vervolgens breng je een bezoek aan Huaca Rajada, het originele graf van de Heer van Sipan. Daarna ga je naar Tumbas Reales. Dit museum toont een collectie met veel (gouden) voorwerpen die gevonden zijn in de originele tombe van de Heer van Sipan.

Dag 7: Chiclayo - Cajamarca

Na het ontbijt word je door een privé transfer in ongeveer 6 uur naar Cajamarca gebracht. In de middag kom je aan bij je accommodatie en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Cajamarca heeft een diepgaande historische betekenis. Het was de plaats van het beroemde ontmoetingspunt tussen de Inca Atahualpa en de Spaanse conquistador Francisco Pizarro in 1532. De Spaanse overwinning leidde tot de val van het Inca-rijk. De stad en de omliggende regio staan bekend om hun thermale baden, zoals de “Baños del Inca.” Deze natuurlijke warmwaterbronnen zijn een populaire bestemming voor ontspanning en genezing. Het historische stadscentrum van Cajamarca is versierd met prachtige koloniale architectuur. Het Plaza de Armas is het hart van de stad en biedt een schilderachtige omgeving met mooie gebouwen, tuinen en fonteinen.

Dag 8: Cajamarca

Na het ontbijt ga je op pad om de stad Cajamarca te ontdekken. Je bezoekt het centrale plein, de prachtige kerken zoals de kathedraal, San Francisco en het Belen Monumental Complex. Ook neem je een kijkje in de Reddingskamer, die werd gebruikt om de gouden en zilveren schatten te bewaren die werden aangeboden voor de vrijheid van de Inca Atahualpa. Vervolgens reis je richting Cumbemayo dat bekend staat om zijn indrukwekkende geologische formaties, waaronder gigantische stenen pilaren en rotsen met fascinerende vormen. Eén van de meest opvallende kenmerken is de “Bosque de Piedras” (stenen bos), waar enorme rotsen op mysterieuze wijze op elkaar lijken te balanceren.

Een ander opmerkelijke aspect van Cumbemayo is het oude irrigatiesysteem dat hier werd gebouwd door oude culturen, waarschijnlijk de Cajamarca-cultuur. De kanalen zijn uitgehouwen in de rotsen en lopen over een lange afstand, waardoor het mogelijk was om water van de nabijgelegen bergen naar de lager gelegen gebieden te leiden. Dit is een opmerkelijk voorbeeld van oude technologische en bouwkundige vaardigheden. Op sommige rotsen bij Cumbemayo zijn petrogliefen en rotstekeningen te vinden, die verschillende geometrische patronen en symbolen bevatten. Deze tekeningen zijn van onschatbare archeologische waarde en vertegenwoordigen de culturele betekenis van de site. Daarna ga je verder naar de Inca-baden, die thermaal water hebben met een temperatuur hoger dan 70ºC. De mineralen in deze wateren hebben een therapeutische werking. Na deze intensieve dag keer je terug naar je hotel.

Dag 9: Cajamarca - Chachapoyas

Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg; in 10 uur reis je van Cajamarca naar de Gocta Lodge in Chachapoyas. Zorg dat je voldoende water en snacks meeneemt voor tijdens de reis.

Chachapoyas wordt omringd door een adembenemend landschap. Het is een bergachtige regio met groene valleien, diepe ravijnen, indrukwekkende watervallen en weelderige vegetatie. De regio staat ook bekend om zijn nevelwouden. Chachapoyas heeft een rijke archeologische geschiedenis en is de thuisbasis van verschillende oude culturen, waaronder de Chachapoya-cultuur. Eén van de meest bekende archeologische vindplaatsen in de regio is Kuelap. Ook staat het gebied bekend om de verschillende indrukwekkende watervallen, waaronder Gocta, de op twee na hoogste waterval ter wereld.

Dag 10: Chachapoyas

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel, waarna je een reis van 1 uur begint naar het zuiden van de stad Chachapoyas, onderweg kun je het archeologische complex van Macro bezoeken. Daarna ga je verder naar Nuevo Tingo om hier via een kabelbaan te genieten van het indrukwekkende landschap en uitzicht op de kloof van Tingo, de bergen van Santa Clara en het archeologische complex van Kuelap. Aangekomen bij het tweede station van de kabelbaan, begint je wandeling van ongeveer 25 minuten naar het archeologische complex van Kuelap. Je krijgt een uitgebreide rondleiding van de gids, die je meer vertelt over de geschiedenis en archeologie.

Je keert terug naar het kabelbaanstation en gaat vervolgens verder naar het dorp Cocachimba. Hiervandaan wandel je 12 kilometer door het nevelwoud naar de Gocta waterval. Onderweg heb je de kans om verschillende vogelsoorten te spotten. In dit gebied zijn meer dan 200 verschillende vogelsoorten gespot. De Gocta waterval heeft een indrukwekkende hoogte van 771 meter.

Dag 11: Chachapoyas

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Laat alle indrukken van de afgelopen week rustig bezinken en geniet van de prachtige omgeving bij de Gocta lodge.

Dag 12: Chachapoyas - Tarapoto

Vandaag word je in een 8-uur durende privé transfer naar Tarapoto gebracht. Tarapoto is gelegen in het noordoosten van Peru, tussen de uitlopers van de Andes en het laagland jungle van de Amazone. Je vindt er een grote variatie aan tropische bossen, rivieren, fruit- en cacaoplantages en prachtige watervallen te midden van de bergachtige jungle. De stad ligt aan de Cumbaza-rivier. Op culinair gebied is Tarapoto ook verrassend te noemen. De grote verscheidenheid aan planten, gewassen en fruit hebben zich vertaald naar de keuken. De bekendste gerechten zijn: Patarashca, Juane de Gallina en Tacacho con Cecina en Chorizo. Veel van de regionale specialiteiten worden geserveerd met gefrituurde of gebakken banaan. Dit smaakt uitstekend met een verse fruitsap of een cocktail op basis van Guanábana, Camú Camú of Carambola!

Dag 13: Tarapoto

Vandaag maak je een dagtour samen met je Engelssprekende gids naar het Cordillera Escalera-regionaal reservaat. Dit is een beschermd natuurgebied in de regio San Martín en beslaat een groot deel van de Cordillera Escalera, een bergketen die deel uitmaakt van de noordelijke uitlopers van de Andes en die zich uitstrekt over een terrein met bergen, valleien, regenwouden en rivieren. Cordillera Escalera staat bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit. Het reservaat herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder zeldzame en bedreigde soorten. Het is een belangrijk gebied voor biodiversiteitsonderzoek en -behoud. Je vindt er veel watervallen en rivieren, waaronder de Pucayaquillo-waterval, een van de opvallendste natuurlijke attracties in het reservaat. Vandaag maak je samen met de gids een wandeling door dit reservaat naar de Pucayaquillo-waterval.

Dag 14: Tarapoto

Vandaag bezoek je de Chazuta community, dit biedt je de kans om de rijke inheemse cultuur van de Amazone te ervaren. De Chazuta-gemeenschap behoort tot de Shipibo-Conibo etnische groep, één van de inheemse bevolkingsgroepen in Peru. De leden van deze gemeenschap hebben hun eigen cultuur, tradities en levenswijze die nauw verbonden zijn met de omringende natuur. De Chazuta-gemeenschap staat bekend om zijn vakmanschap, met name de productie van met de hand geschilderd aardewerk en textiel. Ze gebruiken vaak natuurlijke materialen en pigmenten uit de jungle om kleurrijke en unieke kunstwerken te creëren.

Dag 15: Tarapoto

Je hebt een dag ter vrije besteding om te ontspannen en alle indrukken van de afgelopen dagen weer even te laten bezinken.

Dag 16: Tarapoto - Lima

Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel voor een privé transfer naar de luchthaven van Tarapoto. Hiervandaan vlieg je naar Lima. Bij aankomst word je naar je accommodatie gebracht.

Dag 17: Lima - Amsterdam

Vandaag heb je de ochtend nog ter vrije besteding in Lima. Aan het einde van de middag word je opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven van Lima. Hiervandaan vlieg je naar Amsterdam en aankomst is de volgende dag.

Dag 18: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een bijzondere cultuurreis Peru en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de cultuurreis Peru

In deze cultuurreis Peru is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Chiclayo

Casa Andina Select Chiclayo ligt in het centrum van de stad, dicht bij winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Het is een handige uitvalsbasis om de omgeving verder te verkennen. Het hotel biedt verschillende kamertypes waaronder standaard en superior kamers en suites. De kamers zijn comfortabel ingericht en bieden moderne voorzieningen, zoals airconditioning, kabeltelevisie, een minibar en gratis wifi. In het restaurant worden zowel internationale als Peruaanse gerechten geserveerd, tijdens je verblijf is ontbijt inbegrepen. Casa Andina Select Chiclayo biedt faciliteiten zoals een fitnessruimte, spa en een zwembad met terras waar je heerlijk kunt ontspannen.

Accommodatie Chachapoyas

De Gocta Lodge is een geweldige uitvalsbasis om de omgeving van Chachapoyas te verkennen. Het is een kleinschalige accommodatie met 16 standaardkamers en 7 suites. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en voorzien van een privé badkamer, televisie en kluisje. Ze hebben allemaal een prachtig uitzicht op de watervallen. Omgeven door rust, zorgen ze voor volledige rust en ontspanning. De keuken bevat de beste ingrediënten uit deze Andesregio. Buiten is er een zwembad en grote terrassen waar je kunt zonnebaden en geniet van het ongelooflijke uitzicht.

Accommodatie Tarapoto

Tucán Suites Aparthotel ligt in het stadscentrum van Tarapoto dicht bij winkels, restaurants en lokale bezienswaardigheden. Het is het eerste 4-sterrenhotel in Tarapoto. Tucán Suites biedt ruime kamers met comfort en kwaliteit. De kamers zijn onderverdeeld in standaardkamers, suites en appartementen en zijn voorzien van moderne voorzieningen, zoals airconditioning, kabeltelevisie, een minibar en gratis wifi. Op je balkon of terras is het heerlijk bijkomen van een drukke dag. Er is ook een zwembad, fitnessruimte, tuin en terras. In het restaurant geniet je van heerlijke Peruaanse en internationale gerechten.

Foto's en Video's

Foto's van de cultuurreis Peru

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de cultuurreis Peru. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

18 dagen vanaf € 3.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Alles was tot in de puntjes geregeld"

Wij hebben via Travel Happiness Company een rondreis door Peru gedaan. We kunnen niet anders zeggen dan dat alles tot op de puntjes geregeld was. Heerlijke hotels met super behulpzaam personeel, enthousiaste gidsen en wanneer we iets in ons schema anders wilden was dat totaal geen probleem! We hebben intens genoten en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe mooi Peru is. Al met al zeker een aanrader. Nicole hartstikke bedankt voor je inzet! Niet alleen voor deze vakantie maar ook je beschikbaarheid en verdere adviezen gedurende onze reis door Zuid Amerika.

Lees meer
Familie Paul (familie, december 2019) Familiereis Peru
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Reviews

“Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld”

Dankzij het enthousiaste verhaal van Nicole over Ecuador hebben we besloten daar onze reis naartoe te laten gaan. Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld i.s.m. lokale partners. Voor tijdens en na de reis was er ook de nodige persoonlijke aandacht. Dat is door ons als heel prettig ervaren. De reis bracht ons op prachtige en bijzondere plekken. In zowel het Andesgebergte, de Amazone als op de Galapagos eilanden. De gidsen waren uiterst prettig en hebben de ervaring nog mooier gemaakt. Alles was uitstekend geregeld.
We gaan zeker kijken naar de bestemmingen die Travel Happiness Company nog meer aanbiedt!

Lees meer
Dick en Sylvia (stel, april 2022) Natuurrondreis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.