100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Rondreis Peru met kinderen 21 dagen

Peru Titicacameer Taquile Island
natuurreis Peru toekan
Peru met kinderen Cusco Ruines Sacsayhuaman
Peru Arequipa Plaza de Armas
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de rondreis Peru met kinderen

De rondreis Peru met kinderen heeft een indicatieprijs vanaf € 3.750,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 volwassenen en 2 kinderen

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in Lima
 • Privé tour 3 dagen en 2 nachten Colca Canyon
 • Uros & Taquile islands (groepstour)
 • Bus van Puno naar Cusco inclusief bezoek aan verschillende hoogtepunten onderweg
 • Privé stadstour Cusco en omgeving
 • Vistadome trein Poroy - Aguas Calientes & Machu Picchu - Ollantaytambo
 • Privé tour Machu Picchu inclusief busticket en entreegelden
 • 2e keer entree Machu Picchu & Huayna Picchu incl. gids
 • Privé tour Maras, Moray en Chinchero
 • 4 dagen en 3 nachten Amazone Inkaterra a la carte programma inclusief transport, maaltijden en activiteiten
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees for All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de rondreis Peru met kinderen

In de rondreis Peru met kinderen ga je met je gezin op pad om de mooiste plekken in Peru te ontdekken. Je reis start in Lima waar je met een leuke fietstour de stad leert kennen. Daarna vlieg je naar Arequipa, de witte stad die je op eigen gelegenheid ontdekt. Vervolgens reis je naar de diepste canyon ter wereld; de Colca Canyon. Bewonder de Andescondor en maak kennis met de locals. Deze 3-daagse trip eindigt in Puno, waar je een boottour naar de Uros en Taquile eilanden maakt op het Titicacameer. In Cusco verken je de stad, de omliggende Inca ruïnes en Machu Picchu. De reis sluit je af met een 4-daagse tour naar de Amazone om wildlife te spotten!

Varen over het Titicacameer

Het gigantische Titicacameer is half Peruaans grondgebied en half Boliviaans. Op een hoogte van ongeveer 4.000 meter boven zeeniveau wonen hier al millennia lang inheemse volkeren – lang vóór de Inca’s. Aan de Peruaanse kant wonen de traditionele Llachon-mensen rond een schilderachtig schiereiland naast de ondiepe baai van Puno. Met een boottocht vaar je naar de Uros-bevolking, zij wonen op tientallen drijvende eilanden die volledig uit riet zijn opgebouwd. Daarna breng je een bezoek aan het eiland Taquile, hier leven gemeenschappen van textiel productie tussen de Inca- en pre-Inca-ruïnes.

Peru Titicacameer Uros Community
Bezoek dé Machu Picchu

Dit hoogtepunt mag niet ontbreken tijdens je natuurreis Peru; dé Machu Picchu! Met de trein reis je naar Aguas Calientes en hiervandaan krijg je een rondleiding door de beroemde citadel. De volgende dag heb je nog een keer de kans om Machu Picchu te bezoeken, maar daarnaast ook de Huayna Picchu. Als je deze beklimt heb je een spectaculair uitzicht op de Machu Picchu. Naast Machu Picchu bewonder je ook de omliggende Inca ruïnes bij Cusco.

Gezinsreis Peru Machu Picchu
Spot wildlife in de Amazone

Tijdens de natuurreis Peru mag een bezoek aan de Amazone niet ontbreken. Je verblijft 4 dagen in Inkaterra Reserva Amazonica, deze lodge ligt in het Tambopata National Reserve. Dit is één van de meest biodiverse gebieden ter wereld. Samen met een lokale Engelssprekende gids onderneem je allerlei activiteiten om volop van de natuur te genieten. Je kunt onder andere vogels, apen, kaaimannen, luiaards en andere dieren in het wild te zien.

Peru Puerto Maldonado Amazone Canopy
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de rondreis Peru met kinderen

Dit is een inspiratiereis, de rondreis Peru met kinderen wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Lima

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Lima. Bij aankomst word je verwelkomd  door een Engelssprekende gids en naar je accommodatie in de wijk Miraflores gebracht. Je rondreis Peru met kinderen kan beginnen, samen maken jullie er een onvergetelijk avontuur van!

Dag 2: Lima

Vandaag maak je met je Engelssprekende privé gids kennis met de stad Lima tijdens een 4-uur durende fietstour. Je begint in Miraflores en gaat naar de Malecón waar je geniet van een spectaculair uitzicht op de baai van Lima. Daarna fiets je naar de wijk Barranco, één van de hipste wijken van de stad met culturele shows, restaurants en cafés. Onderweg maak je verschillende stops om lokale gerechten zoals causa peruana, ceviche en zelfgemaakt ijs te proeven. Een leuke eerste kennismaking met Peru!

Peru Lima stad
Peru Lima Fietstour
Peru Lima paragliding

Dag 3: Lima - Arequipa

Na het ontbijt heb je een privé transfer naar de luchthaven van Lima en vlieg je hiervandaan naar Arequipa. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht en de rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt even bijkomen van de eerste indrukken en hebt tijd om op je gemak de stad te verkennen.

Dag 4: Arequipa

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in de ‘witte stad’ Arequipa. Verken het koloniale district van Yanahuara, geniet van een uitzicht over het prachtige landschap vanaf het uitkijkpunt van Carmen Alto en bezoek één van de hoogtepunten van de stad; het Santa Catalina klooster. Dit is het belangrijkste en indrukwekkendste religieuze monument in Peru, gesticht in 1579. Er zijn volop leuke restaurants en cafés in Arequipa waar je heerlijk kunt eten, dus geniet van de Peruaanse culinaire cultuur!

Peru Arequipa Plaza de Armas
Peru Arequipa Santa Catalina klooster

Dag 5: Arequipa - Colca Canyon

Vandaag start je avontuur richting de Colca Canyon! Je wordt opgehaald bij je accommodatie en vertrekt met een privé gids via Chivay naar Yanque. Houd je camera bij de hand voor het maken van prachtige foto’s bij de adembenemende uitzichten. Onderweg maak je diverse stops zoals bij de Toccra Pampa waar je lama’s, alpaca’s en enkele vogels kunt zien. Je maakt een wandeling langs de krater van de Chucura-vulkaan om het Los Andes Scenic Viewpoint in Patapampa (4910m) te bereiken, vanwaar je de verschillende vulkanen kunt zien die Arequipa omringen. In de middag kom je aan bij je lodge.

Peru Colca Canyon uitzichtpunt
Peru Colca Canyon Chivay
Peru Colca Canyon Condor

Dag 6: Colca Canyon

Na het ontbijt word je opgehaald en begint de tour door de Colca Canyon. Je komt op de mooiste plekken in de Colca Canyon en maakt diverse stops bij kleine dorpen in dit Andesgebergte. Je reist langs de kloof totdat je bij ‘Mirador Cruz del Condor’ komt, het beste uitkijkpunt waar je de diepte van de Colca Canyon goed ziet. Het uitzichtpunt is tot 1.200 meter diep. Op deze plek is de kans groot dat je condors ziet vliegen met het adembenemende landschap op de achtergrond. Daarna bezoek je de dorpjes Chivay, Maca en de schilderachtige uitkijkpunten Antahuilque en Peña blanca.

Dag 7: Colca Canyon - Puno

Na het ontbijt reis je per privé transfer in 4 tot 5 uur naar Puno. Je rijdt door het grootste deel van de Peruaanse “altiplano” en onderweg maak je een aantal stops zodat je kunt genieten van de prachtige landschappen met bergen en meren. Aan het einde van de middag kom je aan in Puno.

Dag 8: Puno (Titicacameer)

Na het ontbijt is het tijd voor een boottour op het Titicacameer. De eerste stop is de drijvende eilanden van Uros. Gelegen op 4 kilometer van Puno, stammen de oorspronkelijke bewoners van deze drijvende eilanden af van een van de oudste volkeren van Amerika, en tot op de dag van vandaag beoefenen ze hun oude tradities. Daarna ga je naar het unieke eiland Taquile, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. De inheemse gemeenschap die hier leeft heeft ongeveer 350 families die afstammelingen zijn van de Inca’s en bekend staan ​​om hun textielactiviteiten, zoals hun prachtig geweven chumpis (riemen), chullos (caps) en ojotas (en sandalen).

Peru Titicacameer Uros Community
Peru Titicacameer totora boot
Peru Titicacameer Taquile Island Textiel

Dag 9: Puno - Cusco

Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg, per bus met internationaal gezelschap word je in 10 uur van Cusco naar Puno gebracht. We maken er een excursie dag van met diverse stops. De eerste stop is bij het Pucara Museum, hier vind je een selectie voorwerpen uit de pre-Inca-cultuur. Daarna reis je door naar de tempel van San Pedro Apostol Andahuayillas. Als laatste stop je bij Raqchi, een Inca archeologisch park waar je onder andere de Tempel Raqchi Wiracocha kunt bewonderen. De lunch is vandaag inclusief. Aan het einde van de middag kom je aan in Cusco en word je naar je hotel gebracht.

Dag 10: Cusco

Vandaag maak je een 4-uur durende privé stadstour door Cusco. De tour begint met een bezoek aan de historische Inca-sites van Cusco en de Spaanse koloniale monumenten zoals het centrale plein. Je bezoekt de kathedraal, het klooster Santo Domingo en de Inca-tempel van Koricancha of de Tempel van de Zon. Daarna bezoek je de omliggende ruïnes van de stad Cusco zoals Sacsayhuaman en Tambomachay.

Peru Cusco Plaza de Armas
Peru met kinderen Cusco Ruines Sacsayhuaman
Peru Cusco Tambomachay Ruines

Dag 11: Cusco - Machu Picchu

Vandaag word je naar het treinstation gebracht en ga je met de Vistadome trein naar Aguas Calientes. Geniet van de spectaculaire treinreis door valleien en bergen. Eenmaal aangekomen in Aguas Calientes word je naar het busstation gebracht om met de bus bergopwaarts te rijden naar Machu Picchu. Bij aankomst in Machu Picchu begint de privé rondleiding door de Citadel, waar je de geschiedenis van deze indrukwekkende plek ontdekt. Deze citadel werd ontdekt door Hiram Bingham in 1911 en werd gebouwd op een zeer speciale plek bedekt met vegetatie tussen twee bergen: de Machu Picchu (oude berg) en Huayna Picchu (jonge berg), op de voet slingert de Urubamba rivier. Het diner is inclusief vandaag.

Peru Machu Picchu Inca stad
familiereis Peru
Peru Machu Picchu locals

Dag 12: Machu Picchu - Heilige Vallei

Vandaag heb je een tweede gelegenheid om de ruïnes van Machu Picchu te bezoeken. Samen met je Engelssprekende gids beklim je vandaag ook de Huayna Picchu om hiervandaan te genieten van een fantastisch uitzicht op de Machu Picchu. Aan het einde van de middag neem je de bus terug naar Aguas Calientes en vervolgens de Vistadome trein naar Ollantaytambo in de Heilige Vallei. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 13: Heilige Vallei

Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel voor een dag vol cultuur en prachtige natuur. Je bezoekt eerst Moray, een kleine gemeenschap die beroemd is om zijn ingebedde amfitheater dat wordt gevormd door ronde terrassen. Vervolgens ga je naar de zoutmijnen in de buurt van Maras uit de koloniale tijd; een zeer fotogenieke plek. Je loopt rond de zoutmijnen terwijl de gids je vertelt over de geschiedenis van deze interessante plek. Deze prachtige dag wordt afgesloten met een bezoek aan Chinchero. Op het belangrijkste plein van Chinchero vind je een koloniale kerk uit de 17e eeuw. Daarna keer je terug naar je accommodatie in de Heilige Vallei.

Peru Cusco Maras Moray
Peru Heilige Vallei Maras zoutpannen
Peru Heilige Vallei Chinchero

Dag 14: Heilige Vallei

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in de Heilige Vallei.

Dag 15: Heilige Vallei - Cusco

Na het ontbijt heb je een privé transfer naar Cusco, het is een relatief korte en schilderachtige reis. Je reist via de weg die bekend staat als de “Ruta Sagrada de los Incas” (de Heilige Inca-route). Deze route biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de Urubamba-rivier. De rest van de dag is ter vrije besteding in Cusco.

Dag 16: Cusco - Puerto Maldonado

Je wordt opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven van Cusco. Hiervandaan vlieg je in ongeveer 45 minuten naar Puerto Maldonado. Bij aankomst heb je een transfer naar de pier en hier begint vervolgens je Amazone avontuur. Je hebt een boottocht van 45 minuten over de Madre de Dios-rivier naar de Inkaterra Reserva Amazonica lodge. De komende dagen dompel je je onder in dit prachtige natuurreservaat. Er is een keuze uit het uitgebreide à la carte excursie programma met een deskundige lokale gids. Er zijn uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten en een overvloed aan flora te observeren. De maaltijden en activiteiten zijn tijdens je verblijf inbegrepen. Je verblijft in een superior cabaña met uitzicht op de rivier.

Peru Puerto Maldonado Amazone Canopy
Peru Puerto Maldonado Amazone Claylick
Peru Amazone reiger

Dag 17 & 18: Puerto Maldonado

Bekijk samen met je gids welke activiteiten je gaat ondernemen. Je kunt de Inkaterra Canopy Walkway gaan beklimmen voor het mooiste uitzicht over de Amazone, gaan kanovaren, junglewandelingen maken en nog veel meer. Alles staat in het teken van de ultieme natuurbeleving.

Dag 19: Puerto Maldonado - Lima

In de ochtend onderneem je nog een activiteit en daarna word je teruggebracht naar de luchthaven van Puerto Maldonado. Hiervandaan vlieg je naar Lima waar je nog een nachtje verblijft in een hotel nabij de luchthaven voordat je weer terug naar Nederland vliegt.

Dag 20: Lima - Amsterdam

Je wordt opgehaald door je gids en naar de luchthaven gebracht. Vanaf Lima vlieg je rechtstreeks naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag 21: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een rondreis Peru met kinderen is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de rondreis Peru met kinderen

In deze rondreis Peru met kinderen is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Colca Canyon

Gelegen op een heuvelrug met uitzicht op de kloof aan de rand van het gezellige stadje Yanque, is de kleinschalige Killawasi lodge een geweldige optie als je op zoek bent naar een rustig verblijf in de Colca-vallei. Killawasi heeft slechts 12 kamers verdeeld over twee verdiepingen, die allemaal licht, ruim en comfortabel zijn. Ondanks hun traditionele stijl hebben de kamers moderne badkamers van goede kwaliteit en voorzieningen zoals Wi-Fi, een iPod-dock en een kluisje. Elke kamer heeft een ruim terras of een balkon. Er is een klein restaurant met mooi uitzicht op de vallei, en hangmatten in de tuin. De persoonlijke aandacht en service is kenmerkend voor deze lodge.

Peru Colca Canyon Killawasi lodge
Peru Colca Canyon Killawasi lodge zwembad
Peru Colca Canyon Killawasi lodge tuin

Accommodatie Machu Picchu

El Mapi by Inkaterra is een 4-sterrenhotel midden in het pittoreske Machu Picchu Pueblo. De hoge plafonds, panoramische ramen en een open café creëren een ruimtelijke sfeer. Het hotel is gunstig gelegen in het dorp Machu Picchu (voorheen Aguas Calientes), op een steenworp afstand van het stadscentrum en het museum. Het hotel heeft 8 suites en 122 superior kamers. De kamers hebben panoramische ramen, kingsize bedden, haardrogers, televie, wifi, minibar en een kluisje. El Mapi heeft een restaurant, bar en biedt ook spa behandelingen.

Peru Machu Picchu El Mapi By Inkaterra Superior Deluxe
Peru Machu Picchu El Mapi By Inkaterra Restaurant
Peru Machu Picchu El Mapi By Inkaterra Spa

Accommodatie Amazone

Inkaterra Reserva Amazonica is een luxe ecolodge aan de rivier de Madre de Dios en heeft 35 houten cabana’s geïnspireerd op de Ese’Eja-cultuur. De lodge ligt in het Tambopata National Reserve, een van de meest biodiverse gebieden ter wereld en is bereikbaar via een boottocht vanuit Puerto Maldonado. Tijdens je verblijf onderneem je diverse activiteiten zoals junglewandelingen, kanotochten en een bezoek aan de Inkaterra Canopy Walkway. Het restaurant serveert regionale gerechten bereid met verse ingrediënten. Ook is er een spa waar je ontspant en geniet van massages.

Peru Reserva Amazonica Inkaterra kamer met bed
Peru Reserva Amazonica Inkaterra lounge
Peru Reserva Amazonica Inkaterra spa
Foto's en Video's

Foto's van de rondreis Peru met kinderen

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de rondreis Peru met kinderen. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

21 dagen vanaf € 3.750,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Peru Andes Lamas

Reviews

"Alles was tot in de puntjes geregeld"

Wij hebben via Travel Happiness Company een rondreis door Peru gedaan. We kunnen niet anders zeggen dan dat alles tot op de puntjes geregeld was. Heerlijke hotels met super behulpzaam personeel, enthousiaste gidsen en wanneer we iets in ons schema anders wilden was dat totaal geen probleem! We hebben intens genoten en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe mooi Peru is. Al met al zeker een aanrader. Nicole hartstikke bedankt voor je inzet! Niet alleen voor deze vakantie maar ook je beschikbaarheid en verdere adviezen gedurende onze reis door Zuid Amerika.

Lees meer
Familiereis Peru Machu Picchu
Familie Paul (familie, december 2019) Familiereis Peru
familiereis Ecuador en Galapagos Safari Camp

Reviews

"Fantastische rondreis gemaakt door ecuador en galapagos!"

Wij zijn net teruggekomen van een geweldige rondreis door ecuador en galapagos! Alles was ontzettend goed geregeld en hebben dan ook ontzettend genoten. Wij zijn wezen rondreizen met onze dochter van 1 jaar oud en hebben daarom de hulp van nicole ingeschakeld. Ze heeft alles tot in en de puntjes voor ons verzorgd.

Lees meer
Ecuador familiereis in de Andes
Marjolijn, Robbert-Jan & Lynn (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador en Galapagos
Ecuador Nevelwoud Mindo Cloudforest

Reviews

"Familiereis om nooit meer te vergeten"

Wij hebben met dank aan Travel Happines een fantastische vakantie gehad in Ecuador! Wij hebben 20 dagen door Ecuador rondgereisd en veel verschillende dingen gezien. We kijken terug op een fantastische vakantie die goed aansloot bij ons als gezin en waarin alles goed geregeld was. Ecuador is een prachtig land en wij zouden iedereen aanraden om dit mooie land te bezoeken met Travel Happiness Company.

Lees meer
Ecuador Mashpi Lodge vogels spotten
Familie Bonhof (familie, juli 2023) Familiereis Ecuador
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp