100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Lodges in Peru

Lodges in Peru

Overnacht in één van de mooiste lodges in Peru. Van een luxueuze lodge op het Titicacameer tot aan een avontuurlijke lodge in de Heilige Vallei. Er is een ruim aanbod qua lodges en eco-resorts in Peru. Ze zijn vaak gelegen op de mooiste natuurplekken en liggen vaak in afgelegen, schilderachtige gebieden. In deze reisblog deel ik een aantal van mijn favoriete lodges in Peru met jou.

Amantica op het Titicacameer

Amantica Lodge is een exclusieve lodge met 2 kamers aan de oevers van het Titicacameer op het eiland Amantani. Het eiland ligt 4.000 meter boven zeeniveau en geeft je een unieke en authentieke ervaring. Je host tijdens je verblijf is Oswaldo, een native uit dit gebied. Hij laat je kennismaken met de charmes van het eiland Amantani. Ontdek de cultuur van de voorouderlijke bevolkingsgroepen in de hoogste lodge ter wereld op een eiland. Vanaf het terras kun je de buren zien die traditioneel hun schapen meenemen om water te drinken bij het meer. Of ga samen met Oswaldo op een vistocht om forel te vangen.

Amantica Lodge heeft twee kamers: een suite en een family suite. In de suite zijn er panoramische ramen die een fantastisch uitzicht bieden op het omliggende landschap. De houtkachel zorgt voor warmte en vanaf het terras heb je uitzicht op de Andes en het Titicacameer. De family suite biedt een uitzicht over het eiland Taquile. Het heeft twee queensize bedden van de hoogste kwaliteit zodat je heerlijk kunt uitrusten. De moderne badkamer heeft een jacuzzi, uitgehouwen in de rots. Terwijl je geniet van een heerlijk warm bad kijkt je uit over het Titicacameer. Wifi is in beide suites aanwezig. Ervaar een culinaire verrassing geserveerd door je privé kok. Proef het Andes-menu gebaseerd op de filosofie van slow food in combinatie met geselecteerde wijnen.

Amantica Lodge zet zich in om de gemeenschappen van Amantani te ondersteunen. Een percentage van de inkomsten zijn voor de inwoners om zo in hun dagelijkse behoeften te voorzien. De exclusieve lodge betekent ook werkgelegenheid voor de lokale bevolking van het eiland. Ze worden opgeleid om jou als gast te ontvangen, leren het bouwen en opknappen van huizen en krijgen les in Engels zodat ze goed met de reizigers kunnen communiceren.

Colca Lodge in de Colca Canyon

De Colca Lodge wordt omringd door honderden pre-Inca landbouwterrassen en ligt aan de oevers van de Colca-rivier. Een luxueuze lodge met thermale baden die alleen toegankelijk zijn voor de gasten van het hotel. Geniet van een ontspannen verblijf omringd door de prachtige natuur! De Colca Lodge ligt in de Colca Canyon op 3.250 meter hoogte op 2,5 uur rijden van de stad Arequipa.

De Colca Lodge heeft 45 kamers in rustieke stijl die allemaal uitzicht bieden op de vallei en de tuinen en patio’s van het hotel. De lodge heeft een eenvoudige decoratie die is geïnspireerd op de oude pre-Inca constructies met rieten daken en muren van adobe. Er zijn 19 tweepersoonskamers en 17 drie- of vierpersoonskamers, 1 familiesuite, 1 huwelijkssuite en 1 panoramische suite. Er zijn ook 6 Adobe Suites, smaakvol ingericht in toon met de omgeving en met een prachtig uitzicht op de Inca-terrassen. Alle kamers beschikken over wifi.

Een verblijf in de Colca Lodge is bijzonder door de 4 thermale baden die de lodge heeft. Deze zijn gelegen aan de oevers van de rivier. Tijdens het regenseizoen (januari en februari) zijn ze soms gesloten als de rivier buiten z’n oevers treedt. De thermale baden worden gevoed door natuurlijke bronnen die water produceren bij temperaturen tot 80 ° C. De baden zijn rijk aan mineralen zoals lithium die gunstig zijn voor de gezondheid. Daarnaast geniet je van spa-behandelingen zoals massage, coatings en gezichtsbehandelingen in de Spa Eco Thermal.

Skylodge in de Heilige Vallei

De Skylodge in de Heilige Vallei is een bijzondere ervaring in Peru. Heb je geen last van hoogtevrees en houd je van avontuur? Dan is dit een absolute must-do! Overnachten in een cabin met het mooiste uitzicht over de Heilige Vallei. De tocht naar de Skylodge is absoluut avontuurlijk te noemen. Op 400 meter hoogte hangen drie glazen cabines van acht meter lang en drie meter breed aan een rotswand in de Heilige Vallei. Ooit was dit het middelpunt van het Inca-rijk, nu is het jouw slaapplek. Om de cabin te bereiken maak je een klim langs de via ferrata; bestaande uit ijzeren bruggen, ziplines, ladders en kabels. De route is dusdanig ontworpen dat het voor iedereen zonder klimervaring te doen is. Je start onder begeleiding van een gids met een klim naar boven en eenmaal gearriveerd bij je cabine geniet je van het adembenemende uitzicht.

De Adventure Suite is handgemaakt van ruimtevaart aluminium en weerbestendig polycarbonaat en is ingericht met comfortabele bedden, een eethoek, een ecologisch toilet en privé badkamer (houdt er rekening mee dat er geen douche is). De cabines hebben zes ramen en vier ventilatiekanalen en dit zorgt voor een comfortabele sfeer. Veiligheid is verzekerd door het uitgangsportaal in het bovenste gedeelte van de cabine te hebben. Gordijnen bieden je privacy maar geniet vooral ’s nachts van de duizelingwekkende sterrenhemel boven je. In de avond geniet je van een diner inclusief wijn. De volgende ochtend serveert de gids je een heerlijk ontbijt terwijl je één van de beste uitzichten ter wereld hebt. Vervolgens ga je via 6 ziplines weer naar beneden, een actieve start van de dag!

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op