skip to Main Content

Kleurrijk Peru

Peru is het derde grootste land van Zuid-Amerika en is bijna 35 keer zo groot als Nederland. Het land word onderverdeeld in drie gebieden; de kust, het Andesgebergte en de Amazone. De kust bestaat uit woestijnachtig gebied en een klein gedeelte zandduinen. Het Andesgebergte bestaat uit twee grote bergketens die van noord naar zuid lopen door het land en zorgt voor de vele hoogtepunten. Maar naast de hoogtepunten vind u ook een ‘dieptepunt’ in Peru, namelijk de Colca Canyon. Dit is een van de diepste ravijnen ter wereld. De Amazone beslaat het grootste gebied in Peru en hier vind u allerlei dierenleven en flora en fauna.  

“Het land van de Inca’s” word Peru ook wel genoemd, omdat u naast Machu Picchu vele ruïnes treft uit het Inca tijdperk. Naast de culturele motivatie om Peru te bezoeken is het qua natuur eveneens een interessant land. Het landschap is indrukwekkend met hoge pieken en diepe dalen, het hoogst gelegen meer in Zuid-Amerika en de vulkanen omringd met helderblauwe meren in het noorden. Vergeet ook het noorden van Peru niet, dat zeker de moeite waard is als u buiten de gebaande paden wilt reizen en op zoek bent naar avontuur.

En last but not least; de Peruaanse keuken! De smaaksensaties die u proeft zijn ongekend. Niet voor niets staan enkele restaurants in Lima in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Met veel plezier maak ik op voorhand voor u een reservering zodat u verzekerd bent van een plekje.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op en ik vertel u nog meer insider tips over dit kleurrijke land. Zo stel ik samen met u een privé rondreis op maat voor u samen waar u gelukkig van wordt!

MEER REIS ADVIES?

ONZE ADVIES

Beste reistijd

April – november

Het klimaat

Wisselend door de diverse hoogten in het Andesgebergte

De taal

Spaans

Op ons blog

Peru het land van drijvende rieteilanden

Back To Top