skip to Main Content

Kleurrijk Peru

Peru is het derde grootste land van Zuid-Amerika en bijna 35 keer zo groot als Nederland. Maak tijdens een kleinschalige privé rondreis door Peru kennis met het imposante Andes gebergte, de amazone en het woestijngebied. Wilt u cultuur snuiven? Peru word niet voor niets het land van de Inca’s genoemd. Bewonder naast de beroemde Machu Picchu vele andere ruïnes uit het Inca tijdperk. Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen. Zo stel ik een kleinschalige privé rondreis door Peru voor u samen waar u gelukkig van wordt!

Door het Andesgebergte ervaart u tijdens uw kleinschalige privé rondreis door Peru vele hoogtepunten maar ook een ‘dieptepunt’, namelijk de Colca Canyon. Dit is een van de diepste ravijnen ter wereld waar u perfect kunt hiken. En niet te vergeten; hier spot u de Condor! Maak een boottocht over het hoogstgelegen meer van Zuid-Amerika, het Titicacameer. Hier maakt u kennis met de Uros familie en de inwoners van Taquile en Amantica. Aan koloniale steden ook geen gebrek; de witte stad Arequipa en Cuzco. Vanuit Cuzco reist u per trein of met een meerdaagse trekking naar Machu Picchu. Stelt u eens voor; wandelend door de Andes ademt u de frisse berglucht in en tijdens een korte pauze geniet u van uitzicht over besneeuwde bergtoppen en azuurblauwe meren. Wie wil dit nou niet?

In de amazone gaat u piranha vissen, kano varen en beklimt u één van de vele uitkijktorens. ’s Ochtends hoort u de amazone wakkeren worden met vogelgeluiden en het gebrul van de apen. Dát is pas een natuurbeleving. Vergeet ook het noorden van Peru niet als u een avontuurlijke reiziger bent. Reis buiten de gebaande paden en maak kennis met de historie van de Inca cultuur.

En last but not least; proef de Peruaanse keuken! De smaaksensaties zijn ongekend en met veel plezier maak ik voor u een reservering in de beste restaurants ter wereld in Lima.

Ons Advies

Beste reistijd

April – november

Het klimaat

Wisselend door de diverse hoogten in het Andesgebergte

De taal

Spaans

Op ons blog

Peru het land van drijvende rieteilanden

Back To Top