100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Rondreis Mexico met kinderen 15 dagen

Individuele rondreizen Mexico Teotihuacan Luchtballon
Mexico Puebla Talavera shop
Mexico Oaxaca Puerto Escondido
Mexico Puerto Escondido Zicatela
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de rondreis Mexico met kinderen

De rondreis Mexico met kinderen heeft een indicatieprijs vanaf € 2.450,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 volwassenen en 2 kinderen

Inclusief

 • 3-tot 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt (1 familiekamer)
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé stadstour Mexico-Stad
 • Ballonvaart piramides van Teotihuacan
 • Privé transfer van Mexico-Stad naar Puebla met onderweg een stop in Cholula
 • Privé transfer van Puebla naar Oaxaca
 • Privé kookworkshop in Oaxaca
 • Privé dagtour naar Mitla, Hierve el Agua en Monte Alban
 • Privé transfer van Oaxaca naar Puerto Escondido
 • Safari Mangrove tour in Puerto Escondido
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees for All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de rondreis Mexico met kinderen

In de rondreis Mexico met kinderen ga je samen met jouw gezin Centraal Mexico ontdekken. De reis start in Mexico-Stad waar je een stadstour maakt en een ballonvaart maakt over de piramides van Teotihuacan. Daarna reis je via Cholula naar Puebla. Deze kleurrijke stad heeft van alles te bieden; artistieke wijken, bezoek een talavera fabriek of een show van lucha libre. In Oaxaca proef je de Mexicaanse keuken tijdens een kookworkshop en verken je de omgeving. De reis sluit je af met een safari door de mangroven bij Puerto Escondido en genietend van zon, zee en strand. Een onvergetelijke familiereis door Mexico!

Varen met de luchtballon

Teotihuacán was ooit de grootste stad van het land en de hoofdstad van het Azteekse volk, dat in het pre-Spaanse tijdperk regeerde over het grootste rijk. Je bewondert de piramides vanaf grote hoogte, je maakt namelijk een vaart met een luchtballon. Vroeg in de ochtend, rond 05:00 uur, word je opgehaald en naar Teotihuacán gebracht. Je ziet de zonsopkomst boven de vallei van Teotihuacán en je hebt een geweldig uitzicht op de piramide van de Zon en de Maan vanuit de luchtballon. De ballonvaart duurt zo’n 40 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Individuele rondreizen Mexico Teotihuacan Luchtballon
Ontdek koloniale steden

In deze luxe rondreis Mexico reis je langs koloniale steden zoals Cholula, Puebla en Oaxaca. Cholula wordt beschouwd als de oudste stad van Amerika en behoort tot de Pueblos Magicos in Mexico. Het was de tweede grootste stad in het Azteken rijk en ligt vlak bij de stad Puebla. Puebla is een geweldige kleurrijke stad, vol met sfeervolle pleintjes, markten en talavera-shops. Je bezoekt een talavera fabriek en leert hier meer over het proces van talavera maken. Oaxaca is een kleurrijke stad dat eerder aanvoelt als een dorp, een heerlijke plek om door de straten te slenteren langs de restaurants, cafés, kunstateliers en mezcal-barretjes. De zocaló met de kathedraal is een absoluut bezoek waard.

Mexico Cholula Grote Piramide met kathedraal
Kookworkshop in Oaxaca

In Oaxaca leer je de Mexicaanse keuken kennen, bij velen op het lijstje van ‘favoriete keuken’. Samen koken is dé perfecte manier om letterlijk en figuurlijk te proeven van een andere cultuur. Samen met een lokale chef breng je een bezoek aan de markt om de ingrediënten te kopen voor de maaltijd die je gaat bereiden. Je krijgt een 4-uur durende kookles om een typisch Mexicaans gerecht te maken, die je daarna uiteraard zelf gaat proeven. Dat wordt smullen!

Mexico met kinderen Kookworkshop Chef
Safari in de mangroven

In Puerto Escondido geniet je van zon, zee en strand én maak je een safari door de mangroven. Je gaat met peddelkano’s varen door de mangroven om hier vogels, krokodillen en andere dieren te spotten. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna ga je naar het strand La Ventanilla waar de lokale gemeenschap je uitleg geeft over het proces van het vrijlaten van schildpadden. Afhankelijk van het seizoen kun je zelf de schildpadden vrijlaten, een bijzondere ervaring!

Mexico Oaxaca Puerto Escondido mini schildpad
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de rondreis Mexico met kinderen

Dit is een inspiratiereis, de rondreis Mexico met kinderen wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Mexico-Stad

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Mexico-Stad. Bij aankomst word je verwelkomd  door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en naar je accommodatie gebracht. Je gaat Mexico met kinderen ontdekken, een onvergetelijk avontuur!

Dag 2: Mexico-Stad

Na het ontbijt maak je samen met de Engelssprekende gids een tour door de stad en bezoek je onder andere het centrale plein waar je de kathedraal, het Nationaal Paleis en de archeologische vindplaats Templo Mayor bezoekt. Daarna wandel je naar Palacio de Bellas Artes en door het park Alameda. Onderweg maak je nog een stop bij het monument El Angel de la Independencia. De middag is ter vrije besteding zodat je nog kunt bijkomen van de reis, of zelf nog erop uit kan om de stad te verkennen. In mijn reisblog lees je over de leukste bezienswaardigheden in Mexico-Stad.

Mexico Stad Bellas Artes
Mexico Stad Zocalo
Mexico Park Chapultepec

Dag 3: Mexico-Stad

Vandaag maak je een tour naar Teotihuacán, dit was ooit de grootste stad van het land en de hoofdstad van het Azteekse volk, dat in het pre-Spaanse tijdperk regeerde over het grootste rijk. In het donker rijd je naar Teotihuacán want je gaat de piramides op spectaculaire wijze bekijken, namelijk vanuit een luchtballon! Je ziet de zonsopkomst boven de vallei van Teotihuacán en hebt een geweldig uitzicht op de piramide van de Zon en de Maan. De ballonvaart duurt zo’n 40 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarna ga je met de gids naar het complex en wandel je over ‘The Avenue of the Dead’.

Individuele rondreizen Mexico Teotihuacan Luchtballon
Mexico Teotihuacan Avenue
Mexico Teotihuacan

Dag 4: Mexico-Stad - Cholula - Puebla

Na het ontbijt vertrek je vanuit Mexico Stad richting Puebla via Cholula, waar je één van de grootste archeologische vindplaatsen in Amerika bezoekt. De Grote Piramide van Cholula, net buiten Puebla, is de grootste piramide ter wereld, twee keer zo hoog als Keops in Egypte. In de 17e eeuw werd er voor het eerst een kerk gebouwd boven op de piramide, en vandaag de dag staat een herbouwde kerk op de plaats van de oorspronkelijke. Vanaf de top van de piramide heb je een fantastisch uitzicht op de verschillende omliggende vulkanen. Na het bezoek aan Cholula reis je verder naar Puebla.

Mexico Cholula Grote Piramide met kathedraal
Mexico Cholula Convento
Mexico Puebla eten Mole Poblano

Dag 5: Puebla

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Je kunt op eigen gelegenheid de kleurrijke stad Puebla verkennen. Vanuit je hotel wandel je in 5 minuten naar het centrum. Bezoek Plaza de Armas, de kathedraal en de majestueuze kerk van Santo Domingo. Of ga naar een Talavera-fabriek om te leren over het proces van het maken van Talavera. Talavera-keramiek is een prachtig voorbeeld van de artistieke en ambachtelijke rijkdom van Mexico en heeft een belangrijke plaats in zowel de geschiedenis als de hedendaagse cultuur van Puebla en heel Mexico. Lees mijn reistips over wat je kunt doen in Puebla in de reisblog.

Mexico Puebla Barrio del Artistas
Mexico Puebla kathedraal
Mexico Puebla Talavera shop

Dag 6: Puebla

Nog een vrije dag! Struin door de kleurrijke wijk El Cajellón de los Sapos en bewonder de vele kunstgalerijen in El Parian. Ook zijn er in Puebla tientallen musea die je kunt bezoeken. Wil je een echte lokale ervaring? Bezoek dan een show van de Lucha Libre, professioneel worstelen met een grote show eromheen, de Poblanos zijn er dol op!

Mexico Puebla Museo Internacional del Barroco
Mexico Puebla los sapos
Mexico Puebla lucha libre maskers

Dag 7: Puebla - Oaxaca

In de ochtend word je opgehaald bij je accommodatie en naar Oaxaca gebracht. De stad ligt in een vallei en is omringd door de Sierra Madre del Sur. Ooit was dit het centrum van de Mixteekse en Zapoteken-beschavingen, en ondanks de kenmerkende Spaanse architectuur, blijft de stad trouw aan zijn originele cultuur. Oaxaca is een geweldige plek voor food-lovers, hier kun je allerlei nieuwe smaken uitproberen in de vele restaurants en op de lokale markten.

Dag 8: Oaxaca

In Oaxaca leer je de Mexicaanse keuken kennen, bij velen op het lijstje van ‘favoriete keuken’. Samen koken is dé perfecte manier om letterlijk en figuurlijk te proeven van een andere cultuur. Samen met een lokale chef breng je een bezoek aan de markt om de ingrediënten te kopen voor de maaltijd die je gaat bereiden. Je krijgt een 4-uur durende kookles om een typisch Mexicaans gerecht te maken, die je daarna uiteraard zelf gaat proeven. Dat wordt smullen!

Mexico met kinderen Kookworkshop Chef
Mexico Oaxaca kookworkshop lunch
Mexico Oaxaca Hotel con Corazon chilaquiles

Dag 9: Oaxaca

Vandaag ga je op pad om de omgeving te verkennen. Je reist naar de archeologische vindplaats Mitla. De bouwwerken zijn uniek vanwege de gevarieerde versieringen en geometrische ontwerpen, dit vind je nergens anders in Mexico. Hierna reis je naar Hierve del Agua, waar je de prachtige versteende watervallen kunt bewonderen. De tour sluit je af met een bezoek aan de ruïnes van Monte Albán. Monte Albán werd gesticht door de Zapoteken, een van de oudste beschavingen in Meso-Amerika, rond 500 voor Christus. Het diende als hun politieke, religieuze en culturele centrum gedurende vele eeuwen. Later werd het ook bewoond door de Mixteken. De gids geeft je een uitgebreide uitleg en daarna word je teruggebracht naar Oaxaca.

Mexico Hierve El Agua Oaxaca
Mexico Oaxaca ruines
Mexico Mitla Ruines

Dag 10: Oaxaca - Puerto Escondido

Vandaag word je per privé transfer in ongeveer 3 uur van Oaxaca naar Puerto Escondido gebracht. Puerto Escondido is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen beach-vibe met zon, zee en strand. Er zijn pittoreske baaien te vinden zoals Manzanillo en Carazillio, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Wil je actief bezig zijn? Puerto Escondido staat bekend als dé surfplek in Mexico met de wereldberoemde Mexican Pipeline bij Zicatela (hier moet je wel een ervaren surfer voor zijn). Neem een surfles en laat je meevoeren door de Mexicaanse golven.

Dag 11: Puerto Escondido

Vandaag maak je een safari door de mangroven. Je gaat met peddelkano’s varen door de mangroven om hier vogels, krokodillen en andere dieren te spotten. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna ga je naar het strand La Ventanilla waar de lokale gemeenschap je uitleg geeft over het proces van het vrijlaten van schildpadden. Afhankelijk van het seizoen kun je zelf de schildpadden vrijlaten, een bijzondere ervaring!

Mexico kajakken mangroven Sisal
Mexico Oaxaca Puerto Escondido mini schildpad
Mexico Oaxaca Puerto Escondido

Dag 12: Puerto Escondido

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Puerto Escondido.

Dag 13: Puerto Escondido - Mexico-Stad

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Puerto Escondido gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Mexico-Stad. Daar word je opgehaald en naar je hotel in het centrum van Mexico-Stad gebracht.

Dag 14: Mexico-Stad - Amsterdam

Vandaag heb je nog een dag ter vrije besteding in Mexico-Stad. Aan het einde van de middag word je opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven van Mexico-Stad gebracht. Hiervandaan vlieg je terug naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 15: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een rondreis Mexico met kinderen is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de rondreis Mexico met kinderen

In deze rondreis Mexico met kinderen is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Mexico-Stad

In het hart van Mexico-Stad vind je het kleinschalige boutique hotel Historico Central. Het hotel is een koloniaal gebouw van meer dan 300 jaar oud. De locatie van het hotel is perfect, je wandelt in 5 minuten naar Palacio de Bellas Artes en de beroemde Zocaló. Na een intensieve dag is het heerlijk om bij te komen in de lounge area of een hapje te eten in het restaurant. De kamers zijn modern uitgerust met rustige kleuren en hebben een kingsize tweepersoonsbed. Als extra service is er in dit hotel een Café Central. Hier kun je gedurende de hele dag kleine snacks, fruit, koffie, thee, frisdrank of een biertje bestellen. Dit is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Mexico Stadhistorico central receptie
Mexico Stad historico central
Mexico Stad historico central cafetaria

Accommodatie Puebla

Casa Reyna is een uniek concept in Puebla. Het hotel heeft 46 suites, een restaurant met een authentieke Poblana-keuken, een bar, sfeervolle ruimtes en patio’s omringd door ruïnes uit de 16e en 17e eeuw, een trimbaan, zwembad met whirlpool en een spa om heerlijk te ontspannen. De kamers zijn sfeervol ingericht met uitstekende comfort. Het restaurant is ook open voor publiek en wordt beschouwd als een icoon in de authentieke keuken van Puebla. Dit hotel is door mij persoonlijk bezocht. Het is een heerlijk verblijf omdat het rustig gelegen is en op 5 minuten loopafstand van het centrum.

Mexico Puebla Casa reyna suite deluxe
Mexico Puebla Casa reyna zwembad
Mexico Puebla Casa reyna rode patio

Accommodatie Oaxaca

Hotel con Corazon is een bijzonder verblijf in Oaxaca. Een verblijf in dit hotel zorgt voor een betere toekomst voor lokale jongeren. In mijn reisblog lees je alles over de Nederlandse ondernemers die dit hotel in Oaxaca zijn begonnen. Een prachtige plek om in Oaxaca te verblijven!

Mexico Hotel Con Corazon Tuin
Mexico Hotel Con Corazon Habitacion
Mexico Hotel Con Corazon Room
Foto's en Video's

Foto's van de rondreis Mexico met kinderen

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de rondreis Mexico met kinderen. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

15 dagen vanaf € 2.450,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
familiereis Ecuador en Galapagos Safari Camp

Reviews

"Fantastische rondreis gemaakt door ecuador en galapagos!"

Wij zijn net teruggekomen van een geweldige rondreis door ecuador en galapagos! Alles was ontzettend goed geregeld en hebben dan ook ontzettend genoten. Wij zijn wezen rondreizen met onze dochter van 1 jaar oud en hebben daarom de hulp van nicole ingeschakeld. Ze heeft alles tot in en de puntjes voor ons verzorgd.

Lees meer
Ecuador familiereis in de Andes
Marjolijn, Robbert-Jan & Lynn (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador en Galapagos
Peru Andes Lamas

Reviews

"Alles was tot in de puntjes geregeld"

Wij hebben via Travel Happiness Company een rondreis door Peru gedaan. We kunnen niet anders zeggen dan dat alles tot op de puntjes geregeld was. Heerlijke hotels met super behulpzaam personeel, enthousiaste gidsen en wanneer we iets in ons schema anders wilden was dat totaal geen probleem! We hebben intens genoten en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe mooi Peru is. Al met al zeker een aanrader. Nicole hartstikke bedankt voor je inzet! Niet alleen voor deze vakantie maar ook je beschikbaarheid en verdere adviezen gedurende onze reis door Zuid Amerika.

Lees meer
Familiereis Peru Machu Picchu
Familie Paul (familie, december 2019) Familiereis Peru
rondreis Brazilië en Cuba Trinidad

Reviews

“Dankzij Nicole, hebben wij met volle teugen kunnen genieten”

In mei van dit jaar hebben wij met vier personen een geweldige reis gemaakt. Cuba stond al lang op ons wensenlijstje en gelukkig mocht het nu weer. Dankzij Nicole hebben wij met volle teugen kunnen genieten van de mooie natuur, de vriendelijke bevolking en heel veel activiteiten. Wat een geweldig ervaring. Al onze overnachtingen, transfers en activiteiten waren georganiseerd dus wij hebben totaal geen stress gehad over de planning. En dat was belangrijk voor ons want in Cuba werkt alles net even anders en dat is al spannend genoeg. Een flexibele opstelling is gewenst. De reis was afwisselend, qua overnachtingen en activiteiten, maar wel met de nodige rustmomenten om zelf nog rond te kunnen kijken. Nicole, bedankt voor een perfect passende vakantie.

Lees meer
Cuba klassieke auto's
Familie Paul (familie, mei 2022) Familiereis Cuba
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp