100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Kookworkshop in Mexico

Kookworkshop in Mexico

Op zoek naar een culturele ervaring waarbij je in contact komt met de lokale bevolking? Volg een kookworkshop in Mexico. De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke smaken en staat bij velen op het lijstje van ‘favoriete keuken’. Koken is dé perfecte manier om letterlijk en figuurlijk te proeven van een andere cultuur. Je kunt leuke kookworkshops volgen in Mexico-Stad, Puebla en Oaxaca. In deze reisblog lees je meer over deze culinaire activiteit.

Samen met een lokale chef en Engelssprekende gids breng je een bezoek aan de lokale markt. Hier kijk je je ogen uit! De zintuigen worden volop geprikkeld door alle geuren en kleuren die je tegemoet komen. De chef laat je kennismaken met zijn favoriete handelaren en je leert over de lokale ingrediënten en kruiden. Na deze kookworkshop in Mexico weet je hoe je de beste en meest verse ingrediënten kunt vinden om de legendarische Mole Poblano te maken. Dit is één van de lekkerste gerechten van de Mexicaanse keuken.

Eenmaal terug van de lokale markt ga je van start met de kookworkshop. Je krijgt een 4-uur durende kookles terwijl je gids voor je klaar staat om te helpen met het vertalen. De chef neemt het voortouw en legt uit hoe deze traditionele maaltijd wordt gemaakt. De Mole Poblano is typisch Mexicaans eten enbestaat uit verschillende soorten gedroogde chilipepers met cacao erin en wordt vaak met kip geserveerd. Na het koken is het tijd om te proeven! Je geniet van jouw zelfbereide maaltijd. Maak de ervaring compleet met een smaak van yolixpa, een traditioneel drankje bereid met aromatische kruiden en cognac.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op