100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Reistips in Oaxaca

6x de beste reistips in Oaxaca

Als je een rondreis gaat maken door Mexico, dan mag je Oaxaca niet missen! Vanuit Mexico-Stad reis je in ongeveer 4 uur via Puebla naar de gelijknamige provincie. Een prachtige route die je door een indrukwekkend berglandschap laat reizen. Het is niet alleen de stad, maar ook de provincie Oaxaca die ontzettend verrassend is. De koloniale stad, mystieke ruïnes en azuurblauwe zee met parelwitte stranden. In deze reisblog lees je over de beste reistips in Oaxaca.

1. De koloniale stad Oaxaca

Oaxaca is een kleurrijke stad dat eerder aanvoelt als een dorp, een heerlijke plek om door de straten te slenteren langs de restaurants, cafés, kunstateliers en mezcal-barretjes. De zocaló (het hoofdplein) met de kathedraal is een absoluut bezoek waard. Naast tequila staat Mexico bekend om de mezcal, een lokale alcoholische drank die populair is bij de locals en de reizigers. De mezcal is afkomstig van de Agave plant. Eén van de bezienswaardigheden in Oaxaca is het bezoek aan een destilleerderij om te zien hoe de mezcal wordt gemaakt. En dan mag mezcal proeven natuurlijk niet ontbreken!

2. Overnachten met je hart

Op zoek naar een bijzonder verblijf in de koloniale stad Oaxaca? Kies dan voor het unieke concept van Hotel con Corazón. Met jouw verblijf steun je de sociale missie van het hotel en geef je jongeren in achterstandswijken een kans om hun studie af te maken. Het hotel in Oaxaca wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Erica en Saskia. In mijn reisblog over Hotel con Corazón lees je alles over hun missie en ervaringen.

3. Ontdek de ruïnes van Monte Albán

Een andere reistip in de omgeving van Oaxaca zijn de ruïnes van Monte Albán. Dit was vroeger de hoofdstad van de Zapoteken en hier vind je invloeden terug van Mixteken. De ruïnes liggen op slechts 20 minuten rijden van de stad en onder begeleiding van een gids leer je in een paar uur tijd over de historie van de ruïnes. Bijzonder: in Mexico is geen enkele ruïne hetzelfde. De verschillende culturen zie je terug in verschillende ruïnes waardoor het telkens interessant blijft om nieuwe ruïnes te bezoeken.

4. Mitla en Hierve el Agua

Combineer een bezoek aan de ruïnes van Mitla met Hierve el Agua. Mitla is een archeologische site van de Zapoteken en is UNESCO-werelderfoed. Zoals gezegd, totaal anders dan de piramides van Teotihuacan en Monte Albán. Hierve el Agua  kent mooie uitzichtpunten en waterbonnen die zijn ontstaan vanuit calciumrijk bronwater. De calciumkristallen die gevormd worden op de top van de berg zijn prachtig en het ondiepe water krijgt er een prachtige groen-blauwe kleur van.

5. Surfen in Puerto Escondido Oaxaca

Reis vanuit Oaxaca per privé transfer of propeller vliegtuig richting het strand. Houdt er rekening mee dat de rit per auto hobbelig is en ruim 6 uur door de bergen slingert. Eenmaal aangekomen in Puerto Escondido geniet je van een ontspannen beach-vibe met zon, zee en strand. Er zijn pittoreske baaien te vinden zoals Manzanillo en Carazillio, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Wil je actief bezig zijn? Puerto Escondido staat bekend als dé surfplek in Mexico met de wereldberoemde Mexican Pipeline bij Zicatela (hier moet je wel een ervaren surfer voor zijn). Neem een surfles en laat je meevoeren door de Mexicaanse golven.

6. Schildpadden vrij laten in de oceaan

Ben je een dierenliefhebber? Dan is het vrij laten van mini-schildpadden een leuke activiteit om in Puerto Escondido te doen. Het National Turtle Center zet zich in voor het behoud van de lokale flora en fauna en daarmee ook voor de zeeschildpadden. Op de stranden van Puerto Escondido komen de zeeschildpadden eieren leggen. De eieren worden beschermd uitgebroed en wanneer de mini-schildpadden sterk genoeg zijn worden ze vrijgelaten in de oceaan. Op deze manier hebben de schildpadden een betere overlevingskans en groeit de populatie.

Zoals je leest, de provincie Oaxaca heeft voor ieder wat wils te bieden en biedt de perfecte combinatie van cultuur en natuur. Wilt je graag een rondreis maken door Mexico met een bezoek aan Oaxaca?  Neem contact op en ik adviseer je met veel plezier over de af te leggen route, bijzondere accommodaties en activiteiten.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op