100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Avontuurlijke reis Mexico 16 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de avontuurlijke reis Mexico

De avontuurlijke reis Mexico heeft een indicatieprijs vanaf € 5.395,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé stadstour Mexico-Stad
 • Varen met de luchtballon boven de Piramides van Teotihuacan (gedeeld)
 • Privé transfer van Mexico-Stad naar Queretaro met onderweg een stop bij Puebloa Magico Bernal
 • Paardrijtocht Tequisqueapan (gedeeld)
 • Activiteiten in de Sierra Gorda zoals hiking en zwemmen met een privé gids
 • Privé tour naar de surrealistische tuin van Edward James
 • Rafting bij Cascada Tamul (gedeeld)
 • Privé tour naar Puente de Dios en Cascadas Tamasopo
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de avontuurlijke reis Mexico

De avontuurlijke reis Mexico begint in de bruisende metropool Mexico Stad. Samen met een gids verken je enkele hoogtepunten in het hart van de stad. Bewonder de volgende dag de piramides van Teotihuacán vanaf ongekende hoogte! Daarna reis je verder via Pueblo Magico ‘Bernal’ naar de stad Queretaro. In de buurt van Queretaro vind je een mooie natuurrijke spot, genaamd Tequisquiapan. Hier maak je een paardrijtocht door de velden om het platteland van Mexico te verkennen. Vervolgens reis je naar ‘de verborgen tuin van Mexico’ en ga je buiten de gebaande paden, op weg naar de Sierra Gorda. Hier ontdek je het grootste biosfeerreservaat van Mexico. De verschillende ecosystemen zijn indrukwekkend te noemen en het biedt voldoende ruimte voor activiteiten zoals hiken en zwemmen. Ook bezoek je de surrealistische tuin van de kunstenaar Edward James. Daarna ga je naar de regio Huasteca Potosina. In deze regio vind je rivieren, lagunes, bronnen, watervallen en reusachtige ravijnen. Niet alleen is deze regio weelderig groen, maar de kleur van het water is ook helder turquoise. Hier ga je onder andere raften en hiken. De reis eindigt in het koloniale stadje San Miguel de Allende.

Varen met de luchtballon

Teotihuacán was ooit de grootste stad van het land en de hoofdstad van het Azteekse volk, dat in het pre-Spaanse tijdperk regeerde over het grootste rijk. Je bewondert de piramides vanaf grote hoogte, je maakt namelijk een vaart met een luchtballon. Vroeg in de ochtend, rond 05:00 uur, word je opgehaald en naar Teotihuacán gebracht. Je ziet de zonsopkomst boven de vallei van Teotihuacán en je hebt een geweldig uitzicht op de piramide van de Zon en de Maan vanuit de luchtballon. De ballonvaart duurt zo’n 40 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reis buiten de gebaande paden

Deze avontuurlijke reis Mexico brengt je op bijzondere plekken waar niet iedereen naartoe gaat. Zo ook naar het natuurgebied van de Sierra Gorda, het meest eco-diverse biosfeerreservaat van het land. Deze provincie beslaat een oppervlakte van 5000 km² in de staat Querétaro en maakt deel uit van de Sierra Madre Oriental. Het is een unieke plek die nog niet door het massa toerisme is ontdekt en waar je dicht bij de natuur bent. Als je door dit gebied reist kom je halfwoestijn, dennenbossen en tropische wouden tegen. De bijnaam van dit gebied is ‘de verborgen tuin van Mexico’, wat al aangeeft dat je hier buiten de gebaande paden reist.

Avontuur in Huasteca Potosina

Huasteca Potosina is een weelderig bosgebied dat ligt in de oostelijke helft van de Mexicaanse staat San Luis Potosi. Het gebied is gevuld met rivieren, lagunes, bronnen, watervallen en reusachtige ravijnen. Niet alleen is deze regio weelderig groen, maar de kleur van het water is ook helder turquoise. Het is een gebied dat weinig buitenlands toerisme kent, waardoor je meer buiten de gebaande paden reist. Het is ook de perfecte plek voor avontuurlijke activiteiten zoals raften en hiken.

Bewonder San Miguel de Allende

De reis sluit je af in San Miguel de Allende. Deze koloniale stad werd in 1542 gesticht als katholieke missiepost door een monnik, zijn achternaam was San Miguel en daardoor kreeg het dorpje als snel zijn naam. San Miguel Allende staat bekend om zijn uitbundig versierde gebouwen uit de 18e eeuw, die tot UNESCO Werelderfgoed behoren. Het kleurrijke straatbeeld doet sfeervol aan en je vindt hier volop restaurants en cafés om te genieten van heerlijke Mexicaanse gerechten.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de avontuurlijke reis Mexico

Dit is een inspiratiereis, de avontuurlijke reis Mexico wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Mexico-Stad

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Mexico-Stad. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Mexico-Stad

Na het ontbijt is het tijd voor een kennismaking met de metropool Mexico-Stad. Samen met de Engelssprekende gids maak je een tour door de stad en bezoek je onder andere het centrale plein van de Zocalo, waar je de kathedraal, het Nationaal Paleis en de archeologische vindplaats Templo Mayor kunt bezoeken. Daarna vervolg je de tour naar Palacio de Bellas Artes, één van de meest iconische plekken in de stad. Je wandelt door het park Alameda en krijgt zo een kijkje in het dagelijkse leven van de Mexicanen. Onderweg maak je een stop bij het belangrijkste monument van de stad, El Angel de la Independencia. Aan het einde van deze tour word je teruggebracht naar je accommodatie en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Mexico-Stad

Vandaag maak je met je Engelssprekende gids een dag tour naar Teotihuacán, de plaats waar tussen 500 voor Christus en 750 na Christus een florerende stad was met 120.000 inwoners. Nu zie je hier de resten van de piramide van de Zon en de Maan. Teotihuacán was ooit de grootste stad van het land en de hoofdstad van het Azteekse volk, dat in het pre-Spaanse tijdperk regeerde over het grootste rijk. In het donker rijd je naar Teotihuacán want je gaat de piramies op spectaculaire wijze bekijken, namelijk vanuit een luchtballon! Je ziet de zonsopkomst boven de vallei van Teotihuacán en hebt een geweldig uitzicht op de piramide van de Zon en de Maan. De ballonvaart duurt zo’n 40 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarna ga je met de gids naar het complex en wandel je over ‘The Avenue of the Dead’. Je krijgt uitleg over hoe het leven er bijna tweeduizend jaar geleden uit moet hebben gezien. In de middag keer je terug naar Mexico Stad.

Dag 4: Mexico-Stad - Bernal - Queretaro

Na het ontbijt vertrek je per privé transfer met gids vanuit Mexico Stad richting het westen naar de koloniale stad Queretaro. Onderweg maak je een stop in Pueblo Magico “Bernal” waar je de 10 miljoen jaar oude monoliet vindt. De titel Pueblo Magico wordt toegekend aan Mexicaanse plaatsen die van belang zijn geweest voor de geschiedenis, van symbolieke waarde zijn of waar bijzondere tradities geworteld zijn. De monoliet torent 350 meter boven het dorp en het omliggende berglandschap uit en is één van de hoogste ter wereld. Een bijzonder natuurverschijnsel! Als je wilt kun je de monoliet beklimmen en genieten van het uitzicht over de stad. Daarna kun je op eigen gelegenheid in het dorpje genieten van een Mexicaanse lunch. Na de lunch vervolg je de reis naar Queretaro, één van de snelst groeiende steden in Mexico.

Dag 5: Queretaro

Vandaag ga je op avontuur in de omgeving van Queretaro en beleef je een geweldige paardrijervaring op het Mexicaanse platteland. Je rijdt door de verschillende velden in Tequisquiapan en kunt volop van de natuur genieten. Voor deze tour hoef je geen ervaren ruiter te zijn, ook zonder ervaring kun je deelnemen aan deze rancho-ervaring. Na afloop word je teruggebracht naar je accommodatie.

Dag 6: Queretaro - Sierra Gorda

Na het ontbijt verlaat je Queretaro en vertrek je naar het natuurgebied van de Sierra Gorda, het meest eco-diverse biosfeerreservaat van het land. Deze provincie beslaat een oppervlakte van 5000 km² in de staat Querétaro en maakt deel uit van de Sierra Madre Oriental. Het is een unieke plek die nog niet door het massa toerisme is ontdekt en waar je dicht bij de natuur bent. Als je door dit gebied reist kom je halfwoestijn, dennenbossen en tropische wouden tegen. De bijnaam van dit gebied is ‘de verborgen tuin van Mexico’, wat al aangeeft dat je hier buiten de gebaande paden reist.

Dag 7: Sierra Gorda

Gelegen op één van de hoogste en meest spectaculaire bergkammen van de Sierra Gorda, bezoek je vandaag het panoramische uitkijkpunt Cuatro Palos. Deze site is adembenemend vanwege het indrukwekkende landschap en de ontmoeting die je hier ziet tussen de verschillende ecosystemen. Op de top van Cerro de la Media Luna, waar de eikenbossen de halfwoestijn ontmoeten en grote kliffen oprijzen, kun je vanaf de hoogte genieten van indrukwekkende panoramische uitzichten. Het is zonder twijfel één van de meest schilderachtige plekken in de regio.

Daarna maak je een stop in het dorpje Pinal de Amoles. Hier heb je de gelegenheid om te lunchen (niet inclusief). Daarna reis je door naar de waterval El Chuveje, een van de mooiste watervallen in Querétaro met een hoogte van meer dan 30 meter. Neem een verfrissende duik! Daarna word je teruggebracht naar je accommodatie in Jalpan.

Dag 8: Sierra Gorda

Vandaag ga je samen met je Engelssprekende gids op pad om Puente de Dios te bezoeken: de brug van God. Dit is één van de mooiste natuurverschijnselen in de Sierra Gorda. De site heeft zijn naam te danken aan de ongelooflijke rotsformaties die een brug hebben gevormd die uit de lucht lijkt te komen. Je wandelt langs honderden kleine watervallen en kunt ook een verfrissende duik in het water nemen.

Dag 9: Sierra Gorda - Huasteca Potosina

Je verlaat de Sierra Gorda om door te reizen naar de plaats Ciudad Valles in de regio Huasteca Potosina. Onderweg bezoek je de surrealistische tuin van Edward James. Deze kunstenaar groeide op in Groot-Brittannië, maar trok op zijn dertigste naar Mexico. Geïnspireerd door Europese surrealistische kunstenaars, het indrukwekkende landschap en wellicht wat verdovende middelen maakte hij een indrukwekkend doolhof aan bizarre kunstwerken. Bijna nergens gaan kunst en groen zo goed in elkaar op.

Huasteca Potosina is een weelderig bosgebied dat ligt in de oostelijke helft van de Mexicaanse staat San Luis Potosi. Het gebied is gevuld met rivieren, lagunes, bronnen, watervallen en reusachtige ravijnen. Niet alleen is deze regio weelderig groen, maar de kleur van het water is ook helder turquoise. Het is een gebied dat weinig buitenlands toerisme kent, waardoor je meer buiten de gebaande paden reist. De komende dagen ontdek je een paar mooie pareltjes in dit gebied.

Dag 10: Huasteca Potosina

Samen met je Engelssprekende gids bezoek je de Tamul-waterval in de regio Huasteca, welke door velen wordt beschouwd als “de parel van de potosine-watervallen”. De Tamul-waterval is ontstaan in de Gallinas-rivier, deze stroomt omhoog en vormt met de waterval een imposante sluier van 105 meter en komt vervolgens samen met de Santa Maria-rivier. Hier zie je ook de indrukwekkende canyons. In een internationaal gezelschap maak je hier een rafting tocht.

Dag 11: Huasteca Potosina

Na het ontbijt vertrek je naar de watervallen Puente de Dios, gelegen in een groot nationaal park met wandelpaden en picknickplaatsen. Puente de Dios is een enorme waterval die over 360 graden van rotsblokken met een enorme kracht naar beneden stroomt. Er zijn houten bruggen die tussen de keien doorlopen zodat je de waterval vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Je hebt hier de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen) en daarna reis je verder naar de Tamasopo-watervallen. Las cascadas de Tamasopo zijn drie watervallen die in verschillende diepe bassins stromen. Deze zijn uitstekend geschikt om in te zwemmen en er zijn duikplatforms en touwschommels gebouwd voor extreme buitenactiviteiten. Er zijn genoeg schaduwrijke grasvelden en picknicktafels om een leuke middag in Tamasopo door te brengen. Aan het einde van de dag word je naar je accommodatie gebracht.

Dag 12: Huasteca Potosina - San Miguel de Allende

Vandaag verlaat je de natuurrijke regio van Huasteca Potosina en reis je naar het koloniale stadje San Miguel de Allende. De stad werd in 1542 gesticht als katholieke missiepost door een monnik, zijn achternaam was San Miguel en daardoor kreeg het dorpje als snel zijn naam. San Miguel Allende staat bekend om zijn uitbundig versierde gebouwen uit de 18e eeuw, die tot UNESCO Werelderfgoed behoren. Het kleurrijke straatbeeld doet sfeervol aan en je vindt hier volop restaurants en cafés om te genieten van heerlijke Mexicaanse gerechten.

Dag 13: San Miguel de Allende

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in San Miguel. Wandel langs de meest interessante monumenten van de stad en struin door de kleurrijke straatjes.

Dag 14: San Miguel de Allende - Mexico-Stad

Vandaag reis je terug naar Mexico-Stad voor nog een laatste dag in deze stad.

Dag 15: Mexico-Stad - Amsterdam

Je wordt in de avond per privé transfer naar de luchthaven van Mexico-Stad gebracht en vliegt hiervandaan naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 16: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een avontuurlijke reis Mexico is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de avontuurlijke reis Mexico

In deze avontuurlijke reis Mexico is rekening gehouden met 3- tot 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Mexico-Stad

In het hart van Mexico-Stad vind je het kleinschalige boutique hotel Historico Central. Het hotel is een koloniaal gebouw van meer dan 300 jaar oud. De locatie van het hotel is perfect, je wandelt in 5 minuten naar Palacio de Bellas Artes en de beroemde Zocaló. Hotel Historico Central straalt rust uit te midden van een metropool als Mexico-Stad. Na een intensieve dag is het heerlijk om bij te komen in de lounge area, een drankje te drinken op de patio of een hapje te eten in het restaurant. De kamers zijn modern uitgerust met rustige kleuren en hebben een kingsize tweepersoonsbed. Daarnaast heeft elke kamer een bureau, gratis wifi, telefoon, een flatscreen-tv met kabelstations, koffiezetapparaat, föhn, kluisje en airconditioning. Als extra service is er in dit hotel een Café Central bij binnenkomst. Hier kun je gedurende de hele dag kleine snacks, fruit, koffie, thee, frisdrank of een biertje bestellen. Dit is allemaal bij de prijs inbegrepen. Er is een mooie patio waar je kunt zitten, een restaurant waar het ontbijt en diner wordt geserveerd en op iedere verdieping is een loungehoek ingericht met fris water en fruit.

Accommodatie San Miguel de Allende

Hotel Real de Minas is een bekend hotel in San Miguel de Allende en is gunstig gelegen, op korte afstand van het historische centrum van de stad. De kamers zijn comfortabel ingericht en bieden moderne voorzieningen. Het hotel heeft een scala aan voorzieningen, waaronder een buitenzwembad, een fitnessruimte, een spa en wellnesscentrum, en een restaurant. In het restaurant worden Mexicaanse en internationale gerechten geserveerd en in de gezellige bar geniet je van een drankje.

Foto's en Video's

Foto's van de avontuurlijke reis Mexico

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de avontuurlijke reis Mexico. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

16 dagen vanaf € 5.395,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld"

We hebben een maatwerkreis gehad van bijna een maand in Ecuador en de Galapagos eilanden. De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. Al met al hebben we een fantastische reis gehad waarin we ongelofelijk veel gezien en gedaan hebben. We willen daarom Nicole bedanken voor de goede zorgen en adviezen. Travel Happiness is een aanrader voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd.

Lees meer
Bart en Roel (vrienden, augustus 2022) Avontuurlijke reis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Reviews

"Geweldige vakantie in Ecuador"

Wat een geweldige vakantie was dit naar Ecuador. De totale reis was door Nicole samen met ons in elkaar gezet. Wij raden zeker aan om te boeken via Nicole, een echte topper!

Lees meer
Familie de Groot (familie, juli 2023) Familiereis Ecuador

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.