100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Cultuurreis Mexico 25 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de cultuurreis Mexico

De cultuurreis Mexico heeft een indicatieprijs vanaf € 7.250,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 4- tot 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé stadstour Mexico-Stad
 • Privé tour naar de Piramides van Teotihuacan
 • Privé transfer van Mexico-Stad naar Puebla met onderweg een stop in Cholula
 • Privé stadstour Puebla
 • Privé transfer van Puebla naar Oaxaca
 • Privé stadstour Oaxaca
 • Privé dagtour naar Mitla, Hierve el Agua en Monte Alban
 • Tour door Cañon del Sumidero (groepstour)
 • Privé tour naar San Juan Chamula en Zinacantan
 • Privé transfer van San Cristobal de las Casas naar Palenque met onderweg een stop in Tonina en Misol Ha
 • Privé tour Palenque
 • Privé transfer van Palenque naar Campeche
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de cultuurreis Mexico

In de cultuurreis Mexico start je reis in de metropool van Mexico-Stad. Je leert de hoogtepunten van de stad kennen en bezoekt de nabijgelegen piramides van Teotihuacan. Je reist langs koloniale steden zoals Puebla, Cholula en Oaxaca. In Oaxaca bezoek je de ruïnes van Mitla en Monte Albán. Daarna vlieg je naar San Cristobal de las Casas, een kleurrijk en schilderachtig stadje gelegen in de Mexicaanse staat Chiapas, in het zuiden van Mexico. De plek staat bekend om zijn koloniale charme, inheemse cultuur, kleurrijke gebouwen en omgeving in de bergen. Je maakt hier kennis met de lokale community van Zinacantán. Vervolgens reis je verder naar Palenque waar je de indrukwekkende ruïnes in de jungle bewondert. Vanaf Campeche start je rondreis met de huurauto en ervaar je ook de vrijheid van het zelf rijden in Mexico. Je rijdt een route van Campecha naar Merida. Hier in de buurt kun je op eigen gelegenheid Maya tempels bezoeken zoals Uxmal en Ek Balam. Daarna rijdt je door naar het plaatsje Valladolid, hiervandaan kun je de beroemde Chichén Itza bezoeken. Tenslotte reis je naar Tulum om hier de ruïnes aan het strand te bezoeken en nog een paar dagen van de prachtige omgeving te genieten.

Ontdek de koloniale steden

In deze cultuurreis Mexico reis je langs koloniale steden zoals Cholula, Puebla en Oaxaca. Elke stad is anders en heeft zijn eigen kenmerken. Cholula wordt beschouwd als de oudste stad van Amerika en behoort tot de Pueblos Magicos in Mexico. Het was de tweede grootste stad in het Azteken rijk en ligt vlakbij de stad Puebla. Onderweg naar Puebla maak je hier een stop om de kleurrijke kerken en kathedraal te bezoeken. Puebla is een geweldige kleurrijke stad, vol met sfeervolle pleintjes, markten en talavera-shops. Oaxaca is een kleurrijke stad dat eerder aanvoelt als een dorp, een heerlijke plek om door de straten te slenteren langs de restaurants, cafés, kunstateliers en mezcal-barretjes. De zocaló (het hoofdplein) met de kathedraal is een absoluut bezoek waard.

Leer over de verschillende culturen

Je bezoekt in deze reis verschillende piramides, ruïnes en tempels. De Piramides van Teotihuacan zijn één van de meest iconische en indrukwekkende archeologische vindplaatsen in Mexico. Het is niet duidelijk wie de oorspronkelijke bouwers van de stad waren, maar de Azteken, die vele eeuwen later het gebied bezetten, gaven het de naam “Teotihuacan”, wat “Plaats waar de goden werden geboren” betekent. Monte Albán is een plaats van grote betekenis voor de Zapoteekse en Mixteekse culturen en biedt vandaag de dag een fascinerende blik op de pre-Columbiaanse geschiedenis van Mexico. Mitla staat bekend om zijn oude Zapoteekse ruïnes en is een belangrijke culturele en historische bezienswaardigheid. En dan heb je nog de Maya cultuur in Yucatan, waarbij je de indrukwekkende bouwwerken zoals Uxmal, Ek Balam, Palenque, Chichén Itza en Tulum kunt bewonderen.

Maak kennis met de lokale community

Zinacantán is een inheemse gemeenschap in de Mexicaanse staat Chiapas, gelegen in het zuiden van Mexico. Deze gemeenschap behoort tot de Tzotzil-Maya-bevolking en staat bekend om zijn rijke inheemse cultuur, tradities en textielkunst. Ze behouden hun traditionele cultuur en taal. Een opvallend kenmerk van de gemeenschap is de traditionele kleding die zowel door mannen als vrouwen wordt gedragen. Vrouwen dragen vaak handgeweven huipiles (blouses) en rokken, terwijl mannen witte tunieken en broeken dragen. De inwoners van Zinacantán behouden hun traditionele Maya-religie en voeren rituelen en ceremonies uit die verband houden met hun geloof. De lokale kerk combineert vaak inheemse en katholieke elementen.

Reis een gedeelte met een huurauto

In deze cultuurreis Mexico ga je ook een gedeelte zelf met de auto op pad, in de regio Yucatan. In dit gedeelte van Mexico kun je prima zelf met de auto op pad. Het geeft je de vrijheid om onderweg te stoppen en om meerdere hoogtepunten op eigen gelegenheid te bezoeken. Vanaf Campeche rijd je een prachtige route naar de stad Merida, onderweg kun je een stop maken bij de ruïnes van Uxmal. Daarna reis je door naar Valladolid. Hiervandaan kun je ook prachtige Maya tempels bezoeken zoals Ek Balam, Edzna en Chichén Itza. Je eindigt de autorondreis bij Tulum. Daar bezoek je de tempels aan het strand en kun je een paar dagen van de omgeving genieten.

Tempels aan de Caribische kust

De laatste dagen van de cultuurreis sluit je af bij het strand van Tulum. Niet alleen om te genieten van het prachtige strand, maar ook om de bekende archeologische vindplaats te bezoeken. Deze site van Tulum staat bekend om zijn spectaculaire ligging aan de Caribische kust en biedt een fascinerend inzicht in de oude Maya-beschaving. De ruïnes van Tulum omvatten verschillende goed bewaarde gebouwen en tempels. De belangrijkste structuren zijn onder meer El Castillo, dat fungeerde als een vuurtoren en een uitkijkpunt, en de Tempel van de Windgod (Templo del Dios del Viento). De gebouwen zijn versierd met inscripties en afbeeldingen die de geschiedenis van de stad weergeven.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de cultuurreis Mexico

Dit is een inspiratiereis, de cultuurreis Mexico wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Mexico-Stad

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Mexico-Stad. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Mexico-Stad

Na het ontbijt is het tijd voor een kennismaking met de metropool Mexico-Stad. Samen met de Engelssprekende gids maak je een tour door de stad en bezoek je onder andere het centrale plein van de Zocalo, waar je de kathedraal, het Nationaal Paleis en de archeologische vindplaats Templo Mayor kunt bezoeken. Daarna vervolg je de tour naar Palacio de Bellas Artes, één van de meest iconische plekken in de stad. Je wandelt door het park Alameda en krijgt zo een kijkje in het dagelijkse leven van de Mexicanen. Onderweg maak je een stop bij het belangrijkste monument van de stad, El Angel de la Independencia. Aan het einde van deze tour word je teruggebracht naar je accommodatie en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Mexico-Stad

Vandaag maak je met je Engelssprekende gids een dag tour naar Teotihuacán, de plaats waar tussen 500 voor Christus en 750 na Christus een florerende stad was met 120.000 inwoners. Nu zie je hier de resten van de piramide van de Zon en de Maan. Teotihuacán was ooit de grootste stad van het land en de hoofdstad van het Azteekse volk, dat in het pre-Spaanse tijdperk regeerde over het grootste rijk. Je bewondert de piramides en wandelt over ‘The Avenue of the Dead’. De gids vertelt je over hoe het leven er bijna tweeduizend jaar geleden uit moet hebben gezien. In de middag keer je terug naar Mexico Stad.

Dag 4: Mexico-Stad - Cholula - Puebla

Na het ontbijt vertrek je vanuit Mexico Stad richting het zuiden naar Puebla via Cholula, waar je één van de grootste archeologische vindplaatsen in Amerika bezoekt. De Grote Piramide van Cholula, net buiten Puebla, is de grootste piramide ter wereld, twee keer zo hoog als Keops in Egypte. In de 17e eeuw werd er voor het eerst een kerk gebouwd boven op de piramide, en vandaag de dag staat een herbouwde kerk op de plaats van de oorspronkelijke. Vanaf de top van de piramide heb je een fantastisch uitzicht op de verschillende omliggende vulkanen.

Na het bezoek aan Cholula reis je verder naar Puebla, bekend als “The City of Angels”. Puebla staat bekend om de vele traditionele gerechten zoals o.a. chalupas, chiles en nogada, cemitas en memelas. Het is aan te raden hier zeker wat lekkere lokale gerechten uit te proberen!

Dag 5: Puebla

Na het ontbijt ga je onder begeleiding van een Engelssprekende gids het historische centrum van Puebla verkennen. Je bezoekt onder andere Plaza de Armas, de kathedraal en de majestueuze kerk van Santo Domingo. Ook ga je naar een Talavera-fabriek om meer te weten te komen over het proces van het maken van Talavera. Talavera-keramiek is een prachtig voorbeeld van de artistieke en ambachtelijke rijkdom van Mexico en heeft een belangrijke plaats in zowel de geschiedenis als de hedendaagse cultuur van Puebla en heel Mexico.

Dag 6: Puebla - Oaxaca

In de ochtend word je opgehaald bij je accommodatie naar de stad Oaxaca gebracht. De stad ligt in een vallei en is omringd door de Sierra Madre del Sur. Ooit was dit het centrum van de Mixteekse en Zapoteken-beschavingen, en ondanks de kenmerkende Spaanse architectuur, blijft de stad trouw aan zijn originele cultuur. Oaxaca is een geweldige plek voor food-lovers, hier kun je allerlei nieuwe smaken uitproberen in de vele restaurants en op de lokale markten. Het is ook de plek waar je de meest traditionele drank van Mexico kunt proeven, Mezcal.

Na het inchecken in je hotel ga je met je Engelssprekende gids op pad. Je wandelt door de stad Oaxaca om de meest iconische plekken te bezoeken, zoals de Santo Domingo-kathedraal en de Benito Juarez-markt.

Dag 7: Oaxaca

Vandaag ga je op pad om de omgeving van Oaxaca te verkennen. Om te beginnen bewonder reis je naar de archeologische vindplaats Mitla. De bouwwerken zijn uniek vanwege de gevarieerde versieringen en geometrische ontwerpen, dit vind je nergens anders in Mexico. Hierna reis je naar Hierve del Agua, waar je de prachtige versteende watervallen kunt bewonderen. Dit bijzondere natuurverschijnsel ligt midden in de bergen en de watervallen hebben wel iets weg van een druipende kaars. Hier heb je de tijd om op eigen gelegenheid een wandeling te maken of een verfrissende plons in het water te nemen. Een mooie plek om stad en natuur met elkaar af te wisselen! De tour sluit je af met een bezoek aan de ruïnes van Monte Albán. Monte Albán werd gesticht door de Zapoteken, een van de oudste beschavingen in Meso-Amerika, rond 500 voor Christus. Het diende als hun politieke, religieuze en culturele centrum gedurende vele eeuwen. Later werd het ook bewoond door de Mixteken. De gids geeft je een uitgebreide uitleg en daarna word je teruggebracht naar Oaxaca.

Dag 8: Oaxaca - San Cristobal de las Casas

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Oaxaca gebracht. Hiervandaan vlieg je via Mexico Stad naar Tuxtla. Bij aankomst in Tuxtla Gutierrez word je naar Chiapa de Corzo en de adembenemende Canyon del Sumidero gebracht. Hier maak je, samen met een internationaal gezelschap, een 2 uur durende boottour door de kloof. Het is een spectaculaire ervaring met de majestueuze rotswanden. Ook heb je hier kans om verschillende soorten dieren te zien zoals krokodillen, aalscholvers en reigers. Na afloop is er gelegenheid om bij een lokaal restaurantje in de buurt te lunchen. Daarna gaat de reis verder door de hooglanden en word je naar het charmante San Cristóbal de las Casas gebracht.

Dag 9: San Cristobal de las Casas

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in San Cristobal de las Casas. San Cristóbal de las Casas is genoemd naar Bartolomé de las Casas, een Spaanse dominicaanse priester die bekend staat om zijn verzet tegen de mishandeling van inheemse bevolking door de Spaanse kolonisten. De stad werd gesticht in 1528 en heeft een rijke geschiedenis. Het historische centrum van San Cristóbal de las Casas is een doolhof van geplaveide straatjes, met kleurrijke koloniale gebouwen, kerken en pleinen. De kathedraal van San Cristóbal is een opvallend voorbeeld van koloniale architectuur en is een centrale bezienswaardigheid. Het centrale plein van de stad, de Zocalo, is een levendige ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als toeristen. Hier vind je straatartiesten, kraampjes met eten en ambachten, en terrasjes waar je kunt genieten van een kopje koffie.

Dag 10: San Cristobal de las Casas

Na het ontbijt word je opgehaald voor een tour naar de Tzotzil Mayasteden van San Cristobal: San Juan Chamula en Zinacantan om daar oude, religieuze rituelen in de plaatselijke kerk te zien. Zinacantán is een inheemse gemeenschap in de Mexicaanse staat Chiapas, gelegen in het zuiden van Mexico. Deze gemeenschap behoort tot de Tzotzil-Maya-bevolking en staat bekend om zijn rijke inheemse cultuur, tradities en textielkunst. Ze behouden hun traditionele cultuur en taal. Een opvallend kenmerk van de gemeenschap is de traditionele kleding die zowel door mannen als vrouwen wordt gedragen. Vrouwen dragen vaak handgeweven huipiles (blouses) en rokken, terwijl mannen witte tunieken en broeken dragen. De inwoners van Zinacantán behouden hun traditionele Maya-religie en voeren rituelen en ceremonies uit die verband houden met hun geloof. In de middag keer je terug naar San Cristobal de las Casas.

Dag 11: San Cristobal de las Casas - Palenque

Na het ontbijt ga je samen met je Spaanssprekende chauffeur op weg door de zuidelijke Sierra Madre en daal je af naar de tropische laagland jungles van Palenque. Onderweg maak je een stop en bezoek je Tonina, een archeologische schat in Chiapas. Betovert met zijn torenhoge piramides en ingewikkelde Maya-gravures. Je bewondert de majestueuze bouwwerken van de site, zoals de Akropolis en het Ball Court. In de buurt stroomt de Misol Ha-waterval in en daar kun je een verfrissende duik nemen te midden van een weelderig tropisch landschap. Daarna reis je door naar Palenque.

Dag 12: Palenque

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoek je vandaag de archeologische vindplaats Palenque. Deze site is uniek! De tempels van Palenque zijn namelijk zo’n 1000 jaar overwoekerd door jungle en lang wist men niet dat deze oude Mayastad bestond. Palenque bloeide tussen 600 en 800 na Christus, toen zijn invloed zich uitbreidde over het gebied van de rivier de Usumacinta. De site, omgeven door regenwoud waar toekans en brulapen leven, bestaat uit zo’n vijfhonderd gebouwen verspreid over 15 vierkante kilometer, waarvan er slechts enkele zijn opgegraven. Naar schatting is nog maar 10% van de stad zichtbaar en liggen veel tempels nog begraven in de jungle. Rond de 7e eeuw was Palenque een machtige stad en behoorde samen met Tikal en Chitchén Itza tot de belangrijkste Mayasteden. Tijdens je bezoek zie je ook de Tempel der Inscripties waar de koning K’inich Janaab Pakal destijds is begraven. In 1952 is hij opgegraven en zijn masker en andere versieringen zoals sieraden kun je in het museum bewonderen dat je bij de ingang vindt. Het is bijzonder om hier weer totaal andere ruïnes te bewonderen in vergelijking met wat je al eerder hebt gezien tijdens de reis, en ook in een compleet andere omgeving.

Dag 13: Palenque - Campeche

In de ochtend word je van Palenque naar Campeche gebracht. Tijdens de route raden we aan om een omweg te maken om de magische stad Isla Aguada te bezoeken, op een strook land tussen de grote Laguna de Términos en de Golf van Mexico. Hier kun je een boottocht maken op de lagune om op zoek te gaan naar de lokale dolfijnen en een stop maken op een afgelegen zandeiland. Daarna vervolg je de reis langs de pittoreske kustlijn naar de historische havenstad Campeche. Hier word je naar het autoverhuurbedrijf gebracht en start vanaf dit punt je autorondreis door Yucatan en Quintana Roo.

Dag 14: Campeche

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Campeche. Campeche heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Maya-beschaving. Het gebied werd later gekoloniseerd door de Spanjaarden in de 16e eeuw, en de stad Campeche diende als een belangrijke haven voor de handel tussen Mexico en Europa. Het historische centrum van Campeche staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn prachtige koloniale architectuur. De stadsmuren, bastions en versterkingen die zijn gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten, dragen bij aan de charme van de stad.

Dag 15: Campeche - Merida

Vandaag reis je ongeveer 200 km om één van de mooiste steden van Mexico te bereiken: Merida, beter bekend als de Witte Stad. Vanaf de kust kom je vandaag de zogenaamde Puuc-regio binnen, wat in de Maya-taal heuvelachtig land betekent. Onderweg kun je een stop maken bij de oude Maya-stad Uxmal met zijn grote piramide van de dwerg en het gouverneurspaleis. In de middag arriveer je in Merida en kun je al wandelend het koloniale centrum verkennen.

Dag 16 & 17: Merida

Deze dagen heb je ter vrije besteding om Merida en de omgeving te verkennen. Je kunt leuke uitstapjes maken en met de huurauto en bijvoorbeeld naar de kleine kustdorpjes Sisal of Progreso rijden. Of bezoek één van de cenotes in de buurt of andere maya tempels.

Dag 18: Merida - Valladolid

Het is aan te raden om vandaag vroeg te vertrekken zodat je vroeg in de ochtend bij Chichén Itzá arriveert. Chichén Itzá staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn historische en culturele betekenis. Het was een oude Maya-stad die zijn hoogtepunt bereikte tussen de 9e en 12e eeuw na Christus. De ruïnes van Chichén Itzá omvatten talloze structuren, waaronder piramides, tempels, pleinen en astronomische observatoria. Eén van de meest opvallende structuren is El Castillo (ook bekend als de Piramide van Kukulcán), een piramide met vier zijden die is uitgelijnd met de equinoxen en indrukwekkende licht- en schaduweffecten creëert tijdens zonsopgangen en zonsondergangen.

Na je bezoek aan Chichén Itzá kun je in de buurt nog een verfrissende duik nemen in een cenote, om vervolgens door te rijden naar het stadje Valladolid.

Dag 19: Valladolid

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Valladolid. Valladolid is één van de oudste koloniale steden in Mexico. Het werd opgericht in 1543 door de Spanjaarden op de ruïnes van een oude Maya-stad genaamd Zaci. De stad staat bekend om zijn schilderachtige, met kleurrijke huizen omzoomde straten en historische gebouwen. Het historische centrum van Valladolid heeft een authentieke koloniale sfeer. Je kunt er ook met de huurauto op uit gaan en in de buurt verschillende cenotes bezoeken of Rio Lagartos.

Dag 20: Valladolid - Tulum

Vandaag rijd je door naar de Caribische kust, in ongeveer 2 uur naar het plaatsje Tulum. Tulum staat bekend om zijn goed bewaarde archeologische site, die uitkijkt over de Caribische Zee. De ruïnes omvatten oude Maya-gebouwen, tempels en woonstructuren die dateren uit de 13e eeuw. Daarnaast heeft Tulum prachtige stranden met poederachtig wit zand en kristalhelder water. De stranden strekken zich uit langs de kustlijn en zijn ideaal om te genieten van zon, zee en strand.

Dag 21 t/m 23: Tulum

De komende dagen zijn ter vrije besteding. Naast de archeologische site kun je ook een bezoek brengen aan het natuurreservaat Sian Ka’an. Dit natuurreservaat is een UNESCO Werelderfgoedlocatie en biedt mogelijkheden voor boottochten in de natuur en je kunt hier talloze vogels spotten. Ook vind je in de omgeving diverse cenotes waaronder Cenote Dos Ojos en Gran Cenote.

Dag 24: Tulum - Cancun - Amsterdam

Je rijdt in de ochtend van Tulum naar Cancun. Hier lever je de huurauto in op de luchthaven en vlieg je in de avond naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 25: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een cultuurreis Mexico is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de cultuurreis Mexico

In deze cultuurreis Mexico is rekening gehouden met 4- tot 5-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Puebla

Hotel Cartesiano is een luxe hotel in Puebla en heeft in 2018 haar deuren geopend. Voorheen een tegelfabriek en herenhuis, tegenwoordig dé plek voor de reiziger die op zoek is naar ruimte, rust en comfort middenin de stad. Hotel Cartesiano heeft in totaal 78 kamers waarvan 40 standaard kamers in twee prachtige koloniale herenhuizen en 38 suites. Het hotel is een voormalig tegelfabriek en is prachtig gerestaureerd, je ziet de authentieke elementen van de fabriek nog terug. De 7 kamers van Casa Los Arcos, een prachtig koloniaal herenhuis uit de 17e eeuw, kijken uit op een traditionele en koloniale binnenplaats. Om toegang te krijgen tot de 31 kamers van Casa Dos Patios (16e eeuw), wandel je door de prachtige bibliotheek. Het moderne gebouw domineert de grootste binnenplaats van hotel Cartesiano, een patio geïnspireerd op de middeleeuwse Arabische binnenplaatsen in Spanje en de prachtige kloosters waar nonnen in Puebla de gastronomie ontwikkelden. Het hotel heeft een dakterras vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de koloniale  stad. Geniet hier van je ontbijt, een cocktail of het diner. Of neem een verfrissende duik in het zwembad na een intensieve dag in de stad. Het hotel heeft een restaurant waar executive chef Antonio Trillo je uitnodigt om plaats te nemen en je graag verrast met een Mexicaans-Poblano menu. Wil je helemaal tot rust komen? Maak dan gebruik van de spa faciliteiten en geniet van een massage of andere behandeling.

Dit hotel is door mij persoonlijk bezocht. Wat mij direct opviel is de rust die het hotel uitstraalt. Er is gewerkt met zachte tinten in de kamers en binnen de hotelmuren heerst een oase van rust. Erg bijzonder omdat de locatie midden in het centrum van Puebla is. De service is uitstekend en van hoge kwaliteit.

Accommodatie San Cristobal de las Casas

Hotel Bo ligt in het hart van het kleurrijke San Cristobal de las Casas. Het hotel combineert Scandinavisch design met Mexicaanse kleur en heeft 5 kamer-types: deluxe kamer met een king bed, deluxe kamer met 2 tweepersoonsbedden, executive suite, garden suite en de bo suite. De suites hebben privé tuinen waar je heerlijk tot rust komt. De garden suite heeft een bad met uitzicht op de tuin. De bo suite heeft 2 verdiepingen en een eigen terras om heerlijk te genieten van een ontbijt of drankje in de middag. Enkele suites hebben ook een open haard, een sfeervol element tijdens de koudere dagen. Hotel Bo heeft een lounge waar je een drankje drinkt, een kleine fitnessruimte, een bibliotheek met interessante literatuur uit en over Mexico en het restaurant LUM. In LUM worden fusion-gerechten geserveerd waarbij alleen verse lokale ingrediënten worden gebruikt. Even bijkomen na een intensieve dag? Maak dan gebruik van de spafaciliteiten zoals een massage.

Accommodatie Tulum

Be Tulum is een luxe hotel in Tulum, direct gelegen aan het strand in Mexico. Het hotel is ontworpen met natuurlijke materialen zoals bamboe, leer en steen. Het creëert een ontspannen sfeer met een luxe jungle uitstraling. De kamers liggen verspreid tussen de palmbomen tot aan de strandbar. Be Tulum heeft in totaal 64 exclusieve suites onderverdeeld in 13 verschillende categorieën. Alle suites hebben een dompelbad of jacuzzi en zijn ingericht met natuurlijke materialen in een eigen stijl. Ook zijn er 6 privé villa’s met een persoonlijke butler en alle comfort die je wenst. Twee privé villa’s hebben uitzicht op de zee en de andere villa’s hebben uitzicht op de groene jungle oase.

Droom weg in één van de luxe ligstoelen aan het strand, geniet van een cocktail aan de bar bij het zwembad of van een spa behandeling. Het hotel is verbonden met de Yaan Wellness Energy Spa en zij zorgen voor heerlijke massages, zweet hut behandelingen en Maya-therapieën. In het restaurant worden allerlei zee-gerechten geserveerd zoals oesters, klassieke tiradito’s en ceviches. Een selectie van verse oesters, dipsauzen met salades en lokale ingrediënten staan op het menu en worden gecombineerd met de pittige smaken van Mexico. Probeer ook één van de innovatieve ceviches of de plantaardige Carpaccio.

Foto's en Video's

Foto's van de cultuurreis Mexico

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de cultuurreis Mexico. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

25 dagen vanaf € 7.250,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Alles was tot in de puntjes geregeld"

Wij hebben via Travel Happiness Company een rondreis door Peru gedaan. We kunnen niet anders zeggen dan dat alles tot op de puntjes geregeld was. Heerlijke hotels met super behulpzaam personeel, enthousiaste gidsen en wanneer we iets in ons schema anders wilden was dat totaal geen probleem! We hebben intens genoten en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe mooi Peru is. Al met al zeker een aanrader. Nicole hartstikke bedankt voor je inzet! Niet alleen voor deze vakantie maar ook je beschikbaarheid en verdere adviezen gedurende onze reis door Zuid Amerika.

Lees meer
Familie Paul (familie, december 2019) Familiereis Peru
Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.