100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Luxe rondreis Mexico 15 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de luxe rondreis Mexico

De luxe rondreis Mexico heeft een indicatieprijs vanaf € 4.495,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 4-tot 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé stadstour Mexico-Stad
 • Privé Foodtour in Mexico-Stad
 • Privé transfer van Mexico-Stad naar Puebla met onderweg een stop in Cholula
 • Privé stadstour Puebla
 • Privé transfer van Puebla naar Oaxaca
 • Privé stadstour Oaxaca
 • Privé Foodtour in Oaxaca
 • Privé dagtour naar Mitla, Hierve el Agua en Monte Alban
 • Privé transfer van Oaxaca naar Puerto Escondido
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de luxe rondreis Mexico

In de luxe rondreis Mexico verblijf je in de meest exclusieve accommodaties in de leukste wijken van de stad. Je proeft de Mexicaanse keuken tijdens een foodtour in Mexico-Stad en Oaxaca, leer de lekkerste traditionele Mexicaanse gerechten te maken. Je bezoekt de koloniale steden zoals Cholula, Puebla en Oaxaca én de omliggende ruïnes. Een mooie combinatie van cultuur en natuur! Je sluit de reis af met een heerlijk strandverblijf in Puerto Escondido, op een bijzonder plekje direct gelegen aan een ongerept strand.

Proef de Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke smaken en staat bij velen op het lijstje van ‘favoriete keuken’. Een foodtour is dé perfecte manier om letterlijk en figuurlijk te proeven van een andere cultuur. Tijdens deze luxe rondreis Mezico heb je een foodtour in Mexico-Stad en Oaxaca. Samen met een lokale chef breng je een bezoek aan de lokale markt. Hier kijk je je ogen uit! De zintuigen worden volop geprikkeld door alle geuren en kleuren die je tegemoet komen. De chef laat je kennismaken met zijn favoriete handelaren en je leert over de lokale ingrediënten en kruiden. Je proeft de lekkerste gerechten en kunt de chef helpen met het bereiden van de traditionele maaltijden zoals de Mole Poblano.

Ontdek de koloniale steden

In deze luxe rondreis Mexico reis je langs koloniale steden zoals Cholula, Puebla en Oaxaca. Elke stad is anders en heeft zijn eigen kenmerken. Cholula wordt beschouwd als de oudste stad van Amerika en behoort tot de Pueblos Magicos in Mexico. Het was de tweede grootste stad in het Azteken rijk en ligt vlakbij de stad Puebla. Onderweg naar Puebla maak je hier een stop om de kleurrijke kerken en kathedraal te bezoeken. Puebla is een geweldige kleurrijke stad, vol met sfeervolle pleintjes, markten en talavera-shops. Je bezoekt een talavera fabriek en leert hier meer over het proces van talavera maken. Oaxaca is een kleurrijke stad dat eerder aanvoelt als een dorp, een heerlijke plek om door de straten te slenteren langs de restaurants, cafés, kunstateliers en mezcal-barretjes. De zocaló (het hoofdplein) met de kathedraal is een absoluut bezoek waard.

Geniet van een heerlijk strandverblijf

Vanuit Oaxaca reis je richting het strand van Puerto Escondio. Hier geniet je van een ontspannen beach-vibe met zon, zee en strand. Er zijn pittoreske baaien te vinden zoals Manzanillo en Carazillio, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Wil je actief bezig zijn? Puerto Escondido staat bekend als dé surfplek in Mexico met de wereldberoemde Mexican Pipeline bij Zicatela (hier moet je wel een ervaren surfer voor zijn). Neem een surfles en laat je meevoeren door de Mexicaanse golven.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de luxe rondreis Mexico

Dit is een inspiratiereis, de luxe rondreis Mexico wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Mexico-Stad

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Mexico-Stad. Bij aankomst word je verwelkomd  door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Mexico-Stad

Na het ontbijt is het tijd voor een kennismaking met de metropool Mexico-Stad. Samen met de Engelssprekende gids maak je een tour door de stad en bezoek je onder andere het centrale plein van de Zocalo, waar je de kathedraal, het Nationaal Paleis en de archeologische vindplaats Templo Mayor kunt bezoeken. Daarna vervolg je de tour naar Palacio de Bellas Artes, één van de meest iconische plekken in de stad. Je wandelt door het park Alameda en krijgt zo een kijkje in het dagelijkse leven van de Mexicanen. Onderweg maak je een stop bij het belangrijkste monument van de stad, El Angel de la Independencia. Aan het einde van deze tour ga je naar één van de oudste wijken van de stad, Colonia Roma, waar je kennis maakt met de Mexicaanse keuken. Samen met een lokale chef ga je naar de lokale markt om de traditionele ingrediënten te kopen. Je leert hoe je een traditioneel Mexicaans gerecht bereid en daarna is het uiteraard tijd om dit te proeven!

Dag 3: Mexico-Stad - Cholula - Puebla

Na het ontbijt vertrek je vanuit Mexico Stad richting het zuiden naar Puebla via Cholula, waar je één van de grootste archeologische vindplaatsen in Amerika bezoekt. De Grote Piramide van Cholula, net buiten Puebla, is de grootste piramide ter wereld, twee keer zo hoog als Keops in Egypte. In de 17e eeuw werd er voor het eerst een kerk gebouwd boven op de piramide, en vandaag de dag staat een herbouwde kerk op de plaats van de oorspronkelijke. Vanaf de top van de piramide heb je een fantastisch uitzicht op de verschillende omliggende vulkanen.

Na het bezoek aan Cholula reis je verder naar Puebla, bekend als “The City of Angels”. Puebla staat bekend om de vele traditionele gerechten zoals o.a. chalupas, chiles en nogada, cemitas en memelas. Het is aan te raden hier zeker wat lekkere lokale gerechten uit te proberen!

Dag 4: Puebla

Na het ontbijt ga je onder begeleiding van een Engelssprekende gids het historische centrum van Puebla verkennen. Je bezoekt onder andere Plaza de Armas, de kathedraal en de majestueuze kerk van Santo Domingo. Ook ga je naar een Talavera-fabriek om meer te weten te komen over het proces van het maken van Talavera. Talavera-keramiek is een prachtig voorbeeld van de artistieke en ambachtelijke rijkdom van Mexico en heeft een belangrijke plaats in zowel de geschiedenis als de hedendaagse cultuur van Puebla en heel Mexico.

Dag 5: Puebla

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Puebla. Struin door de kleurrijke wijk El Cajellón de los Sapos en bewonder de vele kunstgalerijen in El Parian. Ook zijn er in Puebla tientallen musea die je kunt bezoeken. Wil je een echte lokale ervaring? Bezoek dan een show van de Lucha Libre, professioneel worstelen met een grote show eromheen, de Poblanos zijn er dol op!

Dag 6: Puebla - Oaxaca

In de ochtend word je opgehaald bij je accommodatie naar de stad Oaxaca gebracht. De stad ligt in een vallei en is omringd door de Sierra Madre del Sur. Ooit was dit het centrum van de Mixteekse en Zapoteken-beschavingen, en ondanks de kenmerkende Spaanse architectuur, blijft de stad trouw aan zijn originele cultuur. Oaxaca is een geweldige plek voor food-lovers, hier kun je allerlei nieuwe smaken uitproberen in de vele restaurants en op de lokale markten. Het is ook de plek waar je de meest traditionele drank van Mexico kunt proeven, Mezcal.

Na het inchecken in je hotel ga je met je Engelssprekende gids op pad. Je wandelt door de stad Oaxaca om de meest iconische plekken te bezoeken, zoals de Santo Domingo-kathedraal en de Benito Juarez-markt. Om de traditionele keuken te proeven bezoek je enkele lokale restaurantjes voor een bijzondere gastronomische ervaring!

Dag 7: Oaxaca

Vandaag ga je op pad om de omgeving van Oaxaca te verkennen. Om te beginnen bewonder reis je naar de archeologische vindplaats Mitla. De bouwwerken zijn uniek vanwege de gevarieerde versieringen en geometrische ontwerpen, dit vind je nergens anders in Mexico. Hierna reis je naar Hierve del Agua, waar je de prachtige versteende watervallen kunt bewonderen. Dit bijzondere natuurverschijnsel ligt midden in de bergen en de watervallen hebben wel iets weg van een druipende kaars. Hier heb je de tijd om op eigen gelegenheid een wandeling te maken of een verfrissende plons in het water te nemen. Een mooie plek om stad en natuur met elkaar af te wisselen! De tour sluit je af met een bezoek aan de ruïnes van Monte Albán. Monte Albán werd gesticht door de Zapoteken, een van de oudste beschavingen in Meso-Amerika, rond 500 voor Christus. Het diende als hun politieke, religieuze en culturele centrum gedurende vele eeuwen. Later werd het ook bewoond door de Mixteken. De gids geeft je een uitgebreide uitleg en daarna word je teruggebracht naar Oaxaca.

Dag 8: Oaxaca

Je hebt een dag ter vrije besteding om Oaxaca op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag 9: Oaxaca - Puerto Escondido

Vandaag word je per privé transfer in ongeveer 6 uur van Oaxaca naar Puerto Escondido gebracht. Puerto Escondido is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen beach-vibe met zon, zee en strand. Er zijn pittoreske baaien te vinden zoals Manzanillo en Carazillio, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Wil je actief bezig zijn? Puerto Escondido staat bekend als dé surfplek in Mexico met de wereldberoemde Mexican Pipeline bij Zicatela (hier moet je wel een ervaren surfer voor zijn). Neem een surfles en laat je meevoeren door de Mexicaanse golven.

Dag 10 t/m 12: Puerto Escondido

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Puerto Escondido.

Dag 13: Puerto Escondido - Mexico-Stad

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Puerto Escondido gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Mexico-Stad. Daar word je opgehaald en naar je hotel in het centrum van Mexico-Stad gebracht.

Dag 14: Mexico-Stad - Amsterdam

Vandaag heb je nog een dag ter vrije besteding in Mexico-Stad. Aan het einde van de middag word je opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven van Mexico-Stad gebracht. Hiervandaan vlieg je terug naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 15: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een luxe rondreis Mexico en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de luxe rondreis Mexico

In deze luxe rondreis Mexico is rekening gehouden met 4- tot 5-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Puebla

Hotel Cartesiano is een luxe hotel in Puebla en heeft in 2018 haar deuren geopend. Voorheen een tegelfabriek en herenhuis, tegenwoordig dé plek voor de reiziger die op zoek is naar ruimte, rust en comfort middenin de stad. Hotel Cartesiano heeft in totaal 78 kamers waarvan 40 standaard kamers in twee prachtige koloniale herenhuizen en 38 suites. Het hotel is een voormalig tegelfabriek en is prachtig gerestaureerd, je ziet de authentieke elementen van de fabriek nog terug. De 7 kamers van Casa Los Arcos, een prachtig koloniaal herenhuis uit de 17e eeuw, kijken uit op een traditionele en koloniale binnenplaats. Om toegang te krijgen tot de 31 kamers van Casa Dos Patios (16e eeuw), wandel je door de prachtige bibliotheek. Het moderne gebouw domineert de grootste binnenplaats van hotel Cartesiano, een patio geïnspireerd op de middeleeuwse Arabische binnenplaatsen in Spanje en de prachtige kloosters waar nonnen in Puebla de gastronomie ontwikkelden. Het hotel heeft een dakterras vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de koloniale  stad. Geniet hier van je ontbijt, een cocktail of het diner. Of neem een verfrissende duik in het zwembad na een intensieve dag in de stad. Het hotel heeft een restaurant waar executive chef Antonio Trillo je uitnodigt om plaats te nemen en je graag verrast met een Mexicaans-Poblano menu. Wil je helemaal tot rust komen? Maak dan gebruik van de spa faciliteiten en geniet van een massage of andere behandeling.

Dit hotel is door mij persoonlijk bezocht. Wat mij direct opviel is de rust die het hotel uitstraalt. Er is gewerkt met zachte tinten in de kamers en binnen de hotelmuren heerst een oase van rust. Erg bijzonder omdat de locatie midden in het centrum van Puebla is. De service is uitstekend en van hoge kwaliteit.

Accommodatie Puerto Escondido

Hotel Escondido doet zijn naam eer aan, gelegen aan een ongerept strand aan de kust van de staat Oaxaca. Op zeer korte afstand van Puerto Escondido, het Mexicaanse surfmekka, biedt dit toevluchtsoord een heerlijke plek van ontspanning en rust. Hotel Escondido heeft 16 kamers, een spa, zwembaden en een restaurant. De kleuren, de keuken en vooral de persoonlijke service en warmte maken dit hotel een geweldige plek om je reis mee af te sluiten!

Foto's en Video's

Foto's van de luxe rondreis Mexico

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de luxe rondreis Mexico. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

15 dagen vanaf € 4.495,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Alles sloot perfect aan bij onze wensen"

De door Nicole gekozen lodges in de Amazone en het nevelwoud en de cruise op de Galapagos Eilanden sloten perfect aan bij onze wensen. Ook ter plaatse was een uitstekende begeleiding en de gidsen waren top! Alles was goed geregeld en klopte helemaal. Ook als we last-minute nog een vraag hadden of iets wilden aanpassen was dit geen enkel probleem. Bedankt voor de goede hulp Nicole!

Lees meer
Familie Becker (familie, maart 2022) Luxe familiereis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.