100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Natuurreis Ecuador en Galapagos 15 dagen

Ecuador Mindo vogel birdwatching
Ecuador Cotopaxi Vulkaan Andes
reizen naar Galapagos eilanden Zeeleeuwen
Galapagos eilanden
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de natuurreis Ecuador en Galapagos

De natuurreis Ecuador en Galapagos heeft een indicatieprijs vanaf € 4.425,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen.

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in Quito en bezoek aan Mitad del Mundo
 • Privé dagtour Mindo inclusief transport, Engelssprekende gids en lunch
 • Privé dagtour Cotopaxi vulkaan inclusief hike bij het Limpiopungo meer, 1 uur paardrijden en lunch
 • Privé dagtour Quilotoaloop inclusief lunch en bezoek aan lokale markt
 • Binnenlandse vlucht Quito - Coca in economy class inclusief bagage
 • 4-daagse tour in de Amazone bij Napo Cultural Center inclusief maaltijden en activiteiten
 • Binnenlandse vlucht Quito - San Cristobal en Galapagos - Guayaquil in economy class inclusief bagage
 • Transit Control Card voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • 5-dagen eilandhoppen op de Galapagos inclusief activiteiten
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p. (per augustus 2024 is dit USD 200 p.p.)
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de natuurreis Ecuador en Galapagos

De natuurreis Ecuador en Galapagos start in de hoofdstad Quito waarbij je de stad per fiets gaat verkennen. Je maakt een dagtour naar het sprookjesachtige nevelwoud bij Mindo waarbij je een wandeling maakt door de natuur langs watervallen. Vervolgens reis je naar het Andesgebergte. Beklim de Cotopaxi vulkaan, maak een wandeling bij het Limpiopungo meer en ga paardrijden. Ga naar het Quilotoa kratermeer en bezoek een lokale markt. Hierna reis je naar het groene hart van Ecuador; de Amazone. Je verblijft een aantal dagen in een ecolodge waarbij je op zoek gaat naar wildlife en kennismaakt met de inheemse gemeenschappen. Tenslotte reis je naar de Galapagoseilanden om 5 dagen te gaan eilandhoppen.

Hiken in het Nevelwoud

Je maakt vanuit Quito een dagtour naar Mindo. Je wandelt door het nevelwoud en gaat met de panoramic cable car over het regenwoud naar Nambillo waar 7 verschillende watervallen zijn. Bij de grootste waterval is een natuurlijke waterbron van 250 meter breed, heerlijk voor een verfrissende duik. Hierna ga je naar El Quetzal, een chocoladefabriek waar je alles leert over het maken van chocolade en meegenomen wordt in het proces; van oogsten tot aan het verpakken. Uiteraard kun je de heerlijke chocolade proeven! De tour eindigt met een bezoek aan de vlindertuin, een unieke plek waar je meer dan 1200 vlinders kunt zien, 25 verschillende soorten.

Ecuador Amazone NCC Vlinder
Reis door de laan der vulkanen

Na een bezoek aan het nevelwoud reis je door de laan der vulkanen naar de Cotopaxi. Je wandelt gaat een stuk van de Cotopaxi vulkaan beklimmen tot een hoogte van 4.865 meter hoogte. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je zelfs tot aan 5.000 meter wandelen waar sneeuw en soms zelfs ijs ligt. Vervolgens maak je een prachtige wandeling door het Nationaal Park en ga je een uur paardrijden door het Andesgebergte.

Ecuador Paardrijden Andesgebergte
Wildlife spotten in de Amazone

Je reist naar het groene hart van Ecuador; de Amazone. Je verblijft 4 dagen diep in de jungle bij Napo Cultural Center. Deze ecolodge is gebouwd door de Añangu community. Maak kennis met deze community en ga voor een culturele ervaring in de Amazone. Naast de avontuurlijke activiteiten zoals junglewandelingen, kanovaren en het beklimmen van de uitkijktorens, leer je over de tradities van deze inheemse bevolkingsgroep.

Ecuador Amazone Aap
Snorkelen op de Galapagoseilanden

Als kers op de taart ga je 5 dagen eilandhoppen op de Galapagos. Je start op het eiland San Cristobal waar je een dagtour maakt naar de beroemde Kicker Rock. Hier kun je prachtig snorkelen en onder andere zeeleeuwen, zeeschildpadden, manta’s, galapagoshaaien en tropische vissen zien. Daarna reis je door naar het eiland Santa Cruz, hiervandaan maak je nog een dagtour naar één van de omliggende eilanden. Ook hier kun je volop dieren spotten tijdens het wandelen en snorkelen. Het is een absolute once-in-a-life-time ervaring!

Galapagos eilandhoppen blue footed boobies
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de natuurreis Ecuador en Galapagos

Dit is een inspiratiereis, de natuurreis Ecuador en Galapagos wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Quito

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelstalige gids en naar je accommodatie gebracht. Je natuurreis Ecuador en Galapagos kan beginnen!

Dag 2: Quito

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé fietstour door Quito. Je krijgt een eerste indruk van de cultuur en historie van Ecuador en de koloniale stad. Onderweg stop je een aantal keer om de parken te bekijken met de locals, de pleinen in het historisch centrum en de kathedraal. Quito heeft het best bewaarde historische centrum in Zuid-Amerika met een divers cultureel erfgoed. In de middag breng je een bezoek aan de evenaar, oftewel Mitad del Mundo. Je bezoekt het park met het monument en krijgt een rondleiding door het Inti ñan museum waar je leert over de cultuur, de lokale bevolking en de tradities van de Inca’s.

Ecuador Quito Virgen del Panecillo en Cotopaxi
Ecuador Quito Plaza San Francisco
Ecuador Quito Mitad del Mundo

Dag 3: Quito - Mindo

Vandaag maak je vanuit Quito een dagtour naar Mindo. Je wandelt door het nevelwoud en gaat met de panoramic cable car over het regenwoud naar Nambillo waar 7 verschillende watervallen zijn. Bij de grootste waterval is een natuurlijke waterbron van 250 meter breed, heerlijk voor een verfrissende duik. Hierna ga je naar El Quetzal, een chocoladefabriek waar je alles leert over het maken van chocolade en meegenomen wordt in het proces; van oogsten tot aan het verpakken. Uiteraard kun je de heerlijke chocolade proeven! De tour eindigt met een bezoek aan de vlindertuin, een unieke plek waar je meer dan 1200 vlinders kunt zien, 25 verschillende soorten.

Ecuador Mindo Hiking Nevelwoud
Ecuador Mindo Kabelbaan Nevelwoud
Ecuador Amazone NCC Vlinder

Dag 4: Quito - Cotopaxi

Vandaag ga je met een Engelssprekende gids op pad naar het Cotopaxi Nationaal Park. Hier ga je een stuk wandelen op de Cotopaxi vulkaan tot een hoogte van 4.865 meter. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je zelfs tot aan 5.000 meter wandelen waar sneeuw en soms zelfs ijs ligt. Als de weersomstandigheden goed zijn heb je een prachtig uitzicht op de vallei beneden en de omliggende pieken. In de berghut kun je opwarmen met een warm drankje om daarna weer naar beneden te wandelen. Vervolgens maak je een stop bij het Limpiopungo meer waar je een mooie wandeling maakt. Na de lunch ga je paardrijden door het Andesgebergte, een prachtige tocht door de indrukwekkende landschappen van het nationaal park.

Ecuador Cotopaxi Vulkaan Andes
Ecuador Nationaal Park Cotopaxi vulkaan met meer
Paardrijden in Ecuador Andesgebergte Hacienda Zuleta

Dag 5: Cotopaxi - Quilotoa - Quito

Samen met je gids ga je vandaag naar het Quilotoa kratermeer, een verbazingwekkende smaragdgroene lagune in een grote vulkaankrater (hoogte 3.800 meter). Je maakt een wandeling rondom het kratermeer of je kunt ervoor kiezen om tot aan het water naar beneden te lopen. Houd er wel rekening mee dat je dan ook de klim naar boven moet maken. Na de wandeling bij het Quilotoa kratermeer breng je nog een bezoek aan het dorpje Tigua en een lokale markt. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar Quito voor een overnachting in de vallei.

Ecuador Quilotoa kratermeer Andes
individuele rondreizen Ecuador lama Quilotoa

Dag 6: Quito - Amazone

Vandaag word je per privé transfer naar de luchthaven van Quito gebracht. Je vliegt in 30 minuten vanaf Quito naar de junglestad Coca. Bij aankomst word je naar de haven “La Mision” gebracht en stap je in een gemotoriseerde kano. Hier start de kanotocht over de Napo Rivier voor ongeveer 2 uur. Onderweg heb je de kans om reigers, ijsvogels en andere vogelsoorten te spotten. De Amazone Lodge bij de Kichwa Añangu-gemeenschap is je thuisbasis voor de komende dagen. De activiteiten stemt de gids met je af en zijn ook afhankelijk van de weersomstandigheden. De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn de komende dagen inbegrepen.

Aan het einde van de middag onderneem je samen met je Engelssprekende gids een eerste activiteit. Je maakt een hike door het Amazonegebied en hebt de kans om de eerste dieren in het wild te spotten.

Dag 7: Amazone

Ontwaak met de bijzondere geluiden van de Amazone. In alle vroegte ga je op pad naar de beroemde ‘claylick’ in Yasuní Nationaal Park. Hier bewonder je 11 soorten papegaaien, parkieten en ara’s. Vervolgens wandel je een route door de Amazone naar een ‘claylick’ waar je de mogelijkheid hebt om dieren te zien zoals tapirs en pekari’s. Daarna breng je een bezoek aan het interculturele interpretatiecentrum “Kuri Muyu”, hier leer je over de kichwa-cultuur en het traditioneel gebruik van natuurlijke hulpbronnen door de inheemse gemeenschap. Na de lunch maak je een wandeling over een trail bij de lodge om de 35 meter hoge uitkijktoren te beklimmen. Hiervandaan heb je een spectaculair uitzicht en kun je apen, toekans en luiaards spotten!

Ecuador Amazone Kapucijnaapje
Ecuador Amazone La Selva Claylick met groene parkieten
Ecuador Amazone La Selva tropische vogel

Dag 8: Amazone

Vandaag bezoek je de duurzame gemeenschapsprojecten van de lokale community. Ook maak je een kanotocht waarbij je apen, kaaimannen en soms zelfs gigantische rivierotters kunt zien. In de avond is het tijd voor een nachtelijke wandeling rondom de lodge om de verschillende soorten insecten, reptielen en nachtelijke zoogdieren te spotten!

Dag 9: Amazone - Quito

Om je bezoek aan de Kichwa gemeenschap in de Amazone op een bijzondere manier af te sluiten ga je vroeg in de ochtend (om 04:30 uur) deelnemen aan het “wayusada” ritueel, waarbij de families de heilige “wayusa” delen en hun kennis overdragen aan nieuwe generaties. Er worden traditionele liederen gezongen en je kunt je dromen laten interpreteren met de wijze “mamakuna”. Na het ontbijt begin je aan de terugreis richting de stad Quito. Over de Napo Rivier met de gemotoriseerde kano en vervolgens met de vlucht vanaf Coca naar Quito.

Ecuador Napo Wildlife Center rivierotters in het meer
Ecuador Amazone NCC Kano Rivier
Ecuador Amazone NCC Casa Nativa buiten

Dag 10: Quito - San Cristobal

Vroeg in de ochtend word je per privé transfer naar het vliegveld gebracht en vlieg je van Quito naar San Cristobal. Bij aankomst in San Cristobal word je door een Engelssprekende chauffeur naar je accommodatie gebracht. In de middag ga je naar het Interpretation Center, Frigatebird Hill en Carola Beach. Bij het Interpretation Center krijg je uitleg over de geschiedenis en inzicht in de fascinerende flora en fauna. Daarna breng je een bezoek aan Frigatebird Hill, een broedplaats voor prachtige fregatvogels. Je kunt 3,5 kilometer wandelen langs het strand Playa Mann naar Cerro Tijeretas (Frigate Bird Hill). Onderweg word je beloond met panoramische uitzichten en de kans om fregatvogels te observeren. In de baai kun je snorkelen met zeeleeuwen.

Galapagos San Cristobal Puerto Baquerizo Moreno
Galapagos San Cristobal Frigatbird Hill
Galapagos fregatvogel

Dag 11: San Cristobal

Na een vroeg ontbijt maak je een snorkeltour naar de beroemde Kicker Rock. Kicker Rock is een enorm offshore rotsblok met een puntige toren ernaast en komt tot 150 meter boven zeeniveau. Naast de vele zeevogels op dit rotsblok is het een geweldige spot om te snorkelen. Je hebt de mogelijkheid om zeeleeuwen, zeeschildpadden, manta’s, tropische vissen en verschillende soorten haaien te zien. Daarna vaar je richting Witch Hill waar je gaat lunchen en relaxen op het strand of een korte wandeling maakt. Aan het einde van de middag ben je weer terug in Puerto Baquerizo Moreno en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Mocht je hier graag willen duiken, dan is dit ook mogelijk.

Galapagos San Cristobal Kicker Rock
Galapagos duiken kickerrock zeeschildpad
Galapagos Duiken Zeepaardje KickerRock

Dag 12: San Cristobal - Santa Cruz

Vroeg in de ochtend heb je een transfer naar de pier. Hiervandaan neem je om 07:00 uur in 2,5 uur de speedboot van San Cristobal naar Santa Cruz. De rit met de speedboot kan een hobbelige, natte rit zijn, dus zorg indien nodig voor een waterdichte jas en medicatie voor reisziekte. Bij aankomst om 09:00 uur heb je een transfer naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt op Santa Cruz ook een aantal plekken op eigen gelegenheid verkennen, lees deze reisblog over wat je er allemaal kunt beleven en doen.

Dag 13: Santa Cruz

Vandaag word je opgehaald voor een dagtour naar de nabijgelegen eilanden Daphne en Mosquera. Daphne is de naam voor het grootste van de twee vlak bij elkaar gelegen eilanden Daphne Major en Daphne Minor. Beide eilanden zijn sterk geërodeerde vulkanen die met steile wanden uit de zee oprijzen. De voornaamste bewoners zijn Galapagos vinken en blauwvoetgenten. Het eilandje Mosquera ligt tussen de eilanden Baltra en Noord-Seymour. Het is een rif van rotsen en koraal met een groot wit strand. Het smalste deel is slechts 160 meter breed. Hier vind je één van de grootste zeeleeuwenpopulaties. Je kan er ook verschillende soorten kustvogels treffen. Je maakt hier een snorkeltour en hebt kans om roggen, hamerhaaien, zwartpunt rifhaaien en Galapagoshaaien zien.

Galapagos Santa Cruz strand
Galapagos Santa Cruz Iguanas
Galapagos Santa Cruz reuzenschildpadden

Dag 14: Santa Cruz - Guayaquil - Amsterdam

Vroeg in de ochtend vertrek je met een privé transfer naar het Itabaca kanaal waar je met de ferry oversteekt naar Baltra. Hiervandaan vlieg je terug naar Guayaquil en stap je over op de vlucht naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag 15: Amsterdam

In de middag arriveer je in Amsterdam en zit je natuurreis Ecuador en Galapagos erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

 

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de natuurreis Ecuador en Galapagos

In deze natuurreis Ecuador en Galapagos is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Andesgebergte

Hosteria Papagayo ligt op 45 minuten ten zuiden van de stad Quito in de buurt van het Nationaal Park Cotopaxi. Vanuit deze haciënda geniet je van het mooie Andesgebergte. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een privé badkamer en verwarming. Ook is er wifi aanwezig. De hosteria heeft een restaurant waar je typische Ecuadoraanse gerechten proeft en waar het personeel met veel plezier vertelt over de geschiedenis van de hosteria en het land.

Ecuador Andes Hosteria Papagayo
Ecuador Andes Hosteria Papagayo kamer
Ecuador Andes Hosteria Papagayo Restaurant

Accommodatie Amazone

Napo Cultural Center is gebouwd door de Añangu community in de Amazone van Ecuador. Maak kennis met deze community en ga voor een culturele ervaring in de Amazone. Bij aankomst in Napo Cultural Center wandel je direct binnen bij de Añangu Community. Deze community bestaat uit 37 families die allemaal in eigen gebouwde hutten langs de rivier wonen. Je wandelt via een pad vanaf de rivier naar het centrale plein waar je alle voorzieningen van het dorp treft. Iets verderop bevinden zich de cabañas waar je overnacht. De cabañas zijn comfortabel ingericht en hebben een eigen badkamer en veranda waar je heerlijk kunt relaxen in de hangmat. De lodge heeft ook een restaurant waar de heerlijkste lokale gerechten worden geserveerd.

Ecuador Amazone Napo Cultural Center welkom

Accommodatie Galapagos

Casa Playa Mann ligt in de badplaats Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristobal, het meest oostelijke eiland van de Galapagos-archipel. Het is een bed & breakfast die wordt gerund door een lokale familie. Het hotel biedt uitzicht op zee en nodigt je uit voor direct contact met een van de meest bio-diverse en pittoreske gebieden van het eiland San Cristobal op de Galapagos. De kleine Bed & Breakfast heeft het grote voordeel dat de service erg persoonlijk is, de hosts doen er alles aan om jou een uitstekende ervaring te bieden!

Ecuador Galapagos Casa Playa Mann San Cristobal
Ecuador Galapagos Casa playa Mann Terras
Ecuador Galapagos Casa Playa Mann Kamer
Foto's en Video's

Foto's van de natuurreis Ecuador en Galapagos

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de natuurreis Ecuador en Galapagos. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

15 dagen vanaf € 4.425,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
familiereis Ecuador en Galapagos Safari Camp

Reviews

"Fantastische rondreis gemaakt door ecuador en galapagos!"

Wij zijn net teruggekomen van een geweldige rondreis door ecuador en galapagos! Alles was ontzettend goed geregeld en hebben dan ook ontzettend genoten. Wij zijn wezen rondreizen met onze dochter van 1 jaar oud en hebben daarom de hulp van nicole ingeschakeld. Ze heeft alles tot in en de puntjes voor ons verzorgd.

Lees meer
Ecuador familiereis in de Andes
Marjolijn, Robbert-Jan & Lynn (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador en Galapagos
Galapagos Santa Cruz strand

Reviews

"Heel veel persoonlijke aandacht"

Wat een fantastisch land. Eigenlijk twee vakanties in 1. Het vasteland van Ecuador met het Andes gebergte en de afwisseling in het Amazonegebied. De Galapagos eilanden die je een overweldigende indruk bieden. Heel veel persoonlijke aandacht, zowel van Nicole als de lokale partner. Uitermate kundige gidsen waardoor je ook veel leert over de achtergrond van dit mooie diverse land. Overnachten bij de lokale bevolking geeft je veel inzicht in hun manier van leven. Als je houdt van een actieve en afwisselende vakantie zou ik deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje zetten.

Lees meer
Galapagos eilanden Kajakken
Ed & Marjolein (stel, juli 2022) Natuurreis Ecuador & Galapagos
Ecuador Nevelwoud watervallen

Reviews

“Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld”

Dankzij het enthousiaste verhaal van Nicole over Ecuador hebben we besloten daar onze reis naartoe te laten gaan. Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld i.s.m. lokale partners. Voor tijdens en na de reis was er ook de nodige persoonlijke aandacht. Dat is door ons als heel prettig ervaren. De reis bracht ons op prachtige en bijzondere plekken. In zowel het Andesgebergte, de Amazone als op de Galapagos eilanden. De gidsen waren uiterst prettig en hebben de ervaring nog mooier gemaakt. Alles was uitstekend geregeld.
We gaan zeker kijken naar de bestemmingen die Travel Happiness Company nog meer aanbiedt!

Lees meer
Ecuador Napo Wildlife Center kanotocht
Dick en Sylvia (stel, april 2022) Natuurrondreis Ecuador en Galapagos
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp