100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Napo Cultural Center in de Amazone

Napo Cultural Center in de Amazone van Ecuador

Napo Cultural Center is gebouwd door de Añangu community in de Amazone van Ecuador. Maak kennis met deze community en ga voor een culturele ervaring in de Amazone! Naast de avontuurlijke activiteiten zoals junglewandelingen, kanovaren en het beklimmen van de uitkijktorens, leer je over de tradities van deze inheemse bevolkingsgroep.

Het idee voor Napo Cultural Center is ontstaan door een lid van de Añangu community, Giovanni. Hij werkte als hotelmanager en kreeg het idee om samen met de Añangu community een ecolodge op te zetten. Nadat hij investeerders voor dit project had gevonden is het idee ontstaan om reizigers zowel een cultuur- als natuurbeleving te bezorgen. Vier jaar lang heeft de Añangu community dag in dag uit gewerkt aan de constructie van Napo Cultural Center en Napo Wildlife Center. Een investering voor de toekomst waarbij de Añangu Community geheel verantwoordelijk is voor het runnen van deze lodges. Voorheen werd het geld verdient door het verbouwen van yuca, papaya en citroen. Tegenwoordig is het toerisme hun inkomstenbron en dus van groot belang om te voorzien in hun levensonderhoud.

De reis naar Napo Cultural Center

Vanaf Quito vlieg je in 40 minuten naar de junglestad Coca. Bij aankomst word je verwelkomd door je gids en naar een nabij gelegen hotel gebracht. Hier krijg je de mogelijkheid om een kleine rugzak in te pakken met spullen zoals deet, zonnebrand, een zonnebril en een hoed of pet. De koffers en handbagage worden in een aparte kano naar de lodge gebracht. Je ontvangt een lunchpakketje voor onderweg en er volgt een korte uitleg over het vervolg van de reis. Je stapt in een gemotoriseerde kano en vaart in ruim 2 uur over de Napo rivier naar Napo Cultural Center.

Welkom bij de Añangu Community!

Bij aankomst in Napo Cultural Center wandel je direct binnen bij de Añangu Community. Deze community bestaat uit 37 families die allemaal in eigen gebouwde hutten langs de rivier wonen. Je wandelt via een pad vanaf de rivier naar het centrale plein waar je alle voorzieningen van het dorp treft; een school met 20 computers, een dokterspost, een voetbalveld, een veld waar EcuaVolley (een populaire nationale sport) wordt gespeeld en het restaurant en de bar van Napo Cultural Center. Iets verderop bevinden zich de cabañas waar je overnacht tijdens je verblijf in Napo Cultural Center.

Avontuurlijke activiteiten bij Napo Cultural Center

Samen met je gids onderneem je verschillende activiteiten waarbij je de biodiversiteit van de Amazone leert kennen. De omgeving van Napo Cultural Center beslaat ruim 2.400 hectare en is gelegen in één van de meest unieke nationale parken ter wereld; Yasuní. National Geographic heeft hier uitgebreid onderzoek gedaan en benoemd dit tot één van de meest bio-diverse plekken ter wereld. Samen met je gids ga je kanovaren en de uitkijktorens in de omgeving beklimmen. Je kunt allerlei bijzondere dieren spotten zoals brulapen, toekans, ara’s en kapucijnaapjes.

Culturele activiteiten bij Napo Cultural Center

Voor een culturele ervaring sta je om 05:00 uur in de ochtend op om een bezoek te brengen aan Maria. In het traditionele huis van Maria, casa nativa, zie je hoe de community woont en maak je kennis met de tradities. Samen met haar familie verzorgt Maria iedere ochtend een lokale thee, genaamd Ayusa, en luistert ze naar de dromen van haar vader, moeder en kinderen. Ze proberen de dromen te interpreteren en de negatieve energie weg te jagen. Als je wilt, nodigt Maria je uit om jouw dromen te delen. De gids zal helpen met vertalen en Maria vertelt met veel plezier wat jouw droom betekent. Na het thee drinken legt de gids je meer uit over de leefgewoonten van de lokale community en ga je het dorp verder verkennen.

Jouw verblijf bij Napo Cultural Center

Een reis naar Napo Cultural Center betekent dat je te gast bent bij de Añangu Community. Het is een unieke kennismaking met een andere cultuur. Ze stellen zich zeer gastvrij op en je bent van harte uitgenodigd om samen met je gids kennis te maken met de mensen van het dorp. De accommodaties zijn modern en comfortabel ingericht, maar vergeet niet dat je in de natuur verblijft. Het is dus mogelijk dat er wel eens ongedierte ongemerkt naar binnen kruipt. Het is mogelijk om 3, 4 of 5 dagen in Napo Cultural Center te verblijven. Je kunt een verblijf in deze lodge ook combineren met een verblijf in Napo Wildlife Center.

Wil je meer weten over een bezoek aan Napo Cultural Center? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op