100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Napo Wildlife Center in de Amazone

Napo Wildlife Center in de Amazone van Ecuador

Napo Wildlife Center is één van de beste ecolodges ter wereld, gelegen aan de noordelijke rand van het Nationaal Park Yasuní aan de oevers van de Napo-rivier is dit een paradijs voor natuurliefhebbers. In maart 2019 bezocht ik deze ecolodge in de Amazone van Ecuador en in deze reisblog deel ik graag mijn persoonlijke ervaringen.

De reis naar Napo Wildlife Center

De reis naar Napo Wildlife Center in de Amazone van Ecuador begint in Quito, het is een half uurtje vliegen naar de junglestad Coca. Bij aankomst worden we begroet door onze gids en varen we 2,5 uur met een gemotoriseerde kano over de Napo rivier en stappen we vervolgens over op een kleinere kano. De gidsen peddelen ons 2 uur door de smalle kreekjes op weg naar het Añangu Lake. De reis naar Napo Wildlife Center is een beleving op zich! Tijdens de tocht in de kano spotten we al volop dieren; kaaimannen, verschillende vogelsoorten en rondslingerende apen. Na 2 uur doemt het Añangu Lake voor ons op met de rode hutten van Napo Wildlife Center. Een magisch moment want wauw we bevinden onszelf echt midden in de natuur, de droomreis naar Napo Wildlife Center is begonnen!

Napo Wildlife Center: een unieke accommodatie

We worden vriendelijk begroet door de hotelmanager en krijgen een rondleiding door Napo Wildlife Center. De ecolodge is ontworpen en gebouwd door de inheemse Añangu gemeenschap. Er zijn 12 standaard cabins en 8 suite cabins. De cabins hebben kingsize bedden, een privé badkamer met warm water en een privé balkon met hangmat. Alle suites hebben een jacuzzi waar het goed vertoeven is na een actieve dag in de Amazone. Ben je met je gezin op vakantie? Dan zijn er ook kamers te boeken die met elkaar verbonden zijn zodat je samen geniet van je verblijf. Napo Wildlife Center heeft een ruim restaurant met een buffetmenu, een bar en een dek met loungestoelen. De trots van deze unieke accommodatie is de observatietoren van 30 meter hoog. Vanaf de 7e verdieping is het perfect vogels spotten!

Het dierenleven in Nationaal Park Yasuní

Ik bezoek Napo Wildlife Center in de periode maart-april, een prima periode om naar de Amazone van Ecuador te reizen. Het gebied van Napo beslaat ruim 2.400 hectare en is gelegen in één van de meest unieke nationale parken ter wereld; Yasuní. National Geographic heeft hier uitgebreid onderzoek gedaan en heeft dit nationale park uitgeroepen tot één van de meest bio-diverse plekken ter wereld. Het dier wat je alleen rond Napo Wildlife Center ziet is de gigantische rivierotter. We hebben geluk dat we een grote familie spotten! Verder zien we de kapucijnaap, de rode brulapen, het dwergzijde aapje (het kleinste aapje ter wereld), kaaimannen, een kaaimanteju, tientallen vogelsoorten en zelfs een luiaard!

Travel Happiness!

Leuk weetje; nadat we tijdens de kanotocht de familie van gigantische rivierotters hebben gespot komen ze rondom de lodge zwemmen. Vanuit onze hangmat spotten we de dieren zwemmend én etend van een lekkere vis onder onze rode hut, dat was een ultiem travel happiness-moment!

Actief & ontspannen bij Napo Wildlife Center

De dagen beginnen vroeg in de Amazone van Ecuador want het dierenleven ontwaakt al voor de zon opkomt. We beginnen de dag met een stevig ontbijt en daarna is er keuze uit diverse activiteiten. Wij steken met de kano het meer over en gaan 40 minuten wandelen over één van de trails om daarna de uitkijktoren te beklimmen. Dit is de perfecte plek om toekans en overvliegende ara’s te spotten. Naast het wandelen door de Amazone kun je ook een bezoek brengen aan de claylicks. Als je in alle vroegte komt (tussen 07:00 en 08:00 uur) heb je grote kans om honderden papegaaien, parkieten en ara’s te zien. Een waar spektakel! Wil je ook een culturele ervaring? Breng dan een bezoek aan de inheemse Añangu gemeenschap.

Handige extra’s bij Napo Wildlife Center

Bij aankomst in de junglestad Coca krijg je een bidon van Napo Wildlife Center voor het bijvullen van water. Geen plastic dus! Ook wordt er een lunchpakket verzorgd op de 1e dag en staan er bij aankomst in de lodge rubberlaarzen voor je klaar. Regent het? Dan zijn er poncho’s die je over je kleding aan kan doen. Ook erg fijn; na elke activiteit word je verwelkomd bij de lodge met een fris drankje en een fris doekje. Het zijn deze kleine details die het verblijf in Napo Wildlife Center extra comfortabel maken.

Zelf Napo Wildlife Center ontdekken?

Wil je meer weten over een verblijf in Napo Wildlife Center? Neem contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn ervaring. Deze lodge is perfect te bezoeken tijdens een rondreis door het prachtige Ecuador.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op