100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Luxe rondreis Ecuador 17 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de luxe rondreis Ecuador

De luxe rondreis Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf € 11.250,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé Six Senses Tour Quito
 • 3 dagen Mashpi Lodge inclusief maaltijden en activiteiten
 • 2 dagen Haciënda Zuleta inclusief maaltijden en enkele activiteiten
 • 4 dagen Napo Wildlife Center in de Amazone inclusief maaltijden en activiteiten
 • 4-daagse luxe Galapagos cruise inclusief maaltijden en activiteiten
 • Galapagos Entree USD 100 per persoon en Migratory Control Card USD 20 per persoon
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de luxe rondreis Ecuador

In de luxe rondreis Ecuador verblijf je in de meest bijzondere accommodaties op unieke plekjes. Zo reis je naar de Mashpi Lodge, benoemd tot één van de meest unieke lodges ter wereld door National Geographic. Hier geniet je van de prachtige flora en fauna in het nevelwoud. Daarna reis je door naar het Andesgebergte waar je verblijft in de luxueuze Haciënda Zuleta. Deze bijzondere accommodatie is een werkende boerderij die tot de voormalig president van Ecuador, Galo Plaza Lasso, behoorde. Hier is alles tot in de puntjes verzorgd. In het Amazonegebied van Ecuador ontdek je een onwaarschijnlijk grote biodiversiteit. De reis op zich is al een ware beleving; per vliegtuig, gemotoriseerde kano en peddelend in een houten kano door smalle kreken kom je aan bij Napo Wildlife Center. Als enige ecolodge gelegen in het Yasuni National Park en een bijzonder project voor verantwoord toerisme. Als kers op de taart maak je een 4-daagse luxe Galapagos cruise waarbij je kennis maakt met dit unieke dierenparadijs.

Ultieme natuurervaring

De Mashpi Lodge is een moderne oase nabij het dichte nevelwoud van Ecuador. Benoemd tot één van de meest unieke lodges ter wereld door National Geographic, bied Mashpi Lodge een onvergetelijke natuurervaring. De Mashpi Lodge geeft je een adembenemend uitzicht op de omliggende beboste bergen. Vanachter de panoramische ramen heb je het gevoel één te zijn met de natuur. De lodge is gebouwd met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen. Het openluchtterras van de lodge is één van mijn favoriete plekken tijdens het verblijf; je geniet hier van het uitzicht, de ontspannen geluiden van het bos en het spotten van diverse vogelsoorten.

Overnachten in een luxueuze haciënda

Na het mystieke nevelwoud ervaar je een compleet andere natuurbeleving in Ecuador, namelijk in het Andesgebergte. Je verblijft in de koloniale haciënda Zuleta. Deze bijzondere accommodatie is een werkende boerderij die tot de voormalig president van Ecuador, Galo Plaza Lasso, behoorde. De familie van Galo Plaza Lasso komt nog met regelmaat de haciënda bezoeken. Geniet van de biologische en lokale maaltijden, ga wandelen of paardrijden door het Andesgebergte en breng een bezoek aan het Condor rehabilitatieprogramma. De accommodatie is door mij persoonlijk bezocht en het is een heerlijke plek om tot rust te komen.

Verblijf in de beste ecolodges

In het Amazone gebied van Ecuador ontdek je een onwaarschijnlijk grote biodiversiteit. De reis op zich is al een ware beleving; per vliegtuig, gemotoriseerde kano en peddelend in een houten kano door smalle kreken kom je aan bij Napo Wildlife Center. Als enige ecolodge gelegen in het Yasuni National Park en een bijzonder project voor het verantwoord toerisme. Hier heb je grote kans om reuzenotters, rondspringende apen en allerlei soorten vogels te spotten. Met een beetje geluk heb je ook kans om een jaguar of tapir te zien. Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden en activiteiten onder begeleiding van een Engelssprekende gids inbegrepen. Bekijk hier hoe bijzonder Napo Wildlife Center is!

Maak een luxe Galapagos cruise

Na het avontuur in de Amazone begint je reis naar een van de meest bijzondere plekjes ter wereld; de Galapagoseilanden. Door een uniek ecosysteem kom je dicht bij de dieren zoals reuzenschildpadden, hamerhaaien, zeeleeuwen en leguanen. Vergeet ook de blauwvoet Jan van Genten niet of de aalscholvers. Tijdens een kleinschalige luxe cruise (maximaal zestien passagiers) ontdek je via een vaste vaarroute een aantal bijzondere eilanden. Je maakt wandelingen, snorkel excursies of gaat kajakken. Maaltijden en activiteiten onder begeleiding van een Engelssprekende gids zijn tijdens je verblijf inclusief.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de luxe rondreis Ecuador

Dit is een inspiratiereis, de luxe rondreis Ecuador wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Quito

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst word je verwelkomd  door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Quito

Na het ontbijt is het tijd voor een uniek avontuur om je zintuigen te prikkelen tijdens de Six Senses tour door Quito. Deze tour laat je de stad op een bijzondere manier voelen, luisteren, proeven, ruiken en zien. Ervaar de liefde van de Ecuadoranen in alles wat zij doen en wat zij graag met jou delen! Je maakt een wandeling door de kronkelende straatjes van het historisch centrum en ontdekt de tradities, de geschiedenis en het lokale leven terwijl je ambachtelijke winkels binnen gaat. Zo bezoek je een traditionele banketbakkerij en leer je hoe ze quesadillas maken. De volgende ervaring neemt je mee naar de oorsprong van het gouden zaad “Cacao” en je maakt kennis met ’s werelds beste chocoladereep: “Pacari”. Ook ga je naar een kunstworkshop van de meesters van “De Escuela Quitena”. Deze kunstenaars kennen de geheimen van de koloniale kunst in de kerken en musea van Quito. De laatste ervaring is bij de handgemaakte hoedenworkshop: hier krijg je uitleg over de traditionele hoeden. Wist je dat de panamahoed uit Ecuador komt?

Dag 3: Quito - Nevelwoud

Na het ontbijt heb je een privé transfer naar het nevelwoud. Je reist naar de noordwestelijke hoek van het Metropolitan District van Quito. De weg passeert langs de westelijke flank van de Andes, langs het “Midden van de Wereld” (La Mitad del Mundo), die de equatoriale lijn markeert. Je rijdt vervolgens westwaarts, bergafwaarts, en volgt de loop van de Rio Blanco, terwijl je ziet hoe de vegetatie verandert. Bij aankomst in de Mashpi lodge krijg je een warm welkom van het team met een drankje en vertellen ze alles over de lodge en de prachtige omgeving. Nadat je bent opgefrist is het tijd om te genieten van een heerlijke lunch. In de middag volgt er een activiteit zoals een wandeling door het bos gevolgd door zweefvliegen boven de boomtoppen aan boord van de unieke Dragonfly. Wanneer de duisternis valt, zijn er andere dieren te spotten, onder begeleiding van de lokale gids ga je op zoek naar de kleine (en transparante) kikkers, slangen, insecten en zelfs tarantula’s tijdens een nachtwandeling.

Dag 4: Nevelwoud

Na het ontbijt kun je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een wandeling maken door het nevelwoud naar de waterval, kolibries spotten in de Hummingbird Garden of de meest bijzondere vlindersoorten zien in het Life Centre. Na de lunch ga je trappen tussen de boomtoppen op een afstand van ongeveer 200 meter op de Skybike, gevolgd door een beklimming van de uitkijktoren om het reservaat in zijn geheel in te nemen en te kijken hoe de zon ondergaat achter de wolken. Voor de avond zijn er een reeks verschillende lezingen voorbereid, zoals de “Secret Wildlife of Mashpi: het Camera Trap Project”, “The Choco: a Biological Hotspot” over de vorming en diversiteit van de Chocó, of over de wetenschappelijke onderzoeksprojecten. De lezingen worden gegeven door een van de natuuronderzoekers of biologen.

Dag 5: Nevelwoud - Andes

Op de laatste dag is er meer tijd om de bospaden te verkennen, naar een andere waterval te gaan of om een rustig hoekje te zoeken en om de hele ervaring te laten bezinken. Aan het einde van de ochtend heb je een privé transfer die je naar het Andesgebergte brengt, naar Haciënda Zuleta. De rit duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

Haciënda Zuleta is een werkende boerderij die tot de familie van Mr. Galo Plaza Lasso behoort, een voormalig president van Ecuador. Een bijzonder verblijf is hier gegarandeerd. De haciënda dateert uit de late zestiende eeuw en ligt in het spectaculaire Andesgebergte van Ecuador op 2800 meter boven de zeespiegel en slechts twee uur ten noorden van Quito, de hoofdstad van Ecuador.

Dag 6: Andes

Haciënda Zuleta biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten om te doen. Zo kun je gaan paardrijden door de bergen, mountainbike tochten maken maar ook meekijken met de dagelijkse werkzaamheden op de Haciënda zoals het melken en de landbouw activiteiten van de gemeenschap. Wandel door de bergen en breng een bezoek aan het Condor Andes-rehabilitatieprogramma “Condor Huasi Project” dat is bestemd voor de rehabilitatie van de majestueuze Andes-condor.

Dag 7: Andes - Amazone

Vandaag vertrek je vroeg in de ochtend naar de luchthaven van Quito. Je vliegt in 30 minuten naar de junglestad Coca. Bij aankomst word je naar de haven “La Mision” gebracht en stap je in een gemotoriseerde kano. Hier start de kanotocht over de Napo Rivier voor ongeveer 2 uur. Onderweg heb je de kans om reigers, ijsvogels en andere vogelsoorten te spotten. Vervolgens stap je over op een kleinere peddelkano. Al peddelend vaar je door een smalle kreek en kun je rondslingerende apen, overvliegende toekans en ara’s of zelfs de zeldzame rivierotters spotten! Vanuit de smalle kreek doemen de rode hutten van het Napo Wildlife Center op; een overweldigend gezicht. Gelegen aan het Añangu Lake is dit je thuisbasis voor de komende dagen.

Dag 8: Amazone

Ontwaak met de bijzondere geluiden van de Amazone. In alle vroegte ga je op pad om naar de beroemde ‘claylick’ te gaan in het Yasuní Nationaal Park. Een totaal van 11 soorten papegaaien, parkieten en ara’s kun je hier bewonderen. Vervolgens maak je een wandeling door het Amazone woud om de Kichwa-gemeenschap van Añangu te bezoeken en tijd door te brengen met de families en deel te nemen aan de activiteiten. Lunch en diner zijn inbegrepen. Afhankelijk van de weersomstandigheden bekijk je samen met de gids welke andere activiteit je gaat ondernemen.

Dag 9: Amazone

Na een vroeg ontbijt ga je op pad om te genieten van een geweldig uitzicht over het regenwoud met de 36-meter hoge uitkijktoren. Dit is de tweede toren in het Napo Wildlife Center (de eerste is bevestigd aan de eetzaal en biedt een geweldig uitzicht op het meer). De uitkijktoren ligt ongeveer 30 minuten van de lodge diep in de Amazone. Overige activiteiten worden weer in overleg besproken maar bestaan onder andere door wandelingen door de Amazone, kano varen en op zoek gaan naar het dierenleven!

Dag 10: Amazone - Quito

In de ochtend geniet je nog van een ontbijt en de faciliteiten van Napo Wildlife Center. Daarna begin je aan de terugreis richting de stad Quito. Peddelend door de kreek, over de Napo Rivier met de gemotoriseerde kano en vervolgens met de vlucht naar Quito. Bij aankomst in Quito word je opgehaald op de luchthaven en naar je accommodatie gebracht.

Dag 11: Quito - Galapagos

Vroeg in de ochtend word je per privé transfer van het hotel naar de luchthaven van Quito gebracht vanwaar je naar Baltra of San Cristobal vliegt (dit is afhankelijk van de vaarroute van de cruise). Op het vliegveld ontmoet je de gids en de crew van het cruiseschip waar je de komende dagen mee langs de Galapagoseilanden gaat varen. Je krijgt uitleg over het programma van de komende dagen en een veiligheidsbriefing. Na de lunch kan de eerste activiteit van start gaan. De komende dagen staan in het teken van de natuurbeleving en je gaat wet- en dry landings maken, snorkelen, kajakken en tussendoor genieten van de faciliteiten aan boord.

In deze inspiratiereis omschrijf ik een voorbeeld zodat je een idee hebt hoe dit eruit kan zien. De vaarroute is afhankelijk van de dag waarop je vertrekt en dit ligt al van tevoren vast. Een mogelijke vaarroute kan zijn:

 • Santa Cruz: Black Turtle Cove
 • Genovesa Island: El Barranco & Darwin Bay
 • Santiago Island: Sullivan Bay
 • Rabida Island
 • Santa Cruz: Charles Darwin Station
Dag 12: Galapagos

In de nacht vaar je en de volgende ochtend word je wakker in een andere omgeving, namelijk bij het eiland Genovesa. Hier ga je 2 sites bezoeken, El Barranco en Darwin Bay. El Barranco staat ook wel bekend als Prince Phillip Steps. Je maakt hier een wandeling over de steile, rotsachtige paden welke leiden naar een hoge rotswand en hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht. Deze site is de thuisbasis van palo santo-vegetatie, evenals roodvoetige boobies, lava uilen, Galapagos-zwaluwen en Galapagos-duiven. Bij Darwin Bay loopt het witte koraalstrand over een pad van een kilometer dat slingert door mangroven gevuld met landvogels. Nazca-boobies, roodvoet-domoren en zwaluwstaart meeuwen zijn hier te zien. Verderop in het pad zijn poelen waar zeeleeuwen speels zwemmen. Aan het eind is een spectaculair uitzicht vanaf een klif. Je maakt hier een wandeling maar kunt ook gaan snorkelen of kajakken.

Dag 13: Galapagos

Vandaag bezoek je Sullivan Bay en Rabida Island. Een landing op een koraalstrand bij Sullivan Bay leid je naar een lavaveld zover het oog reikt. Je bewondert hier een verscheidenheid aan lava-formaties en landschappen zoals de pahoehoe-lava die voornamelijk te vinden is in Hawai en op de Galapagoseilanden. Je kunt hier wandelen, snorkelen of zwemmen. Het eiland Rabida is een van de meest kleurrijke en vulkanisch gevarieerde eilanden in de archipel en een geweldige snorkel spot. Het beroemde kastanjebruine zandstrand en de prachtige uitkijktorens bieden prachtige landschappen. Het eiland is een paradijs voor de vogelaars. Enkele van de zeldzaamste soorten zijn er in overvloed, zoals negen soorten vinkachtigen, Galapagos-haviken, Galapagos pinguïns en bruine pelikanen.

Dag 14: Galapagos

In de ochtend breng je een bezoek aan het Charles Darwin Research Station op het eiland Santa Cruz, dit is de thuisbasis van de reuzenschildpadden. Hier leer je alles over deze bijzondere dieren. De baby’s worden gehouden totdat ze ongeveer vier jaar oud zijn en sterk genoeg om zelfstandig te overleven. Na het bezoek aan Charles Darwin Station word je naar je accommodatie gebracht. De middag is ter vrije besteding. Je kunt heerlijk ontspannen bij je hotel of bijvoorbeeld Tortuga Bay op eigen gelegenheid verkennen. Tortuga Bay is één van de mooiste en langste stranden van de Galapagoseilanden. Via een wandeling van ongeveer 45 minuten over een voetpad bereik je een wit zandstrand waar zeeleguanen rondlopen. Tortuga Bay staat bekend om mangrovebossen, pelikanen en flamingo’s. Het strand is dé perfecte plek om te zwemmen, snorkelen, kajakken, surfen of wandelen.

Dag 15: Galapagos

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding op Santa Cruz om nog even bij te komen en de indrukken van de afgelopen weken rustig te laten bezinken.

Dag 16: Galapagos - Guayaquil - Amsterdam

Vandaag word je per privé transfer naar de luchthaven van Baltra gebracht en hiervandaan vlieg je naar Guayaquil. Je stapt over op de intercontinentale vlucht en vliegt vervolgens rechtstreeks naar Amsterdam.

Dag 17: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een luxe rondreis Ecuador en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de luxe rondreis Ecuador

In deze luxe rondreis Ecuador is rekening gehouden met high-end accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Nevelwoud

De Mashpi Lodge is een moderne oase nabij het dichte nevelwoud van Ecuador. Benoemd tot één van de meest unieke lodges ter wereld door National Geographic bied Mashpi Lodge een onvergetelijke natuurervaring. De lodge ligt op 3 uur rijden van de hoofdstad Quito en geeft je een adembenemend uitzicht op de omliggende beboste bergen. Vanachter de panoramische ramen heb je het gevoel één te zijn met de natuur. De lodge is gebouwd met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen. Het openluchtterras van de lodge is één van mijn favoriete plekken tijdens het verblijf; je geniet hier van het uitzicht, de ontspannen geluiden van het bos en het spotten van diverse vogelsoorten. In het gebied van de Mashpi Lodge zijn meer dan 500 verschillende vogel soorten te vinden. De lodge combineert activiteiten met onstpanning, na een intensieve wandeling kun je heerlijk ontspannen in de jacuzzi of genieten van de spa faciliteiten.

Accommodatie Amazone

Napo Wildlife Center wordt beschouwd als een van de beste eco-hotels ter wereld. Het Napo Wildlife Center is zorgvuldig gebouwd en ontworpen door de inheemse Añangu gemeenschap om de reizigers maximale privacy en comfort te bieden gedurende de tours in de Amazone. Luxe kamers en voorzieningen, eersteklas aandacht, een prachtig uitzicht op de jungle en het meer en de natuur binnen handbereik. Wat wil je nog meer? De hutten zijn uitgerust met kingsize bedden en een privé badkamer met warm water. Vanaf het privé balkon geniet je van het uitzicht op de omliggende jungle en het meer. Ook is er 24/7 elektriciteit dat wordt opgewekt door zonnepanelen. In de luxere hutten is er zelfs een jacuzzi!

Accommodatie Galapagos

Met de luxe cruise Petrel geniet je in stijl van de Galapagoseilanden. Het is één van de beste manieren om de Galapagoseilanden te zien; comfortabel reizend langs de verschillende eilanden terwijl je het bijzondere dierenleven van de Galapagoseilanden bewondert. De luxe cruise Petrel is een catamaran en uitgerust met ruime hutten, een comfortabele lounge en een jacuzzi. Op het main deck zijn er 2 tweepersoons-hutten met privé balkon en 2 ruime suites met een privé balkon. Hier bevindt zich ook het restaurant en de lounge. Op het upper deck zijn er 4 tweepersoons-hutten met privé balkon en 1 eenpersoons-hut zonder balkon. Op het zonnedek geniet je van de jacuzzi of van een drankje aan de bar. Er zijn ligstoelen aanwezig voor het uitrusten tussen de activiteiten door. De crew bestaat uit de kapitein, een gecertificeerde Engelssprekende gids, cruise manager en 8 bemanningsleden. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van kajaks, snorkel materiaal en wetsuits. 

Foto's en Video's

Foto's van de luxe rondreis Ecuador

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de luxe rondreis Ecuador. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

17 dagen vanaf € 11.250,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Alles sloot perfect aan bij onze wensen"

De door Nicole gekozen lodges in de Amazone en het nevelwoud en de cruise op de Galapagos Eilanden sloten perfect aan bij onze wensen. Ook ter plaatse was een uitstekende begeleiding en de gidsen waren top! Alles was goed geregeld en klopte helemaal. Ook als we last-minute nog een vraag hadden of iets wilden aanpassen was dit geen enkel probleem. Bedankt voor de goede hulp Nicole!

Lees meer
Familie Becker (familie, maart 2022) Luxe familiereis Ecuador en Galapagos
Reviews

"We kunnen het iedereen aanraden"

Vooraf hebben we zelf het programma kunnen aangeven zodat de locaties en excursies afgestemd waren op onze interesses. Alles was goed en netjes geregeld, zodat we tijdens onze vakantie konden genieten van de prachtige natuur. Wij kunnen het iedereen aanraden. Wij kijken in ieder geval terug op een fantastische reis! Nicole bedankt.

Lees meer
Johan en Ellie (stel, februari 2019) Rondreis Argentinië en Chili
Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.