100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Familiereis Ecuador 20 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de familiereis Ecuador

De familiereis Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf € 2.750,- per persoon.*
*rekening houdend met 5 personen waarvan 2 volwassenen en 3 kinderen.

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in Quito
 • 3-dagen Mindo Nevelwoud inclusief maaltijden en activiteiten (groepstour)
 • Privé dagtour Cotopaxi vulkaan en paardrijden
 • Privé dagtour Quilotoa kratermeer
 • Canyoning in Baños (groepstour)
 • Privé mountainbike tour in Baños
 • Privé tour rafting in Baños
 • 4-daagse tour in de Amazone van Tena inclusief maaltijden en activiteiten
 • Community tour in Guamote (groepstour)
 • Privé tour IngaPirca inclusief lunch
 • Privé tour hike Nationaal Park El Cajas inclusief lunch
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de familiereis Ecuador

De familiereis Ecuador start in de hoofdstad Quito waarbij je de stad per fiets verkent. Tijdens een verblijf in het nevelwoud verken je de wandelpaden en leer je meer over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Vervolgens reis je naar het Andesgebergte. Beklim de Cotopaxi vulkaan, ga paardrijden, wandel bij het Quilotoa kratermeer en bezoek een lokale markt. In Baños beleef je een aantal avontuurlijke activiteiten zoals mountainbiken en raften. Hierna reis je naar het groene hart van Ecuador; de Amazone. Daarna ga je naar het bergdorp Guamote diep in het Andesgebergte. Onderweg naar Cuenca maak je een stop om de Ingapirca ruïnes te bewonderen. Tenslotte maak je een mooie hike in het Nationaal Park el Cajas.

Fietsen in Quito

De stad Quito staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd gesticht in de 16e eeuw op de ruïnes van een Inca stad en heeft een hoogte van 2.850 meter. Quito is de op een na meest bevolkte stad in Ecuador met ongeveer 2 miljoen inwoners, na Guayaquil met 2,5 miljoen inwoners. Een leuke manier om de stad te verkennen is door het maken van een fietstour. Je krijgt een eerste indruk van de cultuur en historie van Ecuador en de koloniale stad. Onderweg stop je een aantal keer om de parken te bekijken met de locals, de pleinen in het historisch centrum en de kathedraal. Quito heeft het best bewaarde historische centrum in Zuid-Amerika met een divers cultureel erfgoed.

Hiken in het Nevelwoud

Op slechts 2 uur rijden van Quito vind je het sprookjesachtige nevelwoud bij Mindo. Hier verblijf je de komende nachten in Bellavista Ecolodge en onderneem je onder begeleiding van de Engelssprekende gids diverse activiteiten. Je verkent de wandelpaden rondom de lodge en leert over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Het gebied is een waar vogelparadijs, er zijn honderden vogelsoorten te spotten in dit gebied. Wandelingen brengen je langs ongerepte natuurpaden met mooie watervallen.

Paardrijden in het Andesgebergte

Tijdens de reis breng je een bezoek aan het Nationaal Park Cotopaxi. Hier wandel je een stuk op de Cotopaxi vulkaan tot een hoogte van 4.865 meter. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je zelfs tot aan 5.000 meter wandelen waar sneeuw en soms zelfs ijs ligt. Na het opwarmen in de hut wandel je weer naar beneden. Daarna is het tijd voor een lokale lunch en vervolgens maak je een 3 uur durende paardrijtocht door het Andesgebergte onder begeleiding van een gecertificeerde gids. Deze tour kan zowel door beginners als ervaren ruiters worden gedaan.

Avontuurlijke activiteiten in Baños

In het kleine stadje Baños zijn volop avontuurlijke activiteiten te doen zoals mountainbiken langs de watervallen route naar Pailon del Diablo, ziplinen, canyoning of raften. In deze familiereis naar Ecuador ga je mountainbiken, een route die volledig bergafwaarts gaat en je langs 7 mooie watervallen brengt. Verdwalen kan niet, je komt vanzelf uit bij de Verde Rivier. Daarna wandel je naar de waterval Pailon del Diablo. Ook leuk om te doen; raften over de Pastaza rivier! Dit is een leuke activiteit onder begeleiding van ervaren gidsen en prima te doen voor als je nog niet zoveel ervaring hebt met raften.

Wildlife spotten in de Amazone

Vanuit Baños word je in 3,5 uur naar de Amazone in Tena gebracht. Hier verblijf je de komende dagen in een ecolodge en maak je kennis met het groene hart van Ecuador. Activiteiten die je gaat ondernemen zijn gericht op natuurbeleving en het spotten van dieren. Zo maak je onder andere een nachtexcursie waarbij je gewapend met een zaklamp op zoek gaat naar de nachtdieren in de Amazone, je gaat kanovaren, hiken over de junglepaden en maakt kennis met de traditionele leefwijze van inheemse gemeenschappen.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de familiereis Ecuador

Dit is een inspiratiereis, de familiereis Ecuador wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Quito

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige gids naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Quito

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé fietstour door Quito. Je krijgt een eerste indruk van de cultuur en historie van Ecuador en de koloniale stad. Onderweg stop je een aantal keer om de parken te bekijken met de locals, de pleinen in het historisch centrum en de kathedraal. Quito heeft het best bewaarde historische centrum in Zuid-Amerika met een divers cultureel erfgoed.

Dag 3: Quito - Mindo

Vandaag vertrek je op een 3-daagse tour naar een sprookjesachtige omgeving op slechts 2 uur rijden vanaf Quito, het nevelwoud bij Mindo! Je wordt opgehaald bij het hotel en reist met een gedeelde transfer richting Bellavista Cloudforest. Na het ontbijt ga je samen met de gids op pad voor een wandeling over een van de paden. Na een 2-uur durende wandeling kom je terug bij de lodge voor een welverdiende lunch. Daarna kun je op eigen gelegenheid wandelen op de paden rondom de lodge en tientallen kolibries spotten. In de avond ga je op nachtexcursie om insecten en nachtdieren te spotten rondom de lodge!

Dag 4: Mindo

Vandaag word je gewekt door de natuurgeluiden van het nevelwoud. Na het ontbijt ga je samen met de gids één van de avontuurlijke trails rondom de lodge bewandelen. De gids legt van alles uit over de bijzondere flora en fauna in dit gebied.

Dag 5: Mindo - Cotopaxi

In de ochtend kun je op eigen gelegenheid nog één van de paden rondom de lodge verkennen, of geniet lekker relaxed vanuit een schommelstoel van het uitzicht. Na de lunch vertrek je met een privé transfer naar het Andesgebergte. Dit is de perfecte uitvalbasis voor de komende dagen om het Cotopaxi Nationaal Park te verkennen en het Quilotoa kratermeer.

Dag 6: Cotopaxi

Vandaag ga je met een Engelssprekende gids op pad naar het Cotopaxi Nationaal Park. Hier ga je een stuk wandelen op de Cotopaxi vulkaan tot een hoogte van 4.865 meter. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je zelfs tot aan 5.000 meter wandelen waar sneeuw en soms zelfs ijs ligt. Als de weersomstandigheden goed zijn heb je een prachtig uitzicht op de vallei beneden en de omliggende pieken. In de berghut kun je opwarmen met een warm drankje om daarna weer naar beneden te wandelen. Je luncht in het park en daarna maak je een mooie tocht te paard door het Andesgebergte.

Dag 7: Cotopaxi - Quilotoa

In de ochtend ga je naar het Quilotoa kratermeer. Een verbazingwekkende smaragdgroene lagune in een grote vulkaankrater (hoogte 3.800 meter). Eenmaal bij het Quilotoa kratermeer maak je een wandeling rondom het kratermeer of je wandelt naar beneden tot aan het water. Na de wandeling is het tijd voor een lunch bij een lokaal restaurantje ter plaatse. Daarna word je teruggebracht naar je accommodatie en onderweg maak je nog een stop bij een lokale markt en het dorpje Tigua.

individuele rondreizen Ecuador lama Quilotoa

Dag 8: Cotopaxi - Baños

Vandaag word je per privé transfer naar Baños gebracht.  Er zijn volop leuke dingen te doen in dit gezellige stadje zoals het mountainbiken van de watervallen route naar Pailon del Diablo, paragliding, ziplinen, canyoning of raften.

Dag 9: Baños

Vandaag ga je met een Engelssprekende gids op pad om samen de watervallen route te mountainbiken naar Pailon del Diablo. Deze route is volledig bergafwaarts en onderweg kom je langs mooie watervallen. Verdwalen kan eigenlijk niet, de weg komt namelijk vanzelf uit bij de Verde Rivier. Het is ongeveer 2 uur fietsen naar dit eindpunt en hiervandaan wandel je naar de waterval Pailon del Diablo. Voor de terugweg worden de mountainbikes op de truck geladen en word je teruggebracht naar het stadje.

Dag 10: Baños

In de ochtend ga je op pad voor een avontuurlijke ervaring, namelijk raften over de Pastaza rivier! Je wordt opgehaald bij het hotel en gaat naar het vertrekpunt van je tocht over het water. Er volgt een korte uitleg en instructies over de veiligheid en vervolgens is het genieten van deze spectaculaire tocht over het water en de prachtige omgeving.

familiereis Ecuador kabelbaan

Dag 11: Baños - Tena

Vandaag verlaat het stadje Baños en word je per privé transfer in 3,5 uur naar de Amazone in Tena gebracht. Hier verblijf je de komende dagen in een ecolodge en maak je kennis met het groene hart van Ecuador. Na 3,5 uur kom je aan bij de Arajuno-brug waar je overstapt op een gemotoriseerde kano en 20 minuten stroomopwaarts vaart tot aan de ecolodge. In de avond ga je samen met de Engelssprekende gids op nachtexcursie! Gewapend met een zaklamp ontdek je de Amazone in het donker.

Dag 12 & 13: Tena

Deze dagen geniet je van diverse activiteiten in de Amazone. Je maakt wandelingen door het primaire en secundaire Amazone-regenwoud en maakt kennis met de lokale Kichwa gemeenschap waar je leert over hun tradities. Ook ga je kanovaren om de dieren van de Amazone te spotten.

Dag 14: Tena - Guamote

Vroeg in de ochtend maak je een kanotocht om de Saladero de Parrots te bezoeken. Honderden papegaaien en parkieten naderen de boomtoppen en dalen vervolgens af op de kleimuur om deze mineraalrijke grond te eten. Een verrekijker is essentieel om te genieten van deze prachtige ervaring! Na deze activiteit word je naar de Arajuno brug gebracht waar de chauffeur voor je klaar staat om je naar het bergdorp Guamote te brengen. De reistijd bedraagt tussen de 6 à 7 uur. Een verblijf in Guamote is een mooie manier om écht dicht bij de Ecuadoraanse cultuur te komen en weg van het massa toerisme te gaan.

Dag 15: Guamote

Vandaag bezoek je in de ochtend de gemeenschapsprojecten die zijn opgericht door Inti Sisa. Samen met de mensen van het guesthouse maak je kennis met deze bijzondere cultuur en zie je hoe de mensen in choza’s leven en welke lokale ambachten zij uitoefenen. Eenmaal terug in het guesthouse ga je samen met de locals heerlijke empanadas maken (en proeven!).

Dag 16: Guamote - Cuenca

In de ochtend word je opgehaald door een Engelssprekende gids die je naar Cuenca brengt. Onderweg maak je een stop bij het grootste complex met Inca ruïnes van Ecuador, genaamd Ingapirca. De site is gebouwd in de 16e eeuw, net voor de komst van de Spanjaarden in dit gebied. Men vermoed dat Ingapirca ooit diende als observatorium voor de zon en de maan. Na een bezoek aan de site en lokale lunch, reis je door naar Cuenca.

Dag 17: Cuenca

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Cuenca. Dit is één van de mooiste steden van Ecuador met prachtige koloniale gebouwen en kathedralen. UNESCO heeft de stad tot werelderfgoed verklaard. Deze veelzijdige stad heeft van alles te bieden; lekker eten, leuke pleintjes, lokale (bloemen)markten én panamahoed fabrieken. Voor het beste uitzicht op de stad ga je naar Mirador de Turi en als je iets meer Inca-sfeer wilt proeven is het leuk om een bezoekje te brengen aan Parque Arquelogico de Pumapungo.

Dag 18: Cuenca - Guayaquil

Vandaag maak je een bijzondere route door het land, je start in het Andesgebergte waarbij je een pas van 4.000 meter over gaat en de dag eindigt tussen de cacao- en bananenplantages. Je ziet en voelt hoe het landschap en klimaat verandert gedurende de dag. Onderweg bezoek je samen met een Engelssprekende gids Nationaal Park El Cajas, één van de hoogtepunten in Ecuador en een waar paradijs voor wandelaars. Je maakt een mooie wandeling en geniet van een lokale lunch. Aan het einde van de dag ben je in Guayaquil.

Dag 19: Guayaquil - Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald voor je privé transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Hiervandaan vlieg je rechtstreeks naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag 20: Amsterdam

In de middag arriveer je in Amsterdam en zit je familiereis Ecuador erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

 

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de familiereis Ecuador

In deze familiereis Ecuador is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Nevelwoud

Bellavista werd in de jaren ’90 opgericht door Richard en Gloria, een Colombiaans-Brits echtpaar dat al enkele jaren in Ecuador woonde. De lodge biedt een comfortabele accommodatie in een eigen natuurreservaat van 700 hectare. Onder begeleiding van natuurgidsen verken je de paden van het natuurreservaat en wandel je langs reusachtige boomvarens, watervallen en geniet je van een fantastisch uitzicht op het bos en de valleien. De lodge is beroemd om de kleurrijke kolibries die fladderen tussen de feeders rondom de lodge en het is een uitstekende plek voor vogelaars! De kamers zijn eenvoudig ingericht, hebben een rustieke uitstraling en zijn voorzien van privé sanitair.

Accommodatie Andesgebergte

Hosteria Papagayo ligt op 45 minuten ten zuiden van de stad Quito in de buurt van het Nationaal Park Cotopaxi. Vanuit deze haciënda geniet je van het mooie Andesgebergte. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een privé badkamer en verwarming. Ook is er wifi aanwezig. De hosteria heeft een restaurant waar je typische Ecuadoraanse gerechten proeft en waar het personeel met veel plezier vertelt over de geschiedenis van de hosteria en het land.

Accommodatie Amazone

Itamandi Eco Lodge ligt aan de Rio Arajungo in de Amazone nabij Tena. De lodge biedt diverse type kamers die van alle gemakken zijn voorzien en privé sanitair hebben. De lodge heeft een zwembad, bar en restaurant. De perfecte plek om de Amazone verder te ontdekken!

Foto's en Video's

Foto's van de familiereis Ecuador

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de familiereis Ecuador. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

20 dagen vanaf € 2.750,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Reviews

"Familiereis om nooit meer te vergeten"

Wij hebben met dank aan Travel Happines een fantastische vakantie gehad in Ecuador! Wij hebben 20 dagen door Ecuador rondgereisd en veel verschillende dingen gezien. We kijken terug op een fantastische vakantie die goed aansloot bij ons als gezin en waarin alles goed geregeld was. Ecuador is een prachtig land en wij zouden iedereen aanraden om dit mooie land te bezoeken met Travel Happiness Company.

Lees meer
Familie Bonhof (familie, juli 2023) Familiereis Ecuador

Reviews

"Travel Happiness is HET reisbureau voor een mooie en fijne vakantie"

De verschillende accomodaties waren elke keer weer erg verrassend, mooie kamers erg vriendelijk personeel en heerlijk eten. Niets was te veel en er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. Nicole heeft ons erg geholpen om er een mooi reis van te maken, ze kwam met mooie voorstellen, ideeën, en aanvullingen. Ze is goed bereikbaar en erg vriendelijk.

Lees meer
Familie Kleiboer (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador

Reviews

"Alles sloot perfect aan bij onze wensen"

De door Nicole gekozen lodges in de Amazone en het nevelwoud en de cruise op de Galapagos Eilanden sloten perfect aan bij onze wensen. Ook ter plaatse was een uitstekende begeleiding en de gidsen waren top! Alles was goed geregeld en klopte helemaal. Ook als we last-minute nog een vraag hadden of iets wilden aanpassen was dit geen enkel probleem. Bedankt voor de goede hulp Nicole!

Lees meer
Familie Becker (familie, maart 2022) Luxe familiereis Ecuador en Galapagos

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp