100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Paardrijden in Ecuador

Ecuador Andes Paarden
Ecuador Andes Paardrijden
Paardrijden in Ecuador Andesgebergte Hacienda Zuleta
Paardrijden in Ecuador

Paardrijden in Ecuador

Het Andesgebergte in Ecuador is dé perfecte omgeving om te gaan paardrijden. Een ervaren ruiter hoef je hier niet voor te zijn, iedere beginner kan te paard de omgeving verkennen. Er zijn vele bijzondere plekjes om te gaan paardrijden in Ecuador en in deze reisblog deel ik er een aantal met jou.

Paardrijden bij Haciënda Zuleta

Haciënda Zuleta ligt op 1,5 uur rijden van Quito en is een koloniale boerderij. De haciënda staat garant voor een bijzonder verblijf midden in de Andes van Ecuador. In de weide omgeving zijn er diverse trails uitgezet om te wandelen, mountainbiken of paardrijden. Haciënda Zuleta heeft 54 paarden en samen met Don José maak je de mooiste tochten te paard door het Andesgebergte. De omgeving is fantastisch, met de bergen om je heen geeft het een ultiem gevoel van vrijheid. Onderweg spot je naast de vele koeien ook nog lama’s!

Ecuador Andes Hacienda Zuleta Paarden
Paardrijden in Ecuador Andesgebergte Hacienda Zuleta
Paardrijden in Ecuador Andes

Paardrijden bij Nationaal Park Cotopaxi

Vanuit Quito is het mogelijk om een dagtour te maken naar de Cotopaxi vulkaan. Wil je dit eens op een andere manier beleven? Ga dan paardrijden in het Nationaal Park Cotopaxi. De tochten zijn zowel voor beginners als ervaren ruiters. Je kunt kiezen tussen een 2-, 4-, of 6-uur durende tocht te paard. Uiteraard gaat er een lokale en Engelssprekende gids mee om je te begeleiden tijdens het paardrijden in de Andes van Ecuador. Geniet van de uitgestrekte landschappen en (met een beetje geluk) het uitzicht op de Cotopaxi vulkaan.

Paardrijden bij Baños

Als je in Baños bent kun je ook hier de omgeving te paard verkennen. Je wordt naar een rustige weg gebracht nabij Nahuazo, een klein dorpje met een prachtige omgeving waar je geniet van een buitenrit op het paard. Onderweg heb je (met geluk) uitzicht op de Tungurahua vulkaan en de omliggende bergen. De rit duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor de beginnende ruiter.

Paardrijden in Ecuador
Ecuador Andes Paarden
Ecuador Paardrijden Andesgebergte

Wil je meer weten over paardrijden in Ecuador? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op