100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Huwelijksreis Ecuador 17 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de huwelijksreis Ecuador

De huwelijksreis Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf € 12.595,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé Six Senses Tour in Quito
 • 3 dagen Mashpi Lodge inclusief maaltijden en activiteiten
 • 2 dagen Haciënda Zuleta inclusief maaltijden en enkele activiteiten
 • 4 dagen Napo Wildlife Center in de Amazone inclusief maaltijden en activiteiten
 • 6-daagse luxe glamping op de Galapagos inclusief maaltijden en activiteiten
 • Galapagos Entree USD 100 per persoon en Migratory Control Card USD 20 per persoon
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de huwelijksreis Ecuador

In de huwelijksreis Ecuador verblijf je in de meest bijzondere accommodaties op unieke plekjes. Zo reis je naar de Mashpi Lodge, benoemd tot één van de meest unieke lodges ter wereld door National Geographic. Hier geniet je van de prachtige flora en fauna in het nevelwoud. Daarna reis je door naar het Andesgebergte waar je verblijft in de luxueuze Haciënda Zuleta. Deze bijzondere accommodatie is een werkende boerderij die tot de voormalig president van Ecuador, Galo Plaza Lasso, behoorde. Hier is alles tot in de puntjes verzorgd. In het Amazonegebied van Ecuador ontdek je een onwaarschijnlijk grote biodiversiteit. De reis op zich is al een ware beleving; per vliegtuig, gemotoriseerde kano en peddelend in een houten kano door smalle kreken kom je aan bij Napo Wildlife Center. Als enige ecolodge gelegen in het Yasuni National Park en een bijzonder project voor verantwoord toerisme. Als kers op de taart ga je bijzonder overnachten tijdens een 6-daagse luxe glamping op de Galapagoseilanden. Hier maak je kennis met dit unieke dierenparadijs.

Een onvergetelijke natuurervaring

De Mashpi Lodge is een moderne oase nabij het dichte nevelwoud van Ecuador. Benoemd tot één van de meest unieke lodges ter wereld door National Geographic, bied Mashpi Lodge een onvergetelijke natuurervaring. De Mashpi Lodge geeft je een adembenemend uitzicht op de omliggende beboste bergen. Vanachter de panoramische ramen heb je het gevoel één te zijn met de natuur. De lodge is gebouwd met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen. Het openluchtterras van de lodge is één van mijn favoriete plekken tijdens het verblijf; je geniet hier van het uitzicht, de ontspannen geluiden van het bos en het spotten van diverse vogelsoorten.

Overnacht in een luxueuze haciënda

Na het mystieke nevelwoud ervaar je een compleet andere natuurbeleving in Ecuador, namelijk in het Andesgebergte. Je verblijft in de koloniale haciënda Zuleta. Deze bijzondere accommodatie is een werkende boerderij die tot de voormalig president van Ecuador, Galo Plaza Lasso, behoorde. De familie van Galo Plaza Lasso komt nog met regelmaat de haciënda bezoeken. Geniet van de biologische en lokale maaltijden, ga wandelen of paardrijden door het Andesgebergte en breng een bezoek aan het Condor rehabilitatieprogramma. De accommodatie is door mij persoonlijk bezocht en het is een heerlijke plek om tot rust te komen.

Verblijf in de beste ecolodges

In het Amazone gebied van Ecuador ontdek je een onwaarschijnlijk grote biodiversiteit. De reis op zich is al een ware beleving; per vliegtuig, gemotoriseerde kano en peddelend in een houten kano door smalle kreken kom je aan bij Napo Wildlife Center. Als enige ecolodge gelegen in het Yasuni National Park en een bijzonder project voor het verantwoord toerisme. Hier heb je grote kans om reuzenotters, rondspringende apen en allerlei soorten vogels te spotten. Met een beetje geluk heb je ook kans om een jaguar of tapir te zien. Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden en activiteiten onder begeleiding van een Engelssprekende gids inbegrepen. Bekijk hier hoe bijzonder Napo Wildlife Center is!

Ontdek in stijl de Galapagoseilanden

Wereldberoemd door de evolutietheorie van Charles Darwin, ontdek je één van de meest bijzondere plekjes ter wereld; de Galapagoseilanden. Om een bijzondere twist te geven aan je huwelijksreis in Ecuador ga je voor een luxe en intieme manier om deze plek te verkennen; op safari bij Galapagos Safari Camp! Glamping in zijn meest luxe vorm in de hooglanden van Santa Cruz met een onbetwiste persoonlijke service. Ontdek de big five van de Galapagos zoals de reuzenschildpadden, zeeleeuwen, leguanen, blauwvoet jan van genten en aalscholvers. Een droomervaring die de kers op de taart is van je huwelijksreis in Ecuador!

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de huwelijksreis Ecuador

Dit is een inspiratiereis, de huwelijksreis Ecuador wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Quito

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst word je verwelkomd  door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Quito

Na het ontbijt is het tijd voor een uniek avontuur om je zintuigen te prikkelen tijdens de Six Senses tour door Quito. Deze tour laat je de stad op een bijzondere manier voelen, luisteren, proeven, ruiken en zien. Ervaar de liefde van de Ecuadoranen in alles wat zij doen en wat zij graag met jou delen! Je maakt een wandeling door de kronkelende straatjes van het historisch centrum en ontdekt de tradities, de geschiedenis en het lokale leven terwijl je ambachtelijke winkels binnen gaat. Zo bezoek je een traditionele banketbakkerij en leer je hoe ze quesadillas maken. De volgende ervaring neemt je mee naar de oorsprong van het gouden zaad “Cacao” en je maakt kennis met ’s werelds beste chocoladereep: “Pacari”. Ook ga je naar een kunstworkshop van de meesters van “De Escuela Quitena”. Deze kunstenaars kennen de geheimen van de koloniale kunst in de kerken en musea van Quito. De laatste ervaring is bij de handgemaakte hoedenworkshop: hier krijg je uitleg over de traditionele hoeden. Wist je dat de panamahoed uit Ecuador komt?

Dag 3: Quito - Nevelwoud

Na het ontbijt heb je een privé transfer naar het nevelwoud. Je reist naar de noordwestelijke hoek van het Metropolitan District van Quito. De weg passeert langs de westelijke flank van de Andes, langs het “Midden van de Wereld” (La Mitad del Mundo), die de equatoriale lijn markeert. Je rijdt vervolgens westwaarts, bergafwaarts, en volgt de loop van de Rio Blanco, terwijl je ziet hoe de vegetatie verandert. Bij aankomst in de Mashpi lodge krijg je een warm welkom van het team met een drankje en vertellen ze alles over de lodge en de prachtige omgeving. Nadat je bent opgefrist is het tijd om te genieten van een heerlijke lunch. In de middag volgt er een activiteit zoals een wandeling door het bos gevolgd door zweefvliegen boven de boomtoppen aan boord van de unieke Dragonfly. Wanneer de duisternis valt, zijn er andere dieren te spotten, onder begeleiding van de lokale gids ga je op zoek naar de kleine (en transparante) kikkers, slangen, insecten en zelfs tarantula’s tijdens een nachtwandeling.

Dag 4: Nevelwoud

Na het ontbijt kun je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een wandeling maken door het nevelwoud naar de waterval, kolibries spotten in de Hummingbird Garden of de meest bijzondere vlindersoorten zien in het Life Centre. Na de lunch ga je trappen tussen de boomtoppen op een afstand van ongeveer 200 meter op de Skybike, gevolgd door een beklimming van de uitkijktoren om het reservaat in zijn geheel in te nemen en te kijken hoe de zon ondergaat achter de wolken. Voor de avond zijn er een reeks verschillende lezingen voorbereid, zoals de “Secret Wildlife of Mashpi: het Camera Trap Project”, “The Choco: a Biological Hotspot” over de vorming en diversiteit van de Chocó, of over de wetenschappelijke onderzoeksprojecten. De lezingen worden gegeven door een van de natuuronderzoekers of biologen.

Dag 5: Nevelwoud - Andes

Op de laatste dag is er meer tijd om de bospaden te verkennen, naar een andere waterval te gaan of om een rustig hoekje te zoeken en om de hele ervaring te laten bezinken. Aan het einde van de ochtend heb je een privé transfer die je naar het Andesgebergte brengt, naar Haciënda Zuleta. De rit duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

Haciënda Zuleta is een werkende boerderij die tot de familie van Mr. Galo Plaza Lasso behoort, een voormalig president van Ecuador. Een bijzonder verblijf is hier gegarandeerd. De haciënda dateert uit de late zestiende eeuw en ligt in het spectaculaire Andesgebergte van Ecuador op 2800 meter boven de zeespiegel en slechts twee uur ten noorden van Quito, de hoofdstad van Ecuador.

Dag 6: Andes

Haciënda Zuleta biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten om te doen. Zo kun je gaan paardrijden door de bergen, mountainbike tochten maken maar ook meekijken met de dagelijkse werkzaamheden op de Haciënda zoals het melken en de landbouw activiteiten van de gemeenschap. Wandel door de bergen en breng een bezoek aan het Condor Andes-rehabilitatieprogramma “Condor Huasi Project” dat is bestemd voor de rehabilitatie van de majestueuze Andes-condor.

Dag 7: Andes - Amazone

Vandaag vertrek je vroeg in de ochtend naar de luchthaven van Quito. Je vliegt in 30 minuten naar de junglestad Coca. Bij aankomst word je naar de haven “La Mision” gebracht en stap je in een gemotoriseerde kano. Hier start de kanotocht over de Napo Rivier voor ongeveer 2 uur. Onderweg heb je de kans om reigers, ijsvogels en andere vogelsoorten te spotten. Vervolgens stap je over op een kleinere peddelkano. Al peddelend vaar je door een smalle kreek en kun je rondslingerende apen, overvliegende toekans en ara’s of zelfs de zeldzame rivierotters spotten! Vanuit de smalle kreek doemen de rode hutten van het Napo Wildlife Center op; een overweldigend gezicht. Gelegen aan het Añangu Lake is dit je thuisbasis voor de komende dagen.

Dag 8: Amazone

Ontwaak met de bijzondere geluiden van de Amazone. In alle vroegte ga je op pad om naar de beroemde ‘claylick’ te gaan in het Yasuní Nationaal Park. Een totaal van 11 soorten papegaaien, parkieten en ara’s kun je hier bewonderen. Vervolgens maak je een wandeling door het Amazone woud om de Kichwa-gemeenschap van Añangu te bezoeken en tijd door te brengen met de families en deel te nemen aan de activiteiten. Lunch en diner zijn inbegrepen. Afhankelijk van de weersomstandigheden bekijk je samen met de gids welke andere activiteit je gaat ondernemen.

Dag 9: Amazone

Na een vroeg ontbijt ga je op pad om te genieten van een geweldig uitzicht over het regenwoud met de 36-meter hoge uitkijktoren. Dit is de tweede toren in het Napo Wildlife Center (de eerste is bevestigd aan de eetzaal en biedt een geweldig uitzicht op het meer). De uitkijktoren ligt ongeveer 30 minuten van de lodge diep in de Amazone. Overige activiteiten worden weer in overleg besproken maar bestaan onder andere door wandelingen door de Amazone, kano varen en op zoek gaan naar het dierenleven!

Dag 10: Amazone - Quito

In de ochtend geniet je nog van een ontbijt en de faciliteiten van Napo Wildlife Center. Daarna begin je aan de terugreis richting de stad Quito. Peddelend door de kreek, over de Napo Rivier met de gemotoriseerde kano en vervolgens met de vlucht naar Quito. Bij aankomst in Quito word je opgehaald op de luchthaven en naar je accommodatie gebracht.

Dag 11: Quito - Galapagos

In de ochtend word je per privé transfer naar de luchthaven van Quito gebracht. Hiervandaan vlieg je via Guayaquil naar de Galapagoseilanden. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelssprekende gids van Galapagos Safari Camp in de VIP-lounge op de luchthaven, en van het eiland Baltra naar de Glamping in Santa Cruz gebracht. De komende dagen dompel je jezelf onder in dit natuurparadijs tijdens een bijzondere safari!

Tijdens de rit naar Galapagos Safari Camp maak je onderweg een aantal stops. Je gaat eerst naar Los Gemelos (The Twin Craters); twee kolossale, vulkanische zinkgaten, en maakt hier wandeling met de lokale gids. Daarna bezoek je in de hooglanden van Santa Cruz een reservaat voor reuzenschildpadden. De dag sluit je af met een drankje op het observatiedek van Galapagos Safari Camp, kijkend naar de zonsondergang boven het Nationaal Park en verre eilanden in de Stille Oceaan.

Dag 12: Galapagos

Deze ochtend rijd je naar de enorme Cerro Mesa krater voor een korte wandeling in de wetlands. Het Cerro Mesa-reservaat herbergt een prachtige verscheidenheid aan vogels en af en toe een badende schildpad. Je tour eindigt bij een uitkijkpunt, waar je op een heldere dag het weelderige landschap van het eiland Santa Cruz en enkele van de naburige eilanden kunt zien. Daarna spring je op de fiets voor een afdaling naar Garrapatero, een wit zandstrand dat ver weg ligt van de drukte van cruiseschepen, waardoor het een ideale plek is voor een picknick. Hier kun je kajakken en de mangroven aan de kust en dieren in het wild verkennen. Net achter het strand ligt een kleine lagune waar af en toe flamingo’s worden gezien. Op de terugweg naar het kamp kun je een biologische koffieplantage bezoeken.

Dag 13: Galapagos

Vandaag geniet je van een dagcruise per motorboot naar een van de naburige, onbewoonde eilanden in de buurt van het eiland Santa Cruz: North Seymour, Bartolomé, Plazas of Santa Fe. Elk van de tours op het eiland omvat een begeleide wandeling en een begeleide snorkeltrip. De lunch wordt aan boord geserveerd. Aan het einde van de dag keer je op tijd terug naar Galapagos Safari Camp voor een avondwandeling, fietstocht of een duik in het zwembad, gevolgd door een drankje en diner bij zonsondergang.

Dag 14: Galapagos

Vandaag ga je op avontuur voor een vis-ervaring, dit is zowel een natuuravontuur als een culturele uitwisselingsmogelijkheid. De vissers beschikken over zeer veilige, moderne speedboten, die je voor een dag chartert. Met je gids als vertaler delen de vissers anekdotes uit hun leven op zee en leer je lokale vistrucs. Als je geluk hebt vang je misschien een tonijn en kan de visser sashimi bereiden voor je lunch. Ga snorkelen in de afgelegen baai of wandelen langs het verlaten strand. Als je liever minder bezig bent met het vissen en meer wilt snorkelen, wandelen of op het strand zijn dan kun je dit aangeven bij de gids, de dag kan aangepast worden naar jouw wensen. Terug in het kamp in de middag is er tijd om te wandelen, te genieten van het zwembad en te ontspannen voor het diner.

Dag 15: Galapagos

Na het ontbijt bezoek je het beroemde Charles Darwin Research Station en het Tortoise Breeding Centre om meer te weten te komen over inspanningen voor natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek op de eilanden. Je kunt van dichtbij kennismaken met de schildpadden en er is vrije tijd om door Puerto Ayora te wandelen. Na de lunch loop je (45 min tot een uur wandelen) of neem je een speedboot naar Tortuga Bay, een wit zandstrand met zonnende zeeleguanen en ondiep turquoise water vol met witpuntrifhaaien en vissen. Of je kunt aan boord gaan van een boot die je meeneemt om te snorkelen met zeeleeuwen in het water!

Dag 16: Galapagos - Guayaquil - Amsterdam

Vandaag word je per privé transfer naar de luchthaven van Baltra gebracht en hiervandaan vlieg je naar Guayaquil. Je stapt over op de intercontinentale vlucht en vliegt vervolgens rechtstreeks naar Amsterdam.

Dag 17: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een bijzondere huwelijksreis in Ecuador en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de huwelijksreis Ecuador

In deze huwelijksreis Ecuador is rekening gehouden met high-end accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Nevelwoud

De Mashpi Lodge is een moderne oase nabij het dichte nevelwoud van Ecuador. Benoemd tot één van de meest unieke lodges ter wereld door National Geographic bied Mashpi Lodge een onvergetelijke natuurervaring. De lodge ligt op 3 uur rijden van de hoofdstad Quito en geeft je een adembenemend uitzicht op de omliggende beboste bergen. Vanachter de panoramische ramen heb je het gevoel één te zijn met de natuur. De lodge is gebouwd met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen. Het openluchtterras van de lodge is één van mijn favoriete plekken tijdens het verblijf; je geniet hier van het uitzicht, de ontspannen geluiden van het bos en het spotten van diverse vogelsoorten. In het gebied van de Mashpi Lodge zijn meer dan 500 verschillende vogel soorten te vinden. De lodge combineert activiteiten met onstpanning, na een intensieve wandeling kun je heerlijk ontspannen in de jacuzzi of genieten van de spa faciliteiten.

Accommodatie Amazone

Napo Wildlife Center wordt beschouwd als een van de beste eco-hotels ter wereld. Het Napo Wildlife Center is zorgvuldig gebouwd en ontworpen door de inheemse Añangu gemeenschap om de reizigers maximale privacy en comfort te bieden gedurende de tours in de Amazone. Luxe kamers en voorzieningen, eersteklas aandacht, een prachtig uitzicht op de jungle en het meer en de natuur binnen handbereik. Wat wil je nog meer? De hutten zijn uitgerust met kingsize bedden en een privé badkamer met warm water. Vanaf het privé balkon geniet je van het uitzicht op de omliggende jungle en het meer. Ook is er 24/7 elektriciteit dat wordt opgewekt door zonnepanelen. In de luxere hutten is er zelfs een jacuzzi!

Accommodatie Galapagos

Geïnspireerd door de magie van Afrikaanse safarikampen, hebben Michael en Stephanie de safari-traditie naar de Galapagos gebracht. Ik bezocht dit bijzondere plekje en werd betoverd door de persoonlijke service, vriendelijkheid en rustgevende natuurplek van Galapagos Safari Camp in de hooglanden van Santa Cruz. Het is de ideale plek om de de big five van de Galapagoseilanden te bewonderen. Je geniet van de meest authentieke Galapagos ervaring, omringd door adembenemende uitzichten en bijzondere ontmoetingen met dieren in het wild. Kijk niet vreemd op als er onder je tent een reuzenschildpad schuifelt. Een omgeving waar je zintuigen worden geprikkeld en waar je wordt geraakt door de magie van de Galapagos. Er zijn 9 safari tenten en 1 familie suite, elke tent is uitgerust met de benodigde comfort zoals kingsize bedden en een privé badkamer. In de infinity pool neem je een verfrissende duik en vanaf het observatiedeck geniet je van een drankje met de ondergaande zon. Dit is ook een uitstekende plek om in de ochtend bij zonsopgang yoga te doen. Het restaurant serveert ontbijt, lunch en diner a la carte met heerlijke verse en lokale ingrediënten.

Foto's en Video's

Foto's van huwelijksreis Ecuador

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de huwelijksreis Ecuador. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

17 dagen vanaf € 12.595,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"We hebben een geweldige reis gehad en raden iedereen een reis via Travel Happiness Company meer dan aan!"

Een jaar geleden vond onze bruiloft plaats, voor de huwelijksreis schakelde we Nicole in om ons te helpen bij het samenstellen van een droom reis door Ecuador & de Galapagos! Het regelen van een huwelijk is al druk genoeg dus het was een verademing dat Nicole het regelen van de huwelijks reis op zich nam. De reis zat vol verschillende ervaringen en er waren door haar ook verschillende verrassingen geregeld, denk hierbij aan de magie van een jacuzzi in de jungle en ontbijten in een uitkijk toren.

Lees meer
Marieke & Siebe (stel, januari 2019) Huwelijksreis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Alles sloot perfect aan bij onze wensen"

De door Nicole gekozen lodges in de Amazone en het nevelwoud en de cruise op de Galapagos Eilanden sloten perfect aan bij onze wensen. Ook ter plaatse was een uitstekende begeleiding en de gidsen waren top! Alles was goed geregeld en klopte helemaal. Ook als we last-minute nog een vraag hadden of iets wilden aanpassen was dit geen enkel probleem. Bedankt voor de goede hulp Nicole!

Lees meer
Familie Becker (familie, maart 2022) Luxe familiereis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.