100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Fietstour in Quito

Fietstour in Quito

Een fietstour in Quito is een leuke manier om de stad te verkennen. Je fietst vanaf het moderne centrum een route langs parken en pleinen naar het historisch centrum. Onderweg maak je verschillende stops en vertelt de gids meer over het cultureel erfgoed in Quito. Je leest in deze reisblog over mijn persoonlijke ervaring.

Fietsen in Quito

Eén van mijn persoonlijke favoriete activiteiten is de fietstour in Quito. Toen ik in Quito woonde ging ik vaak op zondag door de stad fietsen, tussen 08:00 en 13:00 uur is er een route van noord naar zuid afgezet voor auto’s. Op deze route gaan de Quiteños dan sporten zoals fietsen, hardlopen en wandelen. Als toerist is het dan hartstikke leuk om te fietsen in Quito en te genieten van de stad als een local! Richting het zuiden word de weg een stukje pittiger met af en toe een flinke klim, maar uiteraard is het daarna ook weer heerlijk afdalen.

Ook als je niet op zondag in de stad bent, kun je door middel van een fietstour in Quito de stad verkennen. Samen met een lokale gids fiets je vanaf de wijk La Mariscal via de Avenida Amazonas richting Parque El Ejido en Parque Alameda. Daarna fiets je naar het historisch centrum waar je Plaza Grande en Plaza Independencia bezoekt. Ook is er tijd om de kathedraal van Quito te bewonderen, als je wilt kun je zelfs naar boven klimmen zodat je geniet van een spectaculair uitzicht op de stad. Je fietst naar het leukste straatje van het historisch centrum, La Ronda. Hier vind je allerlei leuke winkeltjes, kunstgalerijen en shops met oude ambachten. Daarna fiets je weer terug richting Mariscal. De fietstour in Quito duurt ongeveer 3 tot 4 uur en geeft je een goede eerste indruk van de stad.

Wil je meer weten over fietsen in Quito? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op