100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Galapagos San Cristobal

Galapagos San Cristobal El Junco
Galapagos San Cristobal Zeeleeuwen
Galapagos San Cristobal Galapaguera Mini Schildpad
Galapagos San Cristobal Los Lobos

Galapagos San Cristobal

San Cristóbal is het oostelijkste bewoonde eiland in de Galápagos-archipel en het op vier na grootste eiland. Je kunt hier overnachten tijdens het eilandhoppen op de Gapagos en naast activiteiten met een lokale gids, ook op eigen gelegenheid leuke plekjes ontdekken. In deze reisblog lees je tips over wat je op het eiland San Cristobal kunt beleven en doen.

De haven van San Cristóbal is Puerto Baquerizo Moreno en dit vormt het vertrek- of eindpunt voor de Galapagos cruises. Op het eiland zijn winkels, restaurants, hotels en geldautomaten.

Galapagos San Cristobal Puerto Baquerizo Moreno
Ecuador Galapagos Nicole San Cristobal
Galapagos San Cristobal Los Lobos

Kicker Rock

Kicker Rock is één van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te snorkelen en duiken. Je kunt door het kanaal tussen de twee rotsen zwemmen terwijl je de indrukwekkende onderwaterwereld observeert. Je ziet hier onder andere zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoetgenten.

Galapagos San Cristobal Kicker Rock met Fregatvogel
duikvakantie Galapagos Kicker Rock
Galapagos duiken kickerrock zeeschildpad

El Junco

El Junco is het enige zoetwatermeer op de Galapagoseilanden. Het meer werd tienduizenden jaren geleden gevormd na de laatste ijstijd. Locals hebben het meer vernoemd naar een bloeiende plant die in het gebied groeit, Eleocharis MutataHoewel de grote heuvel niet lijkt op een vulkaan, is het meer zelf gelegen in een oude krater. Geniet van de prachtige wandelingen rondom het meer terwijl je fregatvogels ziet zwemmen, koereigers in het hoge gras ziet jagen of vinkjes met elkaar in het meer ziet spelen. 

Galapagos San Cristobal El Junco Lago
Galapagos fregatvogel
Galapagos Darwin Vink

Galapaguera

Galapaguera de Cerro Colorado was een schildpaddenfokcentrum van San Cristobal dat op ongeveer een uurtje rijden van Puerto Baquerizo Moreno ligt. Je volgt de paden door het terrein en zag hier de ontwikkeling en groei van de reuzenschildpadden, van jonge schildpadden tot de volwassenen. Als ze eenmaal oud genoeg zijn worden ze uitgezet in het wild. Inmiddels is het project zo succesvol dat de populatie van de reuzenschildpadden zicht tot een gezond niveau hebben hersteld. Dit betekent dat je niet meer het volledige groeiproces hier ziet, maar je kunt nog wel de reuzenschildpadden bewonderen in hun natuurlijke habitat.

natuurreis Ecuador en Galapagos reuzenschildpad
Galapagos San Cristobal Galapaguera Mini Schildpad

La Loberia

La loberia staat bekend om zijn zeeleeuwen. Op dit witte zandstrand bewonder je grote kolonies zeeleeuwen, vaak rond de dertig vrouwtjes en hun jongen met een dominante man in het midden van de groep. Observeer hoe ze met elkaar omgaan, luister naar de geluiden die ze maken en kom ze tegen als je aan het snorkelen bent. Vooral de jonge zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig! Andere dieren die je in dit gebied ziet zijn fregatvogels, vele soorten vinken en zeeleguanen. 

Galapagos fotograferen zeeleeuw
Galapagos Espanola zeeleeuw in het zand
Galapagos San Cristobal baby zeeleeuwen

Cerro Tijeretas

Deze uitkijkpost biedt een prachtig uitzicht over de baai van San Cristóbal en is een geweldige plek om vogels te kijken. Hier kun je de beroemde blauwvoetgenten en fregatvogels observeren. Je wandelt 3,5 kilometer langs de kust van Playa Mann Beach tot aan Cerro Tijeretas. Naast het vogels spotten kun je hier ook snorkelen in de baai met zeeleeuwen. Ga verder naar beneden vanaf het pad voor toegang tot het afgelegen Baquerizo-strand of Punta Carola.

Galapagos Floreana Blauwvoetgenten
Galapagos San Cristobal Frigatbird Hill

Interpretatiecentrum San Cristobal

Net als op Santa Cruz, heeft ook San Cristobal een informatiecentrum voor bezoekers. Als je de boulevard afloopt kom je vanzelf bij het informatiecentrum uit. Je vindt hier informatieve borden die je meer informatie geven over de natuurlijke en menselijke geschiedenis van de eilanden. Verschillende delen van het centrum omvatten de vulkanische formatie van de eilanden, de biodiversiteit van dieren in het wild en de vroege menselijke geschiedenis van San Cristobal Galapagos.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op