100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Galapagos eilandhoppen 8 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over 8 dagen Galapagos eilandhoppen

De reis 8 dagen Galapagos eilandhoppen heeft een indicatieprijs vanaf € 2.925,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen.

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Speedboot van San Cristobal naar Santa Cruz (gedeeld)
 • Speedboot van Santa Cruz naar Isabela en retour (gedeeld)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé tour Interpretation Center, Frigate Bird Hill en Carola Beach
 • Snorkeltour Kicker Rock en Manglecito of Witch Hill incl. snorkel materiaal en lunch (groepstour)
 • Dag tour naar Bartolome of North Seymour incl. snorkel materiaal en lunch (groepstour)
 • Snorkeltour Tintoreras incl. snorkel materiaal en snack (groepstour)
 • Dag tour Sierra Negra vulkaan incl. lunch (groepstour)
 • Snorkeltour Los Tuneles incl. snorkel materiaal en lunch (groepstour)
 • Binnenlandse vlucht Guayaquil - San Cristobal en Baltra - Guayaquil in economy class inclusief bagage
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p.
 • Migratiekaart voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de 8 dagen Galapagos eilandhoppen

De reis 8 dagen Galapagos eilandhoppen begint op het eiland San Cristobal. Hier ga je snorkelen bij de beroemde Kicker Rock. De volgende dag reis je met de speedboot in 2,5 uur naar het eiland Santa Cruz. Hier heb je een dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid wat leuke plekjes te ontdekken. De volgende dag maak je een dag tour naar een nabijgelegen eiland, afhankelijk van de dag is dit Bartolome of North Seymour. Ook hier ga je snorkelen en maak je een mooie wandeling. Daarna ga je met de speedboot naar het eiland Isabela. Hier ga je 2 mooie snorkeltours maken en hiken naar de Sierra Negra vulkaan. Een reis waarbij je volop geniet van de indrukwekkende natuur en het dierenleven op de Galapagoseilanden.

Snorkelen bij Kicker Rock

Kicker Rock is één van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te snorkelen en duiken. Je kunt door het kanaal tussen de twee rotsen zwemmen terwijl je de indrukwekkende onderwaterwereld observeert. Je ziet hier onder andere zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoetgenten.

Dagtour naar Bartolome

Tijdens een dagtour naar North Seymour of Bartolome word je vroeg in de ochtend opgehaald.  Je vaart met de boot naar de eilanden om hier te gaan snorkelen en wandelen. North Seymour staat bekend als één van de mooiere snorkelspots op de Galapagos. Hier kun je allerlei soorten haaien zien; hammerhead sharks, white-tip reef sharks, Galapagos sharks en black-tip sharks. Maar ook zeeschildpadden, manta’s, spotted eagle ray, golden ray en vele tropische vissen!

Snorkelen bij Tintoreras

Los Tuneles is één van de allerbeste snorkel- en duikplekken op de Galapagos-eilanden. Het is een beschut doolhof van poelen en lavabruggen die zijn gevormd toen lava van een nabijgelegen vulkaanuitbarsting de zee in stroomde. De wateren zijn kristalhelder en je kunt hier onder andere tropische vissen, zeeschildpadden, zeepaardjes, zeesterren en witpuntrifhaaien zien. Las Tintoreras is een klein eilandje in de buurt van Isabela. Je kunt hier de Galapagos-pinguïns, een grote kolonie zeeleguanen en witpuntrifhaaien zien. Ook ga je snorkelen tussen de tropische vissen en zeeleeuwen.

Hiken op de Sierra Negra vulkaan

Sierra Negra, een van de actieve vulkanen op Isabela, is met een lengte van 10 kilometer en 9 kilometer breedte de op één na grootste krater ter wereld. Samen met een gids maak je hier een mooie wandeling over het vulkanische gesteente door de lavavelden. Bewonder de Jaboncillo boom en vulkaan Chico die je onderweg ziet.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van 8 dagen Galapagos eilandhoppen

Dit is een inspiratiereis, de reis 8 dagen Galapagos eilandhoppen wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Guayaquil - San Cristobal

Vandaag vertrek je van Guayaquil naar San Cristobal. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige gids naar je accommodatie gebracht.

In de middag start je met de eerste privé excursie naar het Interpretation Center, Frigate Bird Hill en Carola Beach. Bij het Interpretation Center krijg je uitleg over de rijke geschiedenis van de eilanden en inzicht in de fascinerende flora en fauna. Het bezoekerscentrum belicht de natuurlijke processen die de Galapagoseilanden tot een unieke en bijzondere plek hebben gevormd. Het dient ook als een educatief centrum voor parkpersoneel en natuurgidsen, en benadrukt de voortdurende inspanningen om deze ongerepte eilanden te behouden en te beschermen.

Daarna breng je een bezoek aan Frigate Bird Hill, een broedplaats voor prachtige fregatvogels. Je kunt 3,5 kilometer wandelen langs de kustroute, deze route brengt je langs het strand Playa Mann naar Cerro Tijeretas (Frigate Bird Hill). Onderweg word je beloond met panoramische uitzichten en de kans om twee verschillende soorten fregatvogels te observeren. In de baai kun je uitstekend snorkelen met zeeleeuwen (snorkelmateriaal is vandaag niet inbegrepen). De wandeling brengt je uiteindelijk bij het afgelegen Baquerizo-strand, ook wel Carola Beach of Punta Carola genoemd.

Dag 2: San Cristobal

Na een vroeg ontbijt maak je je klaar voor een snorkeltour naar de beroemde Kicker Rock, in het Spaans León Dormido genoemd. Je vertrekt vanaf de pier in Puerto Baquerizo Moreno. Kicker Rock is een enorm offshore rotsblok met een puntige toren ernaast en komt tot 150 meter boven zeeniveau. Naast de vele zeevogels op dit rotsblok is het een geweldige spot om te snorkelen. Je hebt de kans om verschillende soorten haaien, zeeleeuwen en de Pacifische groene schildpad te zien. Geniet van de prachtige onderwaterwereld! Daarna vaar je richting Witch Hill waar je gaat lunchen en relaxen op het strand of een korte wandeling maakt. Rond 15:00 uur ben je weer terug in Puerto Baquerizo Moreno en de rest van de middag en avond is ter vrije besteding.

Dag 3: San Cristobal - Santa Cruz

Vroeg in de ochtend heb je een privé transfer naar de pier. Hiervandaan neem je in 2,5 uur de speedboot van San Cristobal naar Santa Cruz. De rit met de speedboot kan een hobbelige, natte rit zijn, dus zorg indien nodig voor een waterdichte jas en reisziekte medicatie. Bij aankomst heb je een privé transfer naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding. In de reisblog over Santa Cruz lees je wat je allemaal op het eiland kunt beleven en doen.

Dag 4: Santa Cruz (Bartolome of North Seymour)

Vandaag maak je een dagtour naar Bartolome of North Seymour.  Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald in je hotel en naar de haven van Puerto Ayora gebracht. North Seymour staat bekend als een van de mooiere snorkelspots op de Galapagos. Hier kun je allerlei soorten haaien zien; hammerhead sharks, white-tip reef sharks, Galapagos sharks en black-tip sharks. Maar ook zeeschildpadden, manta’s, spotted eagle ray, golden ray en vele tropische vissen!

Bartolome heeft een uitkijkpunt waar je een geweldig 360 graden uitzicht hebt op een van de beste plekken op de Galapagos. De levendige zwarte en rode lava, groene vegetatie, diepblauwe zee en goudkleurig zand vormen een prachtig contrast. Het eiland staat ook bekend als één van de beste sites om te snorkelen. Je hebt kans om pinguïns, zeeleeuwen, rifhaaien en kleurrijke vissen te zien.

Dag 5: Santa Cruz - Isabela

Vroeg in de ochtend heb je een privé transfer naar de haven van Puerto Ayora. Hiervandaan vaar je om 07:00 uur in 2,5 uur per speedboot naar het eiland Isabela. Bij aankomst om 09:00 uur heb je een privé transfer naar de accommodatie. Het eiland Isabela is het grootste en minst bevolkte eiland van de Galapagos. Het is een natuurreservaat dat apart staat van de rest van de archipel. Het is een geweldige plek om te surfen, snorkelen, kajakken, wandelen en vogels kijken of simpelweg om van zon, zee en strand te genieten.

In de middag maak je een tour naar Tintoreras. Deze plek wordt zo genoemd vanwege een grote spleet waarin wittiphaaien, die bekend staan als Tintoreras, dagelijks op de bodem komen rusten. Hier kun je pinguïns, schildpadden, zeeleeuwen en zeeleguanen observeren en snorkelen met kleurrijke tropische vissen. Trek vandaag goede wandelschoenen of sneakers (gesloten schoenen) aan om over de vulkanische rotsen te lopen.

Dag 6: Isabela

Na het ontbijt word je opgehaald voor een tour naar de Sierra Negra-vulkaan (1.490 m); de op een na grootste vulkanische krater ter wereld, 9 km breed en 90 m diep. Je rijdt in ongeveer 45 minuten naar het startpunt van de wandeling. Op weg naar de Sierra Negra vulkaan is er een duidelijke verandering van omgeving naarmate je dichter bij de hooglanden komt, van vulkanische droogte met zwarte grond en weinig vegetatie tot een vochtig bos met lokale planten. Sierra Negra is een uitstekende plek om vogels te kijken zoals vinken en curracas. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en hierbij stijg je van 870 m hoogte naar 1.040 m aan de top van de krater.

Dag 7: Isabela - Santa Cruz

Vandaag maak je een tour naar Los Tuneles. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie. Deze plek wordt beschouwd als een van de mooiste snorkel plekken op Isabela, het is een unieke geologische site. Het water is helder en kalm. Er zijn hier ook vele zeevogels te vinden zoals de albatros, flamingo’s, blauwvoetgenten en de fregatvogel. Ook heb je de kans om schildpadden, zeeleguanen, zeeleeuwen, manta’s, Galapagos pinguïns en wittiphaaien te spotten.

In de middag heb je een privé transfer naar de haven van Puerto Villamil en neem je om 15:00 uur de speedboot naar Santa Cruz waar je rond 17:00 uur arriveert. Per privé transfer word je naar de accommodatie gebracht en de rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag 8: Santa Cruz - Guayaquil

Na het ontbijt word je per privé transfer naar het Itabaca kanaal gebracht waar je met de ferry oversteekt naar Baltra. Hiervandaan vlieg je terug naar Guayaquil. Je kunt aansluitend over stappen op de vlucht naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de reis 8 dagen Galapagos eilandhoppen

In deze reis 8 dagen Galapagos eilandhoppen is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie San Cristobal

Hotel Casa Opuntia is ideaal gelegen aan de boulevard van Puerto Baquerizo Moreno op slechts een paar meter van het strand Playa de Oro. Het restaurant van het hotel bevindt zich in een tuin met uitzicht op de baai. De kamers hebben uitzicht op de oceaan en beschikken over een privé badkamer, airconditioning en kluisje. In het hotel is gratis wifi en ook een buitenzwembad.

Accommodatie Santa Cruz

Hotel Fiesta ligt in het centrum van Puerto Ayora. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, bar, restaurant en gratis wifi. De kamers hebben een privé badkamer en airconditioning.

Accommodatie Isabela

Bij Wooden House heerst een familiaire sfeer. Het hotel is een milieuvriendelijke plek en werkt hard om de milieucertificeringen te behouden, wat erg belangrijk is voor een plek als de Galapagoseilanden. Met 12 kamers biedt het hotel plaats aan 35 gasten. De kamers hebben airconditioning, ventilator, privé badkamer, warm water en een kleine koelkast. Het hotel heeft een restaurant en bar waar je de lokale gerechten kunt proeven. Wifi is gratis beschikbaar in de algemene ruimte.

Foto's en Video's

Foto's van de 8 dagen Galapagos eilandhoppen

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de 8 dagen Galapagos eilandhoppen. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

8 dagen vanaf € 2.925,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Alles was super goed geregeld met 100% maatwerk"

We vonden Travel Happiness Company online toen we op zoek waren naar een reis naar de Galapagos.We waren vrij kort voor de vertrekdatum toen we de reisplannen aan het maken waren. Nicole presenteert zicht met 100% maatwerk. Die belofte hebben we wel eerder gehoord bij een reisorganisatie, maar toch vaak lijken de programma’s bij elkaar geknipt en geplakt, maar niet bij Nicole.

Lees meer
Jack & Cindy (koppel, januari 2024) Galapagos eilandhoppen
Reviews

"Droomreis Ecuador & Galapagos"

Woorden komen te kort om deze reis te beschrijven! Nicole van Travel Happiness Company heeft mij geweldig geholpen met een groot gedeelte van de reis. Een aantal maanden voor vertrek mijn wensen aan gegeven en deze zijn écht allemaal in vervulling gegaan.

Lees meer
Siets (solo reiziger, augustus 2023) Solo reis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Nicole heeft een onvergetelijke reis samengesteld"

Als onderdeel van onze rondreis door Brazilië, Colombia en Ecuador heeft Nicole voor ons een onvergetelijke 8-daagse reis naar de Galapagos eilanden samengesteld. Wat een geweldige kers op de taart was dat zeg! En zeker niet alleen door de ongekend prachtige natuur ervaring, maar ook door de zeer goed op elkaar afgestemde snorkel- en wandelexcursies en de heerlijke en sfeervolle accomodaties waar we verbleven. Het was alles bij elkaar een perfecte balans tussen actie en ontspanning, we hoefden zelf nergens meer aan te denken. Dank voor al je goede zorgen Nicole, we hebben ultiem genoten!

Lees meer
Judith en Floor (vrienden, februari 2020) Galapagos Eilandhoppen

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.