100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Galapagos Isabela

Galapagos Isabela

Isabela is het grootste eiland van de Galapagoseilanden met het dorp Puerto Villamil. Het eiland heeft vijf vulkanen waarvan vulkaan Wolf met 1707 meter het hoogste punt van de Galapagoseilanden is. De meeste cruises komen langs diverse plekken van het eiland Isabela. Ook tijdens het eilandhoppen kun je Isabela bezoeken en verschillende sites bekijken. Lees in deze reisblog wat je kunt beleven en doen op Isabela.

In Puerto Villamil is een informatiecentrum en er zijn enkele winkels, hotels en restaurants. Op dit eiland zijn géén geldautomaten aanwezig, dus zorg dat je voldoende cash meeneemt. Het centrum is klein en minder bevolkt dan op Santa Cruz en San Cristóbal.

Sierra Negra vulkaan

Sierra Negra, een van de actieve vulkanen op Isabela, is met een lengte van 10 kilometer en 9 kilometer breedte de op één na grootste krater ter wereld. Samen met een gids maak je hier een mooie wandeling over het vulkanische gesteente door de lavavelden. Bewonder de Jaboncillo boom en vulkaan Chico die je onderweg ziet.

Concha de Perla

Concha de Perla is een baai met helder water en een klein zandstrand. Je kunt in Puerto Villamil snorkelmateriaal huren en hier op eigen gelegenheid gaan zwemmen en snorkelen. Je ziet onder andere tropische vissen, zeeleeuwen en met een beetje geluk misschien pinguïns.

Los Tuneles

Los Tuneles is één van de allerbeste snorkel- en duikplekken op de Galapagos-eilanden. Het is een beschut doolhof van poelen en lavabruggen die zijn gevormd toen lava van een nabijgelegen vulkaanuitbarsting de zee in stroomde. De wateren zijn kristalhelder en je kunt hier onder andere tropische vissen, zeeschildpadden, zeepaardjes, zeesterren en witpuntrifhaaien zien.

Las Tintoreras

Las Tintoreras is een klein eilandje in de buurt van Isabela. Je tour begint met een boottocht rond de baai om de Galapagos-pinguïns te zien. Daarna maak je een wandeling over het eiland via een cirkelvormig pad dat leidt naar een grote kolonie zeeleguanen en eindigt bij een lavaspleet die vaak vol zit met witpuntrifhaaien. Ten slotte neemt de gids je mee snorkelen tussen de tropische vissen en zeeleeuwen.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op