100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Galapagos Cruise Solaris

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de Galapagos cruise Solaris

De Galapagos cruise Solaris heeft een indicatieprijs vanaf € 3.925,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen op basis van een 5-daagse cruise.

Er zijn verschillende mogelijkheden, cruises variërend van 5 tot 7 dagen met verschillende routes. Neem contact met mij op voor beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Inclusief

 • First class cruise inclusief maaltijden, water, koffie en thee en activiteiten
 • Transfers zoals benoemd in het programma (gedeeld)
 • Activiteiten met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Hiken op de eilanden
 • Boottochten met de dinghy rondom de eilanden
 • Snorkelen inclusief snorkel materiaal
 • Handdoeken
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p.
 • Migratiekaart voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de 5 dagen Luxe Galapagos eilandhoppen

De reis 5 dagen luxe Galapagos eilandhoppen begint op het eiland San Cristobal. Hier ga je snorkelen bij de beroemde Kicker Rock. Je verblijft in het luxueuze Golden Bay met een fantastisch uitzicht op de oceaan. De volgende dag reis je met de speedboot in 2,5 uur naar het eiland Santa Cruz. Hier heb je een dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid wat leuke plekjes te ontdekken. De volgende dag maak je een dag tour naar een nabijgelegen eiland, afhankelijk van de dag is dit Bartolome of North Seymour. Ook hier ga je snorkelen en maak je een mooie wandeling. Je verblijft in het luxe hotel Finch Bay, gelegen bij Estrada Point en direct aan het strand. Een reis waarbij je volop geniet van de indrukwekkende natuur van de Galapagoseilanden en je verblijft in de mooiste accommodaties.

Snorkelen bij Kicker Rock

Kicker Rock is één van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te snorkelen en duiken. Je kunt door het kanaal tussen de twee rotsen zwemmen terwijl je de indrukwekkende onderwaterwereld observeert. Je ziet hier onder andere zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoetgenten.

Dagtour naar Bartolome of North Seymour

Tijdens een dagtour naar North Seymour of Bartolome word je vroeg in de ochtend opgehaald.  Je vaart met de boot naar de eilanden om hier te gaan snorkelen en wandelen. North Seymour staat bekend als één van de mooiere snorkelspots op de Galapagos. Hier kun je allerlei soorten haaien zien; hammerhead sharks, white-tip reef sharks, Galapagos sharks en black-tip sharks. Maar ook zeeschildpadden, manta’s, spotted eagle ray, golden ray en vele tropische vissen!

Geniet van de meest unieke plekjes

Tijdens deze reis luxe Galapagos eilandhoppen verblijf je in de mooiste accommodaties. Golden Bay Hotel & Spa op het eiland San Cristobal combineert luxe met duurzaamheid in de betoverende omgeving van de Galapagoseilanden. Dit droomhotel is gelegen op een bevoorrechte locatie aan Playa de Oro (Golden Beach), direct aan zee, waar zeeleeuwen, blauwvoetgenten en andere bijzondere dieren van de Galapagoseilanden regelmatig worden gezien. Binnen 10 minuten ben je van de luchthaven in het centrum van het dorp Puerto Baquerizo Moreno. Het Finch Bay Eco Hotel ligt op het eiland Santa Cruz op een prachtige locatie, direct aan het strand van Punta Estrada. Het hotel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt gemakkelijke toegang tot stranden en wandelpaden.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van een 5-daagse Galapagos cruise met de Solaris

Deze route is ter inspiratie, het is route C, een 5-daagse Galapagos Cruise langs de zuidelijke eilanden. Naast route C heeft de Galapagos Treasure ook route A (7 dagen en 6 nachten) en B (5 dagen en 4 nachten). Wil je graag meer informatie over de routes en de beschikbaarheid? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Guayaquil - San Cristobal

Vandaag vertrek je van Guayaquil naar San Cristobal. Bij aankomst word je verwelkomd door de crew van de Galapagos Solaris en ontmoet je de andere passagiers. Je wordt naar de Solaris gebracht waar een lunch voor je klaar staat. Er volgt een veiligheidsbriefing en uitleg van de gids over de komende dagen.

Aan het einde van de middag ga je op pad voor een eerste activiteit, je bezoekt Cerro Colorado. Dit Tortoises Protection and Growing Center is op ongeveer 40 minuten rijden gevestigd in het zuidoosten van het eiland. Dit centrum werd gebouwd om de populatie van de reuzenschildpadden te verbeteren. Samen met de gids wandel je langs het pad en kun je verschillende soorten inheemse en endemische planten zien,  evenals vogels, waaronder de gele grasmussen, vele soorten vinken en de Galapagos-vliegenvanger. Na het bezoek word je teruggebracht en is het tijd voor ontspanning en krijg je het diner geserveerd.

Dag 2: Española

In de nacht vaar je naar Española waar je deze ochtend wakker wordt. Aan de noordoostkust van het eiland Española vind je Gardner Bay, een prachtige plek om een duik te nemen in de turquoise zee en de kleurrijke rifvissen te bewonderen. Tevens kun je hier ook snorkelen met de speelse zeeleeuwen en de groene zeeschildpadden. Het witte zandstrand is tevens een belangrijke broedplaats voor de groene zeeschildpadden en je ziet er grote kolonies zeeleeuwen.

In de middag ga je aan land bij Suarez Point. Hier slaan enorme golven op de zuidelijke kliffen en zie je een spectaculair blaasgat waar het water meters omhoog de lucht in spuit. Je maakt een wandeling over dit rotsachtige gebied waar je de meest indrukwekkende en diverse zeevogels ziet. Afhankelijk van het siezoen kun je hier de albatrossen, blauwvoetgenten, nazcagenten, zwaluwstaartmeeuwen, roodsnavelkeerkringvogels zien.

Dag 3: Floreana

Vandaag bezoek je Cormorant Point, Post Office Bay en Baroness Lookout op het eiland Floreana. Het schiereiland Cormorant Point vormt de uiterste noordkaap van Floreana, dat bestaat uit kleinere vulkanische kegels, bedekt door een tropisch droog bos van palo santo. Op het strand word je verwelkomd door een kleine zeeleeuwenkolonie. Verwacht bij Cormorant Point geen vliegende aalscholvers (deze leven uitsluitend in West Galapagos). In plaats daarvan heb je kans om de Galapagos-pinguïns te spotten vanaf de rubberboot, of de flamingo’s in de lagune. Samen met de gids maak je een wandeling door dit gebied. Ook is er tijd om te snorkelen, Devil’s Crown biedt één van de beste snorkelplekken op de Galapagos vanwege het koraalrif dat veel zeeleven aantrekt. Hier kun je Galapagospinguïns, zeeleeuwen, zeeschildpadden, veel verschillende kleuren vissen en zelfs enkele dolfijnen spotten.

In de middag breng je een bezoek aan Post Office Bay. Historisch gezien is deze plek de locatie van een houten vat dat werd geplaatst in de 18e eeuw door de bemanning van een walvisschip. Brieven die in het vat gevonden werden, werden verzameld en afgeleverd door matrozen die naar huis terugkeerden. De brievenbus is nog steeds in gebruik, dit keer niet door matrozen maar wel door toeristen. Laat een kaartje achter voor iemand thuis! Daarna kun je de Baroness Lookout beklimmen en genieten van een paradijselijk uitzicht.

Dag 4: Santiago en Bartolome

Na een lange nacht varen bezoek je vandaag Sullivan Bay (Santiago) en Bartolome. De aankomst in Sullivan Bay lijkt net een maanlanding; het is een desolate omgeving met uitgestrekte velden. Dit eiland is bijzonder populair onder fotografen en je kunt hier groene zeeschildpadden, krabben, blauwe reigers en scholeksters spotten. In de lavastroom zie je vegetatie, zoals lavacactussen.

Het eiland Bartolomé rijst 114 meter boven Sullivan Bay uit. Hier beklim je de trappen van de Bartolomé Peak Trail en word je beloond met een panoramisch uitzicht over vulkanische toppen, maankraters en lavavelden. Daarna kun je een verfrissende duik nemen aan de voet van de beroemde Pinnacle Rock en de onderwaterwereld verkennen in het ondiepe water tijdens het snorkelen. Hoewel er op dit eiland weinig vegetatie is, heeft het twee adembenemende stranden, waar zeeschildpadden leven. Aan de voet van de berg heb je ook de kans om een kleine kolonie Galapagos-pinguïns te zien.

Dag 5: Santa Cruz - Guayaquil

In de ochtend bezoek je Black Turtle Cove. Deze kleine baai ligt aan de noordkant van het eiland Santa Cruz en biedt een uniek decor voor unieke avonturen. Het landschap geeft je het gevoel alsof je in het Amazone-regenwoud bent in plaats van dichtbij de zee. Verken de rustige smaragdgroene lagune en het omliggende ondiepe water baaien met de rubberboot. In het kristalheldere water kun je witpuntrifhaaien, zwartpuntrifhaaien, hamerhaaien, haaien, goudroggen en gevlekte adelaarsroggen spotten. Hierna word je per transfer naar de luchthaven van Baltra gebracht en vlieg je hiervandaan naar Guayaquil.

Bijzondere accommodaties

Galapagos cruise Solaris

De Solaris is een first-class motorjacht gebouwd in 2019. Er kunnen 16 passagiers aan boord. De Solaris is een plek voor iedereen, van koppels tot gezinnen en zelfs geschikt voor de solo-reiziger!

Galapagos Cruise Solaris

De Solaris is een first-class motorjacht gebouwd in 2019. Er kunnen 16 passagiers aan boord. De hutten van Solaris zijn zeer ruim en beschikken over een groot panoramisch raam dat uitkijkt op de oceaan. Alle hutten hebben een eigen badkamer met warm en koud water. Het binnengedeelte van het hoofddek bevat de moderne en comfortabele woon- en eetkamer met comfortabele banken, tafels, een buffetbar en een thee-/koffiestation. Er is ook een flatscreen-thuisbioscoop, een dvd-speler en een kleine bibliotheek. Op het main deck zijn er 5 hutten (12m2) met een eenpersoonsbed en 1 hut (23m2) met een queenbed en eenpersoonsbed. Op het upper deck zijn er 5 hutten (23m2) waarvan 3 suites met een queenbed en eenpersoonsbed en 2 suites met een queenbed en slaapbank.

Foto's en Video's

Foto's van de Galapagos cruise Solaris

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de 5 daagse Galapagos cruise Solaris. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

5 dagen vanaf € 3.925,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Droomreis Ecuador & Galapagos"

Woorden komen te kort om deze reis te beschrijven! Nicole van Travel Happiness Company heeft mij geweldig geholpen met een groot gedeelte van de reis. Een aantal maanden voor vertrek mijn wensen aan gegeven en deze zijn écht allemaal in vervulling gegaan.

Lees meer
Siets (solo reiziger, augustus 2023) Solo reis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Heel veel persoonlijke aandacht"

Wat een fantastisch land. Eigenlijk twee vakanties in 1. Het vasteland van Ecuador met het Andes gebergte en de afwisseling in het Amazonegebied. De Galapagos eilanden die je een overweldigende indruk bieden. Heel veel persoonlijke aandacht, zowel van Nicole als de lokale partner. Uitermate kundige gidsen waardoor je ook veel leert over de achtergrond van dit mooie diverse land. Overnachten bij de lokale bevolking geeft je veel inzicht in hun manier van leven. Als je houdt van een actieve en afwisselende vakantie zou ik deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje zetten.

Lees meer
Ed & Marjolein (stel, juli 2022) Natuurreis Ecuador & Galapagos
Reviews

"De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld"

We hebben een maatwerkreis gehad van bijna een maand in Ecuador en de Galapagos eilanden. De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. Al met al hebben we een fantastische reis gehad waarin we ongelofelijk veel gezien en gedaan hebben. We willen daarom Nicole bedanken voor de goede zorgen en adviezen. Travel Happiness is een aanrader voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd.

Lees meer
Bart en Roel (vrienden, augustus 2022) Avontuurlijke reis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.