100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

"De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld"

We hebben een maatwerkreis gehad van bijna een maand in Ecuador en de Galapagos eilanden. De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. We begonnen met een fietstocht door de hoofdstad Quito waarin we kennis maakten met de lokale cultuur en eten. Aan het einde van de middag zijn we naar de vallei geweest en het centrum van de wereld. Het was een mooie manier om de stad te bezichtigen.

Vanuit de hoofdstad zijn we naar het nevelwoud gegaan waarin we veel vogelsoorten hebben gespot. De kolibries eten lekker uit je hand. De dagen daarna gingen we naar het indianendorp Otavalo waarin we bij een plaatselijk gezin bleven slapen, een bijzondere ervaring. De dagen erna gingen we naar de vulkanen Cotopaxi, waar we verschillende fietstochten hebben gedaan en vervolgens de berg hebben beklommen tot basecamp op 5000m hoogte. Zorg voor een goeie conditie 😉
Daarna zijn we doorgereden naar quilotoa, waar we het kratermeer hebben mogen bewonderen en ook nog getrakteerd werden op een lokaal muziekfestival.

Op naar het backpackers dorpje Baños waar we eens goed op stap konden gaan. Onze kater hebben we achter kunnen laten bij de waterval Pailon del Diablo en gingen we door naar Tena, terug het oerwoud in. Daar waren we volledig afgesloten van de buitenwereld en hebben we kennis mogen maken met de plaatselijke indianenstam. Deze hadden een aantal ongewone gerechten op hun kaart staan, welke wij met kleine tegenzin toch gegeten hebben.

Vervolgens kwamen we terecht in Guamote, een klein dorpje vlakbij de Chimburazu vulkaan. Hierin hebben we bezoekje gebracht aan de lokale bevolking en we hebben empanadas gemaakt die boven alle verwachtingen nog smaakte ook.

Na een bezoek aan Cuenca en Guayaquil kwamen we aan bij de Galapalos eilanden waar we straten op San Cristobal. Daar kun je heerlijk ronddwalen in alle steegjes en naast de verse vis ook diverse biertjes drinken. Let wel op de zeeleeuwen dje letterlijk overal op straat liggen na zonsondergang. Ook hebben we hier een aantal eilandjes bezocht waar we de zeer diverse ecologie in al zijn glorie hebben gezien. Alle dieren zijn hier niet schuw en kunnen van heel dichtbij bewonderd worden.

Na San Cristobal gingen we per speedboot naar Santa Cruz gegaan waar we verschillende snorkeltochten hebben gedaan en zelfs een hele school rifhaaien hebben gespot. Al met al hebben we een fantastische reis gehad waarin we ongelofelijk veel gezien en gedaan hebben. We willen daarom Nicole bedanken voor de goede zorgen en adviezen. Travel Happiness is een aanrader voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd.

Bart en Roel (vrienden, augustus 2022) Avontuurlijke reis Ecuador en Galapagos

Download mijn GRATIS e-book vol met insider tips over reizen door Latijns-Amerika

Met de informatie uit dit e-book krijg jij een beter beeld van de verschillende reisbestemmingen in Latijns-Amerika. Je leest over mijn persoonlijke reiservaringen, insider tips over wat je gezien en beleefd moet hebben op de bestemming, inclusief een aantal verborgen pareltjes. Hierdoor leer je de plekjes buiten de gebaande paden kennen, ver weg van de massa.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.