100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Duikvakantie Galapagos 7 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de duikvakantie Galapagos

De duikvakantie Galapagos heeft een indicatieprijs vanaf € 2.895,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen.

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Speedboot van San Cristobal naar Santa Cruz (gedeeld)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé tour Interpretation Center, Frigate Bird Hill en Carola Beach
 • Duiktour Kicker Rock en Manglecito of Witch Hill incl. duikmateriaal en lunch (groepstour)
 • Kajak tour Estrada Point (groepstour)
 • Duiktour naar Bartolome of North Seymour incl. duikmateriaal en lunch (groepstour)
 • Duiktour Gordon Rocks incl. duikmateriaal en lunch (groepstour)
 • Privé tour Hooglanden Santa Cruz en Twin Craters incl. entreegelden
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p. (vanaf augustus 2024 USD 200 p.p.)
 • Migratiekaart voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de duikvakantie Galapagos

De duikvakantie Galapagos is een reis waarbij je gaat eilandhoppen en duiken. Je begint op het eiland San Cristobal. Hier ga je duiken bij de beroemde Kicker Rock. De volgende dag reis je naar het eiland Santa Cruz. Hier ga je in de ochtend een kajaktour doen en de rest van de dag kun je op eigen gelegenheid leuke plekjes van het eiland ontdekken. De volgende dag maak je een duik bij een nabijgelegen eiland, afhankelijk van de dag is Seymour of Daphne. De volgende dag maak je een duik tour bij Gordon Rocks, één van de meest geliefde duikspots op de Galapagos. Een reis waarbij je volop geniet van de indrukwekkende natuur en het dierenleven op de Galapagoseilanden.

Duiken bij Kicker Rock

Kicker Rock is één van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te duiken. Je kunt bij het kanaal duiken en tussen de twee rotsen zwemmen terwijl je de indrukwekkende onderwaterwereld observeert. Je ziet hier onder andere zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoetgenten.

Duiken bij Seymour of Daphne

De Daphne-eilanden hebben twee duikplekken, één bij Daphne Major en de andere bij Daphne Minor. Beiden zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde duikers. De koraalmuren trekken kleurrijke rifvissen, whitetip rifhaaien, manta’s, adelaarsroggen, zeeleeuwen en groene zeeschildpadden aan. Seymour is geschikt voor zowel beginners als ervaren duikers. De duik begint met het afdalen van de kust naar een mooi rotsrif op 16-18 meter. Dit gebied wordt vaak bezocht door witte- en zwartpuntrifhaaien en groene zeeschildpadden. Er zijn altijd grote scholen barracuda’s, snapper en andere rifvissen in de buurt. Andere dieren die je kunt spotten zijn octopussen, gevlekte adelaarsroggen en af ​​en toe manta’s, roggen of kleine scholen hamerhaaien.

Duiken bij Gordon Rocks

Gordon Rocks is één van de meest geliefde duikspots op de Galapagos. Let op: je moet wel een gevorderde duiker zijn om op deze plek te duiken. Er staat een harde stroming waardoor veel plankton naar de oppervlakte komt, hier komt veel zeeleven op af. Tijdens een duik bij Gordon Rocks is het mogelijk om hamerhaaien, galapagoshaaien, witpuntrifhaaien, grote zeeschildpadden en roggen te zien.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de duikvakantie Galapagos

Dit is een inspiratiereis, de duikvakantie Galapagos wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Guayaquil - San Cristobal

Vandaag vertrek je van Guayaquil naar San Cristobal. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelssprekende gids en naar je accommodatie gebracht. In de middag start je met de privé tour naar het Interpretation Center, Frigate Bird Hill en Carola Beach. Bij het Interpretation Center krijg je uitleg over de rijke geschiedenis van de eilanden en inzicht in de fascinerende flora en fauna. Daarna breng je een bezoek aan Frigate Bird Hill, een broedplaats voor prachtige fregatvogels. Je kunt 3,5 kilometer wandelen langs de kustroute, onderweg word je beloond met panoramische uitzichten en de kans om twee verschillende soorten fregatvogels te observeren. In de baai kun je uitstekend snorkelen met zeeleeuwen. De wandeling brengt je uiteindelijk bij het afgelegen Baquerizo-strand.

Dag 2: San Cristobal

Na een vroeg ontbijt maak je je klaar voor een duiktour naar de beroemde Kicker Rock. Onderweg maak je een stop bij Las Tijeretas voor een test duik. Kicker Rock is een enorm offshore rotsblok met een puntige toren ernaast en komt tot 150 meter boven zeeniveau. Naast de vele zeevogels op dit rotsblok is het een geweldige spot om te duiken. Je hebt de kans om verschillende soorten haaien, zeeleeuwen en de Pacifische groene schildpad te zien. Daarna vaar je richting Witch Hill waar je gaat lunchen en relaxen op het strand of een korte wandeling maakt. In de middag ben je weer terug in Puerto Baquerizo Moreno.

duikvakantie Galapagos Kicker Rock

Dag 3: San Cristobal - Santa Cruz

Vroeg in de ochtend heb je een privé transfer naar de pier. Hiervandaan neem je de speedboot naar Santa Cruz. Bij aankomst heb je een privé transfer naar de accommodatie. Daarna is het tijd voor een kajaktour in de baai van Santa Cruz. Je gaat kajakken langs de kust richting Punta Estrada. Bij de baai zijn rotswanden die een perfecte leefomgeving vormen voor vogels zoals de Bruine Noddy Stern en de Blauwvoetgent. Je kajakt langs de rotswand en door het ondiepe water heb je de kans om zeeschildpadden te zien. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Santa Cruz (Daphne of Seymour)

Vandaag maak je een duiktour naar Daphne of Seymour. Je wordt opgehaald bij het hotel voor een privé transfer naar de haven van Puerto Ayora. De Daphne-eilanden hebben twee duikplekken, één bij Daphne Major en de andere bij Daphne Minor. Beiden zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde duikers. De koraalmuren trekken kleurrijke rifvissen, rifhaaien, manta’s, adelaarsroggen, zeeleeuwen en groene zeeschildpadden aan. Seymour is geschikt voor zowel beginners als ervaren duikers. De duik begint met het afdalen van de kust naar een mooi rotsrif op 16-18 meter. Dit gebied wordt vaak bezocht door witte- en zwartpuntrifhaaien en groene zeeschildpadden. Andere dieren die je kunt spotten zijn octopussen, gevlekte adelaarsroggen en manta’s.

Dag 5: Santa Cruz (Gordon Rocks)

In de ochtend word je opgehaald bij het hotel voor een privé transfer naar de haven van Puerto Ayora. Je gaat vandaag nog een dag duiken en dit keer naar Gordon Rocks, dit is één van de meest geliefde duikspots op de Galapagos. Let op: je moet wel een gevorderde duiker zijn om op deze plek te duiken. Er staat een harde stroming waardoor veel plankton naar de oppervlakte komt, hier komt veel zeeleven op af. Tijdens een duik bij Gordon Rocks is het mogelijk om hamerhaaien, galapagoshaaien, witpuntrifhaaien, grote zeeschildpadden en roggen te zien. Aan het einde van de dag word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 6: Santa Cruz

Na het ontbijt word je opgehaald voor een tour naar de hooglanden van Santa Cruz. Je bezoekt het El Chato Reserve. Dit reservaat is één van de beste plekken om reuzenschildpadden in het wild te zien. Je kunt hier wandelen door het reservaat en deze majestueuze dieren van dichtbij zien. Daarna neemt de Engelssprekende gids je mee naar de tweelingkraters, een paar enorme magmakamers waarvan de daken zijn ingestort en waardoor er zinkgaten zijn achtergebleven. De kraters worden omringd door het Scalesia-bos waar verschillende soorten darwinvinken, vermiljoenvliegenvangers en uilen met korte oren leven. De Scalesia-boom is endemisch voor de Galapagos en dankzij de inspanningen van natuurbeschermers is het bos rond Los Gemelos één van de grootste op de eilanden.

natuurreis Ecuador en Galapagos reuzenschildpad

Dag 7: Santa Cruz - Guayaquil

Na het ontbijt word je per privé transfer naar het Itabaca kanaal gebracht waar je met de ferry oversteekt naar Baltra. Hiervandaan vlieg je terug naar Guayaquil. Je kunt aansluitend over stappen op de vlucht naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de duikvakantie Galapagos

In deze duikvakantie Galapagos is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie San Cristobal

Casa Playa Mann ligt in de badplaats Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristobal, het meest oostelijke eiland van de Galapagos-archipel. Het is een bed & breakfast die wordt gerund door een lokale familie. Het hotel biedt uitzicht op zee en nodigt je uit voor direct contact met een van de meest bio-diverse en pittoreske gebieden van het eiland San Cristobal op de Galapagos. De kleine Bed & Breakfast heeft het grote voordeel dat de service erg persoonlijk is, de hosts doen er alles aan om jou een uitstekende ervaring te bieden!

Accommodatie Santa Cruz

Hotel Fiesta ligt in het centrum van Puerto Ayora. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, bar, restaurant en gratis wifi. De kamers hebben een privé badkamer en airconditioning.

Foto's en Video's

Foto's van de duikvakantie Galapagos

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de duikvakantie Galapagos. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

7 dagen vanaf € 2.895,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Reviews

"Droomreis Ecuador & Galapagos"

Woorden komen te kort om deze reis te beschrijven! Nicole van Travel Happiness Company heeft mij geweldig geholpen met een groot gedeelte van de reis. Een aantal maanden voor vertrek mijn wensen aan gegeven en deze zijn écht allemaal in vervulling gegaan.

Lees meer
duikvakantie Galapagos Kicker Rock
Sietse (solo reiziger, augustus 2023) Solo reis Ecuador en Galapagos

Reviews

"Nicole heeft een onvergetelijke reis samengesteld"

Als onderdeel van onze rondreis door Brazilië, Colombia en Ecuador heeft Nicole voor ons een onvergetelijke 8-daagse reis naar de Galapagos eilanden samengesteld. Wat een geweldige kers op de taart was dat zeg! En zeker niet alleen door de ongekend prachtige natuur ervaring, maar ook door de zeer goed op elkaar afgestemde snorkel- en wandelexcursies en de heerlijke en sfeervolle accomodaties waar we verbleven. Het was alles bij elkaar een perfecte balans tussen actie en ontspanning, we hoefden zelf nergens meer aan te denken. Dank voor al je goede zorgen Nicole, we hebben ultiem genoten!

Lees meer
Judith en Floor (vrienden, februari 2020) Galapagos Eilandhoppen

Reviews

“Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld”

Dankzij het enthousiaste verhaal van Nicole over Ecuador hebben we besloten daar onze reis naartoe te laten gaan. Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld i.s.m. lokale partners. Voor tijdens en na de reis was er ook de nodige persoonlijke aandacht. Dat is door ons als heel prettig ervaren. De reis bracht ons op prachtige en bijzondere plekken. In zowel het Andesgebergte, de Amazone als op de Galapagos eilanden. De gidsen waren uiterst prettig en hebben de ervaring nog mooier gemaakt. Alles was uitstekend geregeld.
We gaan zeker kijken naar de bestemmingen die Travel Happiness Company nog meer aanbiedt!

Lees meer
Dick en Sylvia (stel, april 2022) Natuurrondreis Ecuador en Galapagos

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp