100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Galapagos Cruise Treasure

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de Galapagos cruise Treasure

De Galapagos Cruise Treasure heeft een indicatieprijs vanaf € 3.925,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen op basis van een 5-daagse cruise.

Er zijn verschillende mogelijkheden, cruises variërend van 5, 7 tot zelfs 9, 11 of 15 dagen. Neem contact met mij op voor beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Inclusief

 • First class cruise inclusief maaltijden, water, koffie en thee en activiteiten
 • Transfers zoals benoemd in het programma (gedeeld)
 • Activiteiten met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Hiken op de eilanden
 • Boottochten met de dinghy rondom de eilanden
 • Snorkelen inclusief snorkel materiaal
 • Handdoeken
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p.
 • Migratiekaart voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de 5 dagen Luxe Galapagos eilandhoppen

De reis 5 dagen luxe Galapagos eilandhoppen begint op het eiland San Cristobal. Hier ga je snorkelen bij de beroemde Kicker Rock. Je verblijft in het luxueuze Golden Bay met een fantastisch uitzicht op de oceaan. De volgende dag reis je met de speedboot in 2,5 uur naar het eiland Santa Cruz. Hier heb je een dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid wat leuke plekjes te ontdekken. De volgende dag maak je een dag tour naar een nabijgelegen eiland, afhankelijk van de dag is dit Bartolome of North Seymour. Ook hier ga je snorkelen en maak je een mooie wandeling. Je verblijft in het luxe hotel Finch Bay, gelegen bij Estrada Point en direct aan het strand. Een reis waarbij je volop geniet van de indrukwekkende natuur van de Galapagoseilanden en je verblijft in de mooiste accommodaties.

Snorkelen bij Kicker Rock

Kicker Rock is één van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te snorkelen en duiken. Je kunt door het kanaal tussen de twee rotsen zwemmen terwijl je de indrukwekkende onderwaterwereld observeert. Je ziet hier onder andere zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoetgenten.

Dagtour naar Bartolome of North Seymour

Tijdens een dagtour naar North Seymour of Bartolome word je vroeg in de ochtend opgehaald.  Je vaart met de boot naar de eilanden om hier te gaan snorkelen en wandelen. North Seymour staat bekend als één van de mooiere snorkelspots op de Galapagos. Hier kun je allerlei soorten haaien zien; hammerhead sharks, white-tip reef sharks, Galapagos sharks en black-tip sharks. Maar ook zeeschildpadden, manta’s, spotted eagle ray, golden ray en vele tropische vissen!

Geniet van de meest unieke plekjes

Tijdens deze reis luxe Galapagos eilandhoppen verblijf je in de mooiste accommodaties. Golden Bay Hotel & Spa op het eiland San Cristobal combineert luxe met duurzaamheid in de betoverende omgeving van de Galapagoseilanden. Dit droomhotel is gelegen op een bevoorrechte locatie aan Playa de Oro (Golden Beach), direct aan zee, waar zeeleeuwen, blauwvoetgenten en andere bijzondere dieren van de Galapagoseilanden regelmatig worden gezien. Binnen 10 minuten ben je van de luchthaven in het centrum van het dorp Puerto Baquerizo Moreno. Het Finch Bay Eco Hotel ligt op het eiland Santa Cruz op een prachtige locatie, direct aan het strand van Punta Estrada. Het hotel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt gemakkelijke toegang tot stranden en wandelpaden.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van een 5-daagse Galapagos cruise met de Treasure

Deze route is ter inspiratie, het is route A, een 5-daagse Galapagos Cruise. Naast route A heeft de Galapagos Treasure ook route B (5 dagen en 4 nachten) en C (7 dagen en 6 nachten). Daarnaast kun je deze routes combineren tot een langere cruise bijvoorbeeld route A+B (9 dagen en 8 nachten), route C+A (11 dagen en 10 nachten), route B+C+A (15 dagen en 14 nachten). Wil je graag meer informatie over de routes en de beschikbaarheid? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Guayaquil - Baltra - Santa Cruz

Vandaag vertrek je van Guayaquil naar Baltra. Bij aankomst word je verwelkomd door de crew van de Galapagos Treasure en ontmoet je de andere passagiers. Je wordt naar de catamaran gebracht waar een lunch voor je klaar staat. Er volgt een veiligheidsbriefing en uitleg van de gids over de komende dagen. Aan het einde van de middag ga je op pad voor een eerste activiteit, je bezoekt El Chato. Je stapt uit bij het Itabaca-kanaal en word naar de hooglanden van het eiland Santa Cruz gereden. Hier bewonder je de Galapagos reuzenschildpadden. Na het bezoek word je teruggebracht naar de catamaran en is het tijd voor ontspanning en krijg je het diner geserveerd.

Dag 2: Santiago - Bartolome

Vandaag bezoek je Sullivan Bay (Santiago) en Bartolome. De aankomst in Sullivan Bay lijkt net een maanlanding; het is een desolate omgeving met uitgestrekte velden. Dit eiland is bijzonder populair onder fotografen en je kunt hier groene zeeschildpadden, krabben, blauwe reigers en scholeksters spotten. In de lavastroom zie je vegetatie, zoals lavacactussen.

Het eiland Bartolomé rijst 114 meter boven Sullivan Bay uit. Hier beklim je de trappen van de Bartolomé Peak Trail en word je beloond met een panoramisch uitzicht over vulkanische toppen, maankraters en lavavelden. Daarna kun je een verfrissende duik nemen aan de voet van de beroemde Pinnacle Rock en de onderwaterwereld verkennen in het ondiepe water tijdens het snorkelen. Hoewel er op dit eiland weinig vegetatie is, heeft het twee adembenemende stranden, waar zeeschildpadden leven. Aan de voet van de berg heb je ook de kans om een kleine kolonie Galapagos-pinguïns te zien.

Dag 3: North Seymour - South Plaza

Seymour is een verhoogd (in tegenstelling tot vulkanisch) eiland en daarom over het algemeen vlak en bezaaid met rotsblokken. Er zijn goede nestplaatsen voor een grote populatie prachtige fregatvogels. Blauwvoetgenten voeren hun baltsdans uit in de meer open gebieden en zwaluwstaartmeeuwen zitten op de klifranden. Er is een cirkelvormig pad dat je over het eiland voert naar een prachtige, rotsachtige kust waar je zeeleeuwen spot.

De excursie in de middag vindt plaats op het South Plaza Islet. Dit eilandje ademt een unieke Jurassic-sfeer uit, met zijn roodachtige flora en gigantische Opuntia-cactussen die het landschap bedekken. Hier zie je de Barrington leguanen. Tijdens dit bezoek heb je ook de mogelijkheid om te zwemmen over een rif dat een verscheidenheid aan zeeleven aantrekt, zoals zeeschildpadden, rifhaaien, pijlstaartroggen en zeeleeuwen.

Dag 4: San Cristobal (Pitt Point & Witch Hill)

De door de wind gebeeldhouwde kliffen van Pitt Point waren de eerste aanblik van land toen Charles Darwin arriveerde op de Galapagos aan boord van de HMS Beagle op 15 september 1835. Vandaag ga je van boord naar datzelfde kleine groene zandstrand, waar je eerst wordt begroet door een groep zeeleeuwen. Achter dit dromerige strand, begint een pad dat je via een ravijn naar de top van de klif brengt. Terwijl je omhoog wandelt, bewonder je de landschappen van dit geologische wonder. Het is mogelijk om de blauwvoetgent, roodpootgent, nazcagent en fregat vogels hier te zien. Dit is ook de perfecte plek om te snorkelen of kajakken.

In de middag ga je naar Witch Hill (Cerro Brujo in het Spaans), de overblijfselen van een tufsteenkegel, en met de primaire attractie een koraalzandstrand dat uitmondt in een rustige baai. Hier kun je snorkelen in het leefgebied van zeeleguanen, pijlstaartroggen, witpunthaaien, adelaarsroggen, schildpadden, en vele soorten rifvissen. Achter de zandduinen van het strand stroomt een droge donkere lavastroom, die ook dient als verfrissingsplek voor leguanen. Hier kun je kust- en trekvogels observeren, waaronder pelikanen, blauwvoetgenten en zwaluwstaartmeeuwen.

Dag 5: San Cristobal - Guayaquil

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het Galapagos National Park Visitor Centre, dit ligt dicht bij de havenstad van Puerto Baquerizo Moreno. Het centrum geeft informatie over de vulkanische oorsprong van de eilanden, de afgelegen ligging van het continent, de oceaanstromingen, het speciale klimaat en de komst van verschillende soorten en hun vestiging. Hierna word je per transfer naar de luchthaven van San Cristobal gebracht en vlieg je hiervandaan naar Guayaquil.

Bijzondere accommodaties

Galapagos cruise Treasure

De Treasure is een kleinschalige, first-class, motor catamaran gebouwd in 2009. Er kunnen 16 passagiers aan boord. De algemene ruimten bestaan uit een terras met BBQ (upper deck), lounge met woonkamer, restaurant en bar en een relax gedeelte met whirlpool.

Galapagos Cruise Treasure

De Treasure, gebouwd in Guayaquil in 2009, is speciaal ontworpen voor cruises op de Galapagos. Met een eigen balkon op alle hutten en een mastersuite op het hoofddek is deze enorme en elegante catamaran een uitstekende keuze om op een kleinschalige manier langs de eilanden te navigeren. Alle ruime en lichte hutten (20 m²) beschikken over privé faciliteiten, airconditioning, haardroger, badjassen, balkon en een overdekt zitgedeelte met een kleine tafel. Geniet van het prachtige panoramische uitzicht vanuit de whirlpool op het zonnedek en van een smakelijke maaltijd in de eetzaal ‘Al Fresco’.

Op het main deck zijn er 4 cabins (20 m²) waarvan 3 twin suites, 1 double suite en 1 master suite cabin (40 m²). Al deze cabins hebben een eigen balkon. Op het upper deck zijn er 4 cabins (20 m²) waarvan 2 cabins met twee eenpersoonsbedden en 2 cabins met een queen bed en eenpersoonsbed. Ook deze cabins hebben allemaal een eigen balkon.

Foto's en Video's

Foto's van de Galapagos cruise Treasure

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de 5 daagse Galapagos cruise Treasure. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

5 dagen vanaf € 3.925,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Droomreis Ecuador & Galapagos"

Woorden komen te kort om deze reis te beschrijven! Nicole van Travel Happiness Company heeft mij geweldig geholpen met een groot gedeelte van de reis. Een aantal maanden voor vertrek mijn wensen aan gegeven en deze zijn écht allemaal in vervulling gegaan.

Lees meer
Siets (solo reiziger, augustus 2023) Solo reis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Heel veel persoonlijke aandacht"

Wat een fantastisch land. Eigenlijk twee vakanties in 1. Het vasteland van Ecuador met het Andes gebergte en de afwisseling in het Amazonegebied. De Galapagos eilanden die je een overweldigende indruk bieden. Heel veel persoonlijke aandacht, zowel van Nicole als de lokale partner. Uitermate kundige gidsen waardoor je ook veel leert over de achtergrond van dit mooie diverse land. Overnachten bij de lokale bevolking geeft je veel inzicht in hun manier van leven. Als je houdt van een actieve en afwisselende vakantie zou ik deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje zetten.

Lees meer
Ed & Marjolein (stel, juli 2022) Natuurreis Ecuador & Galapagos
Reviews

"De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld"

We hebben een maatwerkreis gehad van bijna een maand in Ecuador en de Galapagos eilanden. De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. Al met al hebben we een fantastische reis gehad waarin we ongelofelijk veel gezien en gedaan hebben. We willen daarom Nicole bedanken voor de goede zorgen en adviezen. Travel Happiness is een aanrader voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd.

Lees meer
Bart en Roel (vrienden, augustus 2022) Avontuurlijke reis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.