100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Galapagos Cruise Archipel

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de Galapagos cruise Archipel I

De Galapagos cruise Archipel I heeft een indicatieprijs vanaf € 4.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen op basis van een 8-daagse cruise.

Er zijn verschillende mogelijkheden, cruises variërend van 4 tot 8 dagen met verschillende routes. Neem contact met mij op voor beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Inclusief

 • Middenklasse cruise inclusief maaltijden, water, koffie en thee en activiteiten
 • Transfers zoals benoemd in het programma (gedeeld)
 • Activiteiten met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Hiken op de eilanden
 • Boottochten met de dinghy rondom de eilanden
 • Snorkelen inclusief snorkel materiaal
 • Handdoeken
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p.
 • Migratiekaart voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de 5 dagen Luxe Galapagos eilandhoppen

De reis 5 dagen luxe Galapagos eilandhoppen begint op het eiland San Cristobal. Hier ga je snorkelen bij de beroemde Kicker Rock. Je verblijft in het luxueuze Golden Bay met een fantastisch uitzicht op de oceaan. De volgende dag reis je met de speedboot in 2,5 uur naar het eiland Santa Cruz. Hier heb je een dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid wat leuke plekjes te ontdekken. De volgende dag maak je een dag tour naar een nabijgelegen eiland, afhankelijk van de dag is dit Bartolome of North Seymour. Ook hier ga je snorkelen en maak je een mooie wandeling. Je verblijft in het luxe hotel Finch Bay, gelegen bij Estrada Point en direct aan het strand. Een reis waarbij je volop geniet van de indrukwekkende natuur van de Galapagoseilanden en je verblijft in de mooiste accommodaties.

Snorkelen bij Kicker Rock

Kicker Rock is één van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te snorkelen en duiken. Je kunt door het kanaal tussen de twee rotsen zwemmen terwijl je de indrukwekkende onderwaterwereld observeert. Je ziet hier onder andere zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoetgenten.

Dagtour naar Bartolome of North Seymour

Tijdens een dagtour naar North Seymour of Bartolome word je vroeg in de ochtend opgehaald.  Je vaart met de boot naar de eilanden om hier te gaan snorkelen en wandelen. North Seymour staat bekend als één van de mooiere snorkelspots op de Galapagos. Hier kun je allerlei soorten haaien zien; hammerhead sharks, white-tip reef sharks, Galapagos sharks en black-tip sharks. Maar ook zeeschildpadden, manta’s, spotted eagle ray, golden ray en vele tropische vissen!

Geniet van de meest unieke plekjes

Tijdens deze reis luxe Galapagos eilandhoppen verblijf je in de mooiste accommodaties. Golden Bay Hotel & Spa op het eiland San Cristobal combineert luxe met duurzaamheid in de betoverende omgeving van de Galapagoseilanden. Dit droomhotel is gelegen op een bevoorrechte locatie aan Playa de Oro (Golden Beach), direct aan zee, waar zeeleeuwen, blauwvoetgenten en andere bijzondere dieren van de Galapagoseilanden regelmatig worden gezien. Binnen 10 minuten ben je van de luchthaven in het centrum van het dorp Puerto Baquerizo Moreno. Het Finch Bay Eco Hotel ligt op het eiland Santa Cruz op een prachtige locatie, direct aan het strand van Punta Estrada. Het hotel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt gemakkelijke toegang tot stranden en wandelpaden.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van een 8-daagse Galapagos cruise met de Archipel I

Deze route is ter inspiratie, het is route A, een 8-daagse Galapagos Cruise langs de zuidwestelijke eilanden. Naast route A heeft de Galapagos Archipel ook route B en zijn er meerdere combinaties mogelijk, ook qua lengte van dagen. Wil je graag meer informatie over de routes en de beschikbaarheid? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Guayaquil - San Cristobal

Vandaag vertrek je van Guayaquil naar San Cristobal. Bij aankomst word je verwelkomd door de crew van de Galapagos Solaris en ontmoet je de andere passagiers. Je wordt naar de Solaris gebracht waar een lunch voor je klaar staat. Er volgt een veiligheidsbriefing en uitleg van de gids over de komende dagen.

In de middag ga je op pad voor een eerste activiteit, je bezoekt het Interpretation Center en Frigate Bird Hill. Bij het Interpretation Center krijg je uitleg over de rijke geschiedenis van de eilanden en inzicht in de fascinerende flora en fauna. Het bezoekerscentrum belicht de natuurlijke processen die de Galapagoseilanden tot een unieke en bijzondere plek hebben gevormd. Het dient ook als een educatief centrum voor parkpersoneel en natuurgidsen, en benadrukt de voortdurende inspanningen om deze ongerepte eilanden te behouden en te beschermen.

Daarna breng je een bezoek aan Frigate Bird Hill, een broedplaats voor prachtige fregatvogels. Je kunt 3,5 kilometer wandelen langs de kustroute, deze route brengt je langs het strand Playa Mann naar Cerro Tijeretas (Frigate Bird Hill). Onderweg word je beloond met panoramische uitzichten en de kans om twee verschillende soorten fregatvogels te observeren.

Dag 2: Santa Fe - South Plaza

In de ochtend bezoek je het eiland Santa Fe, gelegen in het zuidoostelijke deel van de Galapagos. Dit eiland is gevormd door een opwaartse beweging in plaats van door een vulkanische oorsprong, en daarom is het grotendeels vlak. Sommige theorieën beweren dat dit het oudste eiland van de archipel is. Santa Fe is de thuisbasis van verschillende endemische soorten zoals de Galapagos-havik, Galapagos-slang, Galapagos-spotvogel en een van de twee soorten landleguanen van de eilanden. Je gaat samen met de gids een wandeling maken op het eiland en er is ook tijd om te snorkelen of kajakken.

South Plaza ligt ten oosten van het eiland Santa Cruz en vormt onderdeel van een paar eilanden die bekend staan als “Islas Plazas”. Ondanks zijn kleine formaat, is het één van de meest interessante en opvallende eilanden van de Galapagos. De landleguanen van Plazas zijn kleiner dan hun familieleden op de andere eilanden. De grote populatie leguanen is te danken aan de aanwezigheid van cactusvijgen, hun favoriete eten. Zwaluwstaart meeuwen die nestelen zich in de ruige kliffen en ook  pijlstormvogels, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen kun je hier zien.

Dag 3: North Seymour - Chinese Hat

North Seymour is een verhoogd eiland en daarom vrij vlak en bezaaid met rotsblokken. Je vindt hier een grote populatie prachtige fregatvogels en ook blauwvoetgenten. Na een wandeling is het tijd om te gaan snorkelen, waarbij je onder andere zeeleeuwen en zeeschildpadden ziet.

Chinese Hat is een vulkanische kegel van 52 meter hoog die een ander eilandje vormt vlak voor de rotsachtige kust van Santiago, waar een kleine kolonie van Galapagos pinguïns hebben zich gevestigd. Bij het naderen van Chinese Hat zul je de betekenis van de naam begrijpen. Dit is een uitstekende plek om meer te leren over vulkanen, lavabommen en lavatunnels.

Dag 4: Santa Cruz

Vandaag maak je een tour naar de hooglanden van Santa Cruz. Je bezoekt het El Chato Reserve. Dit reservaat in de hooglanden van Santa Cruz is één van de beste plekken om reuzenschildpadden in het wild te zien. Je kunt hier wandelen door het reservaat en deze majestueuze dieren van dichtbij zien. Daarna neemt de gids je mee naar de tweelingkraters, een paar enorme magmakamers waarvan de daken zijn ingestort en waardoor er zinkgaten zijn achtergebleven. De kraters worden omringd door het Scalesia-bos waar verschillende soorten darwinvinken, vermiljoenvliegenvangers en uilen met korte oren leven. De Scalesia-boom is endemisch voor de Galapagos en dankzij de inspanningen van natuurbeschermers is het bos rond Los Gemelos één van de grootste op de eilanden.

Dag 5: Isabela

Moreno Point ligt aan de noordkust van het eiland Isabela, tussen de vulkanen Sierra Negra en Cerro Azul. Het pad loopt langs een gestolde pahoehoe-lava stroomt in een complex van kustlagunes. Je ziet hier verschillende soorten vogels rond de meren en mangroven.  Na je bezoek vaar je naar Urbina Bay, dit ligt langs de westkust van Isabela, dicht bij de voet van de Alcedo vulkaan. De kustlijn heeft in 1954 een grote stijging ondergaan en dit zorgde ervoor dat de kust zich driekwart mijl verder uitbreidde. Urbina Bay is de thuisbasis van grote en kleurrijke landleguanen en reuzenschildpadden. Ook zijn er veel Darwinvinken te zien.

Dag 6: Fernandina

Fernandina is het derde grootste eiland van de archipel en heeft één site om te bezoeken, Punta Espinoza, gelegen aan de noordoostelijke punt van het eiland. Zeeleguanen komen hier samen in grotere groepen op het strand en zwemmen vlakbij de kust. Onder de unieke diersoorten die hier voorkomen, zie je hier de vliegende aalscholver. Deze vogel heeft zijn manier van van leven moeten aanpassen om te kunnen overleven in de oceaan. Hun vleugels, staarten en poten pasten zich geleidelijk aan om te kunnen zwemmen.

Tijdens de lunch steek je voor de laatste keer het Bolivar Kanaal over naar Vicente Roca Point. De kalmere wateren van de baaien zijn goed beschermd tegen de oceaan deining en zijn een prima plek om te snorkelen tussen verschillende soorten haaien, pinguïns en zelfs zeepaardjes!

Dag 7: Santiago - Rabida

Puerto Egas is een zwart strand gelegen aan de westkant van Santiago Eiland. Het zwarte zandstrand is de belangrijkste attractie van dit eiland. Deze site heet Puerto Egas omdat er een poging was van Hector Egas om de exploitatie van zout te starten, wat mislukte. Het eiland Rábida is uniek vanwege de rode kleur van de rotsen en het zand. Je maakt een korte wandeling langs een pad dat je leidt naar een kustplaats en lagune waar je vogels ziet zoals vinken, duiven, gele zangers en spotvogels. In de lagune staat vaak een kolonie flamingo’s.

Dag 8: Santa Cruz - Guayaquil

In de ochtend bezoek je Black Turtle Cove. Deze kleine baai ligt aan de noordkant van het eiland Santa Cruz en biedt een uniek decor voor unieke avonturen. Het landschap geeft je het gevoel alsof je in het Amazone-regenwoud bent in plaats van dichtbij de zee. Verken de rustige smaragdgroene lagune en het omliggende ondiepe water baaien met de rubberboot. In het kristalheldere water kun je witpuntrifhaaien, zwartpuntrifhaaien, hamerhaaien, haaien, goudroggen en gevlekte adelaarsroggen spotten. Hierna word je per transfer naar de luchthaven van Baltra gebracht en vlieg je hiervandaan naar Guayaquil.

Bijzondere accommodaties

Galapagos cruise Archipel I

De Archipel I is een middenklasse catamaran gebouwd in 2002, samen met Archipel II. Beiden bieden stabiele dubbele rompen, brede dekken en grote sociale ruimtes. Er kunnen 16 passagiers aan boord.

Galapagos Cruise Archipel I

De Archipel is een middenklasse catamaran gebouwd in 2002. Er kunnen 16 passagiers aan boord. De Archipel biedt acht hutten met ramen met uitzicht op zee. Ze beschikken ook over privé faciliteiten, warm en koud water, lage bedden, airconditioning en opslagruimte voor een comfortabel verblijf. De Archipel I beschikt over een lounge, een zonnedek en restaurant. Op het main deck zijn er 8 hutten (10m2) waarvan 2 hutten met een tweepersoonsbed en 6 hutten (10m2) met 2x eenpersoonsbedden. Ook vind je hier het restaurant, de bar, een gezamenlijk ruimte met televisie, DVD speler, boeken en dvd’s. Op het zonnedek kun je genieten op een relaxstoel van het prachtige uitzicht over de oceaan.

Foto's en Video's

Foto's van de Galapagos cruise Archipel I

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de 8 daagse Galapagos cruise Archipel I. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

8 dagen vanaf € 4.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Droomreis Ecuador & Galapagos"

Woorden komen te kort om deze reis te beschrijven! Nicole van Travel Happiness Company heeft mij geweldig geholpen met een groot gedeelte van de reis. Een aantal maanden voor vertrek mijn wensen aan gegeven en deze zijn écht allemaal in vervulling gegaan.

Lees meer
Siets (solo reiziger, augustus 2023) Solo reis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Heel veel persoonlijke aandacht"

Wat een fantastisch land. Eigenlijk twee vakanties in 1. Het vasteland van Ecuador met het Andes gebergte en de afwisseling in het Amazonegebied. De Galapagos eilanden die je een overweldigende indruk bieden. Heel veel persoonlijke aandacht, zowel van Nicole als de lokale partner. Uitermate kundige gidsen waardoor je ook veel leert over de achtergrond van dit mooie diverse land. Overnachten bij de lokale bevolking geeft je veel inzicht in hun manier van leven. Als je houdt van een actieve en afwisselende vakantie zou ik deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje zetten.

Lees meer
Ed & Marjolein (stel, juli 2022) Natuurreis Ecuador & Galapagos
Reviews

"De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld"

We hebben een maatwerkreis gehad van bijna een maand in Ecuador en de Galapagos eilanden. De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. Al met al hebben we een fantastische reis gehad waarin we ongelofelijk veel gezien en gedaan hebben. We willen daarom Nicole bedanken voor de goede zorgen en adviezen. Travel Happiness is een aanrader voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd.

Lees meer
Bart en Roel (vrienden, augustus 2022) Avontuurlijke reis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.