100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Familiereis Ecuador en Galapagos 21 dagen

Galapagos vliegende flamingo
Ecuador Nationaal Park Cotopaxi vulkaan met meer
Ecuador Mindo Kabelbaan Nevelwoud
Galapagoseilanden reuzenschildpad hooglanden Santa Cruz
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de familiereis Ecuador en Galapagos

De familiereis Ecuador en Galapagos heeft een indicatieprijs vanaf € 3.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 5 personen waarvan 2 volwassenen en 3 kinderen.

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Binnenlandse vluchten Quito - Baltra en San Cristobal - Guayaquil in economy class incl. bagage
 • Speedboot Santa Cruz - San Cristobal
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in Quito
 • 3-dagen verblijf in het nevelwoud inclusief maaltijden en activiteiten
 • Privé dagtour Cotopaxi vulkaan en paardrijden
 • Privé dagtour Quilotoa kratermeer incl. bezoek aan een lokale markt
 • Privé mountainbike tour in Baños
 • Privé tour rafting in Baños
 • 4-daagse tour in de Amazone van Tena inclusief maaltijden en activiteiten
 • Privé tour hike Nationaal Park El Cajas inclusief lunch
 • Tour Santa Cruz hooglanden; El Chato en Twin Craters incl. entreegelden & lunch
 • Dagtour naar Bartolomé, North Seymour of South Plazas incl. snorkel materiaal & lunch
 • Privé kajak tour Playa Mann - Tijeretas Bay
 • Dagtour Kicker Rock incl. snorkel materiaal & lunch
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p. (vanaf augustus 2024 USD 200 p.p.)
 • Transit Control Card voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de familiereis Ecuador en Galapagos

De familiereis Ecuador start in de hoofdstad Quito waar je een leuke fietstour maakt. Daarna reis je naar het nevelwoud waar je wandelt langs watervallen en de meest tropische vogels spot. In het Andesgebergte beklim je de Cotopaxi vulkaan, ga je paardrijden en maak je een hike bij het Quilotoa kratermeer. Leer meer over de cultuur tijdens een bezoek aan een lokale markt. In Baños beleef je avontuurlijke activiteiten zoals mountainbiken en raften. Hierna reis je naar het groene hart van Ecuador; de Amazone. De reis sluit je af op het dierenparadijs, de Galapagoseilanden. Je gaat 6 dagen eilandhoppen en de meest bijzondere dieren van dichtbij bewonderen!

Fietsen in Quito

De stad Quito staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd gesticht in de 16e eeuw op de ruïnes van een Inca stad en heeft een hoogte van 2.850 meter. Quito is de op een na meest bevolkte stad in Ecuador met ongeveer 2 miljoen inwoners, na Guayaquil met 2,5 miljoen inwoners. Een leuke manier om de stad te verkennen is door het maken van een fietstour. Je krijgt een eerste indruk van de cultuur en historie van Ecuador en de koloniale stad. Onderweg stop je een aantal keer om de parken te bekijken met de locals, de pleinen in het historisch centrum en de kathedraal. Quito heeft het best bewaarde historische centrum in Zuid-Amerika met een divers cultureel erfgoed.

Ecuador Quito Plaza Grande
Vogels en watervallen in het nevelwoud

Op slechts 2 uur rijden van Quito vind je het sprookjesachtige nevelwoud bij Tandayapa. Hier verblijf je de komende nachten in Bellavista Ecolodge en onderneem je onder begeleiding van de Engelssprekende gids diverse activiteiten. Je verkent de wandelpaden rondom de lodge en leert over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Het gebied is een waar vogelparadijs, er zijn honderden vogelsoorten te spotten in dit gebied. Wandelingen brengen je langs ongerepte natuurpaden met mooie watervallen.

Ecuador Nevelwoud Mashpi Lodge Kolibrie
Beklim de Cotopaxi vulkaan

Tijdens de reis breng je een bezoek aan het Nationaal Park Cotopaxi. Hier wandel je een stuk op de Cotopaxi vulkaan tot een hoogte van 4.865 meter. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je zelfs tot aan 5.000 meter wandelen waar sneeuw en soms zelfs ijs ligt. Na het opwarmen in de hut wandel je weer naar beneden. Daarna is het tijd voor een lokale lunch en vervolgens maak je een 2 uur durende paardrijtocht door het Andesgebergte onder begeleiding van een gecertificeerde gids. Deze tour kan zowel door beginners als ervaren ruiters worden gedaan.

Ecuador Cotopaxi Vulkaan Andes
Op avontuur in de Amazone

Vanuit Baños word je in 3,5 uur naar de Amazone in Tena gebracht. Hier verblijf je de komende dagen in een ecolodge en maak je kennis met het groene hart van Ecuador. Activiteiten die je gaat ondernemen zijn gericht op natuurbeleving en het spotten van dieren. Zo maak je onder andere een nachtexcursie waarbij je gewapend met een zaklamp op zoek gaat naar de nachtdieren in de Amazone, je gaat kanovaren, hiken over de junglepaden en maakt kennis met de traditionele leefwijze van inheemse gemeenschappen.

Ecuador Amazone Suchipakari Kano
6 dagen eilandhoppen Galapagos

Deze familiereis Ecuador en Galapagos sluit je af in het meest bijzondere dierenparadijs; de Galapagoseilanden. Hier ga je eilandhoppen waarbij je begint op het eiland Santa Cruz. Je bezoekt de hooglanden waar je de reuzenschildpadden bewondert en maakt een dagtour naar een nabijgelegen eiland waar je gaat snorkelen met zeeleeuwen, zeeschildpadden en tropische vissen. Daarna ga je met de speedboot naar San Cristobal. Hier ga je kajakken tussen de zeeleeuwen, schildpadden en maak je een snorkel tour naar Kicker Rock. Een onvergetelijke ervaring!

Galapagos snorkelen schildpad
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de familiereis Ecuador en Galapagos

Dit is een inspiratiereis, de familiereis Ecuador en Galapagos wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Quito

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige gids naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Quito

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé fietstour door Quito. Je krijgt een eerste indruk van de cultuur en historie van Ecuador en de koloniale stad. Onderweg stop je een aantal keer om de parken te bekijken met de locals, de pleinen in het historisch centrum en de kathedraal. Quito heeft het best bewaarde historische centrum in Zuid-Amerika met een divers cultureel erfgoed.

Ecuador fietstour quito plaza san francisco
Ecuador Quito Plaza Grande
Ecuador Quito Casa Gangotena

Dag 3: Quito - Tandayapa

Vandaag vertrek je op een 3-daagse tour naar een sprookjesachtige omgeving op slechts 2 uur rijden vanaf Quito, het nevelwoud bij Tandayapa. Je wordt opgehaald bij het hotel en reist met een gedeelde transfer richting Bellavista Cloudforest. Na het ontbijt ga je samen met de gids op pad voor een wandeling over een van de paden. Na een 2-uur durende wandeling kom je terug bij de lodge voor een welverdiende lunch. Daarna kun je op eigen gelegenheid wandelen op de paden rondom de lodge en tientallen kolibries spotten. In de avond ga je op nachtexcursie om insecten en nachtdieren te spotten rondom de lodge!

Dag 4: Tandayapa

Vandaag word je gewekt door de natuurgeluiden van het nevelwoud. Na het ontbijt ga je samen met de gids één van de avontuurlijke trails rondom de lodge bewandelen. De gids legt van alles uit over de bijzondere flora en fauna in dit gebied.

Ecuador Mindo Hiking Nevelwoud
Ecuador Nevelwoud Mashpi Hummingbird
Ecuador Nevelwoud watervallen

Dag 5: Tandayapa - Cotopaxi

In de ochtend kun je op eigen gelegenheid nog één van de paden rondom de lodge verkennen, of geniet lekker relaxed vanuit een schommelstoel van het uitzicht. Na de lunch vertrek je met een privé transfer naar het Andesgebergte. Dit is de perfecte uitvalbasis voor de komende dagen om het Cotopaxi Nationaal Park te verkennen en het Quilotoa kratermeer.

Dag 6: Cotopaxi

Vandaag ga je met een Engelssprekende gids op pad naar het Cotopaxi Nationaal Park. Hier ga je een stuk wandelen op de Cotopaxi vulkaan tot een hoogte van 4.865 meter. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je zelfs tot aan 5.000 meter wandelen waar sneeuw en soms zelfs ijs ligt. Als de weersomstandigheden goed zijn heb je een prachtig uitzicht op de vallei beneden en de omliggende pieken. In de berghut kun je opwarmen met een warm drankje om daarna weer naar beneden te wandelen. Je luncht in het park en daarna maak je een mooie tocht te paard door het Andesgebergte.

Ecuador Cotopaxi Vulkaan
Paardrijden in Ecuador Andesgebergte Hacienda Zuleta
Ecuador Paardrijden Andesgebergte

Dag 7: Cotopaxi - Quilotoa

In de ochtend ga je naar het Quilotoa kratermeer. Een verbazingwekkende smaragdgroene lagune in een grote vulkaankrater (hoogte 3.800 meter). Eenmaal bij het Quilotoa kratermeer maak je een wandeling rondom het kratermeer of je wandelt naar beneden tot aan het water. Na de wandeling is het tijd voor een lunch bij een lokaal restaurantje ter plaatse. Daarna word je naar je accommodatie gebracht en onderweg maak je nog een stop bij een lokale markt en het dorpje Tigua.

Ecuador Nicole Quilotoa kratermeer
individuele rondreizen Ecuador lama Quilotoa
Ecuador Indigena vrouw bij Quilotoa meer

Dag 8: Quilotoa - Baños

Vandaag word je per privé transfer naar Baños gebracht.  Er zijn volop leuke dingen te doen in dit gezellige stadje zoals het mountainbiken van de watervallen route naar Pailon del Diablo, paragliding, ziplinen, canyoning of raften.

Dag 9: Baños

Vandaag ga je met een Engelssprekende gids op pad om samen de watervallen route te mountainbiken naar Pailon del Diablo. Deze route is volledig bergafwaarts en onderweg kom je langs mooie watervallen. Verdwalen kan eigenlijk niet, de weg komt namelijk vanzelf uit bij de Verde Rivier. Het is ongeveer 2 uur fietsen naar dit eindpunt en hiervandaan wandel je naar de waterval Pailon del Diablo. Voor de terugweg worden de mountainbikes op de truck geladen en word je teruggebracht naar het stadje.

Ecuador Banos waterval
Ecuador Banos Pailon del Diablo waterval
Ecuador Banos waterval Pailon del Diablo

Dag 10: Baños

In de ochtend ga je op pad voor een avontuurlijke ervaring, namelijk raften over de Pastaza rivier! Je wordt opgehaald bij het hotel en gaat naar het vertrekpunt van je tocht over het water. Er volgt een korte uitleg en instructies over de veiligheid en vervolgens is het genieten van deze spectaculaire tocht over het water en de prachtige omgeving.

Dag 11: Baños - Misahualli

Vandaag verlaat het stadje Baños en word je per privé transfer in 3,5 uur naar de Amazone in Misahualli gebracht. Hier verblijf je de komende dagen in een ecolodge en maak je kennis met het groene hart van Ecuador. De maaltijden en activiteiten zijn de komende dagen inclusief. De tours worden begeleid door professionele inheemse gidsen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt gekeken welke activiteiten je kunt doen, denk onder andere aan jungle-wandelingen, kanotochten, nachtwandelingen, een bezoek aan de lokale inheemse gemeenschap en aan de dierenopvangcentra. Ook kun je kiezen voor een meer avontuurlijke activiteit zoals een kayaktocht of canyoning (deze activiteiten zijn niet inclusief).

Dag 12 & 13: Misahualli

Deze dagen geniet je van diverse activiteiten in de Amazone. Je maakt wandelingen door het primaire en secundaire Amazone-regenwoud en maakt kennis met de lokale Kichwa gemeenschap waar je leert over hun tradities. Zie hoe de lokale manier van jagen eruitziet, met een blaaspijp! Je mag zelf ook eens proberen of het je lukt om op deze manier te jagen. Ook ga je kanovaren om de dieren van de Amazone te spotten.

Ecuador Amazone Suchipakari Kano
Ecuador Amazone Suchi Yuca
Ecuador Amazone Aap

Dag 14: Misahualli - Quito

Vroeg in de ochtend onderneem je nog een laatste activiteit en daarna reis je terug naar Quito. Je wordt per privé transfer met Spaanssprekende chauffeur naar je accommodatie bij de luchthaven gebracht. De volgende dag vlieg je hiervandaan naar de Galapagoseilanden.

Dag 15: Quito - Santa Cruz

Vroeg in de ochtend vlieg je van Quito via Guayaquil naar Baltra. Bij aankomst in Baltra word je verwelkomd door een Engelssprekende gids en ga je met de bus naar het punt waar je met de ferry het Itabaca kanaal oversteekt. Vervolgens breng je een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz waar je de twin craters en lava tunnels bewondert en El Chato Farm met de reuzenschildpadden bezoekt. Op de farm geniet je van een welverdiende lunch en na het bezoek word je naar je accommodatie in Puerto Ayora gebracht.

Hooglanden Santa Cruz reuzenschildpad
Galapagos Santa Cruz Twin Craters
eilandhoppen Galapagos reuzenschildpad

Dag 16: Santa Cruz

Vroeg in de ochtend word je per privé transfer naar de haven van Puerto Ayora gebracht. Vandaag maak je een dagtour naar North Seymour en Bachas Beach.  North Seymour staat bekend als een van de mooiere snorkelspots op de Galapagos. Hier kun je allerlei soorten haaien zien; hammerhead sharks, white-tip reef sharks, Galapagos sharks en black-tip sharks. Maar ook zeeschildpadden, manta’s, spotted eagle ray, golden ray en vele tropische vissen!

Noot: het is afhankelijk van welke dag, welk eiland je bezoekt. Dit kan afwijken van bovenstaande omschrijving.

Galapagos snorkelen haaien
Galapagos snorkelen schildpad
Galapagos Snorkelen Zeeleeuw

Dag 17: Santa Cruz - San Cristobal

In de ochtend word je naar de haven van Puerto Ayora gebracht en hiervandaan reis je met de speedboot in 2 uur naar San Cristobal. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht. In de middag ga je met een privé gids kajakken. Je verlaat Playa Mann en volgt de kustlijn waar je de kliffen van Las Tijeretas en de haven van San Cristóbal kunnen zien, onderweg heb je de kans om blauwvoetgenten, pelikanen, fregatvogels en lavameeuwen te bewonderen. Je gaat snorkelen in de baai van Tijeretas, waar je rifvissen, zeeleeuwen en zeeschildpadden kunt zien en daarna keer je terug naar Playa Mann.

Galapagos eilandhoppen blue footed boobies
Galapagos snorkelen tropische vissen
Galapagoseilanden zeeleeuw

Dag 18: San Cristobal

Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel en maak je je klaar voor een snorkel tour naar de beroemde Kicker Rock. Kicker Rock is een enorm offshore rotsblok met een puntige toren ernaast en komt tot 150 meter boven zeeniveau. Naast de vele zeevogels op dit rotsblok is het een geweldige spot om te snorkelen. Hier heb je de mogelijkheid om octopussen, verschillende soorten haaien en de Pacifische groene schildpad te zien. Daarna vaar je richting Witch Hill waar je gaat lunchen en relaxen op het strand of een korte wandeling maakt. In de middag ben je weer terug en is de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Galapagos San Cristobal Kicker Rock met Fregatvogel
Galapagos snorkelen zeeschildpad
Galapagos manta

Dag 19: San Cristobal

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding op San Cristobal.

Dag 20: San Cristobal - Guayaquil - Amsterdam

In de ochtend word je opgehaald voor je privé transfer naar de luchthaven van San Cristobal. Hiervandaan vlieg je naar Guayaquil en daarna stap je over op je intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag 21: Amsterdam

In de middag arriveer je in Amsterdam en zit je familiereis Ecuador en Galapagos erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

 

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de familiereis Ecuador en Galapagos

In deze familiereis Ecuador en Galapagos is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Tandayapa

Bellavista werd in de jaren ’90 opgericht door Richard en Gloria, een Colombiaans-Brits echtpaar dat al enkele jaren in Ecuador woonde. De lodge biedt een comfortabele accommodatie in een eigen natuurreservaat van 700 hectare. Onder begeleiding van natuurgidsen verken je de paden van het natuurreservaat en wandel je langs reusachtige boomvarens, watervallen en geniet je van een fantastisch uitzicht op het bos en de valleien. De lodge is beroemd om de kleurrijke kolibries die fladderen tussen de feeders rondom de lodge en het is een uitstekende plek voor vogelaars! De kamers zijn eenvoudig ingericht, hebben een rustieke uitstraling en zijn voorzien van privé sanitair.

Ecuador Mindo Bellavista lodge hoofdgebouw
Ecuador Mindo Bellavista lodge kamer
Bellavista uitzicht

Accommodatie Andesgebergte

Hosteria Papagayo ligt op 45 minuten ten zuiden van de stad Quito in de buurt van het Nationaal Park Cotopaxi. Vanuit deze haciënda geniet je van het mooie Andesgebergte. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een privé badkamer en verwarming. Ook is er wifi aanwezig. De hosteria heeft een restaurant waar je typische Ecuadoraanse gerechten proeft en waar het personeel met veel plezier vertelt over de geschiedenis van de hosteria en het land.

Ecuador Andes Hosteria Papagayo
Ecuador Andes Hosteria Papagayo kamer
Ecuador Andes Hosteria Papagayo Restaurant

Accommodatie Amazone

Hoog op een berghelling, met uitzicht op de uitgestrekte natuur ligt de Suchipakari Lodge. De lodge is gelegen in een van de meest biologisch diverse regio’s van Ecuador. Deze regio wordt gekenmerkt door kleine Quichua-gemeenschappen en overvloedige vegetatie. De Suchipakari Jungle Lodge heeft 4 traditioneel gebouwde hutten en 7 kamers, allen met eigen badkamer. De totale capaciteit van de lodge is voor 40 personen. Er is een eetzaal, een bar en een ontspanningsruimte. Vlak bij de lodge is een kampeerterrein en een privé zandstrand aan de oevers van de rivier. Het restaurant biedt diverse menu’s, waaronder lokale gerechten.

Ecuador Amazone Suchipakari Lodge
Ecuador Amazone Suchipakari Veranda
Ecuador Amazone Suchipakari Superior Room
Foto's en Video's

Foto's van de familiereis Ecuador en Galapagos

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de familiereis Ecuador en Galapagos. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

21 dagen vanaf € 3.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
familiereis Ecuador en Galapagos Safari Camp

Reviews

"Fantastische rondreis gemaakt door ecuador en galapagos!"

Wij zijn net teruggekomen van een geweldige rondreis door ecuador en galapagos! Alles was ontzettend goed geregeld en hebben dan ook ontzettend genoten. Wij zijn wezen rondreizen met onze dochter van 1 jaar oud en hebben daarom de hulp van nicole ingeschakeld. Ze heeft alles tot in en de puntjes voor ons verzorgd.

Lees meer
Ecuador familiereis in de Andes
Marjolijn, Robbert-Jan & Lynn (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador en Galapagos
Galapagos Zeeleeuwen Snorkelen

Reviews

"Alles was super goed geregeld met 100% maatwerk"

We vonden Travel Happiness Company online toen we op zoek waren naar een reis naar de Galapagos.We waren vrij kort voor de vertrekdatum toen we de reisplannen aan het maken waren. Nicole presenteert zicht met 100% maatwerk. Die belofte hebben we wel eerder gehoord bij een reisorganisatie, maar toch vaak lijken de programma’s bij elkaar geknipt en geplakt, maar niet bij Nicole.

Lees meer
Galapagos Jack en Cindy review
Jack & Cindy (koppel, januari 2024) Galapagos eilandhoppen
Ecuador Nevelwoud Mashpi Lodge Kolibrie

Reviews

"Alles sloot perfect aan bij onze wensen"

De door Nicole gekozen lodges in de Amazone en het nevelwoud en de cruise op de Galapagos Eilanden sloten perfect aan bij onze wensen. Ook ter plaatse was een uitstekende begeleiding en de gidsen waren top! Alles was goed geregeld en klopte helemaal. Ook als we last-minute nog een vraag hadden of iets wilden aanpassen was dit geen enkel probleem. Bedankt voor de goede hulp Nicole!

Lees meer
Ecuador Nevelwoud Mashpi Lodge reizigers
Familie Becker (familie, maart 2022) Luxe familiereis Ecuador en Galapagos
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp