100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Eilandhoppen Galapagos 8 dagen

Galapagoseilanden reuzenschildpad hooglanden Santa Cruz
Galapagos Snorkelen Zeeleeuw
Galapagos goudgele leguaan
Galapagos zonsondergang met zeeleeuw
Prijsinformatie

Prijsinformatie eilandhoppen Galapagos

De reis eilandhoppen Galapagos heeft een indicatieprijs vanaf € 3.095,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Binnenlandse vluchten Guayaquil - Baltra en San Cristobal - Guayaquil incl. bagage
 • Vlucht Isabela - San Cristobal incl. bagage
 • Speedboot Santa Cruz - Isabela
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé kajak tour Estrada Point
 • Dag tour North Seymour of Bartolomé incl. snorkel materiaal en lunch
 • Snorkel tour Tintoreras incl. snorkel materiaal en snack
 • Dag tour Sierra Negra vulkaan incl. lunch
 • Snorkel tour Los Tuneles incl. snorkel materiaal en lunch
 • Snorkel tour Kicker Rock en Manglecito of Witch Hill incl. snorkel materiaal en lunch
 • Entreegelden zoals benoemd in het programma
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partners (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p. (vanaf augustus 2024 USD 200 p.p.)
 • Transit Control Card voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Isabela entree USD 10 p.p.
 • Water taxi Galapagos USD 1 p.p.
 • Wetsuits tussen de USD 5 en USD 10 p.p. per dag
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van eilandhoppen Galapagos

Tijdens deze reis ga je eilandhoppen op de Galapagoseilanden en begin je op Santa Cruz. Hier ga je een kajak tour maken naar Estrada Point. De volgende dag heb je een tour naar een nabijgelegen eiland, afhankelijk van de dag is dit Bartolomé of North Seymour. Hier ga je snorkelen en maak je een mooie wandeling. Daarna ga je met de speedboot naar Isabela. Hier ga je 2 mooie snorkel tours maken en hiken naar de Sierra Negra vulkaan. Vervolgens vlieg je vanaf Isabela over de Galapagoseilanden naar San Cristobal, spectaculair om dit van bovenaf te zien. Op San Cristobal maak je een snorkel tour naar Kicker Rock. Een reis waarbij je volop geniet van de natuur op de Galapagoseilanden.

 

Kajakken Estrada Point

Op Santa Cruz maak je een 2-uur durende privé kajak tour in de baai. Je gaat kajakken langs de kust richting Punta Estrada, waar een kleine baai is. Bij de baai zijn rotswanden die een perfecte leefomgeving vormen voor vogels zoals de bruine noddy stern en de blauwvoetgent. Je kajakt langs de rotswand en door het ondiepe water heb je de kans om ook zeeschildpadden te zien.

Galapagos kajak Estrada Point
Hiken op de Sierra Negra vulkaan

Sierra Negra, een van de actieve vulkanen op Isabela, is met een lengte van 10 kilometer en 9 kilometer breedte de op één na grootste krater ter wereld. Samen met een gids maak je hier een mooie wandeling over het vulkanische gesteente door de lavavelden. Bewonder de Jaboncillo boom en vulkaan Chico die je onderweg ziet.

Galapagos Isabela Hike Sierra Negra vulkaan
Snorkelen bij Kicker Rock

Kicker Rock is één van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te snorkelen en duiken. Je kunt door het kanaal tussen de twee rotsen zwemmen terwijl je de indrukwekkende onderwaterwereld observeert. Je ziet hier onder andere zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoetgenten.

Galapagos San Cristobal Kicker Rock
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de rondreis Colombia en Galapagos

Dit is een inspiratiereis, de rondreis Colombia en Galapagos wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Guayaquil - Santa Cruz

In de ochtend vlieg je van Guayaquil naar Baltra. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelssprekende gids en ga je met de bus naar het Itacaba kanaal waar je de oversteek maakt naar Santa Cruz met de ferry. Je wordt naar je accommodatie in Puerto Ayora gebracht waarbij je door de prachtige hooglanden rijdt. In de middag maak je een 2-uur durende privé kajak tour in de baai. Je gaat kajakken langs de kust richting Punta Estrada. Bij de baai zijn rotswanden die een perfecte leefomgeving vormen voor vogels zoals de bruine noddy stern en de blauwvoetgent. Je kajakt langs de rotswand en door het ondiepe water heb je de kans om zeeschildpadden te zien.

Galapagos Santa Cruz Twin Craters
Galapagoseilanden reuzenschildpad hooglanden Santa Cruz
Galapagos kajak Estrada Point

Dag 2: Santa Cruz

Vandaag maak je een dagtour naar Bartolomé of North Seymour.  Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald en naar de haven van Puerto Ayora gebracht. North Seymour staat bekend als een van de mooiere snorkelspots op de Galapagos. Hier kun je allerlei soorten haaien zien, maar ook zeeschildpadden, manta’s, spotted eagle ray, golden ray en vele tropische vissen! Bartolomé heeft een uitkijkpunt waar je een geweldig 360 graden uitzicht hebt op een van de beste plekken op de Galapagos. De zwarte en rode lava, groene vegetatie, diepblauwe zee en goudkleurig zand vormen een prachtig contrast. Het eiland staat bekend als één van de beste sites om te snorkelen. Je hebt kans om pinguïnszeeleeuwen, rifhaaien en kleurrijke vissen te zien.

Galapagos Bartolome helderblauwe zee
Galapagos Bartolome Uitzicht
luxe Galapagos eilandhoppen Bartolome

Dag 3: Santa Cruz - Isabela

Vroeg in de ochtend heb je een privé transfer naar de haven van Puerto Ayora. Hiervandaan vaar je per speedboot naar het eiland Isabela. Bij aankomst heb je een privé transfer naar de accommodatie. Het eiland Isabela is het grootste en minst bevolkte eiland van de Galapagos. Het is een geweldige plek om te surfen, snorkelen, kajakken, wandelen en vogels kijken of simpelweg om van zon, zee en strand te genieten. In de middag maak je een tour naar Tintoreras. Deze plek wordt zo genoemd vanwege een grote spleet waarin wittiphaaien, die bekend staan als Tintoreras, dagelijks op de bodem komen rusten. Hier kun je pinguïns, schildpadden, zeeleeuwen en zeeleguanen observeren en snorkelen met kleurrijke tropische vissen.

Galapagos Isabela strand
Galapagos snorkelen zwemmende schildpad
Galapagos snorkelen haaien

Dag 4: Isabela

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé tour naar de Sierra Negra-vulkaan (1.490 m); de op een na grootste vulkanische krater ter wereld, 9 km breed en 90 m diep. Je rijdt in ongeveer 45 minuten naar het startpunt van de wandeling. Op weg naar de Sierra Negra vulkaan is er een duidelijke verandering van omgeving naarmate je dichter bij de hooglanden komt, van vulkanische droogte met zwarte grond en weinig vegetatie tot een vochtig bos met lokale planten. Sierra Negra is een uitstekende plek om vogels te kijken zoals vinken en curracas. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en hierbij stijg je van 870 m hoogte naar 1.040 m aan de top van de krater.

Galapagos Isabela Hike Sierra Negra vulkaan
Galapagos Isabela Hike Sierra Negra Vulkaan Groen
Galapagos Isabela Sierra Negra Vulkaan

Dag 5: Isabela

Vandaag maak je een tour naar Los Tuneles. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie. Deze plek wordt beschouwd als een van de mooiste snorkel plekken op Isabela, het is een unieke geologische site. Het water is helder en kalm. Er zijn hier ook vele zeevogels te vinden zoals de albatros, flamingo’s, blauwvoetgenten en de fregatvogel. Ook heb je de kans om schildpadden, zeeleguanen, zeeleeuwen, manta’s, Galapagos pinguïns en wittiphaaien te spotten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Galapagos Isabela Snorkelen Los Tuneles
Galapagos pinguin
Galapagos Snorkelen Los Tuneles Isabela

Dag 6: Isabela - San Cristobal

Na het ontbijt word je opgehaald en heb je een privé transfer naar de airstrip op Isabela. Hiervandaan ga je met een klein vliegtuigje (max 9 personen) in 45 minuten over de Galapagos eilanden vliegen naar San Cristobal. Bij aankomst word je verwelkomd door de Spaanssprekende chauffeur en naar je accommodatie gebracht.

Galapagos San Cristobal Puerto Baquerizo Moreno
Galapagos San Cristobal blauwvoetgent
Galapagos San Cristobal Zeeleeuw

Dag 7: San Cristobal

Na een vroeg ontbijt maak je je klaar voor een snorkel tour naar de beroemde Kicker Rock. Kicker Rock is een enorm offshore rotsblok met een puntige toren ernaast en komt tot 150 meter boven zeeniveau. Naast de vele zeevogels op dit rotsblok is het een geweldige spot om te snorkelen. Je hebt de kans om verschillende soorten haaien, zeeleeuwen en de Pacifische groene schildpad te zien. Geniet van de prachtige onderwaterwereld! Daarna vaar je richting Witch Hill waar je gaat lunchen en relaxen op het strand of een korte wandeling maakt. In de middag ben je weer terug in Puerto Baquerizo Moreno en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Galapagos San Cristobal Kicker Rock
Galapagos snorkelen zeeschildpad
Galapagos manta

Dag 8: San Cristobal - Guayaquil

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van San Cristobal gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Guayaquil. Je kunt aansluitend over stappen op de vlucht naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de reis eilandhoppen Galapagos

In deze reis eilandhoppen Galapagos is rekening gehouden met 3- tot 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Santa Cruz

Hotel Fiesta ligt in het centrum van Puerto Ayora. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, bar, restaurant en gratis wifi. De kamers hebben een privé badkamer en airconditioning.

Galapagos Hotel Fiesta
Galapagos Hotel Fiesta Zwembad
Galapagos Hotel Fiesta Kamer

Accommodatie Isabela

Hotel Casita de la Playa ligt tegenover een prachtig strand in het dorp Puerto Villamil op het eiland Isabela, op slechts vijf minuten van de belangrijkste haven. Het hotel heeft een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan en beschikt over 12 comfortabele kamers (3 standaardkamers zonder uitzicht op de oceaan), 7 superior oceaankamers met uitzicht op de oceaan en 2 superior plus met uitzicht op de oceaan. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, een eigen badkamer met warm en koud water en strandlakens. Hangmatten en relaxstoelen zijn beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.

Galapagos Isabela Casita de la Playa voorkant
Galapagos Isabela Casita de la Playa uitzicht
Galapagos Isabela Casita de la Playa Strandbedjes

Accommodatie San Cristobal

Hotel Casa Opuntia is ideaal gelegen aan de boulevard van Puerto Baquerizo Moreno op slechts een paar meter van het strand Playa de Oro. Het restaurant van het hotel bevindt zich in een tuin met uitzicht op de baai. De kamers hebben uitzicht op de oceaan en beschikken over een privé badkamer, airconditioning en kluisje. In het hotel is gratis wifi en ook een buitenzwembad.

Galapagos Casa Opuntia
Galapagos Casa Opuntia Zwembad
Galapagos Casa Opuntia Kamer
Foto's en Video's

Foto's van de reis eilandhoppen Galapagos

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de reis eilandhoppen Galapagos. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

8 dagen vanaf € 3.095,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Galapagos Zeeleeuwen Snorkelen

Reviews

"Alles was super goed geregeld met 100% maatwerk"

We vonden Travel Happiness Company online toen we op zoek waren naar een reis naar de Galapagos.We waren vrij kort voor de vertrekdatum toen we de reisplannen aan het maken waren. Nicole presenteert zicht met 100% maatwerk. Die belofte hebben we wel eerder gehoord bij een reisorganisatie, maar toch vaak lijken de programma’s bij elkaar geknipt en geplakt, maar niet bij Nicole.

Lees meer
Galapagos Jack en Cindy review
Jack & Cindy (koppel, januari 2024) Galapagos eilandhoppen
Peru Amazone roze dolfijnen

Reviews

"Droomreis Ecuador & Galapagos"

Woorden komen te kort om deze reis te beschrijven! Nicole van Travel Happiness Company heeft mij geweldig geholpen met een groot gedeelte van de reis. Een aantal maanden voor vertrek mijn wensen aan gegeven en deze zijn écht allemaal in vervulling gegaan.

Lees meer
duikvakantie Galapagos Kicker Rock
Sietse (solo reiziger, augustus 2023) Solo reis Ecuador en Galapagos
Brazilië Paraty Kayaking

Reviews

"Top reis"

Samen met een vriendin een reis laten samenstellen door Nicole. Ze heeft dit heel goed en leuk gedaan en geluisterd naar onze wensen. Tijdens de reis verliep alles erg soepel en hadden we fijne accomodaties. Het contact met Nicole verliep daarnaast erg prettig. We kijken terug op een hele mooie reis zonder zorgen.

Lees meer
Review Brazilië Linda en Ramona
Linda & Ramona (vriendinnen, februari 2024) Rondreis Argentinië en Brazilië
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp