100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

De hoogtepunten van Argentinië 21 dagen

Argentinië Buenos Aires Regeringsgebouw
hoogtepunten van Argentinië Perito Moreno gletsjer in El Calafate
Argentinië Bariloche Isla Victoria
Argentinië Mendoza wijnranken
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de hoogtepunten van Argentinië

De reis met de hoogtepunten van Argentinië heeft een indicatieprijs vanaf € 7.595,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in de zuidelijke wijken van Buenos Aires
 • Privé stadstour in de noordelijke wijken van Buenos Aires
 • Tangoshow Rojo Tango incl. diner en privé transfers
 • Dagtour Nationaal Park Tierra del Fuego incl. entreegelden en lunch (groepsactiviteit)
 • Boottour Beaglekanaal incl. entreegelden Nationaal Park en havenbelasting (groepsactiviteit)
 • Minitrekking Perito Moreno gletsjer incl. entreegelden en lunchbox (groepsactiviteit)
 • Privé transfer van El Calafate naar El Chaltén
 • 5 dagen autohuur merengebied (pick up en drop off op de luchthaven van Bariloche)
 • Privé dag tour Uco vallei inclusief 2 premium wijnproeverijen en premium lunch
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van Argentinië

In deze reis ontdek je de hoogtepunten van Argentinië. Je start in de hoofdstad Buenos Aires met een fietstour en een tango dinnershow. Daarna reis je naar de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia. Hier maak je een wandeling in het Nationaal Park Tierra del Fuego en een boottour over het Beagle kanaal. In El Calafate maak je een ice trekking over de Perito Moreno gletsjer. In El Chalten ga je hiken en verken je de prachtige landschappen. Daarna reis je naar het merengebied en ga je zelf 5 dagen met de huurauto op pad, de ultieme vrijheid. De reis sluit je af met een bezoek aan de Uco vallei nabij Mendoza, hier proef je de lekkerste Argentijnse wijnen.

Reis naar de zuidelijkste stad

Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en hoofdstad van Tierra del Fuego. Het stadje is gelegen aan het Beagle kanaal en vanaf hier vertrekken de schepen richting het zevende continent, Antarctica. Ushuaia is de perfecte uitvalsbasis om Nationaal  Park Tierra del Fuego te verkennen, een must voor iedere natuurliefhebber. Besneeuwde bergtoppen, grote en kleine meren en uitgestrekte bossen vormen het indrukwekkende landschap.

Argentinië Ushuaia Nationaal Park Tierra del Fuego meer
Ice trekking op de Perito Moreno

El Calafate is gelegen aan de oostkant van de Andesketen en kijkt uit over het Lago Argentino. Hiervandaan bezoek je het Nationaal Park Los Glaciares; één van de spectaculairste parken van Argentinië. Na de noord- en zuidpool is dit de grootste ijsvlakte ter wereld. Je vindt hier diverse gletsjers waarvan de Perito Moreno de meest bekende is. Eén van de beste manieren om deze gletsjer te ervaren is door erop te wandelen. Samen met een internationaal gezelschap maak je een mini-trekking op de Perito Moreno. Tijdens de trekking is het mogelijk om de top van de gletsjer te zien, evenals de kleine diepe blauwe lagunes. Samen met de ervaren lokale gids loop je ongeveer 2 uur over de gletsjer.

Argentinië El Calafate Perito Moreno Gletsjer Hike
Wandelen in Patagonië

El Chalten is de ideale plek om het Patagonische landschap te verkennen door de mooiste wandelingen te maken. Op eigen gelegenheid ontdek je de mooiste wandelroutes door de bergen zoals naar de Fitz Roy. Je hebt 2 dagen ter vrije besteding dus alle tijd om deze omgeving op je gemak te verkennen. Wil je liever met een gids op pad? Dan kan dit ook geregeld worden.

Argentinië Chalten Fitz Roy meer
Selfdrive in het merengebied

Het merengebied wordt gekenmerkt door zijn buitengewone natuurschoon, waaronder kristalheldere meren, beboste valleien, vulkanische pieken en gletsjers. Enkele van de bekendste meren in deze regio zijn het Nahuel Huapi-meer, het Lácar-meer, het Correntoso-meer en het Traful-meer. Ze bieden talloze mogelijkheden voor varen, kajakken, vissen en zwemmen. In deze regio kun je perfect met de huurauto op pad om de ultieme vrijheid te ervaren in dit prachtige natuurgebied.

Argentinië Bariloche Natuur Merengebied
Proef de lekkerste Argentijnse wijnen

Mendoza is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en het epicentrum van de Argentijnse wijnindustrie. Bezoek wijngaarden, proef heerlijke Malbec-wijnen en geniet van gastronomische ervaringen in de regio. Je maakt een privé tour naar Valle de Uco, de wijnvallei vlakbij Mendoza. Deze dag staat in het teken van het wijnproeven terwijl je omringd bent door de prachtige berglandschappen. Je bezoekt verschillende wijnbodega’s om het proces van de wijn te zien en een aantal wijnen te proeven. Daarna geniet je van een gastronomische lunch inclusief een proeverij van wijnen.

Argentinië Mendoza Wijn Poeverij
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de hoogtepunten van Argentinië

Dit is een inspiratiereis, de hoogtepunten van Argentinië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires

Vandaag vertrek je in de avond vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires. De volgende dag land je vroeg in de ochtend op de internationale luchthaven van Buenos Aires.

Dag 2: Buenos Aires

Je landt in de ochtend en wordt verwelkomd door een Engelssprekende gids en per privé transfer naar je accommodatie in de wijk Palermo gebracht. Je reis met hoogtepunten van Argentinië kan beginnen! In de middag is het tijd voor een fietstour door de stad en verken je de zuidelijke wijken zoals San Telmo, La Boca, Puerto Madero en Monserrat. Je ontdekt de belangrijkste passies van de Argentijnen; tango en voetbal. En je fietst door de prachtige groene omgeving van het Ecologisch Reservaat. Al fietsend zul je begrijpen waarom Buenos Aires het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd. De fietstour duurt 3,5 uur.

Argentinië Buenos Aires Fietstour
Argentinië Buenos Aires Regeringsgebouw
Argentinië Buenos Aires Rojo Tango Show

Dag 3: Buenos Aires

Vandaag ga je op pad met een Engelssprekende privé gids in de noordelijke wijken van Buenos Aires. De wijk Palermo valt op door zijn prachtige, met bomen omzoomde lanen en elegante huizen. Het is één van de groenste gebieden van Buenos Aires dankzij de aanwezigheid van het Tres de Febrero-park. Vanuit Palermo ga je door naar de wijk Recoleta, wat één van de meest exclusieve buurten is in de stad en waar de beroemde begraafplaats te vinden is waar je ook het graf van Evita Perón kunt bezoeken. In de avond hebben wij een tafeltje voor je gereserveerd bij een tango dinnershow! Geniet van een heerlijk Argentijns diner terwijl er een spectaculaire tangoshow voor je wordt opgevoerd.

Dag 4: Buenos Aires - Ushuaia

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Ushuaia, het zuidelijkste stadje ter wereld. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het stadje is gelegen aan het Beagle kanaal en vanaf hier vertrekken de schepen richting Antarctica.

Dag 5: Ushuaia

Vandaag ga je op pad naar het Nationaal Park Tierra del Fuego. In een klein internationaal gezelschap (maximaal 15 personen) ga je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een mooie wandeling maken door dit natuurgebied. Je hebt kans om de Magelhaenspecht te zien, dit is de grootste specht van Zuid-Amerika. Verder is het mogelijk om de arendbuizerd en zelfs de condor te spotten!

Argentinië Ushuaia Nationaal Park Tierra del Fuego
Argentinië Ushuaia Pinguin kolonie met Andesgebergte
Argentinië Ushuaia zeehonden en zeevogels

Dag 6: Ushuaia

Vandaag maak je een tour naar het beroemde Beagle kanaal. Vanaf de kade in Ushuaia stap je aan boord van de boot en steek je de brede baai van Ushuaia over tot je het Beagle kanaal bereikt bij Paso Chico. Daar vaar je rond la Isla de los Pájaros en Isla de los Lobos, hier kun je verschillende soorten zeevogels en zeeleeuwen zien.

Dag 7: Ushuaia - El Calafate

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Ushuaia gebracht en vlieg je naar El Calafate. Bij aankomst word je door een Engelssprekende gids verwelkomd en naar je accommodatie gebracht. El Calafate is gelegen aan de oostkant van de Andesketen en kijkt uit over het Lago Argentino. Hiervandaan bezoek je het Nationaal Park Los Glaciares bezoeken; één van de spectaculairste parken van Argentinië. Na de noord- en zuidpool is dit de grootste ijsvlakte ter wereld.

Dag 8: El Calafate

Na het ontbijt vertrek je met een internationaal gezelschap naar het Nationaal Park Los Glaciares voor een ice-trekking op de Perito Moreno. Je start de tour bij de pier en met de Safari Nautico-boot steek je de Rico-tak van het meer over en stop je bij de zuidelijke wand van de gletsjer. Vervolgens maak je een landing op de oever en geeft de gids een veiligheidsbriefing voor de trekking op het ijs. Tijdens de trekking is het mogelijk om de top van de gletsjer te zien, evenals de kleine diepe blauwe lagunes. Na de wandeling keer je terug naar de haven en verken je de loopbruggen met het geweldige uitzicht op de Perito Moreno.

hoogtepunten van Argentinië Perito Moreno gletsjer in El Calafate
Argentinië El Calafate Perito Moreno Gletsjer Hike
Argentinië Perito Moreno gletsjer ice trekking

Dag 9: El Calafate - El Chalten

Na het ontbijt heb je een privé transfer van El Calafate naar El Chalten, dit duurt 4 tot 5 uur. Bij aankomst in El Chalten heb je de dag verder ter vrije besteding. El Chalten wordt ook wel het beste wandelgebied van Patagonië genoemd, je kunt hier de mooiste wandelingen maken.

Dag 10: El Chalten

Deze dag is ter vrije besteding en je kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Bij het bezoekerscentrum in het dorp kun je een wandelkaart van de omgeving halen en makkelijk kiezen welke route je wilt gaan wandelen. Wil je liever met een lokale gids op pad? Dan kan dit natuurlijk ook en kunnen we op voorhand al een dagtocht voor je boeken. Zorg tijdens de wandelingen dat je altijd voldoende eten en drinken bij je hebt. Onderweg kun je je waterfles makkelijk vullen bij de natuurlijke waterbronnen. Er zijn verschillende wandelroutes qua lengte en intensiviteit, maar een absolute aanrader is de wandeling naar Fitz Roy. Je wandelt een ruim 3 uur durende route langs mooie lagunes met fantastische uitzichtpunten!

Argentinië El Chalten Hiking
Argentinië Chalten Fitz Roy uitzicht bergen
Argentinië Chalten Fitz Roy trekking

Dag 11: El Chalten - Bariloche

Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van El Calafate gebracht. Hiervandaan vlieg je via Buenos Aires naar San Carlos de Bariloche. Bij aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar je accommodatie. Bariloche ligt aan de rand van het Andesgebergte in het hart van het Nationaal Park Nahuel Huapi en aan de oever van het Nahuel Huapi-meer. Het gebied is makkelijk te bereizen per huurauto en je kunt hier prachtige wandelingen maken. Het in 1902 gestichte Bariloche werd eerst bevolkt door Zwitsers, Italianen en Duitsers. Deze gemeenschappen hebben hun stempel op het culturele landschap van de stad gedrukt. Leuk weetje; Bariloche heeft zich ontwikkeld tot dé chocolade stad van Argentinië!

Dag 12: Bariloche - Villa la Angostura

Na het ontbijt ga je op pad met de huurauto. Een mooie route om te rijden is de zeven meren route richting Villa La Angostura. Dit is een route van in totaal 91 kilometer. De weg is volledig geasfalteerd en is daarmee goed begaanbaar. Als je tussendoor wat stops maakt om te wandelen, dan kan het zijn dat je op onverharde wegen uitkomt. Villa La Angostura ligt in het Andesgebergte en kijkt uit over de Baai van Manzano. De natuur in de omgeving is schitterend. Op ongeveer twee kilometer afstand van het dorp ligt het skigebied Cerro Bayo. Villa La Angostura is een gezellig dorp, niet al te groot en het geeft echt het wintersportgevoel.

Argentinië Bariloche Natuur Merengebied
Argentinië Bariloche meer en bergen
Argentinië Bariloche Isla Victoria

Dag 13: Villa la Angostura - San Martin de los Andes

Vandaag rijd je naar het plaatsje San Martín de los Andes. Deze rit gaat over de Route 234, dwars door het Nahuel Huapi National Park en Parque Nacional Lanín. Je rijdt over bochtige wegen, tussen de bergtoppen en langs meren. Het idyllisch gelegen San Martín de los Andes wordt gezien als één van de mooiste dorpen van Argentinië en het dient ook als uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Parque Nacional Lanín. Parque Nacional Lanín is een prachtig natuurreservaat met schitterende gletsjermeren, vulkanische toppen en weelderige bossen. Er leven meer dan 200 dierensoorten, van het ingevoerde wilde zwijn tot de inheemse pudú, ‘s wereld kleinste hert.

Dag 14: San Martin de los Andes - Villa la Angostura

Na het ontbijt rijd je vandaag terug naar Villa la Angostura. Onderweg kun je stops maken en genieten van de prachtige omgeving en heerlijk wandelen.

Dag 15: Villa la Angostura - Bariloche - Mendoza

Vroeg in de ochtend rijd je terug naar de luchthaven van Bariloche om de huurauto in te leveren. Hiervandaan vlieg je naar Mendoza. Bij aankomst op de luchthaven word je opgehaald en per privé transfer naar je accommodatie gebracht. Het aan de voet van de Andes gelegen Mendoza werd verwoest door de aardbeving van 1861. Bij de herbouw zijn weelderige pleinen aangelegd, versierd met fraai tegelwerk, muurschilderingen, beelden en fonteinen. Mendoza, hart van de nationale wijnbouwindustrie, is een ideale basis voor het verkennen van de vele uitstekende bodega’s in de streek. Ook de natuur rondom Mendoza met de Aconcagua, de hoogste berg van Latijns-Amerika, is indrukwekkend.

Dag 16: Mendoza

Samen met een Engelssprekende gids maak je vandaag een privé tour naar Valle de Uco, de wijnvallei vlakbij Mendoza. Deze dag staat in het teken van het wijnproeven terwijl je omringd bent door de prachtige berglandschappen. Tijdens het bezoek aan de bodega’s leer je over het proces van de wijn en ga je een aantal wijnen proeven. Daarna geniet je van een gastronomische lunch inclusief een proeverij van wijnen.

Argentinië Mendoza wijnranken
Argentinië Mendoza Fietstour Wijnvelden
Argentinië Mendoza Wijn Poeverij

Dag 17: Mendoza

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Mendoza.

Dag 18: Mendoza - Buenos Aires - Pampa

Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van Mendoza gebracht en vliegt hiervandaan naar Buenos Aires. Bij aankomst word je verwelkomd en naar de Argentijnse Pampa gebracht. Op het Argentijnse platteland kom je tot rust in de Estancia El Ombu de Areco. Je verblijft op basis van volpensioen wat inhoudt dat alle maaltijden inclusief zijn. Ontdek hier het leven van de Argentijnse gaucho’s, proef de “asado criollo” en geniet van de diverse activiteiten zoals een rit met de paardenkoets, livemuziek en volksdans.

Dag 19: Pampa

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding om te genieten op de Argentijnse Pampa.

Argentinië Pampas Ombu de Areco Landgoed
familiereis Argentinië pampa guacho
Argentinië Pampa Paarden

Dag 20: Pampa - Buenos Aires - Amsterdam

Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt rechtstreeks naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 21: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. De reis hoogtepunten van Argentinië is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de hoogtepunten van Argentinië

In deze reis met hoogtepunten van Argentinië is rekening gehouden met 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie El Chaltén

Chaltén Camp is een unieke glamping ervaring op slechts 3 km van het gelijknamige stadje en heeft een prachtig uitzicht op de Mount Fitz Roy. De domes zijn een koepel gebouwd op houten palen. Elke dome bestaat uit 27 vierkante meter en heeft een slaapkamer en eigen badkamer. Met slechts 12 domes verspreid in de natuur, is dit een exclusieve plek om het adembenemende landschap te ervaren. In de hoofddome vind je het restaurant en een heerlijke plek om te relaxen. Het dagelijkse driegangenmenu is zorgvuldig samengesteld met lokale ingrediënten. In de buurt van de hoofdkoepel is een vuurplaats, de perfecte plek om te genieten van verhalen onder de heldere sterrenhemel.

Argentinië Chalten Camp Dome Fitz Roy
Argentinië Chalten Camp Deluxe Dome
Argentinië Chalten Camp Hoofdkoepel

Accommodatie Mendoza

Finca Adalgisa is een kleinschalige accommodatie in Mendoza en staat bekend om zijn wijngaarden en rustieke charme. De finca ligt op korte afstand van het centrum van Mendoza, waardoor het een handige uitvalsbasis is voor het verkennen van de omliggende wijnhuizen en bezienswaardigheden. Finca Aldagisa biedt verschillende soorten type kamers en suites, die smaakvol zijn ingericht. Sommige kamers hebben een eigen terras of balkon. Qua faciliteiten zijn er een buitenzwembad, tuin en spa. Ook is er gratis wifi beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.  Finca Adalgisa heeft zijn eigen wijngaard en produceert uitstekende wijnen. Het restaurant van de finca serveert heerlijke maaltijden, vaak bereid met lokale ingrediënten.

Argentinië Mendoza Finca Aldagisa veranda
Argentinië Mendoza Finca Aldagisa Kamer
Argentinië Mendoza Finca Aldagisa Zwembad

Accommodatie Pampa

Estancia El Ombu de Areco is een oase van rust, net buiten de drukte van de stad Buenos Aires. De estancia ligt op 300 hectare en heeft een ruimte tuin met grote bomen. De kamers hebben een warme inrichting en zijn van alle gemakken voorzien. Overdag kun je wandelingen, fietstochten of paardrijtochten maken op het terrein van de estancia of lees een boek op de beschutte veranda. De estancia heeft een sfeervol restaurant met een haardvuur.

Argentinië Pampas Ombu de Areco Landgoed
Argentinië Pampa Estancia Ombu de Areco
Argentinië Pampa Estancia Ombu de Areco Kamer
Foto's en Video's

Foto's van de reis hoogtepunten van Argentinië

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de reis hoogtepunten van Argentinië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

21 dagen vanaf € 7.595,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Chili Patagonie landschap met zon

Reviews

"We kunnen het iedereen aanraden"

Vooraf hebben we zelf het programma kunnen aangeven zodat de locaties en excursies afgestemd waren op onze interesses. Alles was goed en netjes geregeld, zodat we tijdens onze vakantie konden genieten van de prachtige natuur. Wij kunnen het iedereen aanraden. Wij kijken in ieder geval terug op een fantastische reis! Nicole bedankt.

Lees meer
Review rondreis Argentinië en Chili
Johan en Ellie (stel, februari 2019) Rondreis Argentinië en Chili
Argentinië Ushuaia Nationaal Park Tierra del Fuego meer

Reviews

"We zijn zeer dankbaar voor het goede reisadvies"

Wij hebben ons enorm vermaakt in Argentinië. We hebben prachtige routes gereden en plaatsen bezocht waar anderen niet snel komen. We hebben weer prachtige ervaringen, foto’s, film en verhalen om te delen! Patagonië was voor ons de kers op de taart! Wij zijn je zeer dankbaar voor je goede advies vooraf en je hulp tijdens de reis!

Lees meer
Argentinië Patagonie Aguas Arriba lodge hike
Dhr. en Mevr. Bouw (stel, december 2018) Rondreis Argentinië
Ecuador Napo Wildlife Center nachtaapjes

Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Ecuador Napo Wildlife Center bovenaanzicht
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp