100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Perito Moreno Gletsjer

De Perito Moreno gletsjer

De Perito Moreno gletsjer is één van de meest indrukwekkende en iconische natuurlijke wonderen van Argentinië en bevindt zich in het Los Glaciares National Park in het zuidelijke deel van Patagonië. De Perito Moreno gletsjer is ongeveer 30 kilometer lang en heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 74 meter boven het wateroppervlak van het Argentinomeer. Het totale gletsjeroppervlak beslaat ongeveer 250 vierkante kilometer. Wat de Perito Moreno gletsjer zo bijzonder maakt, is dat hij nog steeds groeit. In tegenstelling tot veel andere gletsjers ter wereld, die momenteel krimpen als gevolg van klimaatverandering. De gletsjer staat bekend om zijn ijsbruggen die zich vormen tussen het gletsjerfront en het vasteland. Deze bruggen kunnen enorm groot worden en uiteindelijk instorten, wat een adembenemend natuurlijk spektakel oplevert.

Activiteiten bij de Perito Moreno gletsjer

De Perito Moreno gletsjer kun je op verschillende manieren bewonderen. Tijdens een boottocht vaar je tot de rand van de Perito Moreno gletsjer en krijg je een geweldig gevoel van de omvang. Daarna wordt je naar het bezoekerscentrum gebracht waar je vanaf de looppaden op verschillende hoogtes de gletsjer kunt bewonderen.

Met een speciale cruise kun je een dagtocht maken waarbij je door het Argentino meer navigeert en ook de andere gletsjers in de omgeving bewondert, zoals de Upsala en Spegazzini gletsjer. Je vaart vanaf de noordkant naar het Upsala kanaal, waarvandaan je een wandeling maakt en geniet van de enorme panoramische uitzichten van de Upsala gletsjer. Vervolgens vaart de cruise zuidwaarts langs het Spegazzini kanaal, vanwaar de Seco gletsjer te zien is op weg naar de Spegazzini-gletsjer, de hoogste in het Glacier National Park. Een mooie dag op water met spectaculaire uitzichten op de gletsjers.

Trekking Perito Moreno gletsjer

Eén van de beste manieren om de Perito Moreno gletsjer te ervaren is tijdens een mini-trekking. Met een boottocht steek je de Rico-tak van het meer over en maakt een landing aan de overkant. Na een korte uitleg van de gids ga je tijdens een wandeling het landschap verkennen totdat je het ijs bereikt. Met de ijsschoenen aan betreed je de gletsjer en maak je een 2 uur durende ice-trekking over de toppen van het ijs. Eenmaal op de gletsjer zie je blauwe meren, diepe scheuren, enorme putten en grotten. Het is een bijzondere ervaring om de gletsjer op deze manier te beleven.

Kajakken langs de Perito Moreno gletsjer

Ervaar de Perito Moreno vanuit een heel ander oogpunt; vanuit een kajak krijg je een uniek perspectief op dit hoogtepunt. Heb je geen kajak-ervaring? Geen zorgen, de kajak experts leggen je uit hoe je kajakt tussen deze geweldige gletsjerwateren en geven je vooraf een veiligheidsbriefing. Onder begeleiding ga je vanaf het strand van Los Tempanos te water. Je peddelt richting de gletsjer en bewondert vanaf hier de imposante hoogte. Speciale kleding is inbegrepen tijdens deze activiteit zoals een waterdicht droogpak, thermisch pak, laarzen en reddingsvesten.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op