100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Familiereis Argentinië 16 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de familiereis Argentinië

De familiereis Argentinië heeft een indicatieprijs vanaf € 5.495,- per persoon.*
*rekening houdend met 5 personen waarvan 2 volwassen en 3 kinderen.

Inclusief

 • 3 tot 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in Buenos Aires
 • Privé tour Tigre Delta & San Isidro
 • El Querandi tango dinnershow
 • Privé Street Art & Food Tour Palermo
 • Tierra del Fuego National Park incl. lunch
 • Beagle Channel Catamaran Trip
 • Perito Moreno ice-trekking incl. lunch
 • Gourmet Glacier Cruise Premium Deck incl. gourmet lunch
 • Privé Trekking in Los Huemules
 • Activiteiten op de Argentijnse Pampa bij Estancia El Ombu de Areco
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de familiereis Argentinië

De familiereis Argentinië begint in Buenos Aires waarbij je met een fietstour de zuidelijke wijken van de stad gaat verkennen. Op zondag ga je, net als veel Argentijnen, naar de Tigre Delta. In de avond is het tijd voor een tango dinnershow bij El Querandi. De volgende dag maak je een Street Art tour door Palermo. Daarna vlieg je naar het zuiden, naar Ushuaia. Je maakt een wandeling door het Nationaal Park Tierra del Fuego en vaart over het beroemde Beagle kanaal. Je reist door naar El Calafate, waar je op een bijzondere manier de Perito Moreno verkent, door middel van een ice-trekking. Ook vaar je langs de andere beroemde gletsjers met de gourmet glacier cruise. In El Chalten maak je prachtige wandelingen en verken je Los Huemules, een natuurgebied dat nog wat minder bezocht wordt door toeristen. Verblijf is in Chalten Camp, een glamping avontuur in het Patagonische landschap. De reis sluit je af op de Argentijnse Pampa, hier maak je kennis met het Argentijnse gaucho-leven.

Street Art tour in Buenos Aires

Je maakt een Street Art tour door Palermo. Je start bij een prachtige roof top bar onder het genot van een biertje, frisdrank of cocktail. Daarna neemt de gids je mee door de wijk waar je verschillende muurschilderingen kunt zien en hij alles vertelt over de kunstwerken en de kunstenaars, het geeft een inkijkje in de cultuur, historie en politiek van Argentinië. Halverwege de tour maak je een stop om een typisch Argentijns drankje te proeven. Na de Street Art tour eindig je de avond in een verrassende thema bar!

Ice-trekking Perito Moreno gletsjer

El Calafate is gelegen aan de oostkant van de Andesketen en kijkt uit over het Lago Argentino. Hiervandaan bezoek je het Nationaal Park Los Glaciares; één van de spectaculairste parken van Argentinië. Na de noord- en zuidpool is dit de grootste ijsvlakte ter wereld. Je vindt hier diverse gletsjers waarvan de Perito Moreno de meest bekende is. Eén van de beste manieren om deze gletsjer te ervaren is door erop te wandelen. Samen met een internationaal gezelschap maak je een mini-trekking op de Perito Moreno. Tijdens de trekking is het mogelijk om de top van de gletsjer te zien, evenals de kleine diepe blauwe lagunes. Samen met de ervaren lokale gids loop je ongeveer 2 uur over de gletsjer.

Glamping in Chalten

In El Chalten verblijf je in een unieke accommodatie; Chalten Camp. Slapen in een koepel onder de sterren is een ervaring op zich.  Hier verblijf je op fullboard basis, de maaltijden zijn inclusief. Er is een breed scala aan activiteiten rond het kamp te ondernemen waarmee je de flora en fauna van deze natuurrijke omgeving ontdekt, zo kun je onder andere gaan hiken, kajakken, vissen of mountainbiken.

Argentijnse gaucho cultuur

Deze familiereis Argentinië sluit je af op het Argentijnse platteland, de Pampa. Je verblijft op full board basis wat inhoudt dat alle maaltijden inclusief zijn tijdens je verblijf. Ontdek hier het leven van de Argentijnse gaucho’s, proef de “asado criollo” en geniet van de diverse activiteiten die je het traditionele gaucho-leven laten ervaren.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de familiereis Argentinië

Dit is een inspiratiereis, de familiereis Argentinië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires. De volgende dag kom je vroeg in de ochtend aan.

Dag 2: Buenos Aires

Vroeg in de ochtend kom je aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Hier word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company. Per privé transfer word je door de Engelstalige gids naar je hotel in de wijk Palermo gebracht. In de middag maak je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een fietstour door Buenos Aires om enkele hoogtepunten te leren kennen. Je wordt per privé transfer naar het startpunt van de fietstour gebracht en gaat fietsen door de zuidelijke wijken van Buenos Aires zoals San Telmo, La Boca, Puerto Madero en Monserrat. Deze fietstour laat je een combinatie zien van de geschiedenis van de stad en de traditionele wijken. Je ontdekt de belangrijkste passies van de Argentijnen; tango en voetbal. En je fietst door de prachtige groene omgeving van het Ecologisch Reservaat. Al fietsend zul je begrijpen waarom Buenos Aires het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd. De fietstour duurt 3,5 uur en is inclusief fiets, helm en water.

Dag 3: Buenos Aires

Vandaag haalt de Engelssprekende gids je in de ochtend op en brengt je noordwaarts naar de stad Tigre. Hier verandert de Parana-rivier in een delta met kleine eilanden die alleen via het water bereikbaar zijn. Op de zondag is dit een favoriete plek voor de Argentijnen. In Tigre maak je een korte wandeling om vervolgens aan boord te gaan van een privé boot die door de smalle waterwegen tussen de eilanden vaart. Hier kan de dichte begroeiing doen denken aan het Amazone-oerwoud en zie je de huizen op palen. Daarna breng je nog een bezoek aan de lokale handwerk- en fruitmarkt (Mercado de Frutos). Op de terugweg naar Buenos Aires bezoek je de kleine stad San Isidro, een traditionele woonwijk die bekend staat om zijn geplaveide straatjes en prominente herenhuizen gebouwd in de zeventiende eeuw. In de avond hebben wij een tafeltje voor je gereserveerd bij Querandi voor een tango dinnershow! Je wordt opgehaald en met een transfer naar de locatie gebracht. Geniet van een heerlijk Argentijns diner terwijl er een spectaculaire tangoshow voor je wordt opgevoerd.

Dag 4: Buenos Aires

Vandaag is ter vrije besteding. Aan het einde van de middag word je opgehaald door een Engelssprekende gids voor een Street Art door Palermo. Je start bij een prachtige roof top bar onder het genot van een biertje, frisdrank of cocktail. Daarna neemt de gids je mee door de wijk waar je verschillende muurschilderingen kunt zien en hij alles vertelt over de kunstwerken en de kunstenaars, het geeft een inkijkje in de cultuur, historie en politiek van Argentinië. Halverwege de tour maak je een stop om een typisch Argentijns drankje te proeven. Na de Street Art tour eindig je de avond in een verrassende thema bar.

Dag 5: Buenos Aires - Ushuaia

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht en vlieg je naar Ushuaia. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelssprekende gids en naar je accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wandel op je gemak rond in het stadje dat ook wel de toegangspoot tot Antarctica wordt genoemd.

Dag 6: Ushuaia

Na het ontbijt trek je erop uit met een Engelssprekende gids en een klein internationaal gezelschap (maximaal 15 personen) naar het Nationaal Park Tierra del Fuego. Dit park is een van de meest bezochte plaatsen in Ushuaia: het ligt dicht bij de stad en is gemakkelijk bereikbaar. Bij aankomst in het park maak je een wandeling door het park, de moeilijkheidsgraad is makkelijk tot gemiddeld. Je wandelt door de bossen, langs onder andere Lapataia Bay, de Green Lagoon en je hebt uitzicht op het Beaglekanaal. Tijdens de wandeling heb je kans om de Magelhaenspecht te zien, dit is de grootste specht van Zuid-Amerika. Verder is het mogelijk om de arendbuizerd en met veel geluk zelfs de condor te spotten. De lunch wordt geserveerd bij het Acigami-meer. De entree voor het nationaal park en de lunch zijn inclusief.

Dag 7: Ushuaia

Vandaag maak je een tour naar het beroemde Beagle kanaal. Per privé transfer word je naar de haven gebracht. Vanaf de kade stap je aan boord van de boot en steek je de brede baai van Ushuaia over tot je het Beagle kanaal bereikt bij Paso Chico. Daar vaar je rond la Isla de los Pájaros waar je onder andere Skúas, Albatros of Black Eyebrow, Patos Vapor, Cauquenes, Gaviotas Cocineras en Gaviotas Grises kunt zien. De tour duurt 2,5 uur en is inclusief transfers.

Dag 8: Ushuaia - El Calafate

Vandaag word je per privé transfer naar de luchthaven van Ushuaia gebracht. Hiervandaan vlieg je naar El Calafate. Bij aankomst word je door een chauffeur verwelkomd en naar je accommodatie gebracht.

Dag 9: El Calafate

Eén van de beste manieren om een gletsjer te ervaren is om erop te wandelen. Je wordt opgehaald bij de accommodatie en vertrekt met een internationaal gezelschap naar het nationaal park Los Glaciares voor een mini-trekking op de Perito Moreno. Met de Safari Nautico-boot steek je de Rico-tak van het meer over en stop je bij de zuidelijke wand van de gletsjer. Vanaf het waterniveau krijg je een geweldig gevoel van de enorme afmetingen van de ijsmuur. Vervolgens maak je een landing op de oever en geeft de gids een uitleg over de ijstijd en een veiligheidsbriefing voor de trekking op het ijs. Tijdens de trekking is het mogelijk om de top van de gletsjer te zien, evenals de kleine diepe blauwe lagunes. Samen met de ervaren lokale gids loop je meer dan 2 uur over de gletsjer. Na de wandeling verken je de loopbruggen met het geweldige uitzicht op de Perito Moreno.

Noot: de trekking op de Perito Moreno gletsjer is toegestaan voor kinderen vanaf 10 jaar en mag niet worden gedaan door personen ouder dan 65 jaar.

Dag 10: El Calafate

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je accommodatie voor een dagexcursie naar een van de mooiste plekken in Zuid-Patagonië. Je gaat vandaag varen aan boord van de exclusieve Cruise María Turquesa en geniet van de gastronomische keuken terwijl je langs de gletsjers vaart, een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze Glaciares Gourmet Experience bezoek je de gletsjers Upsala, Spegazzini en Perito Moreno. Het is de enige navigatie waarmee je de drie belangrijkste gletsjers van het nationale park op dezelfde dag bezoekt. Je vaart op Lago Argentino langs muren van meer dan 50 meter hoog, erg indrukwekkend! Ook maak je een wandeling onder begeleiding van een gids door het bos in het Canal Spegazzini. De tour eindigt bij Puerto La Soledad, vanwaar je aan het einde van de middag terug wordt gebracht naar El Calafate.

Dag 11: El Calafate - El Chalten

Na het ontbijt word je per privé transfer in ongeveer 4 uur van El Calafate naar El Chalten gebracht. In El Chalten verblijf je in een unieke accommodatie; Chalten Camp. Slapen in een koepel onder de sterren is een ervaring op zich. Hier verblijf je op fullboard basis, de maaltijden zijn inclusief. Er is een breed scala aan activiteiten rond het kamp te ondernemen waarmee je de flora en fauna van deze natuurlijke omgeving ontdekt, zo kun je onder andere gaan hiken, kajakken, vissen of mountainbiken.

Dag 12: El Chalten

Vandaag ga je op pad met een privé gids in het particulier reservaat Los Huemules. Het wilde park beslaat 95% van de totale oppervlakte (ongeveer 5500 hectare) en omvat bergen, oude gletsjers, uitgestrekte bossen van lengabomen, meren, lagunes en rivieren… kortom een Patagonisch paradijs en de perfecte plek om te wandelen. Het reservaat heeft een prachtig netwerk van paden om te verkennen van ongeveer 25 km. Er is een verscheidenheid aan routes mogelijk – van een korte 1,5 uur vlakke wandeling tot 3 uur bergopwaarts. Dit gebied is niet zo toeristisch waardoor je meer buiten de gebaande paden reist. In overleg met de gids kun je bepalen welke route je wilt wandelen. Onderweg zal de gids meer vertellen over het gebied en de flora en fauna. Een lunch en de entreegelden zijn inclusief.

Dag 13: El Chalten

Deze dag is ter vrije besteding en geniet je Chalten Camp.

Dag 14: El Chalten - Pampa

In de ochtend word je per privé transfer naar de luchthaven van El Calafate gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Buenos Aires. Bij aankomst word je in ongeveer 1,5 uur per privétransfer naar de Argentijnse Pampa gebracht. Op het Argentijnse platteland kom je tot rust in de Estancia El Ombu de Areco. Je verblijft op full board basis wat inhoudt dat alle maaltijden inclusief zijn tijdens je verblijf. Ontdek hier het leven van de Argentijnse gaucho’s, proef de “asado criollo” en geniet van de diverse activiteiten die je het traditionele gaucho-leven laten ervaren.

Dag 15: Pampa - Buenos Aires - Amsterdam

Na nog een heerlijke vrije ochtend op de Argentijnse Pampa word je in de middag opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven van Buenos Aires. Hiervandaan vlieg je naar Amsterdam en aankomst is de volgende ochtend.

Dag 16: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een familiereis door Argentinië is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de familiereis Argentinië

In deze familiereis Argentinië is rekening gehouden met 3* tot 4* accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Buenos Aires

Casa Sur Palermo Hollywood is gelegen in de hippe wijk Palermo. Het stijlvolle design hotel heeft een restaurant, spa & gym en zwembad. Op het dakterras is het heerlijk ontspannen en even ontsnappen aan de ‘hustle en bustle’ van de drukke stad. De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben een kingsize bed.

Accommodatie El Chalten

Chaltén Camp is een unieke glamping ervaring op slechts 3 km van het gelijknamige stadje en heeft een prachtig uitzicht op de Mount Fitz Roy. De domes zijn een koepel gebouwd op houten palen en in harmonie met het inheemse bos. Elke dome bestaat uit 27 vierkante meter en heeft een slaapkamer en eigen badkamer. Met slechts 12 domes verspreid in de natuur, is dit een exclusief toevluchtsoord om het adembenemende Patagonische landschap en klimaat optimaal te ervaren. Je hebt de keuze uit een standaard, premium of deluxe dome. In de hoofddome vind je het restaurant en een heerlijke plek om te relaxen. Het dagelijkse vaste driegangenmenu is zorgvuldig samengesteld met lokale ingrediënten. In de buurt van de hoofdkoepel is een vuurplaats, de perfecte plek om te genieten van een glas wijn en verhalen onder de heldere sterrenhemel. Op enkele meters afstand, gunstig gelegen onder de beukenbomen, wachten twee picknicktafels met een prachtig uitzicht. Er zijn ook verschillende hangmatten rond het kamp waar je heerlijk kunt relaxen.

Accommodatie Pampa

Estancia El Ombu de Areco is een oase van rust, net buiten de drukte van de stad Buenos Aires. De estancia ligt op 300 hectare en heeft een ruimte tuin met grote bomen. De kamers hebben een warme inrichting en zijn van alle gemakken voorzien. Overdag kun je wandelingen, fietstochten of paardrijtochten maken op het terrein van de estancia of lees een boek op de beschutte veranda. De estancia heeft een sfeervol restaurant met een haardvuur.

Foto's en Video's

Foto's van familiereis Argentinië

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de familiereis Argentinië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

16 dagen vanaf € 5.495,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Top reis"

Samen met een vriendin een reis laten samenstellen door Nicole. Ze heeft dit heel goed en leuk gedaan en geluisterd naar onze wensen. Tijdens de reis verliep alles erg soepel en hadden we fijne accomodaties. Het contact met Nicole verliep daarnaast erg prettig. We kijken terug op een hele mooie reis zonder zorgen.

Lees meer
Linda & Ramona (vriendinnen, februari 2024) Rondreis Argentinië en Brazilië
Reviews

"We kunnen het iedereen aanraden"

Vooraf hebben we zelf het programma kunnen aangeven zodat de locaties en excursies afgestemd waren op onze interesses. Alles was goed en netjes geregeld, zodat we tijdens onze vakantie konden genieten van de prachtige natuur. Wij kunnen het iedereen aanraden. Wij kijken in ieder geval terug op een fantastische reis! Nicole bedankt.

Lees meer
Johan en Ellie (stel, februari 2019) Rondreis Argentinië en Chili
Reviews

"Fantastische rondreis gemaakt door ecuador en galapagos!"

Wij zijn net teruggekomen van een geweldige rondreis door ecuador en galapagos! Alles was ontzettend goed geregeld en hebben dan ook ontzettend genoten. Wij zijn wezen rondreizen met onze dochter van 1 jaar oud en hebben daarom de hulp van nicole ingeschakeld. Ze heeft alles tot in en de puntjes voor ons verzorgd.

Lees meer
Marjolijn, Robbert-Jan & Lynn (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.