100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Natuurreis Argentinië 23 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de natuurreis Argentinië

De natuurreis Argentinië heeft een indicatieprijs vanaf € 7.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour Buenos Aires
 • Tangoshow El Querandi incl. diner en privé transfers
 • Privé dagtour Peninsula Valdés incl. entreegelden en lunch
 • Dagtour Nationaal Park Tierra del Fuego incl. entreegelden en lunch (groepsactiviteit)
 • Boottour Beaglekanaal incl. entreegelden Nationaal Park en havenbelasting (groepsactiviteit)
 • Minitrekking Perito Moreno gletsjer incl. entreegelden en lunchbox (groepsactiviteit)
 • Boottour Glaciar National Park incl. havengeld, entreegelden, gourmet lunch (groepsactiviteit)
 • Halve dag Braziliaanse zijde Iguazu watervallen incl. entreegelden (groepsactiviteit)
 • Dag tour Argentijnse zijde Iguazu watervallen incl. entreegelden en lunch (groepsactiviteit)
 • Privé transfer van Puerto Iguazu naar Esteros del Iberá inclusief een stop bij San Ignacio ruïnes
 • 4 dagen en 3 nachten verblijf in Puerto Valle Lodge Esteros del Iberá inclusief maaltijden en activiteiten
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de natuurreis Argentinië

De natuurreis Argentinië start in de hoofdstad Buenos Aires, hier kom je vroeg in de ochtend aan en in de middag verken je een gedeelte van de stad per fiets. De volgende dag reis je door naar Pinta Ninfas, hiervandaan maak je een dagtour naar de Península Valdés waar je volop wildlife kunt zien zoals pinguïns, walvissen, zeeolifanten en zeeleeuwen. Daarna reis je naar de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia. Hier maak je een wandeling in het Nationaal Park Tierra del Fuego en een boottour over het Beagle kanaal. Vanuit Ushuaia vlieg je naar El Calafate, waar je een ice trekking maakt over de beroemde Perito Moreno gletsjer. Ook maak je een gourmet cruise en kun je de gletsjers vanuit een heel ander oogpunt bewonderen. In El Chalten verken je de prachtige Patagonische landschappen en kun je volop mooie wandelingen maken. Daarna bezoek je de meest indrukwekkende watervallen van Zuid-Amerika; Iguazu. Je verkent zowel de Braziliaanse, als de Argentijnse zijde. Als kers op de taart reis je naar het moerasland van Esteros del Ibera om hier nog een aantal dagen op safari te gaan en wildlife te spotten!

Wildlife spotten op Península Valdés

Península Valdés staat als natuurreservaat bekend bij UNESCO. Je kunt hier onder andere walvissen, zeehonden, pinguïn kolonies, zeeleeuwen en dolfijnen spotten. Je maakt vanuit Puerto Madryn een dag tour naar dit natuurreservaat, Je stopt bij Puerto Piramides om een boottour te maken om de zeeleeuwen en aalscholvers te zien. Daarna ga je naar een plek om de Magelhaen pinguïn kolonie met ongeveer 500.000 pinguïns te zien. Als laatste verken je het natuurreservaat Punta Norte, waar je, afhankelijk van de tijd van het jaar, zeeolifanten, zeeleeuwen en orka’s bewondert.

Ice trekking op de Perito Moreno

El Calafate is gelegen aan de oostkant van de Andesketen en kijkt uit over het Lago Argentino. Hiervandaan bezoek je het Nationaal Park Los Glaciares; één van de spectaculairste parken van Argentinië. Na de noord- en zuidpool is dit de grootste ijsvlakte ter wereld. Je vindt hier diverse gletsjers waarvan de Perito Moreno de meest bekende is. Eén van de beste manieren om deze gletsjer te ervaren is door erop te wandelen. Samen met een internationaal gezelschap maak je een mini-trekking op de Perito Moreno. Tijdens de trekking is het mogelijk om de top van de gletsjer te zien, evenals de kleine diepe blauwe lagunes. Samen met de ervaren lokale gids loop je ongeveer 2 uur over de gletsjer.

Wandelen in Patagonië

El Chalten is de ideale plek om het Patagonische landschap te verkennen door de mooiste wandelingen te maken. Op eigen gelegenheid ontdek je de mooiste wandelroutes door de bergen zoals naar de Fitz Roy. Je hebt 2 dagen ter vrije besteding dus alle tijd om deze omgeving op je gemak te verkennen. Wil je liever met een gids op pad? Dan kan dit ook geregeld worden.

Verken de Iguazu watervallen

Puerto Iguazu ligt in de Argentijnse provincie Misiones en grenst aan Brazilië. In 1550 werden hier de Iguazu watervallen ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Álvar Núñez Cabeza de Vaca. Iguazu betekent ‘groot water’ in het Guarani, de taal die door de oorspronkelijke bewoners (de Guarani indianen) wordt gesproken. Puerto Iguazu is de perfecte uitvalbasis om de watervallen aan zowel de Argentijnse als Braziliaanse zijde te bezoeken.

Wildlife spotten in Esteros del Ibera

Het gebied Esteros del Ibera in Argentinië strekt zich uit over 13.000 km2 en omvat het grootste zoetwaterreservoir van het land. De Ibera wetlands herbergen meer dan 4.000 planten- en diersoorten, wat neerkomt op 30% van de totale biodiversiteit van Argentinië. In dit gebied ga je op safari en kun je volop wildlife spotten!

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de natuurreis Argentinië

Dit is een inspiratiereis, de natuurreis Argentinië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires

Vandaag vertrek je in de avond vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires. De volgende dag land je vroeg in de ochtend op de internationale luchthaven van Buenos Aires.

Dag 2: Buenos Aires

Je landt vroeg in de ochtend en je wordt verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company. Per privé transfer word je naar je accommodatie in de wijk Palermo gebracht. In de middag is het tijd voor een fietstour door de stad om enkele hoogtepunten te leren kennen. Samen met je privé gids maak je een tour door de zuidelijke wijken zoals San Telmo, La Boca, Puerto Madero en Monserrat. Deze fietstour laat je een combinatie zien van de geschiedenis van de stad en de traditionele wijken. Je ontdekt de belangrijkste passies van de Argentijnen; tango en voetbal. En je fietst door de prachtige groene omgeving van het Ecologisch Reservaat. Al fietsend zul je begrijpen waarom Buenos Aires het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd. De fietstour duurt 3,5 uur. In de avond hebben wij een tafeltje voor je gereserveerd bij een tango dinnershow! Geniet van een heerlijk Argentijns diner terwijl er een spectaculaire tangoshow voor je wordt opgevoerd.

Dag 3: Buenos Aires - Trelew - Puerto Madryn

Na een vroeg ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Trelew en word je naar je hotel in Puerto Madryn gebracht. De middag is ter vrije besteding. Puerto Madryn ligt in het Argentijnse deel van Patagonië, aan de Atlantische kust. Het heeft een mild klimaat en is de perfecte uitvalbasis om Península Valdés te ontdekken. Dit schiereiland staat als natuurreservaat bekend bij UNESCO. Je kunt hier onder andere walvissen, zeehonden, pinguïn kolonies, zeeleeuwen en dolfijnen spotten. In het centrum van Puerto Madryn zijn er volop cafés, restaurants en winkels te vinden. Op de lange, brede boulevard is het heerlijk uitwaaien.

Dag 4: Puerto Madryn

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé tour naar de Península Valdés. Het gaat een lange dag zijn waarbij je ongeveer 12 uur onderweg bent. Vroeg in de ochtend vertrek je en na een uur rijden kom je aan in Puerto Piramides waar je met een boottour een rondvaart gaat maken om de zeeleeuwen en aalscholvers te zien. Daarna vervolg je de reis naar Estancia San Lorenzo, een traditionele schapenboerderij, waar je een lamsbarbecue kunt proeven voor de lunch. Na de lunch bezoek je de Magelhaense pinguïn kolonie met ongeveer 500.000 pinguïns. De volgende stop is het natuurreservaat Punta Norte waar je, afhankelijk van de tijd van het jaar, zeeolifanten, zeeleeuwen en orka’s kunt zien. Ten slotte reis je naar Punta Cantor om Caleta Valdes te observeren, een grote inham die zich uitstrekt langs de Atlantische kust van het schiereiland. Op de terugweg maakt je nog een stop bij het bezoekerscentrum op de landengte Carlos Ameghino. In de avond ben je weer terug bij je accommodatie.

Dag 5: Puerto Madryn

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 6: Puerto Madryn - Trelew - Ushuaia

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Trelew gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Ushuaia, het zuidelijkste stadje ter wereld. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het stadje is gelegen aan het Beagle kanaal en vanaf hier vertrekken de schepen richting het zevende continent, Antarctica.

Dag 7: Ushuaia

Vandaag ga je op pad naar het Nationaal Park Tierra del Fuego. In een klein internationaal gezelschap (maximaal 15 personen) ga je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een mooie wandeling maken door dit natuurgebied. Je hebt kans om de Magelhaenspecht te zien, dit is de grootste specht van Zuid-Amerika. Verder is het mogelijk om de arendbuizerd en zelfs de condor te spotten!

Dag 8: Ushuaia

Vandaag maak je een tour naar het beroemde Beagle kanaal. Vanaf de kade in Ushuaia stap je aan boord van de boot en steek je de brede baai van Ushuaia over tot je het Beagle kanaal bereikt bij Paso Chico. Daar vaar je rond la Isla de los Pájaros en Isla de los Lobos, hier kun je verschillende soorten zeevogels en zeeleeuwen zien.

Dag 9: Ushuaia - El Calafate

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Ushuaia gebracht en vlieg je naar El Calafate. Bij aankomst word je door een Engelssprekende gids verwelkomd en naar je accommodatie gebracht. El Calafate is gelegen aan de oostkant van de Andesketen en kijkt uit over het Lago Argentino. Hiervandaan bezoek je het Nationaal Park Los Glaciares bezoeken; één van de spectaculairste parken van Argentinië. Na de noord- en zuidpool is dit de grootste ijsvlakte ter wereld.

Dag 10: El Calafate

Eén van de beste manieren om een gletsjer te ervaren is door erop te wandelen. Na het ontbijt vertrek je met een internationaal gezelschap naar het Nationaal Park Los Glaciares voor een mini-trekking op de Perito Moreno. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. Je start de tour bij de Bajo de las Sombras-pier, op ongeveer 6,5 kilometer afstand van de gletsjer. Met de Safari Nautico-boot steek je de Rico-tak van het meer over en stop je bij de zuidelijke wand van de gletsjer. Vanaf het waterniveau krijg je een geweldig gevoel van de enorme afmetingen van de ijsmuur. Vervolgens maak je een landing op de oever en geeft de gids een veiligheidsbriefing voor de trekking op het ijs. Tijdens de trekking is het mogelijk om de top van de gletsjer te zien, evenals de kleine diepe blauwe lagunes. Samen met de ervaren lokale gids loop je ongeveer 2 uur over de gletsjer. Na de wandeling keer je terug naar de haven van Bajo de las Sombras en verken je de loopbruggen met het geweldige uitzicht op de Perito Moreno.

Dag 11: El Calafate

Vandaag ga je cruisen aan boord van de exclusieve Cruise María Turquesa en geniet je van de gastronomische keuken terwijl je langs de gletsjers vaart, een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze Glaciares Gourmet Experience bewonder je de gletsjers Upsala, Spegazzini en Perito Moreno. Het is de enige navigatie waarmee je de drie belangrijkste gletsjers van het nationale park op dezelfde dag bezoekt. Je vaart op het Lago Argentino langs muren van meer dan 50 meter hoog, erg indrukwekkend! Ook maak je een wandeling onder begeleiding van een gids door het bos in het Canal Spegazzini. De tour eindigt bij Puerto La Soledad, vanwaar je aan het einde van de middag terug wordt gebracht naar El Calafate.

Dag 12: El Calafate - El Chalten

Na het ontbijt heb je een privé transfer van El Calafate naar El Chalten, dit duurt 4 tot 5 uur. Bij aankomst in El Chalten heb je de dag verder ter vrije besteding. El Chalten wordt ook wel het beste wandelgebied van Patagonië genoemd, je kunt hier de mooiste wandelingen maken.

Dag 13 & 14: El Chalten

Deze dagen zijn ter vrije besteding en je kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Bij het bezoekerscentrum in het dorp kun je een wandelkaart van de omgeving halen en makkelijk kiezen welke route je wilt gaan wandelen. Wil je in deze dagen liever met een lokale gids op pad? Dan kan dit natuurlijk ook en kunnen we op voorhand al enkele dagtochten voor je boeken. Zorg tijdens de wandelingen dat je altijd voldoende eten en drinken bij je hebt. Onderweg kun je je waterfles makkelijk vullen bij de natuurlijke waterbronnen. Er zijn verschillende wandelroutes qua lengte en intensiviteit, maar een absolute aanrader is de wandeling naar Fitz Roy. Je wandelt een ruim 3 uur durende route langs mooie lagunes met fantastische uitzichtpunten!

Dag 15: El Chalten - El Calafate - Puerto Iguazu

Je wordt vroeg per privé transfer naar de luchthaven van El Calafate gebracht. Hiervandaan vlieg je via Buenos Aires naar Puerto Iguazu. Dit stadje ligt in de Argentijnse provincie Misiones en grenst aan Brazilië. In 1550 werden hier de Iguazu watervallen ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Álvar Núñez Cabeza de Vaca. Iguazu betekent ‘groot water’ in het Guarani, de taal die door de oorspronkelijke bewoners (de Guarani indianen) wordt gesproken. Puerto Iguazu is de perfecte uitvalbasis om de watervallen aan zowel de Argentijnse als Braziliaanse zijde te bezoeken.

Dag 16: Puerto Iguazu

Samen met een internationaal gezelschap ga je onder begeleiding van een Engelssprekende gids, vandaag de Braziliaanse kant van de watervallen verkennen. Hoewel Argentinië langere paden rond de watervallen heeft, is Brazilië gezegend met het beste uitzicht op de 275 watervallen. Geniet van het panoramische uitzicht op de Devil’s Throat (Garganta del Diablo) en het eiland San Martin.

Dag 17: Puerto Iguazu

Na het ontbijt ga je samen met een internationaal gezelschap onder begeleiding van een Engelssprekende gids naar het Nationaal Park van Iguaçu om een bezoek te brengen aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Je begint bij het bezoekerscentrum van het Iguaçu Nationaal Park met een rit door de weelderige subtropische vegetatie van het park. Bij het verlaten van het voertuig vervolg je te voet een pad dat naar de kloof leidt voor een spectaculair uitkijkpunt over de watervallen. Een loopbrug leidt naar de rand van de duivelskeel voor een uitzicht op de kolkende wateren.

Dag 18: Puerto Iguazu - Esteros del Ibera

Vandaag reis je per privé transfer in ongeveer 5 uur naar het natuurgebied Esteros del Ibera. Onderweg maak je een stop bij de ruïnes van San Ignacio. Het gebied Esteros del Ibera in Argentinië strekt zich uit over 13.000 km2 en omvat het grootste zoetwaterreservoir van het land. Het gebied herbergt meer dan 4.000 planten- en diersoorten, wat neerkomt op 30% van de totale biodiversiteit van Argentinië. De komende dagen verblijf je in de Puerto Valle lodge en alle maaltijden en activiteiten zijn inclusief.

Dag 19 & 20: Esteros del Ibera

Deze dagen staan in het teken van wildlife spotten in Esteros del Ibera. Je gaat per 4×4 jeepsafari het gebied verkennen en maakt een tour naar Laguna Valle. Ook maak je een boottocht over de Paraná rivier, ga je kajakken en maak je een paardrijtocht door het gebied. Een onvergetelijke ervaring en de kers op de taart in deze natuurreis Argentinië!

Dag 21: Esteros del Ibera - Buenos Aires

Per transfer word je naar de luchthaven van Posadas gebracht en hiervandaan vlieg je terug naar Buenos Aires. Je verblijft hier nog een laatste nacht voordat je terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 22: Buenos Aires - Amsterdam

Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt rechtstreeks naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 23: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een natuurreis door Argentinië is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de natuurreis Argentinië

In deze natuurreis Argentinië is rekening gehouden met 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie El Calafate

Hosteria La Estepa is omgeven door de prachtige omgeving en biedt uitzicht op het Argentinomeer en de Patagonische steppen. De kamers zijn eenvoudig ingericht, hebben een privé badkamer en verwarming. De Hosteria heeft gratis wifi, een restaurant en een gezellige bar waar je geniet van een drankje.

Accommodatie Puerto Iguazu

De Selvaje Lodge heeft in 2018 zijn deuren geopend en ligt in Puerto Iguaçu. Het is de perfecte uitvalbasis om de watervallen van Iguaçu te bezoeken. De kamers beschikken over een balkon, airconditioning, een tv en privé badkamer. Na een bezoek aan de watervallen kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad of genieten van een hapje en drankje in het restaurant of de bar. De lodge heeft een schitterende tuin en zonneterras waar het ook heerlijk ontspannen is!

Accommodatie Esteros del Ibera

In Puerto Valle heb je exclusieve toegang tot de rijke biodiversiteit van het grootste natuurgebied van Argentinië. Het hart van de Puerto Valle lodge is een traditioneel Correntina herenhuis uit 1868 met ruime kamers. Buiten is er een imposant park van meer dan 14 hectare en dit herbergt zowel inheemse als exotische plantensoorten. Hier is het ultiem ontspannen en genieten van de stilte met de prachtige natuur om je heen! Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden en activiteiten inclusief. Rondom het hotel vind je lagunes, moerassen, inheemse bossen en de Paraná rivier. Hierdoor heb je volop de mogelijkheid om allerlei wildlife te spotten zoals onder andere capibaras, moerasherten, kaaimannen en tropische vogelsoorten (je vindt hier meer dan 350 verschillende vogelsoorten). Activiteiten bestaan uit 4×4 jeepsafari’s, wandelingen door het natuurgebied, (sport)vissen en boottochten over de Paraná rivier.

Foto's en Video's

Foto's van natuurreis Argentinië

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de natuurreis Argentinië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

23 dagen vanaf € 7.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"We kunnen het iedereen aanraden"

Vooraf hebben we zelf het programma kunnen aangeven zodat de locaties en excursies afgestemd waren op onze interesses. Alles was goed en netjes geregeld, zodat we tijdens onze vakantie konden genieten van de prachtige natuur. Wij kunnen het iedereen aanraden. Wij kijken in ieder geval terug op een fantastische reis! Nicole bedankt.

Lees meer
Johan en Ellie (stel, februari 2019) Rondreis Argentinië en Chili
Reviews

"We zijn zeer dankbaar voor het goede reisadvies"

Wij hebben ons enorm vermaakt in Argentinië. We hebben prachtige routes gereden en plaatsen bezocht waar anderen niet snel komen. We hebben weer prachtige ervaringen, foto’s, film en verhalen om te delen! Patagonië was voor ons de kers op de taart! Wij zijn je zeer dankbaar voor je goede advies vooraf en je hulp tijdens de reis!

Lees meer
Dhr. en Mevr. Bouw (stel, december 2018) Rondreis Argentinië
Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.