100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Doen in Mendoza

Doen in Mendoza

Mendoza, gelegen aan de voet van het Andesgebergte in Argentinië, staat internationaal bekend om zijn wijnproductie en wordt beschouwd als een van de belangrijkste wijnregio’s van Zuid-Amerika. In Mendoza vind je honderden wijnhuizen, lokaal bekend als “bodega’s,” die wijnproeverijen aanbieden. Enkele van de bekendste wijngebieden in Mendoza zijn Maipú, Luján de Cuyo en Valle de Uco. Veel bodega’s vereisen dat je vooraf een reservering maakt voor een wijnproeverij, zeker tijdens het hoogseizoen. Hier help ik je graag mee.

Leuke activiteiten in Mendoza

Een wijntour waarbij je verschillende wijnhuizen op één dag bezoekt is eigenlijk een must. Er zijn verschillende wijnroutes beschikbaar, zowel in Maipú als in Valle de Uco. Tijdens je bezoek aan de bodega krijg je een rondleiding waarbij je het hele proces van A tot Z krijgt uitgelegt. Daarna is het tijd voor een wijnproeverij!

Fietsen in de wijnregio van Mendoza

Geniet per fiets van het unieke landschap van de Andes en de wijngaarden. Je fietst langs drie verschillende wijnhuizen en proeft de wijnen van Kaiken Winery in Vistalba, Luján de Cuyo en Nieto Senetiner. Bij ieder wijnhuis proef je drie verschillende wijnen en leer je over het proces van het maken van wijn. Ieder wijnhuis heeft zijn eigen verhaal en historie wat met veel enthousiasme wordt verteld.

Paardrijden in de wijnregio van Mendoza

Bezoek de wijngaarden op een bijzondere manier, namelijk te paard! Vanuit Nieto Senetiner maak je een 1,5 uur durende rit tussen de wijngaarden met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Andes. Tijdens het paardrijden leer je over de teelt van de wijnstokken. Na het paardrijden proef je de lokale empanadas en de Argentijnse asado met bijpassende wijnen uit de wijnkelder.

Luxe wijnproeverij in Mendoza

Deze luxe wijntour is speciaal ontworpen voor de echte kenners. Je zintuigen worden deze dag optimaal geprikkeld met de kenmerkende smaken en geuren. Je start bij het wijnhuis Domaine Bousquet. De familie Bousquet, die uit de zuidelijke Franse stad Carcassonne komt, heeft een geschiedenis van het wijn maken. Jean Bousquet kwam in 1990 terecht in Mendoza om de wijngaarden en wijnhuizen te onderzoeken. Toen hij de unieke kenmerken van deze regio ontdekte was hij overtuigd dat hij dé plek voor zijn wijnmakerij had gevonden. Andere wijnhuizen die je bezoekt deze dag zijn Andeluna en Salentein.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op