skip to Main Content

Ga op avontuur in Ecuador…

Combineert u graag natuur en cultuur in uw reis? Dan is deze 23-daagse avontuurlijke reis door Ecuador perfect! Bezoek de koloniale steden Quito en Cuenca, ontdek het nevelwoud van Tandayapa, bewonder de biodiversiteit in de amazone, rijdt door de laan der Vulkanen in het Andesgebergte en maak kennis met de unieke leefwijze van lokale gemeenschappen. Om deze avontuurlijke reis door Ecuador goed af te sluiten gaat u eilandhoppen op de Galapagoseilanden. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw reiswensen om zo een avontuurlijke reis naar Ecuador op maat voor u samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 23-daagse avontuurlijke reis Ecuador

Historisch centrum in Quito

Na aankomst wordt u per privé transfer naar uw accommodatie gebracht. De volgende dag ontdekt u tijdens een fietstour in Quito het koloniale karakter van deze stad. U ziet duidelijk de Spaanse invloeden terug en de gids vertelt u alles over de historie en geschiedenis. Het fietsen in het historisch centrum is een bijzondere beleving. Bezoek de pittoreske straat “La Ronda” en proef de lokale almuerzo en het populaire drankje canelazo. In Quito verblijft u 2 nachten in Hotel Carlota in een Suite Deluxe.

Vogels & vlinders in Mindo

Een bezoek aan het nevelwoud Tandayapa mag tijdens uw reis niet ontbreken. Het heeft een totaal ander landschap en klimaat en u rijdt er vanaf Quito in slechts 2 uur naartoe. Onder begeleiding van een gids maakt u wandelingen door het nevelwoud en ontdekt u de grote biodiversiteit; u ziet kolibries en talloze andere soorten vogels en vlinders. Het bezoek aan Tandayapa is bij uitstek geschikt voor natuur- en vogelliefhebbers. In deze avontuurlijke reis zijn 3 dagen en 2 nachten in Bellavista Cloudforest inbegrepen. Tijdens het verblijf in deze ecolodge zijn de transfers, activiteiten onder begeleiding van een Engelssprekende gids en maaltijden inbegrepen.

Het groene hart van Ecuador

Na een overnachting bij Hacienda La Jimenita verruilt u het nevelwoud voor het andere groene hart in Ecuador; de Amazone. Van Quito vliegt u naar de jungle stad Coca en hier stapt u over op een gemotoriseerde kano om over de Napo rivier te varen. Vervolgens stapt u in een kleinere kano om al peddelend door de kreken van de Amazone verder te reizen naar uw bijzondere verblijf voor de komende 4 dagen; La Selva Lodge. Dit is een comfortabel en luxe verblijf waar u geniet van een uitstekende service. De komende dagen maakt u samen met uw privégids wandelingen door de Amazone en ontdekt u de grote biodiversiteit van de Amazone. U beklimt de uitkijktorens om apen, ara’s, luiaards en nog veel meer bijzondere dieren te spotten. Ook wanneer het donker is trekt u er op uit, want juist dan is het dierenleven actief! Transfers, activiteiten onder begeleiding van een Engelssprekende en lokale gids en maaltijden zijn deze dagen inclusief.

Besneeuwde vulkaantoppen, authentieke markten en Quilotoa kratermeer

Nadat u terug bent gevlogen van Coca naar Quito heeft u een privé transfer naar uw accommodatie in het nationaal park Cotopaxi, Haciënda Hato Verde. U verblijft 2 nachten in deze sfeervolle haciënda op basis van half pension. De volgende dag bezoekt u samen met uw privé gids een lokale markt, voor en door inheemse indianen. Verwacht geen souvenirs maar juist de handel van dieren, groente en fruit is wat hier plaats vindt. Daarna maakt u een wandeling bij het Quilotoa kratermeer. De kleuren van het meer zijn smaragdgroen en in het zonlicht geeft dit een mooi kleurenspel. De volgende dag bezoekt u de Cotopaxi vulkaan. Heeft u een goede conditie? Wandel dan van 4500 meter naar 4800 meter. Hier staat een refugio waar u geniet van een warm drankje en (met goed weer) een fenomenaal uitzicht. Vervolgens gaat u downhill mountainbiken van de Cotopaxi vulkaan. In het nationaal park heeft u kans om condors, valken, lama’s, vossen en zelfs poema’s te zien. Hierna wordt u per privé transfer naar Haciënda Manteles gebracht voor een verblijf van 2 nachten op basis van half pension.

Ontmoeting met de inheemse bevolking in Guamote

Als u het échte Ecuador wilt beleven dan mag een bezoek aan Guamote niet ontbreken. Het kleine dorpje hoog gelegen in het Andesgebergte staat bekend om de dierenmarkt op donderdag. Het is een drukte van boeren die in hun vee handelen, allerlei kleuren en geuren komen voorbij en het is een indrukwekkend schouwspel om te zien. Op deze markt doet u inkopen voor uw kookworkshop, waarbij u samen met de inwoners van het dorp een lokaal gerecht gaat bereiden. U leert een land immers het beste kennen door samen met de inwoners de lokale keuken te proeven! U verblijft 2 nachten in het Guesthouse Inti Sisa.

Van hoogtepunten naar cacao plantages

Na het bezoek aan Guamote reist u per privé transfer verder richting de koloniale stad Cuenca. Onderweg maakt u een stop voor de treinreis vanaf Alausí naar Nariz del Diablo en bezoekt u ook de ruïnes van IngaPirca. In Cuenca verblijft u 2 nachten in het boetiek hotel Santa Lucía en verkent u samen met uw privé gids het koloniale centrum. Vervolgens maakt u een avontuurlijke reis van Cuenca naar Guayaquil. U reist per privé transfer door het nationaal park El Cajas. Hier maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling door het gebied waarbij u honderden meren en lama’s ziet. U gaat een bergpas over boven de 4000 meter en daalt vervolgens af richting de kust. Bij het afdalen merkt u dat het klimaat en de vegetatie om u heen verandert. Begon u de dag in het Andesgebergte, zodra u Guayaquil nadert ziet u voornamelijk bananenplantages en cacao plantages om u heen. Een avontuurlijke autorit van ongeveer vijf uur! In Guayaquil overnacht u in het Wyndham in een deluxe kamer.

Uniek dierenparadijs op de Galapagoseilanden

Als kers op de taart mag een bezoek aan de Galapagos eilanden niet ontbreken. U gaat de komende vijf dagen eilandhoppen waarbij u verblijft op de eilanden Santa Cruz en Isabela. Van Guayaquil vliegt u in 2 uur naar Baltra. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw privé gids en brengt u een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz. Hier ziet u de reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat. Door een bezoek aan het Charles Darwin Station leert u meer over de geschiedenis en het natuurbehoud op de Galapagoseilanden. Ook maakt u een dag tour naar een van de omliggende eilanden bij Santa Cruz, u heeft de keuze uit Bartolome, Santa Fe of South Plazas. Op Isabela maakt u een wandeling naar de Sierra Negra vulkaan, gaat u snorkelen bij Los Tuneles en bezoekt u Tintoreras. Geniet van het dierenleven om u heen zoals de Galapagos pinguïns, leguanen, zeeleeuwen en de kleurrijke vissen. Het is een avontuurlijke ervaring die u nergens anders ter wereld zult meemaken. In Santa Cruz verblijft u in het Galapagos Habitat en in Isabela in La Casa de Marita.

Prijsindicatie €

De avontuurlijke reis door Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf €6.445,- per persoon.

Inclusief: 4- en 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheiden pakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, Galapagos entree Nationaal Park van 100 USD per persoon, Migratory Control Card van 20 USD per persoon, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Quito
2: fietstour door Quito
3-4: activiteiten in het nevelwoud van Tandayapa
5: privé transfer naar Quito
6: vlucht Quito – Coca en reis naar de ecolodge in de Amazone
7-8: activiteiten in de Amazone bij La Selva Lodge
9: vlucht Coca – Quito en privé transfer naar Cotopaxi
10: lokale markt en Quilotoa kratermeer
11: bezoek Nationaal Park Cotopaxi en privé transfer naar Baños
12: dag ter vrije besteding in de omgeving van Baños
13: privé transfer naar Guamote en kennismaking community
14: kookworkshop in Guamote
15: treinreis, bezoek Inca ruïnes en privé transfer naar Cuenca
16: ontdek koloniaal Cuenca
17: privé transfer via nationaal park El Cajas naar Guayaquil
18: vlucht Guayaquil – Galapagos, bezoek hooglanden Santa Cruz
19-21: 5-dagen eilandhoppen op de Galapagos
22: vlucht Galapagos via Guayaquil naar Amsterdam
23: aankomst in Amsterdam

Back To Top