skip to Main Content

Ga op avontuur in het kleurrijke Ecuador…

Combineert u graag natuur en cultuur in uw reis? Dan is deze 23-daagse avontuurlijke reis door Ecuador perfect! Het wisselt activiteiten af met de benodigde ontspanning. Ik neem u mee langs de hoogtepunten van Ecuador met hier en daar een verborgen plekje. Bezoek de koloniale steden Quito en Cuenca, ontdek het nevelwoud van Tandayapa, bewonder de biodiversiteit in de amazone, rijdt door de laan der Vulkanen in het Andesgebergte en maak kennis met de unieke leefwijze van lokale gemeenschappen. Om deze avontuurlijke reis door Ecuador goed af te sluiten gaat u eilandhoppen op de Galapagoseilanden. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen om zo een avontuurlijke reis naar Ecuador voor u samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 23-daagse avontuurlijke reis Ecuador

Historisch centrum in Quito

Bij aankomst in Quito ontdekt u samen met uw privégids het koloniale karakter van deze stad. U ziet duidelijk de Spaanse invloeden terug en de gids vertelt u alles over de historie en geschiedenis. Het rondwandelen in het historisch centrum is al een beleving op zich. Bezoek één van de musea en de pittoreske straat “La Ronda”. Proef de lokale almuerzo en het populaire drankje canelazo.

Vogels & vlinders in Mindo

Een bezoek aan het nevelwoud Tandayapa mag tijdens uw reis niet ontbreken. Het heeft een totaal ander landschap en klimaat en u rijdt er vanaf Quito in slechts 2 uur naartoe. Onder begeleiding van een gids maakt u wandelingen door het nevelwoud en ontdekt u de grote biodiversiteit; u ziet kolibries en talloze andere soorten vogels en vlinders. Het bezoek aan Tandayapa is bij uitstek geschikt voor vogelliefhebbers, maar ook kinderen kunnen hun hart ophalen met de avontuurlijke activiteiten die er te doen zijn. Ga ziplinen, in de uitkijktorens klimmen of tuben over de rivier. Kortom; een plek die uitermate geschikt is om zowel activiteiten te ondernemen als heerlijk te ontspannen.

Het groene hart van Ecuador

U verruilt het nevelwoud voor het andere groene hart in Ecuador; het amazone gebied. Per vliegtuig reist u naar de jungle stad Coca en hier stapt u vervolgens over op een gemotoriseerde kano om over de Napo rivier te varen. Vervolgens stapt u over in een kleinere kano om al peddelend door de kreekjes van de amazone verder te reizen naar uw ecolodge. Gedurende uw verblijf in de amazone maakt u kennis met de lokale bewoners en leert u over de tradities. Samen met een privégids maakt u wandelingen door de amazone en geniet u van een spectaculaire zonsondergang of -opgang. Ook wanneer het donker is trekt u er op uit, want juist dan is het dierenleven actief. Spot reuze-otters, apen, reptielen, ara’s, kaaimannen of tapirs.

Besneeuwde vulkaantoppen, authentieke markten en Quilotoa kratermeer

Het nationaal park Cotopaxi en de gelijknamige vulkaan liggen op een steenworp afstand van de hoofdstad Quito. De Cotopaxi vulkaan is met een hoogte van 5897 meter boven zeespiegel de hoogste vulkaan ter wereld en is zelfs zichtbaar vanuit Quito. Als u avontuurlijk bent ingesteld en een goede conditie heeft wandelt u van 4500 meter naar 4800 meter. Hier staat een refugio waar u geniet van een warm drankje en (met een beetje geluk en goed weer) een waanzinnig mooi uitzicht. Ga vervolgens downhill mountainbiken van de Cotopaxi vulkaan. In het nationaal park heeft u kans om condors, valken, lama’s, vossen en zelfs poema’s te zien. Bezoek onderweg ook de lokale markten, voor en door inheemse indianen. Verwacht geen souvenirs maar juist de handel van dieren, groente en fruit is hetgeen wat hier plaats vind. Na een bezoek aan de lokale markt maakt u een wandeling bij het Quilotoa kratermeer. De kleuren van het meer zijn smaragdgroen en in het zonlicht geeft dit een mooi kleurenspel.

Ontmoeting met de inheemse bevolking in Guamote

Als u het échte Ecuador wilt beleven dan mag een bezoek aan Guamote niet ontbreken. Het kleine dorpje hoog gelegen in het Andesgebergte staat bekend om de dierenmarkt op donderdag. Het is een drukte van boeren die in hun vee handelen, allerlei kleuren en geuren komen voorbij en het is een indrukwekkend schouwspel om te zien. Op deze markt doet u inkopen voor uw kookworkshop, waarbij u samen met de inwoners van het dorp een lokaal gerecht gaat bereiden. U leert een land immers het beste kennen door samen met de inwoners de lokale keuken te proeven!

Van hoogtepunten naar cacao plantages

Een avontuurlijke autorit, is de reis van Cuenca naar Guayaquil. U start de dag vanuit de koloniale stad Cuenca en rijdt door het nationaal park El Cajas. Hier maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling door het gebied waarbij u honderden meren ziet en ook lama’s kunt spotten. U gaat een bergpas over boven de 4000 meter en daalt vervolgens langzaam af richting de kust. Bij het afdalen merkt u dat het klimaat verandert maar ook de vegetatie om u heen. Begon u de dag in het Andesgebergte, zodra u Guayaquil nadert ziet u voornamelijk bananenplantages en cacao plantages om u heen. Een avontuurlijke autorit van ongeveer vijf uur.

Uniek dierenparadijs op de Galapagoseilanden

Als kers op de taart mag een bezoek aan de Galapagoseilanden niet ontbreken. U gaat de komende vijf dagen eilandhoppen waarbij u verblijft op de eilanden Santa Cruz en Isabela. U bezoekt de hooglanden van Santa Cruz en ziet de reuzenschildpadden en de lava tunnels. Door een bezoek aan het Charles Darwin Station leert u meer over de geschiedenis en het natuurbehoud op de Galapagoseilanden. Ook maakt u een dag tour naar een van de omliggende eilanden bij Santa Cruz, u heeft de keuze uit Bartolome, Santa Fe of South Plazas. Op Isabela maakt u een wandeling naar de Sierra Negra vulkaan. Geniet van het dierenleven om u heen zoals de Galapagos pinguïns, leguanen en zeeleeuwen. Het is een avontuurlijke ervaring die u nergens anders ter wereld zult meemaken.

Prijsindicatie €

De avontuurlijke reis door Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf €5.485,- per persoon. In deze prijs is inbegrepen: 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, privé transport en activiteiten zoals omschreven in het programma. Uw reis word op maat samengesteld aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Quito
2: bezoek het historisch centrum van Quito
3-4: activiteiten in het nevelwoud
5: transfer terug naar Quito
6: vlucht Quito – Coca en reis diep in de Amazone
7-8: activiteiten in de Amazone
9: vlucht Coca – Quito en transfer naar Cotopaxi
10: lokale markt Pujili en Quilotoa kratermeer
11: bezoek Nationaal Park Cotopaxi en transfer naar Baños
12: dag ter vrije besteding in Baños
13: transfer via nationaal park Chimborazo naar Guamote
14: maak kennis met de lokale gemeenschap in Guamote
15: treinreis, bezoek Inca ruïnes en transfer naar Cuenca
16: ontdek koloniaal Cuenca
17: transfer via nationaal park El Cajas naar Guayaquil
18: vlucht Guayaquil – Galapagos
19-21: 5-dagen eilandhoppen op de Galapagos
22: vlucht Galapagos via Guayaquil naar Amsterdam
23: aankomst in Amsterdam

Back To Top