100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Walvissen spotten in Ecuador

Ecuador Puerto Lopez walvis spotten
Ecuador Puerto Lopez walvis
Ecuador Puerto Lopez whale watching
Ecuador Isla de la Plata Blue Footed Boobie

Walvissen spotten in Ecuador

Walvissen spotten in Ecuador kun je het beste doen in de periode tussen juni en september. Tijdens deze maanden migreren bultrugwalvissen vanuit de Antarctische wateren naar de warmere wateren van de Stille Oceaan voor de voortplanting en het baren van hun jongen.

Je kunt ze het beste zien door te reizen naar Puerto Lopez, een klein vissersdorpje aan de kust van Ecuador op ongeveer 2 uur rijden van Guayaquil. Het is de ideale plek om walvissen te spotten in Ecuador. Je kunt dit combineren met een bezoek aan Isla de la Plata, ook wel de kleine galapagoseilanden genoemd. Tijdens de boottour naar Isla de la Plata heb je kans om de bultrugwalvissen te zien springen uit het water. Daarnaast heb je ook de kans om tuimelaars, schildpadden, zeeleeuwen, orka’s en andere zeedieren te zien.

Eenmaal aangekomen op Isla de la Plata maak je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een wandeling over het eiland. Je kunt hier onder andere blauwvoetgenten, fregat vogels en pelikanen zien. Na de wandeling is het tijd voor de lunch op de boot en is er tijd om te snorkelen in de wateren rond Isla de la Plata. Als je geluk hebt kun je onder water de bultrugwalvissen horen zingen! Aan het einde van de middag keer je weer terug naar Puerto Lopez.

Ecuador Puerto Lopez walvis spotten
Ecuador Isla de la Plata Blue Footed Boobie
Galapagos fregatvogel

Wil je meer weten over walvissen spotten in Ecuador en Isla de la Plata? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op