100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Rondreis Argentinië en Brazilië

rondreis hoogtepunten van Brazilië Paraty
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de rondreis Argentinië en Brazilië

De rondreis Argentinië en Brazilië heeft een indicatieprijs vanaf € 3.850,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of met internationaal gezelschap)
 • Ferrytickets Angra dos Reis – Ilha Grande (retour)
 • Privé fietstour in Buenos Aires
 • Lujo de Cuyo wijnproeverij inclusief lunch (privé transport, wijnproeverij kan gedeeld zijn)
 • Iguazu watervallen Braziliaanse zijde inclusief Engelssprekende gids, entree en transport (gedeeld)
 • Iguazu watervallen Argentijnse zijde inclusief Engelssprekende gids, entree en transport (gedeeld)
 • Fietstour in Rio de Janeiro inclusief Engelssprekende gids (gedeeld)
 • Entreegelden zoals benoemd in het programma
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de rondreis Argentinië en Brazilië

De rondreis Argentinië en Brazilië begint in Buenos Aires. Je maakt een fietstour door de zuidelijke wijken van de stad. Hierna vlieg je naar Mendoza,hier verblijf je in het hippe Club Tapiz en ga je de Argentijnse wijnen proeven. Daarna vlieg je naar Puerto Iguazu om de beroemde watervallen te bewonderen, zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde. Na dit bezoek vlieg je naar Rio de Janeiro waar je de stad ontdekt met een fietstour. Vervolgens heb je een privé transfer naar het pittoreske Paraty. Maak een dagtocht per boot langs de schitterende baaien en struin door het historisch centrum. De rondreis Argentinië en Brazilië sluit je af op het paradijselijke eiland Ilha Grande.

Wijnproeverij in Mendoza

Tijdens de wijnproeverij maak je een tour in het wijngebied waarbij je verschillende wijnhuizen gaat bezoeken en de heerlijke Argentijnse wijnen proeft! Je wordt opgehaald bij je accommodatie door een privéchauffeur die je naar de verschillende wijnhuizen brengt. De wijnproeverijen vinden vaak plaats met een internationaal gezelschap. Luján de Cuyo is het hart van de Malbec-druif en misschien wel het belangrijkste wijnbouwgebied in Zuid-Amerika. De aanbevolen wijnhuizen zijn Bodega Norton, Bodega Piatelli en tenslotte Finca Decero, waar zich een uitstekend restaurant bevindt, en waar je de dag eindigt met een uitgebreide lunch met bijpassende wijnen.

De imposante Iguazu watervallen

In 1550 werden de Iguazu watervallen ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Álvar Núñez Cabeza de Vaca. Iguazu betekent ‘groot water’ in het Guarani, de taal die door de oorspronkelijke bewoners wordt gesproken. Je gaat zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde van de watervallen verkennen. Hoewel Argentinië langere paden rond de watervallen heeft, is Brazilië gezegend met het beste uitzicht op de 275 watervallen. Geniet van het panoramische uitzicht op de Devil’s Throat (Garganta del Diablo) en het eiland San Martin. Aan de Argentijnse zijde start je met een rit door de weelderige subtropische vegetatie van het park. Daarna verken je de wandelpaden die leiden tot de rand van de duivelskeel voor een uitzicht op de kolkende wateren.

Fietstour in Rio de Janeiro

Een leuke manier om de stranden in Rio de Janeiro te ontdekken is door het maken van een fietstour. Tijdens de Urban Bike Tour bezoek je de verschillende bezienswaardigheden van Rio de Janeiro, en enkele traditionele buurten. Je start op het strand van de Copacabana, een belangrijke locatie voor de carioca’s, en van daaruit fiets je richting de Suikerbroodberg. Onderweg maak je een stop bij Praia Vermelha, een kleine oase van rust. Daarna fiets je door naar de levendige wijk van Botafogo. Het laatste deel van de fietstour leidt naar Lagoa, de laguna in de stad die is omgeven door groene heuvels en chique buurten.

Relaxen op paradijselijk Ilha Grande

Ilha Grande is een idyllisch tropisch eiland bedenkt met jungle en omringd door helderblauw water en parelwitte stranden. Het is een ideale plek om te duiken en heerlijk te relaxen. Er zijn talloze paden door de jungle naar stranden zoals Praia Lopes Mendes (door velen beweerd als het mooiste strand van Brazilië). Hier is het heerlijk bijkomen van de reis met hoogtepunten van Brazilië.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de rondreis Argentinië en Brazilië

Dit is een inspiratiereis, de rondreis Argentinië en Brazilië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires. De volgende dag kom je vroeg in de ochtend aan.

Dag 2: Buenos Aires

In de ochtend kom je aan op de luchthaven van Buenos Aires. Hier word je verwelkomd door een Engelstalige gids en naar je hotel gebracht. De rondreis Argentinië en Brazilië kan beginnen! In de middag is het tijd voor een fietstour door de stad om de hoogtepunten te leren kennen. Je wordt per privé transfer naar het startpunt gebracht. Met je privé gids maak je een tour door de zuidelijke wijken zoals San Telmo, La Boca, Puerto Madero en Monserrat. Deze fietstour laat je een combinatie zien van de geschiedenis van de stad, de traditionele wijken en de groene omgeving van het Ecologisch Reservaat.

Dag 3: Buenos Aires

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Buenos Aires. Een leuke optionele activiteit is om naar een tango dinnershow te gaan. Je geniet van een heerlijk Argentijns diner terwijl er een spectaculaire tangoshow voor je wordt opgevoerd.

Dag 4: Buenos Aires - Mendoza

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven. Hiervandaan vlieg je naar Mendoza. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie in Mendoza gebracht. Mendoza is de ideale bestemming voor wijnliefhebbers want het wordt omringd door wijngaarden en bodega’s. In deze regio wordt maar liefst 70% van de Argentijnse wijnen geproduceerd. De stad ligt midden in de Cuyo wijnstreek. Een ideale stop om aan je culinaire trekken te komen!

Dag 5: Mendoza

Vandaag maak je een tour in het wijngebied waarbij je verschillende wijnhuizen gaat bezoeken. Je wordt opgehaald bij je accommodatie door een privéchauffeur die je naar de verschillende wijnhuizen brengt. De wijnproeverijen vinden vaak met meerdere bezoekers plaats, dus in een internationaal gezelschap. Luján de Cuyo is het hart van de Malbec-druif en misschien wel het belangrijkste wijnbouwgebied in Zuid-Amerika. De aanbevolen wijnhuizen zijn Bodega Norton, Bodega Piatelli en tenslotte Finca Decero, waar zich een uitstekend restaurant bevindt, en waar je de dag eindigt met een uitgebreide lunch met bijpassende wijnen (inclusief).

 Noot: het bezoek aan de wijnhuizen kan anders zijn dan omschreven in dit programma, dit hangt af van de beschikbaarheid, het zullen altijd goede kwaliteitswijnhuizen zijn.

Dag 6: Mendoza

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Mendoza.

Dag 7: Mendoza - Puerto Iguazu

Vroeg in de ochtend word je opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven van Mendoza. Hiervandaan vlieg je via Buenos Aires naar Puerto Iguazu. Puerto Iguazu ligt in de Argentijnse provincie Misiones en grenst aan Brazilië. In 1550 werden hier de Iguazu watervallen ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Álvar Núñez Cabeza de Vaca. Iguazu betekent ‘groot water’ in het Guarani, de taal die door de oorspronkelijke bewoners wordt gesproken. Puerto Iguazu is de perfecte uitvalbasis om de watervallen aan zowel de Argentijnse als Braziliaanse zijde te bezoeken.

Dag 8: Puerto Iguazu

Samen met een internationaal gezelschap ga je onder begeleiding van een Engelssprekende gids vandaag de Braziliaanse kant van de watervallen verkennen. Hoewel Argentinië langere paden rond de watervallen heeft, is Brazilië gezegend met het beste uitzicht op de 275 watervallen. Geniet van het panoramische uitzicht op de Devil’s Throat (Garganta del Diablo) en het eiland San Martin. Na het bezoek word je per transfer teruggebracht naar je accommodatie.

rondreis Argentinië en Brazilië iguazu watervallen

Dag 9: Puerto Iguazu

Na het ontbijt ga je samen met een internationaal gezelschap onder begeleiding van een Engelssprekende gids naar het Nationaal Park van Iguaçu om een bezoek te brengen aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Je begint bij het bezoekerscentrum van het Iguaçu Nationaal Park met een rit door de weelderige subtropische vegetatie van het park. Bij het verlaten van het voertuig vervolg je te voet een pad dat naar de kloof leidt voor een spectaculair panoramisch uitkijkpunt over de watervallen. Een loopbrug leidt naar de rand van de duivelskeel voor een uitzicht op de kolkende wateren. De Engelssprekende gids wandelt met je mee door het park en geeft uitleg over de watervallen en de vegetatie.

Dag 10: Puerto Iguazu - Rio de Janeiro

Vandaag heb je een privé transfer van ongeveer 30 minuten naar de luchthaven van Foz do Iguazu in Brazilië. Hiervandaan vlieg je naar Rio de Janeiro. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 11: Rio de Janeiro

Vandaag ga je een fietstour maken. Je bezoekt verschillende bezienswaardigheden van Rio en enkele traditionele buurten. Je begint op het strand van Copacabana, een belangrijke locatie voor het sociale leven van de lokale bevolking, en van daaruit fiets je naar de Suikerbroodberg om de imposante berg van dichtbij te bekijken. De tour heeft ook een stop bij Praia Vermelha, een kleine oase van rust. Je laat Praia Vermelha achter je en fietst naar de levendige wijk Botafogo. Dit deel van de fietstocht geeft je een beter beeld van hoe Carioca’s leven als ze niet op het strand zijn. Het laatste deel van de fietstour leidt naar Lagoa, de lagune van de grote stad, omgeven door groene heuvels en chique buurten.

Dag 12: Rio de Janeiro

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Rio de Janeiro. Benieuwd wat je allemaal in deze levendige stad kunt doen? Je leest er alles over in mijn reisblog over wat te doen in Rio de Janeiro.

Dag 13: Rio de Janeiro - Paraty

Vandaag heb je een privé transfer van ongeveer 5 uur naar Paraty. Dit kleine koloniale stadje kenmerkt zich door de afgelegen stranden, beboste omgeving, tropische eilandjes en mangroven. Het koloniale centrum heeft een eeuwenoude architectuur met kleurrijke gebouwen, en het is heerlijk struinen door de kleine straatjes. In de omgeving van Paraty zijn er veel watervallen te vinden die worden omringd door het Atlantisch regenwoud. De populairste watervallen zijn Tarzan, Poços do Penha en Poço das Andorinhas.

Dag 14 & 15: Paraty

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Leuke activiteiten om te doen zijn onder andere een boottocht maken langs de baaien. Je vaart naar een archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere zeeën en afgelegen witte zandstranden. Bij aankomst in dit paradijs maak je drie stops van een uur, zodat je kunt zonnebaden, zwemmen en snorkelen in de smaragdgroene baaien. Elke boottour is uniek omdat de bestemmingen kunnen variëren afhankelijk van de windrichting en de toestand van de zee, maar dit omvat meestal de eilanden Comprida, Algodão, Cotia en Praia Vermelha. Of ga een kajaktour maken! Hierbij kajak je een stukje over zee, door mangroven en rond het stadje. Onderweg maak je een stop op een paradijselijk strandje waar je heerlijk kunt zwemmen.

Dag 16: Paraty - Ilha Grande

Na het ontbijt word je opgehaald en heb je een privé transfer van 2 uur naar Angra dos Reis. Hiervandaan ga je met de boot in 30 minuten naar het eiland Ilha Grande. Het eiland heeft slechts 3 kleine bewoonde plekken waarvan Vila do Abraão de grootste is, gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland. De komende dagen kun je hier heerlijk tot rust komen en genieten van zon, zee en strand.

Dag 17 & 18: Ilha Grande

Deze dagen zijn ter vrije besteding op Ilha Grande. Je kunt boottochtjes maken, snorkelen, relaxen op het strand, een hike maken door het tropische woud en een van de mooiste stranden van Brazilië bezoeken; Lopes Mendes.

Dag 19: Ilha Grande - Rio de Janeiro

Na een aantal heerlijke dagen relaxen op Ilha Grande reis je terug naar Rio de Janeiro. Om 13:00 uur reis je per boot en privé transfer terug naar de stad. Let op: bagagevervoer en -dragen in Ilha Grande tot aan de boot zijn niet inbegrepen. Vaak wordt hier een lokale fooi voor gegeven.

Dag 20: Rio de Janeiro - Amsterdam

Aan het einde van de middag word je per privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hiervandaan vlieg je rechtstreeks met de KLM naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Dag 21: Amsterdam

In de ochtend land je in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je rondreis door Argentinië en Brazilië. Een reis vol travel happiness en een onvergetelijke ervaring!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de rondreis Argentinië en Brazilië

In deze rondreis Argentinië en Brazilië is rekening gehouden met 3- tot 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Mendoza

Club Tapiz is ontwikkeld voor wijn- en culinaire liefhebbers. Het hotel is gevestigd in een residentie gebouwd in 1890, omgeven door 14 hectare wijngaarden en olijfboomgaarden, uitgeroepen tot historisch, architectonisch en toeristisch erfgoed in 2006 door de provinciale autoriteiten. Naast het hotel ligt een oude wijnkelder waar tot 2002 wijn werd ontwikkeld. Er zijn in totaal 7 kamers uitgerust met een privé badkamer, airconditioning en verwarming. Wifi is beschikbaar.

Accommodatie Iguazu

La Aldea de la Selva Lodge ligt in een bosrijk gebied, de Selva Iriapú, op ongeveer 7 kilometer van het centrum van Puerto Iguazu. De lodge beschikt over 20 kamers en bij de inrichting is veel gebruik gemaakt van lokale houtsoorten. Er is een zwembad, een jungle fly waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen, een restaurant en wifi. Het hotel is gecertificeerd door de Rainforest Alliance wat betekent dat zij zeer serieus bezig zijn met verantwoord toerisme.

Accommodatie Paraty

Een verblijf bij Pousada Porto Imperial is alsof je door de tijd reist, omdat de originele stijl van het koloniale gebouw intact is gebleven: van de originele muren tot het koloniale meubilair en de inrichting die de traditionele Braziliaanse cultuur weergeeft. Deze pousada ligt in het historische centrum van Paraty en beschikt over 42 kamers en vijf suites van eenvoudige elegantie. De binnentuin is gevuld met exotische planten uit het omliggende Atlantische Woud, en een rustige sfeer wordt gecreëerd door de warme verlichting in de openbare ruimtes, inclusief het zwembad en het terras waar je heerlijk kunt ontspannen. Andere faciliteiten zijn een wijnkelder, sauna, bubbelbad, speelkamer en een comfortabele lounge.

Foto's en Video's

Foto's van de rondreis Argentinië en Brazilie

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de rondreis Argentinië en Brazilië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

21 dagen vanaf € 3.850,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Reviews

"Top reis"

Samen met een vriendin een reis laten samenstellen door Nicole. Ze heeft dit heel goed en leuk gedaan en geluisterd naar onze wensen. Tijdens de reis verliep alles erg soepel en hadden we fijne accomodaties. Het contact met Nicole verliep daarnaast erg prettig. We kijken terug op een hele mooie reis zonder zorgen.

Lees meer
Linda & Ramona (vriendinnen, februari 2024) Rondreis Argentinië en Brazilië

Reviews

"Prachtige onvergetelijke reis door o.a. Argentinië"

Nicole heeft onze reis in Argentinië/Chile/Rio top georganiseerd. Fantastische reis waarbij Nicole tijdens onze reis nog wat extra’s geregeld had. Nicole let ook op de kleine details en vertelt wat je kan doen en wat niet, dit aan de hand van je wensen, dit doet ze heel goed. Ze weet zelf echt veel van dit prachtige continent, je voelt haar betrokkenheid.

Lees meer
Desiree (met partner & vrienden, november 2023) Rondreis Argentinië en Brazilië

Reviews

"We kunnen het iedereen aanraden"

Vooraf hebben we zelf het programma kunnen aangeven zodat de locaties en excursies afgestemd waren op onze interesses. Alles was goed en netjes geregeld, zodat we tijdens onze vakantie konden genieten van de prachtige natuur. Wij kunnen het iedereen aanraden. Wij kijken in ieder geval terug op een fantastische reis! Nicole bedankt.

Lees meer
Johan en Ellie (stel, februari 2019) Rondreis Argentinië en Chili

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp